Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Re: Opel Corsa OPC by B|ind

Napisal/-a simply Če avg 23, 2012 6:26 pm

Predlagam ti, da podaš avtomobil na temeljit pregled.

Namreč pojavlja se ti zmeraj več napak in bilo bi dobro, da bi bil avtomobil detaljneje pregledan.

Zatem se odločiš kaj in kako naprej.

Lahko pa tudi zbereš 2 oziroma 3 forumaše katere zadeve obvladajo in se vozilo pregleda - saj veš več oči več vidi.

Srečno.

Uporabniški avatar
MaLiNoVc
Novinec

Napisal/-a MaLiNoVc Če avg 23, 2012 6:39 pm

simply je napisal/-a:Predlagam ti, da podaš avtomobil na temeljit pregled.

Namreč pojavlja se ti zmeraj več napak in bilo bi dobro, da bi bil avtomobil detaljneje pregledan.

Zatem se odločiš kaj in kako naprej.

Lahko pa tudi zbereš 2 oziroma 3 forumaše katere zadeve obvladajo in se vozilo pregleda - saj veš več oči več vidi.

Srečno.

2x

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če avg 23, 2012 7:25 pm

Če bo samo popikana havba (od kamečnkov), bo še uredu. ;)
Imaš pa kr precej smole. Kako "malenkost" že spregledaš, ampak tole je pa res že mal preveč.....
Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Če avg 23, 2012 7:58 pm

Mislim, da je avto že dobro pregledan, glede na to, da ga je imel že in na pooblaščencu in še kje (po prebranem).

Predlagam, da se posvetuješ glede skritih napak s pravno podlago in počakaš še s popravili. Morda bi bilo smotrno avto res vrniti, glede na to, koliko stroškov se ti kaže. Se bo že našlo kaj drugega, pleha je kot blata :tomidelej:

Po drugi strani je pa tako, da avto vendarle ni nov (5 let tudi je neka doba, v kolikor z avtom ni bilo lepo delano, pa tudi če je avto večinoma časa stal, to ni bilo dobro zanj - v tem času že marsikateri material začne propadat in ob ponovni uporabi na polno se začnejo kazat težave), tako da... razmisli :tomidelej:

Ti pa verjamem, kako se počutiš v tej situaciji, sem bil tud js že na tem in s prejšnjim avtom in s tem, tako da...pri rabljenem pa res nisi nikoli 100%, na žalost... :|

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Če avg 23, 2012 8:18 pm

Ne vem kje je tukaj krivda prodajalca.
Kupit 5 let star avto je najbolj rizično (do 4starosti 4 let ni napak-pri 5 se zacnejo pojavljati....ce ga ima nekdo dlje, vse napake popravi).
Dejstvo je, da je zbrisal vse napake nekje na servisu. Tudi če bi šli testirat preko računalnika se napake ne bi videlo...ko si prevozil nekaj kilometrov je racunalnik spet vse zaznal. Tudi to napako, ki ste jo zbrisali jo bo zaznal po nekaj prevozenih kilometrih.
Sam menim, da ce bi mu omenil pri nakupu, da bi se rad pozanimal na servisu ali na amzs-ju za napake, bi reakcijo takoj videl. To danes naredi preventivno vsak. Klimo in cev bi pa skoraj moral kaksen majster, ki je avto pregledal ugotovit- ce je ta temeljit in pozna najvecje 'fore'.

Za moje pojme je brezveze popravljat take stvari. Skode imas do sedaj za nekje 15% vrednosti avtomobila (plus prakticno 8 gum)...avto bi moral iti globoko pod ceno pri nakupu. To zaradi starosti 5 let (kot sem prej omenil) in tudi zaradi obrabljenosti.
Pomoje je fant vedu kaj dela in se odlocil pravilno-odlocil se je za prodajo, ker toliko keša v enem mesecu zmetat v tak avto s tako vrednostjo je butasto. Tudi če človek zrihta te stvari, se bojo verjetno zacele pojavljati se kaksne druge stvari-v bistvu ves, da si kupil sranje od avta in nimas dobrega filinga.
:)

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Napisal/-a maxipin Če avg 23, 2012 8:28 pm

Spravi naj gre on sedaj avto prodajat in naj nategne še nekoga drugega, kot lastnik njega?

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Če avg 23, 2012 9:09 pm

maxipin je napisal/-a:Spravi naj gre on sedaj avto prodajat in naj nategne še nekoga drugega, kot lastnik njega?

Danes je tako najbolje nardit (poštenega človeka, ki prodaja avto na avto.net je zelo težko najdt).
Ce pogledas, je model prodal avto za zelo dobro ceno. Ob tem je vedel, da mora kupit nove letne in zimske gume, klima, elektronka, cevi,...verjetno lastnik ve se za kaksno stvar. V njegovem primeru je prišparal če sešteješ 2k eur za šalo. Pri tej vrednosti avta je to ogromno...jaz osebno ga raje v dolino zapeljem in dobim kasko povrnjen. :) Tudi če ga zrihtaš nikoli ne veš, ali je 'to to' ali ne.
:)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če avg 23, 2012 10:28 pm

Sicer si delno tudi sam kriv, ampak dober si ti Blind, da to tako prenašaš. Da sem jaz na tvojem mestu bi šel gor tistemu štajercu en obisk na dom naredit.
Sem že zdavnaj rekel, da od Trojan naprej ni za kupovat avto.
Zadnjič spremenil nevermind, dne Pe avg 24, 2012 1:29 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če avg 23, 2012 11:43 pm

Svasta kaj berem. Nisem si mislil da je avto v takem stanju. Zgleda da so vse te napake posledica tega, da je avto zadnji cas vozila njegova punca. Ko smo se mi zanimali za avto je bil v super stanju. Je pa res, da ga takrat ni vozila zenska :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Pe avg 24, 2012 7:52 am

Avto je bil na temeljitem pregledu na Opel servisu kjer se je ugotovilo:
- napaka na volanski letvi ali polosovini (bi blo treba malo razdrert da bi se točno diagnosticiralo)
- puščanje hladilnika vode na levi strani
- okvara pdc (to sem vedel)
- barvan odbijač (kar je prodajalec kasneje tudi povedla prek telefona ko sem mu to očital)
To je to iz glave..nimam lista pri sebi zdaj.

Potem se je naknadno ugotovilo pri premontaži gum:
- precej zvita sprednja leva feltna
- levi prag zvit oz. poseden kar kaže na to da je bil avto naseden nekje (to so mi rekli tudi na Opel servisu); pri zvitju feltne in praga se je vrjetno poškodoval tudi hladilnik ker je isto na levi strani
- pri polnenju klime pa se je ugotovilo še da je počena cev od klime (je puščalo barvilo). Brez barvila tega ni bilo možno videti..noben majster tega nebi videl.

+ včeraj ta napaka na pedalki za plin ki so jo diagnosticirali pri Opel Kosec Kamnik

Zaenkrat je to to..če bi vse to dal popravljat na Opel bi bil račun vrjetno okoli 1000€ (to je zdaj na pamet, ampak okvirno je to to..morda celo malo več). Z malo pomoči znancev in prijateljev in tudi formurašov se bo dalo to naredit precej ceneje.

To da je avto vozila ženska ni prodajalec nikoli omenil in sem izvedel od uporabnika foruma.

Kupit 4 letne in zimske gume s feltnami mi ni predstavljajo problema, to sem se zavedal pri nakupu avtomobila.
Da sem delno sam kriv mi je jasno zato se ubistvu sploh nisem nekaj grozno pritoževal ko sem izvedel da bo treba menjat hladilnik pa popravit volansko letev. Pač sem vzel v zakup..ampak to kar se dogaja zdaj, da se praktično vsak teden odkrije nova napaka, to pa nemore nihče rečt da sem sam kriv oz. da bi to lahko vedel !!

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dbsquared Pe avg 24, 2012 9:13 am

Hmmm kot izgleda te je prodajalec, kar dobro "nategnil". Škoda, da se ni malo lepše ravnalo z tako žepno raketo. :roll:
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Pe avg 24, 2012 9:40 am

Res je..
Jaz sem ga obvestil o vseh napakah in o mojih namerah zdaj pa je od njega odvisno kako se bojo zadeve reševale.

Zdaj pa naprej še malo uživat dopust.. :)

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Napisal/-a maxipin Pe avg 24, 2012 10:50 am

Daj prej še folijo dol, me res zanima kaj se nahaja spodaj.. oops

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe avg 24, 2012 12:34 pm

Sem te danes videl v Ivančni Gorici ko si zavijal od Tuša.Lepše bi izgledala brez folije in z zadnjim znakom ;)
Kar se pa napak tiče,Clio RS vabi :mrgreen: .

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe avg 24, 2012 2:05 pm

Bok ne daj, da bi kupil BMW-ja od njega, bo namesto 1k eur 4k eurov škode
Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe avg 24, 2012 3:38 pm

Renault VG je napisal/-a:Kar se pa napak tiče,Clio RS vabi :mrgreen: .

Glede na napake zadeva diši po lažjem karambolu (leva feltna, prag, leva stran hladilnika, vprašanje tudi če je bil pleh kaj popravljan...).
Tako da ne vem kako bi bil Clio RS kaj boljši, če je lastnik en velik nategator! :roll:

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe avg 24, 2012 4:33 pm

peroRS je napisal/-a:

Glede na napake zadeva diši po lažjem karambolu (leva feltna, prag, leva stran hladilnika, vprašanje tudi če je bil pleh kaj popravljan...).
Tako da ne vem kako bi bil Clio RS kaj boljši, če je lastnik en velik nategator! :roll:

glede hladilnika in cevi klime... serijska napaka ;) pa zadnji amortizerji tudi :?

glede ostalega pa kdo ve kaj se je delalo z avta. a noben ne pozna prejsnjega lastnika, da bi vedel kaj vec povedat :?:
turbo inside

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe avg 24, 2012 5:30 pm

_furby_ je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

glede hladilnika in cevi klime... serijska napaka ;) pa zadnji amortizerji tudi :?

glede ostalega pa kdo ve kaj se je delalo z avta. a noben ne pozna prejsnjega lastnika, da bi vedel kaj vec povedat :?:

Pol mam jaz srečo, da nimam teh serijskih napak :-)
Lp

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Pe avg 24, 2012 5:39 pm

Brez zamere ampak a ne govorimo o rabljenem avtomobilu ?
Sem kje kaj spregledal ?
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe avg 24, 2012 5:44 pm

Če je slučajno name letelo je tudi moj rabljen z malo manj kilometri kot jih ima on :)
Lp
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost