Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi To okt 06, 2009 6:57 am

Thor je napisal/-a:Malo sem si prebral celo temo skozi in vidim, da so si te kar malo privoščili, koristnega je bilo pa bolj malo. Ti dam par resnih nasvetov. Kot prvo avto, tako kot si ga kupil je ugleden, zato ne rabiš takoj narediti raketo iz njega, ker ga boš v sili vizualno pokvaril s tem ko boš nekaj na hitro nanj nametal.

Prednje luči -> napaka, so ble boljše originalne.
Zadnje luči bodo ok.
Ene hude feltne 18''-19'' gor. Na feltnah nikoli ne šparat, ker naredijo pol videza avta, raje NIČ drugega in dobre feltne kot kup plastike in čipac feltne.
Original ogledal ne menjat za poceni sranje, ker bmw ima že v osnovi lepa in dobra (verjetno ogrevana in električna v tvojem primeru)
Zadnji M spojlerček
Zadnji lonec z navarjenimi zaključki (predelava obstoječega, če je še dober) oz športni lonec, ravne cevi ne neki DTM look

Notranjost je v redu če pa že staviš ali daj noter nadgradnjo od M-a ali on hišnih tunerjev (Schnitzer, Hartge, Alpina) v kompletu ne nekaj od enega nekaj od drugega.
Vse te stvari pa najdeš na ebay-u.

Malo se še pozanimaj na forumu od znamke, nasveti bodo pa več ali manj podobni mojim.

Lp

Probaj se tega držat kar ti je Thor napisal,ne pa kr nekaj špar tuninga metat gr,pa boš imel lep primerek 3ke ;)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To okt 06, 2009 10:13 am

primozek68 je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:kaj je primozek68, spet si pametni ?!

Kaj bi ti spet rad, štajerc? Aja, užaljen, ti maš rad krom. Pač, pomanjkanje igrač v otroštvu.

to po sebi sklepaš? :lol: kdaj boš ti tvojo zverino prikazal? če si že tako pametni glede tega kar drugi na avte dajajo,pokaži svojo bogastvo na 4ih kolesih. 8)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 To okt 06, 2009 2:24 pm

Thor je napisal/-a:Malo sem si prebral celo temo skozi in vidim, da so si te kar malo privoščili, koristnega je bilo pa bolj malo. Ti dam par resnih nasvetov. Kot prvo avto, tako kot si ga kupil je ugleden, zato ne rabiš takoj narediti raketo iz njega, ker ga boš v sili vizualno pokvaril s tem ko boš nekaj na hitro nanj nametal.

Prednje luči -> napaka, so ble boljše originalne.
Zadnje luči bodo ok.
Ene hude feltne 18''-19'' gor. Na feltnah nikoli ne šparat, ker naredijo pol videza avta, raje NIČ drugega in dobre feltne kot kup plastike in čipac feltne.
Original ogledal ne menjat za poceni sranje, ker bmw ima že v osnovi lepa in dobra (verjetno ogrevana in električna v tvojem primeru)
Zadnji M spojlerček
Zadnji lonec z navarjenimi zaključki (predelava obstoječega, če je še dober) oz športni lonec, ravne cevi ne neki DTM look

Notranjost je v redu če pa že staviš ali daj noter nadgradnjo od M-a ali on hišnih tunerjev (Schnitzer, Hartge, Alpina) v kompletu ne nekaj od enega nekaj od drugega.
Vse te stvari pa najdeš na ebay-u.

Malo se še pozanimaj na forumu od znamke, nasveti bodo pa več ali manj podobni mojim.

Lp

Prvo bi se ti rad zahvalil za vse nasvete. :) Kot drugo bi rad samo dodal, da ogledala so skoraj identična tvojim oz. ogledalom m tega letnika (so električna in ogrevana). Zato so mi všeč, ker sem jih tudi na tvojem videl da zelo lepo izpadejo. Drugače pa z športnim loncom maš prav, to pa športni filter bom še zamenjal, ter litke 18 col, kot si že lahko razbral iz teme. V notranjosti pa če bom, bom dodal samo še original naslon, ter mogoče m dodatke (nastavek za ročko ter foot rest - oboje seveda od m).

Lp

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To okt 06, 2009 5:29 pm

Thor: off: Ocitno nisi dovolj dobro prebral celotne teme, kjer je fant vneto 2x trdil
da ne obstaja taksnih luci za E46, taksne katere sem mu tudi sam prilepil in s tem
potrdil njegovo zmoto... verjetno bi bilo bolje v tvojem zacetnem besedilu tole, da so
se te le nekateri privoscili
in ne da so se te (v tem stavku se skriva VSI)...

V detailnem si mu dal pa zelo korektne nasvete le, ce se jih bo clovek resnicno drzal, ker
v samem zacetku je bilo to bolj klaverno (glej z aspekta nekoga, ki je zacetnik in zeli nekaj
na hitro "ustvariti"). Upam, da bo resnicno uposteval te zadnje svoje pravkar napisane ideje.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 To okt 06, 2009 5:40 pm

MacTron je napisal/-a:Thor: off: Ocitno nisi dovolj dobro prebral celotne teme, kjer je fant vneto 2x trdil
da ne obstaja taksnih luci za E46, taksne katere sem mu tudi sam prilepil in s tem
potrdil njegovo zmoto... verjetno bi bilo bolje v tvojem zacetnem besedilu tole, da so

V detailnem si mu dal pa zelo korektne nasvete le, ce se jih bo clovek resnicno drzal, ker
v samem zacetku je bilo to bolj klaverno (glej z aspekta nekoga, ki je zacetnik). Upam
pa, da bo resnicno uposteval te zadnje svoje pravkar napisane ideje.

Samo nekaj me zanima Mactron, ko sem prebiral teme o žarnicah, sem opazil, da si ti že nekaj časa nazaj dal link od mtec žarnic. Zanima me a si že katero od teh lastiš, si jih kdaj imel (zanimajo me specifične cosmos blue žarnice) in če jih imaš ali se dobro obnesejo? Če jih ima kdorkoli drug, me tudi zanima ali se jih splača kupiti ali je res vidna razlika ali so testi bolj ali manj laž in nategavščina (kakor skoraj vse žarnice, pri katerih piše xenon effect npr. philips žarnice in vse ostale japonske žarnice ki trdijo da so modro bele, na koncu so pa čisto malo bolj bele kot navadne žarnice)?

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big To okt 06, 2009 5:55 pm

Jst mam te luči in sicer od firme Pilot ker Philips niso mel H7 te kao xenon, tko no valda je mal razlike sam bl bele so ni prou rumena svetloba zdej neki ekstra da bi na xenon vlekl ni sam je dost bolš od originalnih k so prou rumene boš zadovoljn :D

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron To okt 06, 2009 6:16 pm

PIKSNA007: Imel sem to l.2006 oz. po tistem ko jih je kupil kolega sem narocil se za sebe
takrat je to stalo okoli 25€ + postnina (4€) ...lahko povem, da so zdrzale podobno kot
sem tudi napisal v postu 1leto in 3mesece. Svetloba sama se ne more primerjati s xenonsko
svetlobo (kar se tice xenona sem ti ze pred dnevi podal link kjer je skupek vseh zanimivih postov).

Link teh zarnic za nakup imas tu, vendar kakor sem zasledil tebi ni do kupovanja preko
interneta... v tem primeru se bos zal moral znajditi sam.

http://www.xenonwhite.de/216bd896e80c1b ... 993d02.php

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 To okt 06, 2009 6:27 pm

Dj Big je napisal/-a:Jst mam te luči in sicer od firme Pilot ker Philips niso mel H7 te kao xenon, tko no valda je mal razlike sam bl bele so ni prou rumena svetloba zdej neki ekstra da bi na xenon vlekl ni sam je dost bolš od originalnih k so prou rumene boš zadovoljn :D

Pilot, te ferme pa še nism vidu. A maš kkšn link? Mene so res ful navdušle te mtec žarnice :D k nej bi ble res zelo podobne xenon efektu. Sploh pa te cosmos blue :) upam da bom kkšn odgovor dobu od mactrona, k se mi zdi da se mu največ sanja o teh žarnicah. Drugač me pa zanima a se jih da sam prek ebaya naročit al še kje drugje (čim bližje evropi, da je čim manjša razdalja)?

Toliko časa sem meu odprt odgovori, da si mi vmes že odgovoril.Za nakup se mi je ponudil prijatelj, da mi jih naroči, jaz mu samo denar dam, tako da to ni več ovira :) Hvala za odgovor, drugače me pa samo nekaj še zanima. Na tej strani kaj imaš na izbero 55W ali 100W? Na ebayu piše kao da rabi 55W in pretvori v 100W? Kaj nej bi pol tuki ta izbera pomenila? Pa še nekaj, vem da sem že nadležen s temi vprašanji, vendar se raje prej prepričam, Mactron ali si jih naročil prek te strani kot si mi podal link? Ker nemško lih neznam in se zelo malo znajdem tukaj?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron To okt 06, 2009 6:46 pm

PIKSNA007: Prvo kot prvi mtec obstajajo v 55W (H1,H3,H7) 55W/65W (H4) in 100W (H1,H3,H7..)
Tisto kar pise 55W > 100W je le "navidezna moc svetlobe" pri nekateri celo 130W (H4). Nenavidezna
moc pa je pri tistih katerm ze v zacetku pise 100W in te niso ravno priporocljive v parabolah (napisano
ze preveckrat kaj se lahko zgodi pri taksni moci - obledele crne parabole, stopljeni kabli itd.) Uglavnem,
nisem jih narocil preko one strani ker takrat se niso posiljali v Slovenijo, sedaj mogoce... narocil sem
jih preko e-bay (takrat je bila to edina pot nakupa teh zarnic).

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 To okt 06, 2009 6:53 pm

MacTron je napisal/-a:PIKSNA007: Prvo kot prvi mtec obstajajo v 55W (H1,H3,H7) 55W/65W (H4) in 100W (H1,H3,H7..)
Tisto kar pise 55W > 100W je le "navidezna moc svetlobe" pri nekateri celo 130W (H4). Nenavidezna
moc pa je pri tistih katerm ze v zacetku pise 100W in te niso ravno priporocljive v parabolah (napisano
ze preveckrat kaj se lahko zgodi pri taksni moci - obledele crne parabole, stopljeni kabli itd.) Uglavnem,
nisem jih narocil preko one strani ker takrat se niso posiljali v Slovenijo, sedaj mogoce... narocil sem
jih preko e-bay (takrat je bila to edina pot nakupa teh zarnic).

Na tej strani, ki si mi jo ti dal pri nobeni najprej ne piše 100W, vsaj pri meni ne? Ker sem šel čez čist vsako, pa je pr vsaki prvo napisan 55W, lahko pa pri vsaki izberem še 100W? Zato sem se malo zmedel. Potem če imam jaz parabolo ali imam lahko to žarnico :
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/NEW-MTEC ... ccessories

Hvala že v naprej za tvojo pomoč in čas :D
LP

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron To okt 06, 2009 7:14 pm

PIKSNA007: Seveda so, vendar je potrebno premakniti Leistung: (Moc) okence, ker je
tudi 55W oz 55/65W cenejsa od 100W (vse ostalo "navidezno" imas opisano ze zgoraj)
Torej, glede na to, da imas neke aftermarket zaromete upam, da tudi ves kaj izbiras oz.
katere zarnice sodijo v zaromet... te katere si prilepil so H1 55W (navidezna izgledna
moc pa je 100W) ...to je t.i. marketinske poteze... podobno kot 30% vec svetlobe itd.

Sedaj je potrebno se nekaj vedeti in sicer: leca ima ze seboj tudi parabolo... tako, da
vseekakor ni nikjer priporocljivo uporabljati 100W zarnico ...v tem primeru pravo moc.
Zakljucek: ce ze moras, kupi vse v normalnih W torej 55W zarnice.
Zadnjič spremenil MacTron, dne To okt 06, 2009 7:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 To okt 06, 2009 7:19 pm

Aha potem če prav razumem, te katere sem jaz podal v link imajo samo navidezno moč 100W in so vredu za nakup za mojo luč. Te katere si mi dal pa ti v link kjer pa izberam moč žarnice 55W ali 100W je pa bolj primerna 55W žarnica. Upam da sem zdaj razumel :) Upam pa tudi da te ne utrujam že preveč, sam se raje prepričam 2 krat kot nobenkrat :)
Hvala še enkrat :D
LP

Uporabniški avatar
Thor
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Thor To okt 06, 2009 7:41 pm

MacTron je napisal/-a:Thor: off: Ocitno nisi dovolj dobro prebral celotne teme, kjer je fant vneto 2x trdil

v samem zacetku je bilo to bolj klaverno (glej z aspekta nekoga, ki je zacetnik in zeli nekaj
na hitro "ustvariti"). Upam, da bo resnicno uposteval te zadnje svoje pravkar napisane ideje.

off:@Mactron Res je, teme si nisem dlakocepsko natančno prebral,
ampak tole,
verjetno bi bilo bolje v tvojem zacetnem besedilu tole, da so
kar si napisal ne drži, ker sem v mojem stavku napisal,
Malo sem si prebral celo temo skozi in vidim, da so si te kar malo privoščili, koristnega je bilo pa bolj malo.
kjer pomeni ''so si te kar malo privoščili'' res generično VSI, ampak v drugem delu stavka ''koristnega je bilo pa bolj malo'' se skriva misel, da nekaj koristnega je pa vseeno bilo.

Da zaključim, to kar sem napisal, je na mestu in je bilo tudi napisano tako, da ne meče vse prispevke v isti koš.

Lp in brez zamere, sem bil izzvan in samo zagovarjam svoje stališče. :)

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 To okt 06, 2009 9:07 pm

Piksna007, če bi jaz bil na tvojem mestu, platišč sploh ne bi menjal, zame so style44 ena najlepših ALU za E46. ne s*** ga s poceni replikami, ki vagajo dvakratno težo originalnih. Na tak avto, ki ga voziš ti, se daje samo OEM roba, tudi na koncu se izkaže, da je vseeno ceneje kot pa neki aftermarket ponaredki, kar se karoserije in dodatkov tiče. Zadnji M spojler, če misliš tistega za okrog 50 eurov kupit, si raje premisli, ker je katastrofalen izdelek, prav tako ogledala. V notranjosti se mi dopadejo športni sedeži, osebno bi dodal samo še naslon za roko, ampak spet samo OEM.
Na zunaj si se ga narobe lotil, to je samo moje mnenje. Ves ta denar, ki ga boš sedaj zmetal za te kitajske luči, bi jaz dodal pri nakupu platišč in namesto spet kitajskih platišč, pogledal raje za kakšnimi ACS, BBS ali kaj podobnega. Naslednji podvig bi bil še M-optic zunaj, tu bi se pa tudi končalo.
Pri moči in navoru je brezveze energijo izgubljat, ker kot so ti že napisali imaš atmosferski motor, ki pa nima nekega potenciala, potem je boljše zamenjat za kaj močnejšega. Sem ti pa v drugi temi napisal, da tvoj avto nima 2.0 motorja, ampak 2.2 motor (vse E46 320i in E39 520i z 170KM imajo 2.2 litrske motorje).
Vseeno ti pa želim srečno vožnjo ob poslušanju R6 motorja. :)

PS: Nekje vmes sem prebral, da se boč včlanil na BMW forum. Slik z AE žarometi jim raje ne kaži, ker jih bodo dvakrat bolj popljuvali kot tukaj, edino kar velja je oriđiđi. :lol:

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 To okt 06, 2009 9:58 pm

coffa06 je napisal/-a:Piksna007, če bi jaz bil na tvojem mestu, platišč sploh ne bi menjal, zame so style44 ena najlepših ALU za E46. ne s*** ga s poceni replikami, ki vagajo dvakratno težo originalnih. Na tak avto, ki ga voziš ti, se daje samo OEM roba, tudi na koncu se izkaže, da je vseeno ceneje kot pa neki aftermarket ponaredki, kar se karoserije in dodatkov tiče. Zadnji M spojler, če misliš tistega za okrog 50 eurov kupit, si raje premisli, ker je katastrofalen izdelek, prav tako ogledala. V notranjosti se mi dopadejo športni sedeži, osebno bi dodal samo še naslon za roko, ampak spet samo OEM.
Na zunaj si se ga narobe lotil, to je samo moje mnenje. Ves ta denar, ki ga boš sedaj zmetal za te kitajske luči, bi jaz dodal pri nakupu platišč in namesto spet kitajskih platišč, pogledal raje za kakšnimi ACS, BBS ali kaj podobnega. Naslednji podvig bi bil še M-optic zunaj, tu bi se pa tudi končalo.
Pri moči in navoru je brezveze energijo izgubljat, ker kot so ti že napisali imaš atmosferski motor, ki pa nima nekega potenciala, potem je boljše zamenjat za kaj močnejšega. Sem ti pa v drugi temi napisal, da tvoj avto nima 2.0 motorja, ampak 2.2 motor (vse E46 320i in E39 520i z 170KM imajo 2.2 litrske motorje).
Vseeno ti pa želim srečno vožnjo ob poslušanju R6 motorja. :)

PS: Nekje vmes sem prebral, da se boč včlanil na BMW forum. Slik z AE žarometi jim raje ne kaži, ker jih bodo dvakrat bolj popljuvali kot tukaj, edino kar velja je oriđiđi. :lol:

Prvo hvala za nasvete. Drugo bi pa rad samo nekaj stvari dodal. Glede platišč, meni osebno so zelo všeč in mi je res vseeno če je komu všeč ali ne, saj konec koncov je moj avto. Da bi pa kupil original take se mi pa dobesedno zdi škoda denarja, zakaj bi dal 4 x več denarja če lahko dam isto in izgledale bodo skoraj identične. Glede ostalih stvari se mi zdi isto, zadnje luči so mi všeč kot večini tukaj in se mi zdijo zelo lepe. Sprednje luči priznam, da sem spoznal, da sem se malo uštel, samo to pa zato, ker sem si želel angel eyes in nisem vedel za uno izvedbo, da bi si lahko samo angel eyes vgradil v original luči (zdaj se mi pa ne splača menjati nazaj, saj bi mogel te prodati in bi jih tudi težko prodal). M-optic se čisto strinjam, samo malo me edino skrbi, da bo avto prenizek in da ne bom mogel niti čez ležeče policaje (kakšne visoke). Tisto glede mašine, pa da ne boš mislil da ne vem, avto je registreran pod 2.0 drugače ima pa res 2171 litrski motor ampak vseeno 170 konjev. Po tvojem mnenju npr. litke če so tebi všeč so lepe, čene so grde ??? Pač vsak ima svoj okus, nekaterim je všeč to, drugim to. Drugič si lahko pa tudi malo bolj prijazn glede kakšnih stvari.
Lp

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 To okt 06, 2009 10:22 pm

Nič ti nisem napisal zlonamerno, ampak z dobrim namenom, ker sem videl, da upoštevaš nasvete drugih. Kar se mi tukaj dopade sem pohvalil, kar pa ne pa sem pograjal in tudi napisal, da je to samo moje osebno mnenje.
Glede M3 platišč sem bolj kot zaradi samega izgleda mislil na performanse tvojega avta, ker kot vidim bi mu rad dodal moči in navora, s temi replikami bo na moči izgubil, ker ta felga res vaga kar nekaj, pa še ravnat jih je treba nonstop. Verjemi, sam prodajam platišča in vem kakšna je kvaliteta teh platišč. Vzemi to dobronamerno in pa seveda imaš prav, konec koncev je to tvoj avto in bo tak kot ga ti hočeš.
Zadnjič spremenil coffa06, dne To okt 06, 2009 10:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 To okt 06, 2009 10:28 pm

Oprosti če sem te karkoli napdale, samo v prejšnem postu si zvenel res bolj ali manj napadalno skoraj že malo nesramen (te kitajske luči, pol prednje luči, pol m3 spoiler - vse je slabo bilo slabo :/). Oprosti če sem jaz tudi bolj tako zvenel. Ja potem mi pa lahko predlagaš katere so boljše oz. katere misliš da bi pasale na mojega (prilepi kakšno sliko), samo meni so res zelo všeč te od M3 jah itk tok kokr bom zgubu pr litkah tok bom nazaj dobu, k bom zamenu športni filter, tok da se bo lih vsaj izenačilo, če ne drugega. Malo sem edino razmišljal, pa da slišim tvoje mnenje, dobrodošlo tudi od drugih, a bi izpadle odprtine na sprednji havbi preveč čudno ali bi lepo izgledalo?

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 To okt 06, 2009 10:55 pm

ASA AR1 so meni noro lepa platišča, cenovno zelo dostopna, kvalitetna ( lastnik znamke je BBS), dobiš jih lahko v SLO (avto.net), pa še mešane dimenzije lahko dobiš, spredaj 8J in zadaj 9J.
Tu je en link kako zgledajo na coupeju, sicer 19", ampak vseeno:
http://img245.imageshack.us/img245/6330 ... 745ma8.jpg
Pa še ena, ki sem jih že Lumpy-ju predlagal, ki se prodajajo rabljena:
http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=52979

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare To okt 06, 2009 11:04 pm

Platišča,katera sm ti sam prilimal slike so v originalu 19 col in jih na avto niti nebi mogel namontirat.Naj bi bil drug razmak med vijaki,prednje kolo bi gledalo preveč pod blatnik zadne pa preveč vn.
Tako,da drugega kot replika ne bo možno.So pa tudi replike v različnih cenovnih razredih in tiste malo dražje niso več tako zanič. ;)

Izjav da boš z športnim filtrom in zadnjim loncem nadomestil izgubljene konje zaradi teže platišč pa drugič raje izpusti. ;)

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 To okt 06, 2009 11:11 pm

Res je, filter ti ne bo izničil izgube. Glede tistih odprtin na pokrovu motorja pa upam, da si se hecal, ali?
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov