Glede prodaje se ne vem, nisem se ga dal na a.net. Cakam, prvo treba stanovanje v Italiji porihtat. Pol pa avto. Najverjetneje bo padla kaka Lancia Thesis 3.0 V6

Courage™ je napisal/-a:Jebiga, Thesis je cenovno (rabljen) kar ugoden, mocna masina pomeni vec denarja za kilometrino. In to v hitrejsem casu spravis not
Je pa hud avto, sploh nova Thesiska.
CAB DRIVER je napisal/-a:Courage™ je napisal/-a:Jebiga, Thesis je cenovno (rabljen) kar ugoden, mocna masina pomeni vec denarja za kilometrino. In to v hitrejsem casu spravis not
Je pa hud avto, sploh nova Thesiska.
No glede nato, da veliko časa preživim na cesti me je zmotil stavek o kilometrinah. Kolikor je meni znano in tako jo tudi obračunavam, je kilometrina samo ena ne glede na prostornino ali moč motorja znaša , oz. je do včeraj znašala 0,29 EUR/km.
maky je napisal/-a:tukaj se motiš... v ceno kilometra vožnje je všteto:
cena goriva za 1 liter*predvidena poraba za 100km/100 = poraba za 1km v €
+cena registracije in zavarovanja (ki je za večko kubikažo in moč večja)+cena servisov+cena pneumatik+strošek amortizacije ( vkolikr je vozilo službeno)+ostali nepredvideni stroški.
zatorej se razlikuje od tega, kakšna moč motorja je. za močnejše vozilo je višja registracija, dražje so gume, poraba je višja. za info ker sem glih predkratkim naredil en projekt, ki je uključeval vrednost 1 prevoženega km za prevozno podjetje oz kombi. vrednost za 1km je bila 0,78 €/km z všteto plačo ter 0,42€ brez plače.
za tiste, ki menijo, da je tak avto enostavno prodati se močno motijo. tudi v tujini ni nič drugače kot pri nas. vozilo nikoli ni toliko vredno, kot ga ceni lastnik. tudi v tujini vozilo brez papirjev izredno težko prodaš. za tiste,ki pa menijo da je tak avto najbolje imeti v garaži pa samo tole: to ti je mrtva investicija. dobesedno gledaš denar, ki ti stoji in propada
maky je napisal/-a:lej eno je kilometrina (za prevoz na delo oz. na delu), drugo je pa strošek prevoženega km (koliko 1 km stane podjetje). to ni eno in isto. jaz sem pojasnil, koliko stane podjetje (ali pa posameznika kakor hočeš) 1 prevoženi km.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov