Zadnje kempiranje v letu 2015
načrtovana pot je bila Maribor--> Ljubljana--> Škofja loka-->Železniki-->Most na Soči-->Tolmin-->Kobarid-->Bovec-->Log pod Mangartom-->cesta na MAngart--> prečkanje mejnega prehoda in krog čez italijo-->Mejni prehod Predel-->Mimo jezera ( Lago del Predil)-->nazaj čez mejni prehod Rateče in čez Kranjsko goro--> avtocesta do Kranja--> stara cesta čez Kamnik-->Tuhinjska dolina-->VRansko--> Avtocesta proti MB
Ker sem bil prvič v goriško/gorenjskih krajih sem bil izredno navdušen nad cesto, potjo ter naravo. čudovito ::H:
Najina prva postojanka je bila pri Železnikh. Cirka 6 km izven stoji spomenik Dražgoše. Spomin na padle partizane kateri so se borili proti nacistom

nato sma nadaljevala pot po svetovnih cestah. nekatere ceste so ble tudi zelo ozke, ampak nama je blo to vse všeč

brez prometa, malo na izi, malo na hitro čez ovinke, vglaunem, zabavno in svetovno.
No, pa sma prispela v Most na Soči. Tukaj sma si naredila pavzo, malo okrepčala in napolnila z kofeinom

in gasa....proti Tolminu

Tukaj sma si šla najprej ogledat Tolminska Korita

pot naju je peljala dalje na kolovrat kjer je znamenitost ohranjeni jarki iz 1. svetovne vojne, kjer so se vile najhujše bitke z Italijo. Cesta do tja je bila ovinkasta in se je cel čas vzpenjala.

Ampak se je splačalo. poglej si ta razgled nekje na vmesni točki:

in sma prispela na vrh

po ogledu kolovrata sma se spustila nazaj v dolino in pot nadaljevala do cilja --> Kobarid . Tukaj sem se odločil da boma kempirala v enem izmed dveh kampov ob soči, ampak ker sta bila nabito polno zasedena sma se odločila za kamp na drugi strani. Hvalabogu da sma se, ker to je za mene bil najlepši kamp odkar kempiram. mir, narava, vse nove sanitarije, vse urejeno, ni da ni. Lastnika sem poklical ko sma že bila v kobaridu, me je v kampu pričakal, dal roko, vglaunem, tukaj sem se počutil kot tapravi gost, pa čeprav le za eno noč.

Naslednje jutro sma se zbudila v svežih 12 stopinj in po kavici nadaljevala pot proti vojnem muzeju v samem centru kobarida

ob nekaterih stvareh sem dobil kar kurjo kožo, kaj se je vse uporabljalo za ubijanje v tistih časih. tudi pasti za živali itd. nevrjetno.
iz muzeja sma nadaljevala proti Bovcu

iz bovca sma hitro pobegnila, ker je bila takšna gužva, da nisma niti v nobeni gostilni dobila prosto mizo za kosilo. Tako da hop v avto pa gasa dalje. Kam? Proti Mangartu ::H:

Vito se je kar pošten nagaral v te hribe, zato sma si naredila kar lep postanek.
in kaj je najbolj zakon če imaš kamp opremo v kombiju sredi ničesar v gorah? lahko si privoščiš rosno hladno pepsiko. ::H:

po oddihu in vožnji proti ižjim predelom sma nadaljevala pot proti ejnem prehodu z Italijo. Takoj za mejnim prehodom pa leži prelepo jezero. Se vidi da ni slovensko, zastonj parkiranje, zastonj kopanje, zastonj "plaža". Voda čista, ene smetke nikjer in polno ljudi, sploh na enem delu kjer imajo bar.

Po fajni ohladitvi sma se pa podala proti Kranjski Gori in pot nadaljevala po avtocesti do Kranja kjer sma zapustila AC in si privoščla kosilo. Pot proti Vranskem sma sekala čez tuhinjsko dolino in kasneje AC za Maribor in luštnega je bilo konec
To je bilo sedaj konec kempirana za leto 2015. Plani, želje in planiranja kempiranj pa se nadaljujejo v sezoni 2016. Vito se je izkazal ne samo v vsakdanu službe ampak tudi pri uživanju, za zanesljivega. Najprej sem jaz služil njemu in potrošil čez 3000€ za popravila dotrajanih potrošnih delov, sedaj pa mi vrača z zaneslivostjo, udobnostjo in uživancijo.