Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Beni-Norc
Novinec

Kraj: Črnomelj, Maribor

Re: Beni-Norc's Golf II GTI G60

Napisal/-a Beni-Norc Sr feb 16, 2011 9:50 pm

no, hvala bošti-ju, ker mi je odstopil in prodal motorček za el. šipe, tako da smo lahko sestavli nazaj.
Slika

še spucan.
Slika

pol sem lepo sestavu in špila.. treba še drugo stran, ker je zdej prav počasna proti levi 8)

Uporabniški avatar
Beni-Norc
Novinec

Napisal/-a Beni-Norc Sr feb 16, 2011 9:51 pm

tako pa zgleda raketa na tehničnem.. hvala bogu da se najde še kdo razumen in lepo počasi spusti avto v jarek, ker pododbijač odspredaj nasede :mrgreen:
Slika

in pa še ena slika kar tako..
Slika

Uporabniški avatar
Beni-Norc
Novinec

Napisal/-a Beni-Norc Sr feb 16, 2011 9:52 pm

evo, še Gloga style poraba, sreda, stara cesta Ptuj-MB in potem MB-Ptuj, kruzanje z ene 70km/h - 90km/h. Odlično, končno me avto preseneča v pozitivno.
Slika

Slika

ampak, še vseeno sem mnenja da rabim dizla.. ker ta mesec je šlo samo za bencin preko 200eur :roll:

Uporabniški avatar
Beni-Norc
Novinec

Napisal/-a Beni-Norc Sr feb 16, 2011 9:56 pm

pa je prišel vmes trenutek in sem se odločil da prodam usnje iz avta, ker nekak ni blo moj stil, niti nisem bil preveč zadovoljen. pa ne zaradi ohranjenosti itd., ampak zaradi višine sedenja, drsenja po sedežu ob grobi vožnji, pa še se najde razlogov.

zato sem bil primoran nabaviti druge, ker je trenutno v avtu pručka, da ga lahko premikam sem ter tja.

finally, HUGE PACKAGE arriwed! :vrum

Slika

Slika

Slika

:twisted:

Uporabniški avatar
Beni-Norc
Novinec

Napisal/-a Beni-Norc Sr feb 16, 2011 9:58 pm

no, da ne bo zgledalo da glih spim, ampak če že morm met nek relax med učenjem, da malo pošraufam :D

sem ga očistil, odzunaj in od znoter.. so kar kosi kamna ven leteli s cilit bang-om :mrgreen:
Slika

malo materiala..
Slika

nova IC cev, IC, hladilnik (klimakiler je že premontiran gor), ..
Slika
Slika
Slika

tastari se je čisto poscal, ker je videt
Slika

stikalo je dobesedno zgnilo, scalo, pa tolk kamna in volka je blo gor, da je še plastični del konektorja (na žicah) zgnil :roll:
Slika

odprt operacijski prostor
Slika

g-powah
Slika

zamenjan toplotni izmenjevalec
Slika

montiran pravi senzor (bel, 1.8bar)
Slika

pa še ena slika kar tako, da se vidi da je oriđi g60 - nad črtno kodo, zadnje 3 črke
Slika

gremo na pivo :pivo

Uporabniški avatar
Beni-Norc
Novinec

Napisal/-a Beni-Norc Sr feb 16, 2011 9:59 pm

Sm danes še malo kopal.. pa sem iz starega bloka odšraufal karter in oljno pumpo. vse lepo očistil, in ker je moj avto na kanalu, sem sproti še to pomenjal.. ker na starem je delalo super. pa upam da bo še to pripomoglo k zbijanju temperature olja. če nič drugega, se boljše počutim, ko vem da je vse spucano in da štima. je že lepo zloženo nazaj.
sicer pa če primerjam sesalno mrežico (od oljne pumpe) ki je bla zdej na avtu in tole iz tastarega bloka, lahko samo rečem, da je blo na zdajšnji en kup svinjarije po robu, pa čeprav sem jo pol leta nazaj že enkrat spucal...

Slika

Slika

Slika

jutri pa dalje. :arrow:

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Sr feb 16, 2011 11:13 pm

Kdaj pa boš digitalni števec zmontiral? pa tempomat?
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
Beni-Norc
Novinec

Napisal/-a Beni-Norc Sr feb 16, 2011 11:19 pm

Zois je napisal/-a:Kdaj pa boš digitalni števec zmontiral? pa tempomat?

digifiza ne bom montiral. zakaj? zato, ker v g60 ni bil nikoli original. pa ne da bi me to motlo, ampak pač motor PG (g60) je tlačni motor, vsi ostali so atmosferci (gti-ji), zato nebi deloval potovalni računalnik, ker porabo meri s pomočjo nadtlaka v števec, digifiz pa s pomočjo vacuuma. zato gre števec v prodajo.

tempomat, pa mislim da bom montiral sedaj, samo da opravim vse posege v motornem delu. pa da poštimam še tempomat preden začnem zlagat interier.

LP :pij:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 16, 2011 11:43 pm

Beni-Norc je napisal/-a:pa je prišel vmes trenutek in sem se odločil da prodam usnje iz avta, ker nekak ni blo moj stil, niti nisem bil preveč zadovoljen. pa ne zaradi ohranjenosti itd., ampak zaradi višine sedenja, drsenja po sedežu ob grobi vožnji, pa še se najde razlogov.

zato sem bil primoran nabaviti druge, ker je trenutno v avtu pručka, da ga lahko premikam sem ter tja.

Meni se to zdijo bolj slabi izgovori, da bi vrgel usnjene sedeže ven iz avta.
Kakor hočeš, ampak jaz bi pustil original ;)

Drugače pa super avto. Je lepo videt še kakega G60 v "normalno voznem stanju". :)

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr feb 16, 2011 11:46 pm

ne morš rečt da je to izgovor. dec je vrgu ven usnjene klopce in vgradil recarote. to je sigurno korak naprej

Uporabniški avatar
Beni-Norc
Novinec

Napisal/-a Beni-Norc Sr feb 16, 2011 11:56 pm

peroRS je napisal/-a:Meni se to zdijo bolj slabi izgovori, da bi vrgel usnjene sedeže ven iz avta.
Kakor hočeš, ampak jaz bi pustil original ;)

Drugače pa super avto. Je lepo videt še kakega G60 v "normalno voznem stanju". :)

kakor želiš. meni tisto usnje ni nič pomenilo. razen tega da je bolj malo usnjenih sedežev ni čisto nič posebnega. navadni gti sedež, oz. še slabše, poleti peče, pozimi zebe (gretje tud ne prvi trenutek zahajca, ker treba prej kontakt dat), visoko sediš, pa še voziš se po sedežu. glih tak kar vržeš na zadnjo klop se vozi levo desno, kaj kmalu pa pristane iza sedeža.

in z namenom sem prodal usnje, in nabavil oriđi golf 2 g60 recaro notranjost. od g60 edition one. tak kot sem že enkrat napisal:
glede na to da se rad vozim s svojim avtom, nimam ga pa za kazat drugim kaj mam, da da se vsi slinijo, mi je prioriteta uporabnost in udobnost ki odgovarja meni. za ostale mi je čisto vseeno. hvala bogu da so okusi različni, da se za vsakega kaj najde.

:pivo

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Če feb 17, 2011 8:03 am

men so sedeži bomba čeprav že prejšni niso bili slabi,bo lepo videt ko bojo zmontirani :)
VW golf IV

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če feb 17, 2011 9:02 am

Malo off: Kako pa to da si šel iz Kawe na Suzukija? :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Beni-Norc
Novinec

Napisal/-a Beni-Norc Če feb 17, 2011 9:17 am

gecco je napisal/-a:Malo off: Kako pa to da si šel iz Kawe na Suzukija? :)

hajo.. jaz sploh nisem mahnjen na znamke. vse je super. če bi blo po moji izbiri bi mel ziher tanovo hondo, al pa bmw-ja.
tak je prišlo, kawasaki je doživel totalko, pa sem pol kupil cbr1000rr. in ker nekak po 3letih več ni bla konkurančna, sem kupu suzukija, ker je bla prilika in je bil ugoden. in morm rečt da je prava raketa, kar se tiče vsega na njem, ampak žlajfi so mu pa slaba strana, malo so švoh za moje pojme.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če feb 17, 2011 10:01 am

Zelo dober projekt, se boljse predstavljen. Glede sedezev iz usnja se pa strinjam z lastnikom-edina prednost je to, da se ne umazejo hitr ;)
Slika

Uporabniški avatar
Beni-Norc
Novinec

Napisal/-a Beni-Norc Če feb 17, 2011 10:52 pm

danes sem malo počival ,ker so mi prodali narobno termostikalo, zato moram do jutri čakati na (upam da) tapravega, da bom lahko zlagal dalje..

sem si pa ogledal kako bom s tempomatom.. zgleda da ne bo težko, ker mam vse kar rabim. priklopit moram samo konektor, maso in en (verjetno plus) črn kabel, ki je cviknjen in nevem kam pride.. je pa še en večji konektor ki nevem kam bi ga spojil lahko.. mogoče mfa?

konektor - na mfa?
Slika

kabli za na releplato.. nevem kam gresta naprej tista dva ki gresta iz konektorja ven..?
Slika
Slika

napeljava kompl.
Slika

pa sem malo razstavil merilec (bralec) hitrosti na priloženem števcu.. zgleda samo neka tuljava, ki inducira napetost, na podlagi tega pa bere hitrost.. hm..
Slika
Slika
Slika

ostali material.. morm pogledat kam bom dal pumpico.. orig. pride poleg ekspanzije, ampak nimam nobenega nosilca.. bo treba nekaj pogruntat. steuergerät pa pride na sredinsko konzolo z zadnje strani prišravfan za pepelnik.
Slika

pa še vacuum meh, ki vleče gas .. [smilie=zeppelin.gif]
Slika

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Če feb 17, 2011 11:13 pm

Lepo rihtaš Golfa, pohvalno.

Mi je pa vedno smešno prebrat kako se lastniki takih malih j**c(ne mislim nič slabega tud sam vozim nekaj podobnega) pohvali, kako razni BMWji in podobne dolge krave ne morejo mimo njih.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Če feb 17, 2011 11:29 pm

nightmare je napisal/-a:Lepo rihtaš Golfa, pohvalno.

Mi je pa vedno smešno prebrat kako se lastniki takih malih j**c(ne mislim nič slabega tud sam vozim nekaj podobnega) pohvali, kako razni BMWji in podobne dolge krave ne morejo mimo njih.

Za moje pojme Golf GTI glih ne spada v isto kategorijo j**c, kot jih misliš ti...
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
Beni-Norc
Novinec

Napisal/-a Beni-Norc Če feb 17, 2011 11:35 pm

hvala!

nightmare je napisal/-a:..kako razni BMWji in podobne dolge krave ne morejo mimo njih.

očitno pač vedno naletim na takšne .. enkrat sem v LJ stal na semaforju, čisto tak flegma.. pa se priepljejo 2, nevekajžepač, bmw 318is. pa ror gor nevem, fi 130, da ko že vidiš boli glava, kaj šele ko slišiš.. pa gledajo v avto pa si misli ah ena stara kanta, pa sam ne vozi nič boljše :lol: pol pa prej ko spele na semaforu sem jaz že na tadrugem..

al pa na AC, sem 2x podobno zadevo.. pač se nikoli ne vozim 100km/h, ampak recimo okoli 180.. pa sem se pač enemu vmaknil za rit, ker je bil še nekdo hitrejši od mene, in me hitrejši prehiti, pa dam žmigavec, da bom šel prehitevat spet, pač pred mano (nevem kater letnik, kolk se razumem že tist novejši pribl. 2004 letnik) bmw 530d samo začne dimit ko strela.. pa sem držal poln gas, pa sva se v štric pelala do ene 210-215, potem pa papa. :DDD
meni je fajn, nevem pa kak se počuti človek ki da 10.000+eur za avto, pa ga potem ena 20 let stara golf kanta prehiteva po AC :lol:

Uporabniški avatar
momo
Novinec

Kraj: SAVINJDSA DOLINA

Napisal/-a momo Pe feb 18, 2011 12:08 am

Kaj naj rečem... Mojster pri delu, zelo mi je všeč G60 in še posebaj to ,da tako skrbiš za njega. Kar se tiče sedežev bi rekel pametna poteza.
Kr tako naprej -------->
Audi.... zakon!
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov