Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če maj 06, 2010 6:07 pm

abbe je napisal/-a:kdaj pa je bil prvi vtec narjen?
pa kdaj je bil vanos pr bmw-ju??
kar se pa tice atmosfercev in njihove moci,zakaj vedno pozablate na "vankla"a ker ni tipicen atmosferc?

Sem vedil, da more bit, samo nisem se mogel spomnit. Ja vankel z 1.3 in 230km (mazda) je po moje največje konje glede na prostornino, seveda brez turbota

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Če maj 06, 2010 6:11 pm

nalcoq4 je napisal/-a:Powej s čim se ne strinjaš...ja lepo bi bilo če bi se golf 6 tsi mem odpelu... saj je 10 let novejši avto. VVTI , VTEC oz. sistemom Variabilnega krmiljenja ventilov so pričeli japonski inženirji ... tako da dandanes skorajda ni sodobnega motorja ki bi prihajal iz dežele vzhajajočega sonca in ne bi bil opremljen s takšnim sistemom... ;)

Pa dej ne napihuj se no.
Praviš da so ti hondini motorji takooooo oh in sploh ?
Poglej malo v kakšno rally prvenstvo, ki najbolj dobro prikazuje eno zelo pomembno lastnost vsakega avtomobila. To je uporabnost motorja oz način, kako motor sprošča moč in navor.
Če bi bili ti motorji res tako superiorni, potem bi naprimer v klasi N3 gledali prvenstvo type-r civic-ov (N - dokaj serijski avtomobili). In vendarle ni temu tako.
Je res da je v rally-ju še mnogo drugih faktorjev, pa vendar je nekaj na temu.
Druga zgodba je na krožnih dirkah, ko se prestavna razmerja prilagodi progi za največji izkoristek motorja (uporabno območje).

Samo razmišljam ....
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Če maj 06, 2010 6:11 pm

Honda je prvi avtomobilski proizvajalec ki je svoje motorje opremil z VVT sistemom konec 80ih let. Kokr vem za bmwja je kupu licenco od Toyotinga sistema pa mal spremenil pa ima zj Vanos.

Jah na wanlka se pozablja ker je čist specifičen motor pa vrti se samo v RX8.

Uporabniški avatar
KLOWN
Nov uporabnik

Kraj: Center

Napisal/-a KLOWN Če maj 06, 2010 7:11 pm

sky88 je napisal/-a:
BraaZ je napisal/-a:Samo ti res ne razumeš. Redko kdaj se spuščam v debate o znamkah, ker ima vsaka slabe in dobre lastnosti. Gre enostavno za tvoj omejen pogled, ki je žal tipično hondaški, ko butne gor športn filter in tera avto do blokade. S primerjavo in pravociranjem si pa začel sam....nimam nič proti tebi ampak če se hočeš izogniti nepotrebnem prepiru ne pravociraj...

Dejstvo je, da je Hondino pomankanje navora velika težava pa če to sprejmeš ali pa ne. Če pa primerjamo Golfa in Hondo je Golf bolj odziven, udoben in varen avto. Primerjave med VTI in TDI so pa drugače itak nesmiselne, ker je TDI bolj odzivna mašina...Hondo pri njeni "hitrosti" rešuje samo, da je lahka. Če bi ji "dali" podobno težo kot je Golf, če že gremo v tako primerjavo....bi bila katastrofa...

Tudi sam imam hondo, ampak sem veliko bolj realen od večine hondašev. Kot je Braaz napisal, honda nima navora, zato pa nadoknadi to z visokimi obrati in pa VTEC sistemom, ki pa posledično vodi do večje porabe ter če je lastnik b**** in ga tiši do blokade tudi do obrabe vitalnih delov motorja. Drugače pa glede TDI motorjev pa mislim, da je nesmiselno delati kakršnekoli primerjave, ker sta to dva čisto drugačna motorja, z čisto drugačnimi specifikacijami.

Mislim pa, da lahko podam dokaj realno mnenje, ker imamo doma audi a4 1.9 tdi 131km(oče) in pa civic 1.6 vti(moj) oba sta čisto serijska. Tako bom rekel, z audijem je vožnja mehka, udobna, tiha z nizko porabo ampak z manjkom moči. Tisti prvi sunek turbine ti res da občutek, da avto nevem kako leti, ampak ta občutek hitro zgine, ker traja samo 2500-3000 obratov, zdj nevem točno kolk ampak sj razumete kaj hočem povedat. Pri hondi je pa stvar taka, tam do ene 4000-4500 ti sploh neda tega vtisa, da ima 160km pod havbo, tam od 5000 je že malo bolje, pri 5500 se VTEC vklopi in tam je tista dobra plat honde(vsaj vti-ja) ker potem moč samo narašča tam do ene 7500-8000 in res avto, če ga imaš konstantno na določenih obratih lepo gre...upam, da to ni zvenelo zdj preveč po hondaško :D

Uglavnem na kratko:
AUDI:
+ lepa vožnja
+ tiha
+ udobna
+ nizka poraba
- če hočeš hitrega dizla rabiš vsaj (150-170km)
- značilen ropot motorja pozimi in pa nasploh ko je mrzel
- cena servisa in vzdrževanja

HONDA:
+ ne predrago vzdrževanje
+ lega na cesti
+ pospeški
+ zvok VTECA :D
- visoka poraba
- magnet za policaje
- slaba zvočna izolacija
- dokaj trdo vzmetenje

Končna ugotovitev: če bi blo po moje, bi imel avto z udobjem in porabo audija z hondinim motorjem, Drugače pa vse odvisno od posameznika ;)

Lp

Lepo napisano ampak - za visoko porabo vtija? Če ga res žges skos pol je poraba res minus ampak pri vsakem avtu bo tako, lepa vožnja vti 7 litrov, kar se meni za 160km sploh ne zdi veliko !
In golf to ono tisto brez veze se repenčite "boga" honda fukne marsikaj dol pa ima samo 150nm...ja ko bo golf, bemfa, audi, z takimi podatki tak letel se pa oglasite, pa ne z nekim avtom 2005+ ker novi pa bi ja staro "jajco" zmeto a ? :lol: pa še to ne, jebat ga jezni ste in ne vem ka imate take probleme z VTECom :roll:
Ne Se Jebati

dzimy
Novinec

Napisal/-a dzimy Če maj 06, 2010 7:36 pm

jao KLOWN tebe in tebi podobnimi se usi smejijo hondašem, mislš da če maš pa vti-ja si pa boga za j***a prjev? sj "vržeš dol" marsikater avto samo eni mislte da ste vsemogočni z vti-jem :roll:

btw, tudi sam si lastim vti-ja ... idino ne strinjam se tisto k je en napisow visoka poraba pri vti-ju ? za toliko konj kar ima se mi 10l ne zdi veliko ?

lp dzimy

Uporabniški avatar
KLOWN
Nov uporabnik

Napisal/-a KLOWN Če maj 06, 2010 7:58 pm

dzimy je napisal/-a:jao KLOWN tebe in tebi podobnimi se usi smejijo hondašem, mislš da če maš pa vti-ja si pa boga za j***a prjev? sj "vržeš dol" marsikater avto samo eni mislte da ste vsemogočni z vti-jem :roll:

btw, tudi sam si lastim vti-ja ... idino ne strinjam se tisto k je en napisow visoka poraba pri vti-ju ? za toliko konj kar ima se mi 10l ne zdi veliko ?

lp dzimy

Dimzy rekel sm da z lepo vožnjo pije 7 litrov ne vem kaj se jeziš o 10 litrah to zna vsak
Nihčer ne misli da je boga za jajce prijel ker fura vtija, problem je v tem da vsak se nekaj joče proti hondam, in vsak jih hoče prehitevat..zakaj? hočejo biti enako hitri :lol: loleki
Ne Se Jebati

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če maj 06, 2010 8:08 pm

KLOWN je napisal/-a:
Dimzy rekel sm da z lepo vožnjo pije 7 litrov ne vem kaj se jeziš o 10 litrah to zna vsak
Nihčer ne misli da je boga za jajce prijel ker fura vtija, problem je v tem da vsak se nekaj joče proti hondam, in vsak jih hoče prehitevat..zakaj? hočejo biti enako hitri :lol: loleki

Sem spremljal malo tole temo in lahko rečem samo par stvari. Kot prvo ste temo čist zasmetili (KLOWN) predvsem. Prijavljen si usranih devet dni in serješ po forumu, da je joj. Nikoli ne uporabljam takih besed ampak ti si pa too much no.

Ti si mi neki pametnjakovič na dolge proge. Pejt se izživljat nad ta tvoj velecenjeni in tako opevani vti oz. vtec in pusti nas kle gor, da normalno debatiramo.

Zakaj zaboga noben moderator nič ne ukrene? Upam, da čimprej odide z a.com.
Se mi pa zdi, da je to neki novi stari član, ki je že enkrat okusil kako je v termah banovci.

Modratorjom pa se opravičujem za kakšno sočno, ki sem jo izrekel. Mi ni in mi ne bo postalo v navado. ;)

lp

Uporabniški avatar
KLOWN
Nov uporabnik

Napisal/-a KLOWN Če maj 06, 2010 8:18 pm

Ti king na podlagi česa in zakaj bi mene odstranili? Si čist ti? Če sem hvalil svoje, zagovarjal svoje, podajal svoje mnenje na katerega je bilo kritik še pa še me nemoreš ničesar obtožiti, predvsem pa ti ki pri tem nimaš nič in ravnokar smetiš temo z stvarmi ki se ne tičejo niti osnove zastavljene tematike
Ne Se Jebati

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če maj 06, 2010 8:25 pm

KLOWN je napisal/-a:Ti king na podlagi česa in zakaj bi mene odstranili? Si čist ti? Če sem hvalil svoje, zagovarjal svoje, podajal svoje mnenje na katerega je bilo kritik še pa še me nemoreš ničesar obtožiti, predvsem pa ti ki pri tem nimaš nič in ravnokar smetiš temo z stvarmi ki se ne tičejo niti osnove zastavljene tematike

Ker serješ po forumu, da glava boli. Ja osebno sem čist. Sploh pa se mi ne da ukvarjat z prepotentnimi mladiči, ki uživajo ko vtec poči oz. kaj že naredi. :har :har :har

Se umikam iz teme in se opravičujem za off.

Če želiš še kaj povedati mi napiši na zasebno pa se tam zmeniva kako naprej.

Lep in prijazen večer ti želim še naprej.

lp

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če maj 06, 2010 8:29 pm

@KLOWN: tolk se dereš vti to vti ono, pa kak lima, kak poka in pol se greš še hvalit kak te noben ne upa prehitet, ko se 70 furaš. Pa porabo maš tut mal prenizko, da bi vti just kicked in yo :___o uporabljal dnevno :lol:
Si mi pa polepšal večer in bom lahko šel spat z nasmehom na obrazu :D
LP Rok

Uporabniški avatar
KLOWN
Nov uporabnik

Napisal/-a KLOWN Če maj 06, 2010 8:33 pm

Vi ste pač neresni, in na takšnem nivoju se nebomo mogli zmeniti ničesar, zato se tudi sam umikam
lp.
Ne Se Jebati

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če maj 06, 2010 8:59 pm

KLOWN je napisal/-a:Vi ste pač neresni, in na takšnem nivoju se nebomo mogli zmeniti ničesar, zato se tudi sam umikam
lp.

ja djva se zment an.se dobiva nekje pa udarva drag al dva pa nj nekdo posname pa bomo vidl kdo koga udar dol pa kok gre vti pa ostalo.in bo pac vse posneto,pa bos poj govoru.
kaj pravis?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Če maj 06, 2010 9:34 pm

Ma pustite mu veselje naj dalje sanjari kak je njegov vti oh in sploh. O tej tvoji hitrosti 70 pa da te doben ne upa prehitet pa nebi rajši, ker škoda besed !
Lp by Mare

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če maj 06, 2010 10:00 pm

aleshondas
Novinec

Napisal/-a aleshondas Če maj 06, 2010 10:01 pm

no da še jaz neki napišem čeprav sem hondaš, se sramujem takšnih hondašev kot je klown,

prvo kot prvo primerjamo dva svetova en je dizlaš z turbino, drugi atmosferski bencinar se pravi to dvoje ne gre skupaj preveč je različnih podatkov, različni školjki, teži, se pravi lahko se pičite v nedogled ampak tu ne bo konca!!!

nekdo je napisal da honde ni v nobenem tekmovanju a si že slišal za ALEŠA PREKA in ali veš da je 8 gen v skupini R3 najmočnejši in najhitrejši dirkalnik!!! si lahko pogledaš video: http://www.youtube.com/watch?v=6JumK4PMFiU

vglavnem hondina filozofija ni več to kar je bila tako da KLOWN malo poguglaj kaj je hondina vizija govoriš na glas o stvareh ki jih je honda razvijala pred 20 leti!!!

pa še ena o wv golf odličen avto seveda traktor je pravi golf in tud njihovi motorji so še zmeraj skoraj neuničljivi a kot vso ostalo avtoindustrijo tepe tudi njih, hondo vglavnem vse globalizacija in posledično zelo slaba kvaliteta dobaviteljev vseh ostalih sklopov oz delov iz katerih potem nastane celota!!
7 gen honda civic sport

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če maj 06, 2010 10:02 pm

overman2 je napisal/-a:
nalcoq4 je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=YB4mbGZlqns :woohoo :) :) :-P

Sicer se nerad vmesavam v te "vti" debate, ampak to res crknes od smeha..... vsi orgazmicno ob dretju enega kavnega mlincka :D Dobro je to, da motor skoraj sam dvignes iz avta ko ribne in sploh ne rabis kaksnega posebnega orodja... ce sta dva pa ga kar z nosilci ven cukneta (menjalnik pa je itak kot na biciklu-jasno ce je isti navor)!

lp

PS: smo kolegu 2x vti motor menjali.... potem pa je obupal :D

2× ste menjavali VTI motor?
Pa veš ti sploh kaj pomeni VTI?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če maj 06, 2010 10:04 pm

prepotrebna je sprememba naslova teme :D

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Če maj 06, 2010 10:27 pm

pinny je napisal/-a:prepotrebna je sprememba naslova teme :D

....v: Ko Sonček kupi vtija :D

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če maj 06, 2010 10:52 pm

Pa dobro no.... KLOWN pravi si mi ti klovn tolk poveličuješ ta VTEC,da glava boli.
Sam imam TypeR pa si upam trdit,da je TDI zanesljiv tekmec.Nena mi bluzit,da je ta VTEC pa zj božji dar.Kolker je fajn je to,da je motor v višjih obratih živahnejši na račun večje porabe in pa zvok se malce spremeni.
Mislim zarad takilih dripcev smo vozniki Hond na takem glasu kot smo....
Vsak,ki ima VTI-ja misli,da ima pa zj raketo in,da je nepremagljiv,če se avto dere še ne pomeni,da tut dejansko kaj bolj gre.
Ne rečem,da je moj TypeR počasen a do 5200rpm se pelje kot vsaka druga gajbica nato pa....... wauuuua VTEC,ki se samo malo bolj dere in malce bolj potegne in kje je zaj pol point vsega tega,da tako poveličujete VTEC.... ne vidim potrebe.Edino kar je super je to,da je Honda uspela doseči 100hp/l prostornine vsi ostali morajo pri tem poseči po turbinah ali kompresorjih,ki pa lahko posledično pomenijo višje stroške.Tudi VW bi znal pomoje nardit takšen motor ampak raje posega po turbinah...
Drugače pa največ prahu okol VTEC-a delajo praw tisti,ki imajo kakega ESi-ja ali pa imajo bingeca in doživijo erekcijo ob zvoku VTEC-a :)
Kolikor gledam po showih in prebiram forume praw lastniki močnejših Hond niso tako vročekrvni kot lastniki bingecov,ki so menjali tesnilo in ECU,da imajo 90 hp...
Sprijaznite se fantje tut honda je samo avto....
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Če maj 06, 2010 11:00 pm

KLOWN je napisal/-a:
sky88 je napisal/-a:
BraaZ je napisal/-a:Samo ti res ne razumeš. Redko kdaj se spuščam v debate o znamkah, ker ima vsaka slabe in dobre lastnosti. Gre enostavno za tvoj omejen pogled, ki je žal tipično hondaški, ko butne gor športn filter in tera avto do blokade. S primerjavo in pravociranjem si pa začel sam....nimam nič proti tebi ampak če se hočeš izogniti nepotrebnem prepiru ne pravociraj...

Dejstvo je, da je Hondino pomankanje navora velika težava pa če to sprejmeš ali pa ne. Če pa primerjamo Golfa in Hondo je Golf bolj odziven, udoben in varen avto. Primerjave med VTI in TDI so pa drugače itak nesmiselne, ker je TDI bolj odzivna mašina...Hondo pri njeni "hitrosti" rešuje samo, da je lahka. Če bi ji "dali" podobno težo kot je Golf, če že gremo v tako primerjavo....bi bila katastrofa...

Tudi sam imam hondo, ampak sem veliko bolj realen od večine hondašev. Kot je Braaz napisal, honda nima navora, zato pa nadoknadi to z visokimi obrati in pa VTEC sistemom, ki pa posledično vodi do večje porabe ter če je lastnik b**** in ga tiši do blokade tudi do obrabe vitalnih delov motorja. Drugače pa glede TDI motorjev pa mislim, da je nesmiselno delati kakršnekoli primerjave, ker sta to dva čisto drugačna motorja, z čisto drugačnimi specifikacijami.

Mislim pa, da lahko podam dokaj realno mnenje, ker imamo doma audi a4 1.9 tdi 131km(oče) in pa civic 1.6 vti(moj) oba sta čisto serijska. Tako bom rekel, z audijem je vožnja mehka, udobna, tiha z nizko porabo ampak z manjkom moči. Tisti prvi sunek turbine ti res da občutek, da avto nevem kako leti, ampak ta občutek hitro zgine, ker traja samo 2500-3000 obratov, zdj nevem točno kolk ampak sj razumete kaj hočem povedat. Pri hondi je pa stvar taka, tam do ene 4000-4500 ti sploh neda tega vtisa, da ima 160km pod havbo, tam od 5000 je že malo bolje, pri 5500 se VTEC vklopi in tam je tista dobra plat honde(vsaj vti-ja) ker potem moč samo narašča tam do ene 7500-8000 in res avto, če ga imaš konstantno na določenih obratih lepo gre...upam, da to ni zvenelo zdj preveč po hondaško :D

Uglavnem na kratko:
AUDI:
+ lepa vožnja
+ tiha
+ udobna
+ nizka poraba
- če hočeš hitrega dizla rabiš vsaj (150-170km)
- značilen ropot motorja pozimi in pa nasploh ko je mrzel
- cena servisa in vzdrževanja

HONDA:
+ ne predrago vzdrževanje
+ lega na cesti
+ pospeški
+ zvok VTECA :D
- visoka poraba
- magnet za policaje
- slaba zvočna izolacija
- dokaj trdo vzmetenje

Končna ugotovitev: če bi blo po moje, bi imel avto z udobjem in porabo audija z hondinim motorjem, Drugače pa vse odvisno od posameznika ;)

Lp

Lepo napisano ampak - za visoko porabo vtija? Če ga res žges skos pol je poraba res minus ampak pri vsakem avtu bo tako, lepa vožnja vti 7 litrov, kar se meni za 160km sploh ne zdi veliko !
In golf to ono tisto brez veze se repenčite "boga" honda fukne marsikaj dol pa ima samo 150nm...ja ko bo golf, bemfa, audi, z takimi podatki tak letel se pa oglasite, pa ne z nekim avtom 2005+ ker novi pa bi ja staro "jajco" zmeto a ? :lol: pa še to ne, jebat ga jezni ste in ne vem ka imate take probleme z VTECom :roll:

VSAK avto, ki ima 160 KM in vsaj približno težo kot honda bo VTI dol "naseku". Samo ti tega ne dojameš. Pač omejenost na višku...kaj čmo :D :D
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost