Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 Pe maj 12, 2006 6:26 am

Sokol je napisal/-a:Dare zakaj na tem testu ki si ga prilepil piše:
" and benefits from the more hardcore 'Cup Chassis', but with new rear dampers (which will make it onto all Mégane Cups later this year).

A je podvozje enako kot v cup različici ali je pri F1 še stršano?

ob predstavitvi megana f1 so podali podatek, da je zadnji konec "stiffer 27%".
po članku iz magazina EVO sodeč pa bo kasneje letos to podvojze standardno za vse cupe.

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 Sr maj 17, 2006 3:50 pm

evo ga. avto je bil v "obdelavi" v Top finishu http://www.topfinish.si/main.php in moram povedat da so fantje res 1A.
na avto so nanesli Cairbon in avto bo ostal tak kot ga vidite še dolgo let(barva ne bo bledela,....) . če pa hočeš 100% stavr se moraš vsake 3 mesece pripeljat nazaj da avto pregledajo in eventuelno na kakšnih mestih obnovijo sloj.
evo slike:
Slika
Slika
Slika
Slika

fantje v top finishu-super. komplimenti.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr maj 17, 2006 3:55 pm

ljušno ljušno :D drago tole?
Slika

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr maj 17, 2006 4:10 pm

Čemu pa služi ta sloj pa kok hitr se "znuca"?

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Sr maj 17, 2006 4:13 pm

jooo, kok je ta avto hud!

ta top finish je tam v trzinu, ne?

@Polooo: ta sloj je zato, da se ti ne poznajo praskice na avtu, ker je tak "mehek" sloj, ki sčasoma praskico zravna. Ne vem kako bi to bolje razložil :)

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr maj 17, 2006 5:24 pm

Aha, k sm brou u eni reviji da bo (mislm da Honda) začela uporablat podobne lake k delujejo na principu smole. Naj bi se ti praskice same popravle v nekem cajtu, če je to to...

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 Sr maj 17, 2006 6:17 pm

Polooo je napisal/-a:Aha, k sm brou u eni reviji da bo (mislm da Honda) začela uporablat podobne lake k delujejo na principu smole. Naj bi se ti praskice same popravle v nekem cajtu, če je to to...

To bo začel uporabljati Nissan in življenska doba zgornjega sloja naj bi bila 3 leta.
Cairbon pa ne deluje ravno po tem principu. Fantje ti avto najprej spolirajo do potankosti(pa čeprav je lahko čisto nov-ima lahko minimalne praske). potem pa dajo povrh ta sloj. saj je že bilo razloženo v parih temah, da površina laka pod povečevalnim steklom izgleda kot pomarančna lupina. No in oni to to "lupino" spolirajo in potem nanesejo čez laščitni sloj, ki nekako izenači oziroma poravna vse skupaj. če se pa karkoli spraska(seveda površinske praske ne pa do osnovne barve) se spraska ta zaščitni sloj. zato pa tudi ta preventivni pregled vsake tri mesece(priporočljivo). kar je pa tudi zelo pomembno-barva oziroma lesk ostane tak kot je bil zaščiten. torej avto se neprimerno bolj "sveti" kot pa neobdelan. sicer pa je na njihovi internetni strani vse razloženo.
Avto pa tudi spolirajo tako dobro, da lahko pozabiš na kakšne holograme, razne lise,.....
Vglavnem fantje znajo svoje delo opraviti zelo profesionalno in z mano so si pridobili novo lojalno stranko. Sicer pa če pogledate njihove referense in kakšne avtomobile so že obdelovali vam bo takoj vse jasno.
PODROBNA PREDSTAVITEV CAIRBON-a:
http://www.topfinish.si/main.php?showpa ... gory_id=77

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr maj 17, 2006 6:24 pm

A lahk sam mau namigneš kok si plaču pa če je težko dobit prost termin.
tnks

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

Napisal/-a zazi Sr maj 17, 2006 6:25 pm

lepo se slis, če je vredn dnarja bom sam presodu... zanima me pa predvsem kok je to cankarjev za odštet? :)
Tigra ... by Opelklinika

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 Sr maj 17, 2006 6:38 pm

za megana naj bi bilo 45k. še nisem dobil računa.
glede na to da je avto nov in da ima lak zdaj dobro zaščito mislim da investicija ni pretirana. v tej ceni je seveda profesionalno poliranje in zaščita Cairbon.
Cairbon pa nanesejo tudi na starejše avtomobile! samo potem je garancija po dogovoru oz. 2 leti. za nov avto pa je garancija 5 let.
zdaj pa preračunajte kolikokrat je to voskanje oziroma kakšna druga zaščita pa še kako kvalitetno je nanešena.
Za termin sem jaz čakal dva tedna. avto je pri njih dva dni(oddal sem ga v torek ob 8.30 zjutraj in prevzel ga danes okrog 14.00. Fantje pregledajo avto, naredijo zapisnik, vpišejo stanje števca,....skratka profesionalci.
Sicer sem pa jaz pripeljal samo "enega" megana. delajo z vsemi avti ampak poglejte galerijo vozil na njihovi internetni strani. Sem pa imel priložnost videti dve leti starega črnega Porscheja Cayenna, ki se skoz pere v avtopralnicah. KAKŠNA RAZLIKA!!! Seveda je sprememba najbolj drastična na črnih avtomobilih.

prijam
Nov uporabnik

Napisal/-a prijam Sr maj 24, 2006 4:23 pm

je ze prsu racun?

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 Sr maj 24, 2006 4:43 pm

prijam je napisal/-a:je ze prsu racun?

ne še :shock: .
sem pa avto pral v nedeljo zvečer in moram povedat da se avto bistveno lažje in hitreje temeljito očisti raznih insektov,....... zdaj se umazanija ne nabira v porah laka ampak ostane na Cairbonu, ki je pore v laku zapolnil in izravnal površino. sem avto potem še zbrisal...mater se svet za ponort :D .

kan
Nov uporabnik

Kraj: novo mesto

Napisal/-a kan Pe maj 26, 2006 10:26 pm

dons sm te vidu v nm ob ene pol dveh.mater sm je pa stroj pa svet se tudi,pa ene 10 avtov zatabo še timijev megan sam je bil njegou fotr not.

Uporabniški avatar
Fluid
Uporabnik

Kraj: bled

Napisal/-a Fluid Pe maj 26, 2006 10:38 pm

Ti maš pa še občinski grb na tablici v Renaultovih barvah 8) :P Res hud tale Megane, bravo :!: 8)
Slika

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a meganeman So maj 27, 2006 4:37 pm

@Dare: A ga prides se nam predstavit na http://megane.webhop.net bi nam naredil veliko uslugo:)
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So maj 27, 2006 6:40 pm

uff, jaz živim za R, sam ko vidim pa tega bikeca renojevega bi pa kar ubijal, vedno ko ga vidim mi je lepši

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če jun 01, 2006 6:55 pm

ena zanimiva primerjava... in sicer zakaj se men zdi
da je megane RS (trophy) agresivnejsi po izgledu
se komu?

Slika
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a M|t3k Če jun 01, 2006 7:05 pm

Kolker vem je talevi še ne faceliftan. Zdaj so masko spredaj malo na V potegnili.. Sej pomojem je novi RS tudi taki na V.

Lahko da se motim :)

LP

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 Pe jun 02, 2006 6:51 am

zdaj so vsi taki megani RS. moj se na zunaj razlikuje samo po barvni kombinaciji.
tisti ta siv je pa ta star.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Pe jun 02, 2006 12:29 pm

lep je ful!
ni kej za rect..
vidu sm te zadnjic dare, na semaforju v mestu.. tam na tanovem mostu ko zabijes proti brsljinu ;)
felgne so spica !! :twisted:
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov