Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
MaLiNoVc
Novinec

Re: Opel Corsa OPC by B|ind

Napisal/-a MaLiNoVc To avg 21, 2012 9:53 pm

Zanimivo :) Neki časa nazaj sem se sam celo zanimal za njo pa nisma pršila z lastnikom skupaj z ceno.. :) Drugače pa tako kot sem ti že na privat napisal me jutri poklič pa da vidma kaj lahko zrihtama :)

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris To avg 21, 2012 10:27 pm

SamoK, pa kaj nimaš niti malo slabe vesti človeku ki pošteno zasluži denar tega naredit? karma kolega,karma..

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr avg 22, 2012 9:46 am

Blind, zakaj pa nena sam odmontiraš odbijača dol? 1 ura max dela, pa potem nazaj gor. ker za varjenje pa demontažo dat 200€ je meni hudo. 1/2 cene je itak zarad demontaže pa montaže.

Upam da uspešno rešiš,

Lp,Patrik
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr avg 22, 2012 10:14 am

Za demontažo odbijača in kilerja je max 1h, ker imajo tej avti tako simpl kiler dol vzet, da skor ne moreš verjet. Glede kopije kilerja 2x preveri če je pravi, ker tej avti imajo večji intercooler
Lp

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr avg 22, 2012 3:31 pm

Patrik kaj pa vem, nisem še počel tega..pa nočem še večje škode naredit. Sem dobil enega še malo cenejšega mojstra ki mi za 150€ naredi vse (demontaža/montaža, varjenje in polnenje klime). Tako da je ta zadeva recimo da sprejemljiva samo upam pa da bo tudi vse ok ko bo zavarjeno.

Hladilnik bom pa skoraj sigurno vzel nov, originalni. (MaLiNoVc :pivo !)

Uporabniški avatar
MaLiNoVc
Novinec

Napisal/-a MaLiNoVc Sr avg 22, 2012 7:52 pm

Ni panike :) Sej veš če boš rabo kej veš da mam neki vez za ugodne varjante :)

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Sr avg 22, 2012 8:44 pm

Hvala !
Sicer pa resnično upam da nebom rabil več nič !! Hehe :)

Me pa zanima katero olje uporabljati ?
pskoda ti si mi že napisal v PM ampak ne najdem tistega sporočila več :?

Komaj čakam da se gume zvozijo in da začnejo delovati pravilno..jutri grem na Veliko Planino v petek pa planiram nek prelaz nekje da se malo navozim tako da upam da se po jutrišnih kilometrih dokončno odsstrani ta sloj z gume.
Malo bo vroče brez klime na teh dveh izletniških dneh bom pa vsaj skoz poslušal zvok izpuha skozi odprto okno :bonk :)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr avg 22, 2012 8:53 pm

B|ind je napisal/-a:Malo bo vroče brez klime na teh dveh izletniških dneh bom pa vsaj skoz poslušal zvok izpuha skozi odprto okno :bonk :)

Ti se kar tolaži ja. =P =P Srečno in uživaj. =P

lp

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Sr avg 22, 2012 9:00 pm

Motul 300v ali Fuchs titan race pro S. Kaj izmed tega bi/bom uporabljal jaz, ko avto ne bo več v garanciji.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr avg 22, 2012 9:39 pm

ManIAK je napisal/-a:Motul 300v ali Fuchs titan race pro S. Kaj izmed tega bi/bom uporabljal jaz, ko avto ne bo več v garanciji.

Zakaj pa že zdaj ne bi smel?

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Če avg 23, 2012 6:59 am

Haha King kaj mi pa drugega preostane ?? :lol:

Kaj pa originalno olje ? Katero je sploh ?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če avg 23, 2012 7:08 am

turbo inside

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če avg 23, 2012 9:03 am

peroRS je napisal/-a:
ManIAK je napisal/-a:Motul 300v ali Fuchs titan race pro S. Kaj izmed tega bi/bom uporabljal jaz, ko avto ne bo več v garanciji.

Ob morebitnem problemu z motorjem zna renault slovenija zakomplicirat zadeve, ker se ni uporabljalo predpisano olje. Tako mi je bilo razloženo, ko sem spraševal. Verjetno to govorijo samo da prodajo čim več svojega olja, ampak dokler oni jamčijo da bo predpisano olje ok za motor, do takrat bom pač vozil na predpisano olje. No, ker jim ne zaupam preveč, ga vseeno menjam na 10kkm. :)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če avg 23, 2012 9:16 am

To je pri vseh znamkah tako. Tudi sam dokler je avto pod garancijo pac kupujem to precenjeno olje na pooblascenem servisu

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če avg 23, 2012 10:01 am

ManIAK je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Ob morebitnem problemu z motorjem zna renault slovenija zakomplicirat zadeve, ker se ni uporabljalo predpisano olje. Tako mi je bilo razloženo, ko sem spraševal. Verjetno to govorijo samo da prodajo čim več svojega olja, ampak dokler oni jamčijo da bo predpisano olje ok za motor, do takrat bom pač vozil na predpisano olje. No, ker jim ne zaupam preveč, ga vseeno menjam na 10kkm. :)

A predpisano olje v smislu tovarniških specifikacij ali pač tista znamka, ki jo servis ima na zalogi?
To je kot, da bi rekel, da moram dati Castrola Magnatec v VAG-ov 1.8T (primer), ker je njihov logo odtisnjen na pokrovčku za olje. Dam lahko notri karkoli, samo da izpolnjuje specifikacijo, pa ni važno ali je 10-60, 0-40, 0-30, 5-30, 5-40, 5-50, prav tako ni znamka pomembna.

Sorry za off ;)

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Če avg 23, 2012 11:05 am

Na Oplu so precej striktni glede olja in ti garancija velja le, če uporabljaš točno predpisano olje - GM 5W30 Dexos2. Vsaj tako so meni trdili za Astrco. Sicer pa ta OPC-jka tako ali tako ni več v garanciji. Ali se motim?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če avg 23, 2012 1:48 pm

Kaj komlicirate glede olj :roll: pol pa na 20 oz 30kkm delate servis, ker je olje drag. Za moje pojme bedarija + tega, da je bilo v mašino vlitih 1001 različnih olj

@B|ind evo če rabiš link - http://www.tapos.net/akcije/akcija_olja_dec09.html - OPEL-GM DEXOS 2 5W-30 / 5 Litrov 29.39eur
Lp

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če avg 23, 2012 3:14 pm

Tovarne v večini primerov predpišejo zgolj zahtevane standarde oz. specifikacije olj, priporočajo pa proizvajalce (vedno tiste s katerimi imajo pogodbo). Tako, da zelo dvomim, da bi se zaradi uporabe druge znamke olja, ki zadostuje zahtevanim standardom proizvjalca, izgubila garancija. Če vam to govorijo na servisu gre verjetno za to, da hočejo čim večji profit od olja, ki ga prodajajo sami in kateremu lahko skorajda prosto nabijejo cene. Kolko vem, na določenih servisih vzamejo tudi vzorec olja, če ga prinesete sami, za kasnejšo analizo ob morebitni okvari motorja.

Pri kakšnih bolj eksotičnih avtih, pri katerih je bilo olje razvito izkljčno za določen motor, pa sta seveda (lahko) zahtevana točno določena znamka in model olja.

Sicer pa marsikatero vprašnej razreši odprtje knjigice z navodili... samo 2 minuti časa si je treba vzet.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če avg 23, 2012 4:22 pm

Folijo še imaš na avtu? Glede na vse napake, bogve kaj se skriva tam spodaj :? Drugače pa bi jaz na tvojem mestu avto že takoj nazaj vrnil, se nebi zabaval s tem toliko kot ti.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Če avg 23, 2012 5:25 pm

Doche bi bilo najbolj pametno res. Ampak pomislit na to..vrnit avto se preganjat potem še trikrat huje kot zdaj s prejšnim lastnikom pa potem še bit brez avta pa spet iskat drugega. :?
Sploh pa dvomim da bi se dalo dogovorit karkoli po mirni poti..ker že ko sem prodajalcu povedal za nekaj stvari ki so v okvari je začel biti žaljiv v smislu da dokler je on imel avto je bil brezhiben kaj pa jaz delam z njim pa on neve. Tako da po njegovem je itak vse moja krivda.
Računi in spiski napak se pa kupičijo in to iz pooblaščenih servisrjev ne pa nekih vaških mehanikov.
Bom pa v vsakem primeru drugi teden govoril z nekom ki pozna zadeve (skrite napake avtomobilov) ali z odvetnikom ali z nekom ki zastopa pravice kupca.

Sem pa danes doživel še eno presenečenje na poti proti Veliki Planini sem se moral ustavit v Kamniku pri opel serviserju ker se mi je prižgala lučka za elektroniko (avtomobil in nek ključ poleg). Tam so mi avto priklopili na tester kjer so ugotovili da je neka napaka na stopalki za plin. Tako da sem se lepo olajšal za 30€ da so zbrisali napako in potem sem imel mir..vsaj zaenkrat. Je pa rekel serviser da se bo sigurno slej kot prej spet pojavilo..
Je pa avto preklopil v nek 'safe mode' saj je pospeševal le do 3000rpm.

Resnično preklinjam nekoga zelo močno. Upam da se mu vsaj kolca..čeprav mu vrjetno ni mar četudi ve vse to.

Glede folije..bo šla dol ja..v kratkem vrjetno. Bomo videli kaj je spodaj..resnično upam da ne še kakšno presenečenje!
Sem imel že namen to naredit ampak imam zdaj par drugih večjih skrbi in stvari za uredit pred to folijo. Ker jo bo dol potegnil nekdo ki se s tem ukvarja da vse očisti da bo tako kot mora bit. Ker tudi če se res skriva kaj spodaj da nebom tudi za to jaz kriv potem.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost