Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a VaLe Če jul 07, 2005 9:49 pm

Hehe... hvala ;)

No, če vas že zanima kako daleč sem (upam da bo šlo do konca po načrtih)...

Danes sem klical v Nemčijo, tja kjer sem si avto pač šel ogledat in sprobat (Halberstadt je to, čist pri Berlinu gor :jao: )
V glavnem, malo sva se pogovarjala kako pa kaj in če bom avto vzel... rekel sem mu da je ta njihov pač moj favorit in da mislim najvrjetneje kr tega vzet.
Rekel je da mu 15% nakažem, da je avto moj... ko pridem gor pa ostalo.
Čist einfoh :EE
My Love... Nissan 350 z
Slika

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Napisal/-a PuBBeC Če jul 07, 2005 10:06 pm

VaLe je napisal/-a:Hehe... hvala ;)

No, če vas že zanima kako daleč sem (upam da bo šlo do konca po načrtih)...

Danes sem klical v Nemčijo, tja kjer sem si avto pač šel ogledat in sprobat (Halberstadt je to, čist pri Berlinu gor :jao: )
V glavnem, malo sva se pogovarjala kako pa kaj in če bom avto vzel... rekel sem mu da je ta njihov pač moj favorit in da mislim najvrjetneje kr tega vzet.
Rekel je da mu 15% nakažem, da je avto moj... ko pridem gor pa ostalo.
Čist einfoh :EE

ti si že tolko keša za telefonjado zdevo pa živcev skozi dal da bi ti ga lahko zastojn dali.. torej še moreš 2krat it gor uh mater pa ravno tam si ga našel k je tak dalč :)
kolko je cenej kot če ga bi pri nas kupo :) :?: vem da je dražje sam zanima me pač :)

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a VaLe Če jul 07, 2005 10:13 pm

Sej ko bi ga šel iskat bi šel z avionom gor... pa si ga pripeljem dol. Je nek stošek, ampak je pa tudi užitek ;)
Kaj se cene tiče, jaz sem ga za dobro ceno dobil in bi profitiral nekje 2,5 mio glede na novega... moj pa je star 3/4 leta ;)
My Love... Nissan 350 z
Slika

Uporabniški avatar
GOLDBERG
Nov uporabnik

Napisal/-a GOLDBERG Če jul 07, 2005 10:18 pm

kolk pa ma prevoženih?

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Če jul 07, 2005 10:20 pm

jao kok vas zanima, dej da nebo vale zdej safrane ratal :P

hec 8)

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a VaLe Če jul 07, 2005 10:31 pm

GOLDBERG je napisal/-a:kolk pa ma prevoženih?

9.000 ;)
My Love... Nissan 350 z
Slika

Uporabniški avatar
MapleLeaf
Novinec

Kraj: Vancouver B.C.

Napisal/-a MapleLeaf Če jul 07, 2005 10:34 pm

Vale daj povej mi prosim, kere papire ti morjo vse dat pa kolko mors davka placat tam pa tudi ce moras kaj placat ko ga pripeljes k nam?
Ker mam jaz tudi namen nekaj dol pripelat pa se ne bi rad nasral, da ga slucajno ne bi mogo registrirat!

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a VaLe Če jul 07, 2005 11:11 pm

Če kupiš novega... plačaš v Sloveniji 20% na vrednost avta + 13% DMV.

Če kupiš rabljenega, more met 6.000 prevoženih ali pa bit star 6 mesecev in je davek 16%... ponavadi je že vštet v ceni. Torej ko avto pripelješ v Slovenijo še plačaš 13% DMV.
My Love... Nissan 350 z
Slika

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če jul 07, 2005 11:25 pm

VaLe je napisal/-a:Če kupiš novega... plačaš v Sloveniji 20% na vrednost avta + 13% DMV.

Če kupiš rabljenega, more met 6.000 prevoženih ali pa bit star 6 mesecev in je davek 16%... ponavadi je že vštet v ceni. Torej ko avto pripelješ v Slovenijo še plačaš 13% DMV.

Ja pa 13% plačaš, če je avto vreden več kot 6 mio SIT. Če je manj, pa manj. Obstaja lestvica...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a VaLe Če jul 07, 2005 11:26 pm

Res je... jaz to pozablam, ker je cena tolk visoka za 350z :P
My Love... Nissan 350 z
Slika

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Pe jul 08, 2005 6:28 am

Vale, ti pa maš j***a - čestitke!
Nissan je je že sam po sebi super avto, sploh pa 350Z.

Jst sm pred kakimi 3-4 leti (ko sem imel še Almero) na njihovem servisu videl reklamo za ta tvoj bodoči avto z naslovom "Ostra konkurenca Porscheju za polovico njegove cene". Takrat naj bi začenjal svojo prodajno pot v Ameriki. Cena je pa bla nekje 35.000 USD (zdaj ga dobiš recimo že za 26.700 USD). Takrat sm že razmišljal o nakupu novega avta. Sm si rekel fak, da nissan takole razturava. V Evropi je potem prišla precej višja cena in glede na to, da ima avto samo prednja sedeža (ali se mogoče motim?), ni ravno za družino.

Drgač pa srečo pri nakupu.
Aja a si se mogoče pozanimal o uvozu iz Amerike in kolk bi bla končna cena potem, glede na relativno izjemno nizko ceno pri njih? Upam, da si preveril vse opcije, preden se spustiš v tako naložbo.

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a VaLe Pe jul 08, 2005 6:33 am

Lp

Ameriške različice nebi imel... in kot si rekel da ga dobiš za 26.000 $, je res ampak to je osnovni model. V Ameriki je več različic tega avta (boljša različica je seveda tudi dražja), pri nas v Europi pa samo 2 različici in obe imata Brembo zavore itd.

V Nemčiji mu res pravijo Porsche killer :lol:
My Love... Nissan 350 z
Slika

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Pe jul 08, 2005 6:51 am

OK dražja varianta ima več opreme (zmogljivosti so pa itak iste). Pa naredimo hitri izračun: avto za 32.000 USD (ta bo pa že z nekaj več opreme) + 5 % carine + prevoz + 20 % DDV (upam, da nisem še kaj pozabil!).

Recimo: 6.400.000 + 320.000 (carina) + 500.000 (prevoz) + 20 % DDV na vse to = skupaj 8.660.000 SIT za nov avto.
To je nek pavšalni izračun... Ne vem kolk je cena prevoza. :lol: Aja pa zavarovanje nisem štel.

Drgač pa, če praviš da nebi mel ameriške variante, potem pa itak brezveze.

Lep pozdrav.

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a VaLe Pe jul 08, 2005 7:02 am

Ja res nebi imel... je Evropska verzija bolša ;) razen da ima Ameriška malo več konjev (BTK)
Jaz sem avta dobil za tako dobro ceno, da sem kr malo presenečen ;)
Komaj čakam da ga grem iskat... samo nek denar še čakam, potem pa veselica =I :woohoo
My Love... Nissan 350 z
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe jul 08, 2005 7:19 am

VaLe je napisal/-a:Ja res nebi imel... je Evropska verzija bolša ;) razen da ima Ameriška malo več konjev (BTK)
Jaz sem avta dobil za tako dobro ceno, da sem kr malo presenečen ;)
Komaj čakam da ga grem iskat... samo nek denar še čakam, potem pa veselica =I :woohoo

prasec :P :oops: :shock: :D 8)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a VaLe Pe jul 08, 2005 7:23 am

:lol:

Pol ga boma lahko kruzala po MB :EE
My Love... Nissan 350 z
Slika

Uporabniški avatar
MapleLeaf
Novinec

Napisal/-a MapleLeaf Pe jul 08, 2005 8:16 am

VaLe je napisal/-a:Če kupiš novega... plačaš v Sloveniji 20% na vrednost avta + 13% DMV.

To ze, samo kere papire mi mora ded dat, da ni problemov z registracijo?

CAB DRIVER
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a CAB DRIVER Pe jul 08, 2005 8:17 am

No Vale tisto o Porsche killerju pa malce pretiravaš. Nissan 350Z skoraj v vseh pogledih zaostaja za Porschejem. Zaostaja pri končni izdelavi, pri uporabi materialov, po legendarnosti in ne nazadnje tudi po hitrosti in pospeških. Je pa res da ima dve veliki prednosti to pa sta cena in eksotičnost (sigurno se vsak obrne za njim, ker porscheja smo že vsi videli).
Je pa Nissan 350Z izredno lep avto, sicer ga še nisem imel priložnosti peljati vendar verjamen v to kar si napisal o občutkih ko avto voziš. Sem pa imel pred desetletjem možnost primerjati Nissana 300 ZX TT in Porsche 911 C4 in morem reči, da se tudi do danes nisem mogel odločti kateri je boljši. Mel bi pa sigurno oba če bi bil denar.
Srečno pri nakupu in veliko km.

LP Luka

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a VaLe Pe jul 08, 2005 8:19 am

MapleLeaf je napisal/-a:Vale daj povej mi prosim, kere papire ti morjo vse dat pa kolko mors davka placat tam pa tudi ce moras kaj placat ko ga pripeljes k nam?
Ker mam jaz tudi namen nekaj dol pripelat pa se ne bi rad nasral, da ga slucajno ne bi mogo registrirat!

Papirje od avta (logično), račun (logično) in pa normalno kot pri nas, kupo-prodajna pogodba. Gori plačaš avto, prideš v Slovenijo in greš na davčno plačat DMV.

To je to, na grobo ;)
My Love... Nissan 350 z
Slika

Uporabniški avatar
MapleLeaf
Novinec

Napisal/-a MapleLeaf Pe jul 08, 2005 8:25 am

aha, kaj pa ce mi ded avto dostavi v SLO, kaj pa potem?
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov