Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

žabar
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a žabar Če jan 29, 2009 12:56 pm

HaMzO je napisal/-a:letos bom mogu menjat gume in odločam se med temi:
Falken Azenis Sport, Falken FK451
Yokohama spec-2, Yokohama avs es100

sam kokr sm bral in še vedno berem da falken guma se hitro obrabi...kot druge gume, tko da mogoče tut kaka fulda al pa toyo tko za spremembo drugače pa yokohama 99%

nevm tko jz gledam :)

En predlog. Ne glej reviewe Falkenc Fk-451 ker je bla slaba lastnost obraba. FK-452 so pa to slabo lastnost odpravli s tem da so vse dobre zadrzali. Ce ze gledas Falkence glej zadnji model. Nima smisla gledat 3 leta stare modele.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Če jan 29, 2009 1:22 pm

Čist tko glede Yokohame, Parada je skor semi slick (kot Toyo R888), torej odlična na suhem, na mokrem je pa k. (že samo slika profila svoje pove).

S-drive je za naše podnebje boljša izbira, ker je obična športna guma.

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Če jan 29, 2009 1:52 pm

pskoda je napisal/-a:
splash je napisal/-a:nankang je sekret od gume.

Slabšo gumo že teško dobiš, mogoče od karole

Sta jo že mela na avtu?Kolko km sta nrdila z njo?Men je čist dovol dobra glede na moj stil vožnje.Res da se v zelo vročih poletnih dneh morda ne izkaže najbolje vendar je za ta denar dobra guma.Prav tako je dobra v mokrem.

Mam pa ns-2

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če jan 29, 2009 3:57 pm

Gofra, kok km delaš na leto? Tko ti bom povedal..dobre športne gume, ki bi ti zdržala več k 20kkm dinamične vožnje ne boš našel...js sm v teh kilometrih zlizal continental, dunlop in toyo...zdaj mam gor vredestein...ne vrjamem da bodo zdrzale kaj dlje...maš 155 konjev, zaboga pazi le na oprijem, sploh na mokrem, ne pa toliko na obrabo, ker če ne kup ene ECO gume, pa jih boš mel 50kkm..sam ti nihče ne garantira, da ne bo Abarth končal isto kot Panda, zato uzami najboljše...nobena guma ni tak draga, kot tvoje življenje.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če jan 29, 2009 4:01 pm

nightmare je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

Sta jo že mela na avtu?Kolko km sta nrdila z njo?Men je čist dovol dobra glede na moj stil vožnje.Res da se v zelo vročih poletnih dneh morda ne izkaže najbolje vendar je za ta denar dobra guma.Prav tako je dobra v mokrem.

Mam pa ns-2

jo ma kolega na 100hp ibizi. po suhem še nekak gre, po mokrem je pa tko kot da bi hrenovke okol feltne navil, pa bi se hotel po majonez vozit. :lol:

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Če jan 29, 2009 4:12 pm

splash je napisal/-a:
nightmare je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

Mam pa ns-2

jo ma kolega na 100hp ibizi. po suhem še nekak gre, po mokrem je pa tko kot da bi hrenovke okol feltne navil, pa bi se hotel po majonez vozit. :lol:

No vidš,men je pa še usak zatrdiu(seveda od tistih ki to gumo ima),da ma na mokrem bolši oprijem kod v kaki hudi vročini.Nevem no,mel sm toyo T1-R pa glede na to kaka je razlika v ceni ni bistvene razlike pri oprijemu.Seveda je pa odvisno od stila vožnje.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Če jan 29, 2009 4:21 pm

CupraR je napisal/-a:Čist tko glede Yokohame, Parada je skor semi slick (kot Toyo R888), torej odlična na suhem, na mokrem je pa k. (že samo slika profila svoje pove).

cupra nevem če je parada glih semi-slick, ima kr dost 'mesa' in ma tut kanale za odtok vode. nevem jz neb reku da je glih za k...c ker sm ga kr dost čez ovinke piću in me je kr dobr držal.

drugač pa tko čist iskren : pomojm nobena športna guma ki je odlična po skuhem nemore bit tut odlična tut po mokrem če guma ni narejena samo za po mokrem.

kar se tiče falkena sm mislu na FK-452,

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če jan 29, 2009 4:22 pm

moj brat ima na 100hp cliotu toyo t1r pa je čist druga guma. ni primerjave.

pa so toyo 15 col pa 195, ns2 pa 16 pa 205...

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Če jan 29, 2009 4:51 pm

@ Speedfreak: DA...samo ne bi rad na koncu ugotovil, da sem placal 250 EUR vec, za slabse pnevmatike. Temu je namenjena tema (oz. zdej ma ze drug namen)...raziskujem. Do marca je še dolga...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če jan 29, 2009 4:58 pm

Problem je v tem, da se vsake gume na različnih avtomobilih obnašajo drugače, da se različno obnašajo v različnih dimenzijah, celo tlak igra vlogo ( oje prejšnje continentalke so pri tovarniškem tlaku nesramno drsele, ko sem jih bolj napumpal so držale k da se lepijo na cesto )...najboljše bi bilo imeti kakšne semi slick gume za vročino in suho cesto in kake uniroyalke za dež..potem bi zmagal ;)

Določi svoje prioritete, potem ti bomo lažje pomagali.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

žabar
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a žabar Če jan 29, 2009 5:11 pm

speedfreak je napisal/-a:Gofra, kok km delaš na leto? Tko ti bom povedal..dobre športne gume, ki bi ti zdržala več k 20kkm dinamične vožnje ne boš našel...js sm v teh kilometrih zlizal continental, dunlop in toyo...zdaj mam gor vredestein...ne vrjamem da bodo zdrzale kaj dlje...maš 155 konjev, zaboga pazi le na oprijem, sploh na mokrem, ne pa toliko na obrabo, ker če ne kup ene ECO gume, pa jih boš mel 50kkm..sam ti nihče ne garantira, da ne bo Abarth končal isto kot Panda, zato uzami najboljše...nobena guma ni tak draga, kot tvoje življenje.

Tko bom reku, vsaka guma ma svojo mejo. Zdej pa a ta meja ugaja tvoji vsakdanji voznji al ne je pa druga tema. Zdej pa ce letis k sneta sekira ti najboljse gume ne bojo resile. Fora je sam v tem da te ne presenetjo nikol ob vsakdanji voznji.
Zdej ce pa vsi pelete k na pisti pa predlagam to si reku mal kasnej :

najboljše bi bilo imeti kakšne semi slick gume za vročino in suho cesto in kake uniroyalke za dež..potem bi zmagal

Al to al pa fantje zacet mal hodt na piste v tujino.. vsaj dokler v slo ne postavjo eno kukr tok kulturno pisto za avtomobile. :lol:

Aja pa se zmer cakam ksn svez test s falkencami. :oops:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če jan 29, 2009 5:28 pm

HaMzO je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Čist tko glede Yokohame, Parada je skor semi slick (kot Toyo R888), torej odlična na suhem, na mokrem je pa k. (že samo slika profila svoje pove).

cupra nevem če je parada glih semi-slick, ima kr dost 'mesa' in ma tut kanale za odtok vode. nevem jz neb reku da je glih za k...c ker sm ga kr dost čez ovinke piću in me je kr dobr držal.

drugač pa tko čist iskren : pomojm nobena športna guma ki je odlična po skuhem nemore bit tut odlična tut po mokrem če guma ni narejena samo za po mokrem.

Nč slabga ne mislm, vendar ker tudi sam omenjaš, da si te gume gor dobil, niti ne veš kaj je dobr grip v mokrem. Resno poglej mal po netu, teste okol obrni, tak tip gume je očitno precej slabši na mokrem. In je semi slick varjanta..

S-Drive je obična športna guma od Yokohame.

In ja, je možno da je dobra guma na suhem tudi dobra na mokrem. Ker na suhem so odstopanja pr vseh minimalna,na mokrem pa občutne razlike.

BTW: ko je govora o športnih gumah, je pa itak še klasa višje: Bridgestone Re70a in S-02, P-Zero itd. Skoraj vsak proizvajalec ima še gumo ki je boljša od omenjenih v tej temi. In to z gripom tudi na mokrem.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Če jan 29, 2009 6:04 pm

Ok, lahko prosim admina, da debato preseli semle >
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=67550&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
...in sicer od tule naprej
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?p=1117643#1117643

Hvala!

Btw, vsi komentarji okrog avtomobila seveda se naprej dobrodosli ;)!

LpF

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi Če jan 29, 2009 6:07 pm

nightmare je napisal/-a:
splash je napisal/-a:
nightmare je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

Mam pa ns-2

No vidš,men je pa še usak zatrdiu(seveda od tistih ki to gumo ima),da ma na mokrem bolši oprijem kod v kaki hudi vročini.Nevem no,mel sm toyo T1-R pa glede na to kaka je razlika v ceni ni bistvene razlike pri oprijemu.Seveda je pa odvisno od stila vožnje.

je kr ogromna razlika.....nankang so boljše le v ceni :-P v vsem ostalem so daleč za t1-r
no da nam čist off,te falkence ima kolega na bmw-ju(lanski model),pa do sedaj še ni imel pripomb čez njih,pa ima tudi kr teško nogo :twisted:

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Če jan 29, 2009 6:48 pm

gofra se opravičujm za moje OT :)

Ziga'sLupo
Novinec

Napisal/-a Ziga'sLupo Pe jan 30, 2009 2:58 am

HaMzO je napisal/-a:

Parada je najbolša guma kar sem jih vozil...in jo še (imam že drug komplet vsake po 25000km)....ampak le za po suhem...za po mokrem je pirelli bolš...še bolš pa je re050a, parada po mokrem drži samo ko je nova pol pa (vsaj na mojem avtu)ne drži več! tolk iz lastnih izkušenj

Aja hud Punto!!!

cr00ky
Nov uporabnik

Napisal/-a cr00ky Pe jan 30, 2009 10:57 am

Najprej čestitke ob novi pridobitvi... Avto zgleda fenomenalno...

Zanima pa me (in verjetno še tudi katerega), kje v Italiji si kupil tega Abartha oz. kateri so pooblaščeni prodajalci. Stran www.abarth.it je tolk nepregledna, da ne najdem dealerjev... Pa zanima me tudi koliko kej znajo angleško?

Kako je pa s servisi, moraš v Italijo vozt, al zadostuje Fiatov servis?

Lp, Rok

btw: na youtube sem gledal en test (top gear se mi zdi), kjer je tip rekel oz. pokazal da je izdelava bolj slaba in da tesnila ob vratih ne tesnijo... aja na tem testu je dež padal. Verjetno si avto uspel peljati tudi v dežju, da lahko potrdiš oz. še lepše zavžeš to trditev :)

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe jan 30, 2009 11:44 am

Abarth ima mrezo mislim da tudi v Avstriji, ce te zanima. Jaz sem ga vzel v Trstu. Govoril sem z eno starejso gospo, ki je pricala malo angleški i malo italiano. Aja, ime ji je bilo pa Snježana...tko da, vse se da zmenit ;) Konkretno gre za Luccioli salon v industrijski coni Trieste pod obvoznico. Ce te bo zanimalo kaj vec mi poslji sporocilo.

S servisi je tako - jaz sem dobil od VEITA in Autocommerce-a potrditev, da dokler so papirji ok, opravljajo servis tudi za Abartha. Kaksno menjava olja, filtra ali manjse popravilo je tako moč opraviti tule. Bom pa jaz zdajle enkrat sibal v Italijo, da mi zamenjajo olje in filter (17K km - bolj preventiva...interval je celo na 30K) in ga priklopijo na tester, pa poizvem pri njih se kaj vec. Dejstvo je, da ima pac Abarthova delavnica opremo prilagojeno vozilu in nekako ne bi mogel mirno spati, ce bi se serviserji pri nas "ucili" na mojem avtu :) V glavnem, se porocam...

Kar se tice kvalitete izdelave je tako - materiali so za moje skromne zahteve odlicni, so pa tu in tam kaksni kiksi, ki pa kazijo zgolj estetiko. Guma pri meni drzi b.p., je pa res, da je na sovoznikovih vratih notranji gumijasti rob (ta ne sluzi tesnenju) malo naguban. Ampak kot pravim, moti me ne. Zaenkrat tudi nisem imel niti enega najmanjsega problema z avtom - vozim pa se vsak dan.

LpF

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Pe jan 30, 2009 2:46 pm

Daj, javi, ko boš šel v IT, sem čisto blizu in bi res rad videl to petardo (upam, da bom imel čas).
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe jan 30, 2009 3:17 pm

@ Pancho - upam, da se spomnim (poslji GSM prek PMja)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov