Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Re: My new Clio RS SPORT

Napisal/-a Brain Damage Pe jul 08, 2011 10:11 am

Lepo! :) Pohvale.

A je mogoče kupit le nastavke od akrapoviča? Namreč pred dnevi sem se ulegu pod eno S2k ker je imela končnike od akrapoviča. Celotni sistem je bil pa stock. :idea:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe jul 08, 2011 10:12 am

hmmm,... pa ni auspuf prebrizu odbijača oz. med vožnjo nena nič čez neravnine tolče po odbijaču?

prišlo je zelo lepo s carbon folijo!

čakam še samo zvok, ker slike na pokažejo zvoka ;) :mrgreen:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Pe jul 08, 2011 10:14 am

Za zvok poglej na akrapovičevi strani.

Za distančnike pa premisli. Ni res, da bo brez posledic in le estetski videz. Moje mnenje je, da ostani na stock oz. stock RS zadevi.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe jul 08, 2011 10:37 am

Super je izpadlo. fanta sta profija-men sta prednji del zrihtala v folijo. kolk te je akrapovic prisu, ce ni skrivnost?
Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS Pe jul 08, 2011 10:40 am

Brain Damage je napisal/-a:Lepo! :) Pohvale.

A je mogoče kupit le nastavke od akrapoviča? Namreč pred dnevi sem se ulegu pod eno S2k ker je imela končnike od akrapoviča. Celotni sistem je bil pa stock. :idea:

to tudi mene zanima ;)
Slika

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Pe jul 08, 2011 10:51 am

Res lepa kombinacija. Še karbonski znak kot so že rekli ba bo prfekten.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Pe jul 08, 2011 11:21 am

Izpuh popolnoma nic ne udarja nikamor,ker je dokaj trdno vpet...sicer na gumicah ampak ima fore v radiusu 20 mm okoli njega tako da se ne dotika karbonskih zakljuckov.pa se toplotna izolacija je vmes skozi celoten difuzor...to sem si ogledal vceraj ko je bila zadeva demontirana...
Kot sem rekel zvok posnamem s kamero takoj ko bo mozno,ker s telefonom je bolj tko tko...
Kolikor sem pa obvescen,se baje da kupiti samo karbonske zakljucke...za razlicne modele avtomobilov...ker je od modela do modela razlicno...tako oblika kot stevilo lukenj.
Ce koga to izrecno zanima lahko preverim...tudi ceno.

Mene je kompletna zadeva z montazo vred stala 1300 evrov. Kar je recimo da kar ok cena.
Kot zanimivost je originalen izpuh zgrajen iz 1 lonca,ki ima na vsaki strani po en zakljucek...torej na vsaki strani 1 izpuh....logicno...
Akrapovic se nekje pod zadnjo klopjo razcepi z Y cevjo v dve cevi,ki nato prideta vsaka v svoj lonec,torej na vsaki strani je lonec in nato zakljucki...
Kar je pa najbolj zanimivo je pa to,da je Akrapo kar 7kg lazji od originala. Opticno je materiala 2x vec kot pri originalu :D

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Pe jul 08, 2011 11:22 am

Izpuh popolnoma nic ne udarja nikamor,ker je dokaj trdno vpet...sicer na gumicah ampak ima fore v radiusu 20 mm okoli njega tako da se ne dotika karbonskih zakljuckov.pa se toplotna izolacija je vmes skozi celoten difuzor...to sem si ogledal vceraj ko je bila zadeva demontirana...
Kot sem rekel zvok posnamem s kamero takoj ko bo mozno,ker s telefonom je bolj tko tko...
Kolikor sem pa obvescen,se baje da kupiti samo karbonske zakljucke...za razlicne modele avtomobilov...ker je od modela do modela razlicno...tako oblika kot stevilo lukenj.
Ce koga to izrecno zanima lahko preverim...tudi ceno.

Mene je kompletna zadeva z montazo vred stala 1300 evrov. Kar je recimo da kar ok cena.
Kot zanimivost je originalen izpuh zgrajen iz 1 lonca,ki ima na vsaki strani po en zakljucek...torej na vsaki strani 1 izpuh....logicno...
Akrapovic se nekje pod zadnjo klopjo razcepi z Y cevjo v dve cevi,ki nato prideta vsaka v svoj lonec,torej na vsaki strani je lonec in nato zakljucki...
Kar je pa najbolj zanimivo je pa to,da je Akrapo kar 7kg lazji od originala. Opticno je materiala 2x vec kot pri originalu :D

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Pe jul 08, 2011 11:26 am

Zlo enostavno - samo to :bow :bow
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS Pe jul 08, 2011 11:46 am

A bi se dalo preverit zame: rad bi menju nastavke na izpuhu (L+D) za karbonske, cim vecji fi. Hvala ;)
Slika

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Pe jul 08, 2011 4:32 pm

Fino, kakšni so pa občutki? Pretočnost auspuhov? Cena je okej!

Se spomnem, ko smo mojga original dol je imel okrog 20kg. 2 lonca, cevi. Z devitom pa 6kg :)

BoneS; ne dajat nastavkov =P

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Pe jul 08, 2011 4:39 pm

imam občutek ,da avto lažje diha...nevem kako bi to drugače povedal...
od 2000 do nekje 5000 obratov nekako bolj zvezno pospešuje...se zvrti....to je tko po občutku...
drgač pa evo...danes opravil homologacijo....naslednji teden pa katalizator še dol in preostali del Akrapoviča gor....
pol bi pa znala se zadeva še bolj poznat....

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS Pe jul 08, 2011 5:00 pm

Brain Damage je napisal/-a:Fino, kakšni so pa občutki? Pretočnost auspuhov? Cena je okej!

Se spomnem, ko smo mojga original dol je imel okrog 20kg. 2 lonca, cevi. Z devitom pa 6kg :)

BoneS; ne dajat nastavkov =P

ma sej sm jim ze pisal, ce bi se dalo "malo prilagodi" izpuh od evota, da bi pasu na mojega, pa niti odgovora nism dobu. Ma ti nastavki, ki so trenutn gor, mi gredo na ziuce :D .Kaj pa priporocas potlej?
@Damjan: se opravicujem za smetenje
Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Pe jul 08, 2011 5:23 pm

Nice, res very nice :D :yum
Imava podoben okus, če bi jaz imel RSa bi si želel takega kot ga imaš ti !
karbon folija, akrapovič = dovolj :pivo

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Pe jul 08, 2011 5:41 pm

Lepo. Zdaj pa samo še zvok 8)
Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe jul 08, 2011 8:47 pm

BoneS: kolega je spraševal za Akrapovičeve karbon nastavke in so mu rekli ceno okol 500€ za 2kom :shock:
damjan: avto je bombnik, komaj čakam da ga slišim in vidim v živo. kako da si se odločil za poglejpoglej in ne za labonga?

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS So jul 09, 2011 7:00 pm

Slicker je napisal/-a:BoneS: kolega je spraševal za Akrapovičeve karbon nastavke in so mu rekli ceno okol 500€ za 2kom :shock:

ojoj :shock:
Slika

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Pe jul 15, 2011 11:53 am

Distančnike z vijaki imam jaz in jih ne potrebujem več. Če te bo zanimalo, mi javi. O avtu nimam več kaj povedati, Cup podvozje in Recaroti, pa zmagovalna kombinacija za moje pojme, brez vsakršne potrebe po modifikaciji. Kar se tuninga tega avta tiče je stvar zelo zelo zelo zapletena. Jaz imam na svojem drugo mapo, ki naj bi bila ok, da nekaj več moči (nimam pojma in me ne zanima preveč; pa dajmo rečt, da 3KM), predvsem pa odpravi luknjo v krivulji navora med 3500 in 5000 vrt/min. Je pa vse porihtal Sokol. Sicer je pa tvoj novejši model in so te pomanjkljivosti v večji meri odpravljene. Denar, ki bi ga porabil za takšno predelavo ne da takšnega prirastka, da bi bilo vredno iti v takšno investicijo. Bolj je to entuziazem. Na cesti ne pridobiš nič. Edina smiselna predelava je nižanje teže - lažji izpušni sistem,lažja platišča,zadnji sedeži ven, itd. Moje mnenje, pusti avto takšen kot je s par bombončki, ki si se jih lotil in raje denar porabi za bencin in pnevmatike. Pa varno na cesti.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan So jul 16, 2011 12:31 pm

Hvala najprej vsem za pohvale.

Od včeraj avto po novem diha z Akrapovičevim Evolution kompletnim izpušnim sistemom.
Zadevo sem prejšnji teden homologiral,preostali del je bil dokončan včeraj...
Avto je neprimerno bolj glasen kot samo s Slip-on sistemom...
Po občutku so tudi pospeški boljši,bolj zvezno pospešuje in tudi lažje in hitreje se zavrti v visoke obrate...
Kaj več podatkov in pa sam graf pa prilepim ko zadevo peljem na valje.
Najbolj fascinira pa dvojni pok iz izpuha med hitrim prestavljanjem in pri priganjanju...

Več si lahko preberete tukaj:
http://www.akrapovic.com/car-exhaust/pr ... lution-86/

sem pa trdno prepričan da se v elektroniko nebom spuščal..Nebom ga remapiral in tudi pri Akrapoviču v Ivančni so bili tega mnenja da za tistih 5 konjev nebom pridobil nič...tako da se popolnoma strinjam s PANCHO-vim zapisem.
Lažji izpušni sistem je že gor...in razlika v teži je skoraj 1:2

To je nekako to,kar sem si zamilsil glede zumamnjosti in vsega....
Obljubljene slike pa sledijo ko jih poslikamo:)):
lp

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Ne jul 17, 2011 1:24 pm

BoneS je napisal/-a:
Slicker je napisal/-a:BoneS: kolega je spraševal za Akrapovičeve karbon nastavke in so mu rekli ceno okol 500€ za 2kom :shock:

ojoj :shock:

meni je povsem logicno... dvomim, da je akrapovicu v interesu da ima vsaka druga honda gor njihove nastavke, takoj za nastavkom pa original naluknjan lonc ali pa kak low budget "športno" prdalo... tko da so pac nastavli ceno relativno visoko, da se temu v cim vecji meri izognejo
Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov