Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne sep 12, 2004 10:49 am

Nene, ornk drift sem mislu. Frend s svojo E36 318i kar lepo fura na določenih lokacijah (britof recimo :)) V drugi pri 2000 obratih ima verjetno več moči kot jaz. Pri odprtih ovinkih morš pa sam prletet v ovinek ful hitro, da ohraniš hitrost v ovinku in te to drži počez, ne samo moč motorja. Isto kot lahko recimo lift off nardiš pr FWD avtomobilu, samo da si pol pomagaš še mal z motorjem.

Drugač pa je res velik bolj enostavno z 200 konji in špero. Ampak če se naučiš lepo pelat s slabšim avtom boš v boljšem še tolk boljši :) E36 318i is the car that trains the driver :twisted:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne sep 12, 2004 11:32 am

Dobr...se nisva čist razumela...jz sm mel v mislih ornk drifte, ki ste jih izvajali na mobikrogu, sploh lukamarko z M coupejem in pa tisti 325i cabrio recimo...fenomenalno!
Ne glih na parkplacu pri 30 km/h... :wink: To sm jaz mislu...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Ne sep 12, 2004 12:57 pm

Sam roko na srce-morš zlo fajn obvladat, da 318-ko spravš lepo pa hitr počez...ni pa nemogoče :) jz sm sam napisu, da je laži če maš močnejši avto :)

Lp, Matej
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne sep 12, 2004 1:34 pm

Power over ali powerslide je samo en način, da spraviš avto počez. Recimo ko omenjaš lukata, on s svojim Z3M večinoma powerslajda, in se pol z močjo prebije do konc ovinka. Zato tut zgleda dost atrakrivno, ker se od gum kadi čeprav je ta tehnika mogoče še najbolj enostavna, in večino dela opravi avto (pa ne da Luka ne zna vozit, nasprotno)

Lahko pa tudi 318 spraviš počez tako da pred ovinkom hitro spustiš gas in te vrže v oversteer. Takrat zaradi hitrosti do polovice ovinka ni potrebno sploh dodajat plina, v drugi polovici je pa dovolj že majhna moč, tolk da avto obdržiš pod kontrolo. Tudi če moči sredi ovinka zmanjka se da pomagat z ročno ali sklopko.

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Ne sep 12, 2004 2:00 pm

Men se tud zdi da je powerslide skor najbolj enosatavna tehnika...
Ne vem no, jz glih nimam velok pojma o tem, sam sm pa že probu, pa ni powerslide nben bavbav :)

Lp, Matej
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne sep 12, 2004 9:29 pm

Večinoma powerslajda, ja ampak je lepo vidno na filmu, kako ga v predzadnjem ovinku prislajda, in nato takoj vrže v drug (nasprotni) ovinek počez...Zato vsa čast mu...:!:
Še bolj me je pa navdušil oni z cabriom E30, (ne spomnim se nicka :oops: )ki se je peljal recimo enako dobro...sploh glede na konje...Sej ste se vsi dobr pelal, (razen enega, k ga je s 325 skos obračal) da nou pomote, ampak onadva sta pa izstopala iz povprečja, verjamem da so Lukamarku pomagali tudi konji, ampak 325 cabrio, je pa resnično pokazal super drsenja...vsaj na tistem filmu :wink:
Glede malo konjev...fora je v tem, da pri zelo veliki hitrosti, mislm da mi moraš dat prav, torej tam kjer pride v poštev "lift off", ki je meni dobro poznan, mora bit hitrost že precej velika...tam pa konjev ponavadi zmanjka, no...ni pa nujno...
Pri nizkih hitrostih, je pa težko naredit oversteer z lift off-om, ker enostavno zadka ne boš prepričal v drsenje, sploh pri novejših BMW-jih, ki imajo že samo geometrijo nastavljeno varnosti v prid, bolj na under, kot na oversteer....
no tu pride v poštev ročna...sicer ne bi rad pametoval, ker nimam RWD, ampak vseen, pri takih "nizkih" hitrostih, pride prav pa špera, ker sicer notranje kolo praska v prazno...če je oprijem dober....ampak kokr sm že reku, na spolzkem, se da pa tud s takim avtom fejst pelat, če znaš...je res?
U glavnem, moj point je, da je brez špere drift večinoma žalosten, sploh na dobrih podlagah, brez konjev mogoče še gre, špera pa PONAVADI !!!, ne pa vedno zajebe drift na dobri podlagi...Samo to sm hotu povedat...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne sep 12, 2004 9:39 pm

No, sej maš čist prav. LSD je zakon, ne samo da je lažje driftat, tut kot drsenja in hitrost sta lahko večja. Konji pa tudi pridejo zelo prav.

Glede unga tipa s 325 (je iz Trb.) je pa tko. Ta avto je takrat imel cca 2 meseca, mogoče še manj, na progi je bil pa prvič. Pred tem se je vozu po MK že z mojim avtom par krogov in ga je zato sukalo. 200sx ima hud understeer za razliko od E30, in z nissanom je res treba dost prpelat v ovinek, da zadek ven spravš. Tisti filmček so snemali tam nekje do 12h pol je pa kamerman šel domov. Od 12h naprej se je pa ravno dobro razživelo in nasploh so padali še dosti boljši drift od vseh udeležencev, ker smo se vsi že dobro navadili proge.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne sep 12, 2004 9:54 pm

Nisem rekel da nima pojma! Ampak je blo videt, da ga matra nekaj...verjamem da ni lahko kar prvič tkole driftat...ampak drugi težav niso meli zato sm ga omenu :wink:
Bi pa mel njegov avto :twisted: :mrgreen:
Drugač pa tvoj prvi stavek...to je blo tist kar sm se matru povedat, pa očitno ni šlo prov z jezika :lol:

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne sep 12, 2004 10:00 pm

No, sej ga ne zagovarjam :) prvih par krogov se je res kar lepo sukal, v vsakem drugem ovinku :) Pač, prehod iz 90hp na 170hp pa take začetne težave. Ampak pol proti koncu je zelo lepo vozu, tudi tisto zadnjo povezavo ki so jo prej omenil.

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Ne sep 12, 2004 10:09 pm

krofl je napisal/-a:Zakaj se strinjam z vama? :)

o, čeprav 323 se mi oseen zdi mečken prešvoh...more bit 325...moje mnenje

Lp, Matej

Verjem,da je dost močn, prej je meu 320 letnik 87 ,pa ga je tut počez vozu,tko da "kein problem" :lol:
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Ne sep 12, 2004 10:20 pm

iKst je napisal/-a:
Spasky je napisal/-a:Slide in Stratus, bosta morala mau v Zagurje pridet,da vaju s prijateljem malo popeljeva(BMW e36 323 coupe) :wink:

A ti tut driftaš tko redno, al sam občasno na počez daješ :) Jaz sem iz Trb. drugač. Ideje o drift teamu imam že dolgo, trenutno je page v izdelavi. Lahko se zmenmo pa gremo kdaj skupi na ruardi vozit :)

No zdej sm si končno spet avto kupu(pol leta brez :( ), pa se zopet počasi uvajam,driftam ne ravno redno,toda sej veš včasih te prime pa pozabš kolk so gume drage :lol:
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Po sep 13, 2004 12:24 pm

Stratus_ je napisal/-a:ker avto pa maš?

Alfa Romeo 156 :twisted: :D
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
Toni-saxo
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Toni-saxo Po sep 13, 2004 1:12 pm

jst mam tud neki filmckov o svojem slidanju

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po sep 13, 2004 10:32 pm

Spasky je napisal/-a:Verjem,da je dost močn, prej je meu 320 letnik 87 ,pa ga je tut počez vozu,tko da "kein problem" :lol:

Je pa neki...E30, torej tastara trojka, s 129 konji kokr jih je mel 320i, je mnogo bol živahen z zadkom ko pa E36...torej ŠE boljš za počez vozt :wink:
Ampak dobr, če zna, zna tud z E36 :wink:

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky To sep 14, 2004 10:03 am

Slide je napisal/-a:
Spasky je napisal/-a:Verjem,da je dost močn, prej je meu 320 letnik 87 ,pa ga je tut počez vozu,tko da "kein problem" :lol:

Je pa neki...E30, torej tastara trojka, s 129 konji kokr jih je mel 320i, je mnogo bol živahen z zadkom ko pa E36...torej ŠE boljš za počez vozt :wink:
Ampak dobr, če zna, zna tud z E36 :wink:

Točno,E30 je bila bolj živahen z zadkom kot pa E36,no zdej to E36 je kupil močnejšo itak se pa zmeri da asc ugasnt :wink:
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas To sep 21, 2004 10:17 pm

evo ti bmw slide scena
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten