Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Schkorc Sr mar 24, 2010 10:27 am

Matjazy je napisal/-a:A si tega kanguja kupil v boštanju?

Kupil sem ga v Murski Soboti (v avtohiši točno na tisti lokaciji kjer smo vozili MS slalom :)), drugače je bil pa nekje iz okolice Otočca, če se ne motim. Zakaj?

LP, Primož
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po mar 29, 2010 6:07 pm

Schkorc je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:A si tega kanguja kupil v boštanju?

Kupil sem ga v Murski Soboti (v avtohiši točno na tisti lokaciji kjer smo vozili MS slalom :)), drugače je bil pa nekje iz okolice Otočca, če se ne motim. Zakaj?

LP, Primož

Eden identičen se je nekaj mesecev nazaj prodal v mojem kraju.. samo tako :)

lp

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc To mar 30, 2010 10:49 am

Gradiva iz preteklih avtoslalomov je še nekaj, ampak ker sem sezono 2006, kot omenjeno, vozil s tistim Vijolkotom #2, ki ni nič posebnega (tudi za pogledat ne :D) bom ta del tudi sedaj raje izpustil :).

Smo se pa v tem času, predvsem po raznih slalomih, pridno zbirali in nabirali podobni navdušenci (tu nas je samo nekaj)...
Slika
ampak teh renojev je pa že čisto preveč :roll:, bi se lahko preimenovali v reno klub šempeter :roll: :lol:...
...

Sem pozabil omeniti, da sem enkrat vmes spet zasledil mojega Vijolkota #1, da se je prodajal :D. Spet je pridobil nekaj nalepk in malo je spremenil podobo :roll:.

No ja, saj ni tako napačen :D:
Slika

Iz te strani pa ni najbolj lep :o :):
Slika
Slika

Kakšna huda barva armature :):
Slika

Skoraj istočasno sem med oglasi takrat našel tudi bivšo Lukovo 5ko, tudi ta je precej spremenila izgled :):

Tudi ta ni tako slaba, še GTT zadnji odbijač je dobila :):
Slika

No ja, čeprav...
Slika
Slika
Slika

...

Da se še malo vrnem na nadaljevanje "zgodbe"... Kljub temu, da imam in sem celo še dokupoval te moje "športnike", sem ugotovil, da je minilo že kar nekaj časa odkar sem dejansko užival z njimi oziroma sploh imel kaj od njih.... Praktično je bilo to na tistem zadnjem MS slalomu 2005 :roll:. Ojoj, čisto predolgo sem že brez "pravega" avta oops...

Kot da to še ni dovolj je kolega začel s sestavljanjem svoje nove igrače.

To bi mene imelo :):
Slika

Težko bi bili lepši :):
Slika

Sej sploh niso velike :):
Slika

Rajcig, ni kaj... samo še na lotu moram dobiti :lol:....

Ampak res bo počasi potrebno kak avto malo prebuditi in spraviti na cesto, drugače me bo pobralo...

@Matjazy: Jst to malo z zamikom objavljam, drugače imam tega kenguruja sedaj drugo leto :).

LP, Primož

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To mar 30, 2010 12:42 pm

Schkorc je napisal/-a:Sem pozabil omeniti, da sem enkrat vmes spet zasledil mojega Vijolkota #1, da se je prodajal :D. Spet je pridobil nekaj nalepk in malo je spremenil podobo :roll:.

No ja, saj ni tako napačen :D:
Slika

Ja fak ta tip je zgleda res nesposoben. A to ma nujo uničiti čisto vsak avto ki ga kupi, potem pa še brihtno gor nalepke z imenom, da se ja ve who's the real Kekec :roll:

Sori za off topic ampak tole sem moral dati z duše :? Drugače pa super branje, kolega ma pa očitno lušten projekt ;)

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 To mar 30, 2010 2:16 pm

Stari, ti maš pa resn problem :lol:

Koliko od teh makin še imaš v lasti ?
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Pe apr 02, 2010 6:47 am

Če sem do sedaj veliko nakladal :), bom tokrat malo manj.

Slika

@=ZiAn=: Ni panike, saj ni povsem off :)... BTW Kakšne "projekte" pa že ima za sabo ta Merlak :)?

@grega983: To da imam problem(e) vem že nekaj časa :D... Koliko jih še imam v lasti? Večino :D... V bistvu je trenutno stanje takšno kot je opisano v tej temi (2x 16V, 4x GTT, 1x RT, 1x dCi, 1x Kenguru in veliko delov :D).

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Sr apr 07, 2010 2:58 pm

Avto ne bo šel v dele zato mi ne pošiljajte PMjev (hecam se :))... Kopalnica je "pod streho", ostalo stanovanje bo pa malo počakalo... sedaj so po dolgem času (vsaj za kratek čas :)) na vrsti (vsaj delno) moje želje povezane z avtomobili.... Kot že večkrat sem tudi na tem mestu želel narediti nekaj povsem drugega, ko se je začelo delati, se je delalo pa nekaj čisto tretjega... komplicirano itak :). V glavnem namesto 1.8 motorja ostaja originalni 1.4...

Seveda sem se prej že precejkrat sprehajal po raznih spletnih straneh in si delal lušte, ampak kot mnogi nisem nikoli nič naročil :). Poleg vsega je bil funt tokrat zelo ugoden, zato sem se še bolj opogumil... končno sem enkrat za spremembo stvari celo dodajal v "košarico" :D lol...

Nabralo se je nekaj nepotrebnih in nekaj še bolj nepotrebnih bedarij:
-UPRATED HEAD GASKET SET (da vidim to čudo :))
-UPRATED / HIGH TENSILE HEAD BOLTS (to me še bolj zanima)
-BOTTOM END GASKET KIT (nič pametnega)
-PISTON RINGS ( -||- )
-THRUST WASHERS ( -||- )
-UPRATED VALVE STEM SEALS ( -||- )
-TIMING CHAIN TENSIONER ( -||- )
-TIMING CHAIN ( -||- )
-KTR LARGER MAIN JET ( -||- )
-KTR .90 AIR CORRECTOR ( -||- )
-MIXTURE SCREW ( -||- )
-UPRATED ENGINE MOUNTS ( -||- )
-POWERFLEX POLY SUSPENSION BUSHES (da bom moderen :))
-KTR BRAIDED BRAKE LINES ( -||- )

Sicer sem potem pred nakupom zasledil, da se pripravlja group buy na K-TEC Racing-u in se mu pridružil, tako da še nisem preizkusil gumba "BUY", ampak to ni tako pomembno :D... Je pa bilo zato dosti lažje, ker mi ni bilo treba na nič misliti... hvala urosr ;).

Za tiste, ki ne morete brez fotk... takole je izgledalo nekaj dni (in kar nekaj € oz. £ :roll:) kasneje, ko sem dobil paket:

Kot da bi pošiljali bombo :) (pohvalno da ne bo pomote)
Slika

vsebina
Slika

Slika

tesnilo in vijaki glave ne delujejo kaj dosti bolj "hevy duty" kot stvari, ki jih imam za rezervo
Slika

Aja ne smem pozabiti na "styling" :)
Slika

Slika

LP, Primož

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Sr apr 07, 2010 7:18 pm

kaj to je za 1.4 T motor...or?? :)
Slika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Sr apr 07, 2010 7:32 pm

Same dobrine :)
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Sr apr 07, 2010 7:45 pm

vijolko #1 se je nekaj časa vozil po koroškem koncu,tej je bil še brez sharkija pa nalepk in mi je bil zeelo všeč ;)
VW golf IV

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Pe apr 09, 2010 8:47 am

@nejkonej: Dodga je kupil v Celju od lastnika oz. ni bil po naročilu.

Dariooo je napisal/-a:kaj to je za 1.4 T motor...or?? :)

Jup to je za 1.4T motor.

grega983 je napisal/-a:Same dobrine :)

No ja, so bolj bedarije kot dobrine :)... Namesto teh stvari (pa tistih, ki še pridejo) je bil prvotno mišljen drug projekt z malenkost bolj resnimi stvarmi, ampak se še ni izšlo...

@cky2k: Saj na koroškem mislim, da je bil Vijolko #1 kar nekaj časa, vsaj kolikor sem sledil...

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Po apr 12, 2010 2:41 pm

Ker je ravno bil organiziran še en group buy, tokrat na CGB Motorsport, sem se pridružil še temu. Sicer večine stvari (še) ne potrebujem, ampak mi je postalo všeč dodajanje v košarico :D (pa zaradi nizkega funta sem želel izkoristiti "akcijo" ;)).

In tako sem naročil še več bedarij :):
-Forge Competition Dump Valve (krneki z "obetavnim" imenom :))
-Forge In Car Turbo Boost Adjuster (-||-, to je bilo ziher razvito za knajt rajder :lol:)
-Turbo Exhaust Elbow Gasket (nič pametnega)
-Turbo Exhaust Manifold Gasket (-||-)
-Carburettor Carb Service/Repair Kit (-||-)
-Radiator Fan Switch (low temp) (-||-)
-Ignition leads 8mm UPRATED Lucas (-||-)
-Spark Plugs NGK B8 EVX Platinum (-||-)

Naročil sem še nekaj ostalih stvari (ki so sploh bile razlog za naročanje), ampak niso namenjene tej beli 5ki:
-Original Decal Set Phase 2 (tole je bila želja že dolgo :))
-Rear Bumper Strip Phase 2 (-||-)
-Front Bumper Rubber Strip (-||-)
-Bumper Side Brackets (pair) (nič pametnega)
-Side Skirt Rubber Seal (-||-)
-Rear Side Window Fittings (-||-)

Ne zgleda nič posebnega, čeprav je pošiljka precej dražja od prejšnje :roll::
Slika
Hvala FSP, da se meni ni bilo potrebno ukvarjati z angležom :).

Tudi Grega se je pričel pripravljati na novo sezono in se oborožil z novimi gumami...

Vsaj izgledajo hude :):
Slika

LP, Primož

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Po apr 12, 2010 3:44 pm

svaka čast! :tomidelej:

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Pe apr 16, 2010 1:53 pm

Poleg kupovanja se je tudi malo migalo...

Ampak sem pozabil fotkati začetno stanje :)...

Čiščenje glave nekje bolj na začetku dela:
Slika
Slika

nekje na sredini:
Slika

bolj proti koncu (zraven sem poslušal Smolarjev komad: Jaz sem nor :)):
Slika
Slika
Slika

in na koncu:
Slika

Takole je pa pred časom recimo izgledala druga glava ob sestavljanju motorja na moji modri GTTjki:
Slika

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Sr apr 21, 2010 11:59 am

"Miganje" ni tako zanimivo kot kupovanje, zato spet malo šopinga... Sicer sem si s časom naredil kar nekaj zaloge gum (oz. sem jih v večini dobil zraven, ko sem nabavljal platišča :)), ampak sem med brskanjem ugotovil, da med njimi ni ravno kakšnih pametnih (takšnih z "delovnim" profilom in da niso ravno iz pamti veka :)) za mojo petko, zato sem začel z iskanjem gum. Kot ponavadi ni veliko manjkalo da bi doktoriral iz tega :).
Do sedaj sem (sploh po slalomih in svojih "gorskih brzincih") največ premučil Michelin Pilot Exalto, ki je bila tudi moja (dosedanja) najljubša/najboljša guma (no, pa da sem v stilu z znamko avta, itak :D :lol: :roll:). Sicer sem bil zelo zadovoljen tudi s Pirelli PZero Nero, ki sem jo kupil za dCija, ampak žal ne obstaja v 15" :(. Nič tople vode ne bom odkrival, bom raje nabavil mišelinke.... čeprav.... kaj pa če...

Mah Grega mi je naredil lušte s tistimi "semi slick" štampami, pravzaprav mi je kar nekaj ljudi delalo lušte s semi slick gumami... In tako sem se začel zanimati za njih. Če sem že imel v mislih mišelinke sem takoj pomislil na Michelin Pilot Sport Cup, katere se mi sprehajajo po glavi že kar nekaj časa odkar sem jo videl pri lokalnem vulkanizerju. Seveda je cena teh gum kar visoka. Kljub temu bi vseeno bilo preveč enostavno, če bi jo lahko kar kupil... sicer obstaja v 15" ampak (v tistih manjših dimenzijah) samo 205/50/15, katero ne vem kam naj stiščim.
V osnovi ali pa večinoma se za R5 uporablja dimenzija 195/45/15, katera dopušča tudi nekaj igranja z višino avtomobila. Nič pa poglejmo še po ostalih street legal gumah. Kmalu sem ugotovil, da bom težko dobil kakšno "racing" gumo v takšni dimenziji :(. Bom pač malo potrpel z višino avtomobila in bom začel gledati za dimenzijo 195/50/15.

Tako kot pri navadnih gumah je tudi pri SS izbire kar precej. Praktično vsak proizvajalec ima pripravljeno kakšno "rajc" gumo, tako da se je težko odločiti. Da je izbira še lažja oz. težja pa je mogoče izbirati tudi v trdoti zmesi... ful dobr če veš kaj želiš/rabiš oops :lol:. Poleg Michelina je zaradi dimenzij odpadel tudi Bridgestone. Vseeno je ostalo še kar precej gumarjev. Po večini so bile cene takšnih gum nekje 3-4 krat dražje od navadnih/malo boljših gum (:shock: prav poceni pa ni tale špas, bi mogoče vseeno raje ostal pri navadnih cestnih gumah?). Zaradi cene sem začel rahlo razmišljati tudi o pravih dirkalnih gumah, ki niso bile kaj dosti dražje.
Med vsemi pa se je našel Toyo s svojo množično uporabljeno R888, ki je s skoraj polovično ceno ostalih SS gum res prav silil v nakup. Je mogoče kaj narobe s to gumo, da je tako "poceni"? Med gumami, ki sem jih do sedaj vozil so bile tudi ene iz družine Proxes, ki me sploh niso prepričale, zato sem imel še dodaten odpor do "toyote".
Za nasvet okoli takšnih in drugačnih gum sem povprašal tudi "Corsa Fahrerja", ki je verjetno res preizkusil in se podučil o vseh možnih gumah. Glede na izkušnje, ki jih ima je povpraševanje obrodilo ogromno podatkov.

Sicer bi po eni strani vseeno rad imel tiste navadne cestne mišelinke, ker res delajo poleg tega pa sploh ne kažejo kakšnih očitnih znakov utrujenosti, ampak vseeno bi po drugi strani raje imel manj profila.
Torej je sledil nakup... oziroma je sledilo iskanje..., namreč pri vseh vulkanizerjih v vesoljni Sloveniji, ki sem se jih spomnil, se ni dalo dobiti nikakršnih street legal gum :shock: :roll: :evil:. Baje da jih zaradi varnosti ne smejo prodajati, potem nekateri jih ne poznajo (jim res verjamem), nekateri zatrjujejo da so SS gume nehali delati (:shock: :roll: :lol:) in da naj raje kupim xy, ki jo imajo slučajno na zalogi :D,... Saj je res ponavadi malo dražje kupovati v trgovinah, ampak kaj je lažjega kot odhod do trgovine, poravnati račun in odnesti/odpeljati zadevo... Mi potem ostane samo tujina?

Sicer je malo trajalo, ampak gume so doma:
Slika

Tu se malo boljše vidi:
Slika

Ko sem jih že skoraj naročil v Nemčiji so verjetno preko telepatije to začutili na gume-direkt in so jih ponovno (sicer za zelo kratek čas) dali v ponudbo :D. Tako sem malo prihranil na poštnini. Sicer bi lahko v Nemčiji izbiral med tremi različicami trdote za R888 (medium, medium soft in soft), ampak sem se tako ali tako odločil za medium, ker ne bi rad uničil gum v prvem zavoju tako kot Grega :D.

Zdaj pa dovolj...

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Če apr 29, 2010 12:49 pm

Glede na to, da sem se odločil za malenkost bolj resne gume za katere sem zapravil malo premoženje, bi bilo škoda da ne bi niti poizkusil narediti kakšno izboljšavo še na podvozju. Ta bela 5ka je sicer že spuščena z Apex vzmetmi, ampak v mislih imam kaj drugega.

Že nekaj časa sem razmišljal o kakšnem "hoby dirkalnemu" podvozju. Takšnemu, ki ne stane xy kratne vrednosti avta in vseeno solidno opravlja svoje delo. Do sedaj sem vedno imel kakšne "športne" vzmeti za na cesto tipa Apex, Eibach ipd. in kakšne predelane amortizerje (ali v primeru dCi nastavljive športne), ki so delo sicer opravljali ampak ne ravno zadovoljivo. S samimi amortizerji sicer nisem imel pripomb, sploh ti nastavljivi Koniji so kar solidni, ker je vsaj za amaterje kot sem sam, dovolj možnosti nastavljanja. Vsi amortizerji delujejo odlično dokler jih ne skombiniram s temi športnimi fedri, takrat pa postane avto uporaben še samo za kakšne avtoceste ali urejene ceste (brez lukenj ipd.).

Te športne vzmeti mi delujejo enostavno premehke za normalno vožnjo. Mogoče so po specifikaciji takšne trdote kot serijske, ampak ker se hod amortizerja pri spuščenem avtomobilu zmanjša bi morale biti vzmeti dosti trše. Je že res, da so spuščeni avtomobili trši, ampak ne na prav način. Tista trdota pride od zabijanja amortizerja in ne od same trdote podvozja (vzmet/amortizer).

Zato sem sklenil, da poizkusim še dirkalne vzmeti, katere je mogoče izbrati čisto po svojih željah, v različnih dolžinah in trdotah. V osnovi je za takšno igranje dobro imeti po višini nastavljive amortizerje (gewinde). Ker je pred časom takšne gewinde od kolega prekopiral mloncar za svojo 5ko, nisem odkrival tople vode in sem prekopiral mloncar-jeve "nadgrajene" amortizerje. Nadgrajeni v smislu nastavljivega naklona.

Zadeva izgleda takole (fotke so mloncarjeve, ker so moje stvari enake, še vzmeti so tako kot pri njemu tudi pri meni trenutno v Apex barvi :)):

Slika
Slika
Slika
Slika

LP, Primož

Uporabniški avatar
dennis18
Nov uporabnik

Napisal/-a dennis18 Če apr 29, 2010 1:33 pm

Spodnji del cevi je samo gor nataknjen ali je kaj varjen? Drgac pa zanimivo narejeno :)

Tuv das zraven :twisted:

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če apr 29, 2010 5:00 pm

ma kaj to si kje kupu....al si dav vse delat kakemu orodjarju (to, za nastavljanje visine, in nastavitev naklona amortizerja??....

Lepo :)

LP
Slika

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Po maj 03, 2010 10:11 am

@deniss18: Cev z navojem je samo nataknjena.
TUV, kaj je že to :)? Avto je homolo(/a/e/i/u)giran :D, deli ki so namenjeni samo za dirke pa se bi naj uporabljali samo za dirke.... Itak je ta avto mišljen kot tretji avto predvsem za kakšen avtoslalom, Raceland ipd. in NE za vsak dan.

@Dariooo: Ja itak da sem kupil material :). Potem pa sem ga nesel k drejarju, ki je naredil izdelek... edino ploščo za nastavitev naklona sem dal odrezati na vodno plazmo.

...

Sledilo je sestavljanje motorja. Po enem tednu čiščenja raznih delov je motor sestavljen. Fotkal sem bolj malo, ker je podobno ali pa praktično enako že "nalepljeno" par strani nazaj pri moji modri GTTjki.

Tudi končni rezultat je praktično enak kot par strani nazaj pri modri 5ki (edino rdečo tesnilno maso sem zamenjal s črno :D):
Slika
Aja pa Luka si je po dolgem času omislil nov strojček na dveh kolesih (tista črna zadeva) za poletno sprostitev, ki se vidi že na eni od prejšnjih fotk....

Da ne boste rekli, da morajo te moje "nepremičnine" ves čas biti v mirovanju... sicer zelo redko ampak kdaj pa kdaj (recimo ob kakšnih praznikih :)) jih peljem celo na kak sprehod ;):
Slika

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Če maj 13, 2010 12:56 pm

Kot vedno se največ dela na zadnji teden in zadnji dan pred "dirko" (avto slalomom), tako da se vedno mudi :roll: :)...

V vsej naglici sem skoraj pozabil na platišča oops. Sicer platišč imam dovolj, ampak po večini še niso v takšnem stanju kot si želim. Niti nisem dolgo premišljeval katera platišča bom nataknil in tako sem iz svoje zbirke potegnil Speedline Maracana, katere je imel v originalu nameščen Clio 16V Ph1 (l.91-93). Kljub temu da so platišča že stara so mi še vedno ena najlepših platišč. Poleg tega da izgledajo malo bolj resne, bolj "racing", so tudi dejansko zelo kvalitetne, zato so jih precej uporabljali na raznih dirkah.

Nekako takole pa izgledajo (brez pokrovov) na moji GTTjki (se mi zdi da 5ki pašejo bolj kot Cliu :)):
Slika

BTW: Če kdo ve za kakšna takšna platišča, da bi se prodajala mi lahko javi.

A ne zgledajo dosti boljše kot tiste prejšnje 5 krake, ki so bile na avtu kot sem ga kupil :)?

za primerjavo (tako je zgledal prej):
Slika

LP, Primož
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov