King1 je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:@King1:
kako je kaj z ogrevanjem motorja? A je v hladnih dnevih temperatura kaj nihala?
Hej...
Jah ogrevanje... sem presenečen kok hitro toplo piha v avtu ampak ja temperatura pa niha ja ko stojim ali vozim počasi. Drugače pa vse tako kot mora biti. Se pa kasneje ogreje na delovno temperaturo kot laguna 1.9dci.
lp
To je fordova pogruntavščina

Samo nasvet:
Ne šraufat okoli hladilnega sistema zaradi nihanja cagra, dokler se notranjost hitro segreje oz. piha vroče iz zračnikov. Zdi se mi, da ecu od 1.9 dci pobira signal za cager direkt iz hladilne tekočine. Medtem, ko pri fordu se ne meri temp. hladilne tekočine,ampak dejanska temperatura motorne glave (kovine). Zato cager pri fordu niha sem in tja

UDO1 je napisal/-a:Meni je puščal termostat na mondeo (bencinar), ampak števec za temperaturo je bil točno na sredini, kot mora biti pri ogretem motorju. No šele prek OBDja sem potem videl, da se ne segreje na več kot 62 stopinj (delovna temp. za 1.8 bencinarja pa je med 95 in 105 stopinjami). Ne vem sicer zakaj skoči kazalec za temperaturo na sredino že pri 60 stopinjah - to se mi zdi malo zgrešeno narejeno...
Ej, jest pravim tko: Boljše da je cager pri 62 stopnijah na sredini, kot pa da je pri 120 stopinjah nekje spodaj v hladnem območju