Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Re: Seat Leon Top sport by Sašo

Napisal/-a sasocar123 So jun 22, 2013 2:59 pm

A je*i ga, ko rabte po 1 teden da kdo kaj pametnega napišete.. :lol: Sem že vzel CMOS kamero, una druga je baje bolJ za tovornake pa kombije.
Samo zdaj mam to cel projekt, ker na radiju še nevem kater kabelček je mišljen za kamero :roll:
Se opravičujem za nedopustno slovnično napako! :mrgreen:

Uporabniški avatar
robivitez
Nov uporabnik

Napisal/-a robivitez So jun 22, 2013 4:25 pm

Bom jutri slikal, da ti pokažem razliko v kvaliteti slike in boš videl o čem govorim. ;) Ker razlika v ceni je mogoče 5€. Pa nima veze al je kamera za avto, tovornjak ali pa trajekt. :D

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 So jun 22, 2013 5:09 pm

robivitez je napisal/-a:Bom jutri slikal, da ti pokažem razliko v kvaliteti slike in boš videl o čem govorim. ;) Ker razlika v ceni je mogoče 5€. Pa nima veze al je kamera za avto, tovornjak ali pa trajekt. :D

Sploh ni treba tega naredit, da ne bom meu pokvarjenega vikenda brezveze :lol: .. Hecam se, lahko pokažeš ja.

Lp,

Uporabniški avatar
robivitez
Nov uporabnik

Napisal/-a robivitez Po jun 24, 2013 3:38 pm

Ker moj CRT televizor nima printscreen funkcije, je slikano bolj tako tako. Glej razlike v barvi dreves in spodnjih gredic. :D Razlika je očitna.

1)CMOS

2)CCD

Lp!

Robi

Slika

Slika

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Po jun 24, 2013 6:58 pm

Ah sem že mislil da je slabše .. Imam pa vsaj črte zraven :twisted:

Uporabniški avatar
robivitez
Nov uporabnik

Napisal/-a robivitez Po jun 24, 2013 7:17 pm

Sem naročil kamero izrecno brez črt, ker navigacija v mitsubishijih, v katere jaz montiram kamere ima že v svojem softweru dodane črte. =P Če te ne moti vijolčna barva namesto zelene ali rjave potem pa kul. :D No, ne trdim, da bo na tvoji kameri isto, ampak načeloma to leti vse iz iste tovarne na kitajskem.

Ker vidim, da imaš konzolo res lepo nareto, pa tudi radio je pošten, bi lahko še imel solidno kamerco.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Po jun 24, 2013 8:18 pm

robivitez je napisal/-a:Sem naročil kamero izrecno brez črt, ker navigacija v mitsubishijih, v katere jaz montiram kamere ima že v svojem softweru dodane črte. =P Če te ne moti vijolčna barva namesto zelene ali rjave potem pa kul. :D No, ne trdim, da bo na tvoji kameri isto, ampak načeloma to leti vse iz iste tovarne na kitajskem.

Ker vidim, da imaš konzolo res lepo nareto, pa tudi radio je pošten, bi lahko še imel solidno kamerco.

Bom tole poizkusil, če ne pa še vedno lahko drugo kupim, ni tak strošek. Aja, ti bi potem to moral vedeti, kateri kabel iz radija, moram priklopiti na vzvratno luč(plus), kakšne barve je ? Roza ?

Lp :pivo

Uporabniški avatar
robivitez
Nov uporabnik

Napisal/-a robivitez Po jun 24, 2013 8:40 pm

Na strani 65 (oziroma 67 stran v PDF) imaš pinout. Glej konektor št. 17, reverse. Piše, da je oranžno-bel kabel. To vežeš na + kabel od vzvratnih luči. :D

http://www.alpine.si/fileadmin/user_upl ... 7BT_EN.pdf

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Po jun 24, 2013 9:39 pm

robivitez je napisal/-a:Na strani 65 (oziroma 67 stran v PDF) imaš pinout. Glej konektor št. 17, reverse. Piše, da je oranžno-bel kabel. To vežeš na + kabel od vzvratnih luči. :D

http://www.alpine.si/fileadmin/user_upl ... 7BT_EN.pdf

Oo hvala ! :bow Se paravi, če jaz zdaj čisto pravilno razmišljam.. Oranžno bel kabel gre na + od vzvratnih luči, potem pa moram imeti še posebaj stalni + in stalni -, ki ga bom pa dobil od napajanja za ojačevalce. Je tako ?

Lp

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo To jun 25, 2013 11:17 am

sasocar123 je napisal/-a:Živjo, danes sem dobil res po ugodni ceni čisto nov športni lonec Remus za golf 4, audi a3 .. Pa me zanima, če ma to kaj smisla gor devat, glede na to da je dizel, so kakšne prednosti, slabosti, ima kdo kakšne izkušne ?
Dobil sem tudi po ugodni ceni okrasne nastavke, malo večje, zdaj sem pa rahlo v dilemi, ker remus je res brutalen :twisted:

Lp,

Jaz imam športni avspuh isto na Seat leonu (Magmaflow).
Zgleda lepo vendar ne preveč, je popolnoma črn od saj ;) Ropota pa čist o bvz, sploh ni tistega pravega zvoka.
Ker je to gor dal prejšni lastnik, sam se odločil da po 2 letih leti ta dol in gre original lonec gor :)
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
robivitez
Nov uporabnik

Napisal/-a robivitez To jun 25, 2013 2:51 pm

Prvi del prav misliš, napajanje za kamero pa prav tako potegneš iz rikverc luči. Kamera ti itak ne rabi ves čas delat, ampak samo ko daš rikverc.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 To jun 25, 2013 4:26 pm

jeronimo je napisal/-a:
sasocar123 je napisal/-a:Živjo, danes sem dobil res po ugodni ceni čisto nov športni lonec Remus za golf 4, audi a3 .. Pa me zanima, če ma to kaj smisla gor devat, glede na to da je dizel, so kakšne prednosti, slabosti, ima kdo kakšne izkušne ?
Dobil sem tudi po ugodni ceni okrasne nastavke, malo večje, zdaj sem pa rahlo v dilemi, ker remus je res brutalen :twisted:

Lp,

Jaz imam športni avspuh isto na Seat leonu (Magmaflow).
Zgleda lepo vendar ne preveč, je popolnoma črn od saj ;) Ropota pa čist o bvz, sploh ni tistega pravega zvoka.
Ker je to gor dal prejšni lastnik, sam se odločil da po 2 letih leti ta dol in gre original lonec gor :)

Hvala za odgovor, sem se kar odločil, da brezveze basat to na avto, brezvezni stroški, bolš da kej druzga poštimam. Tako da pridejo samo okrasni nastavki 2x po fi 7 ;)

Lp,

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 To jun 25, 2013 4:27 pm

robivitez je napisal/-a:Prvi del prav misliš, napajanje za kamero pa prav tako potegneš iz rikverc luči. Kamera ti itak ne rabi ves čas delat, ampak samo ko daš rikverc.

Aha, ok, bom potem za 1x poizkusil tako. Ker kolega mi je rekel, da je ta napajanje preslaabo in kamera ne dela ok. Hvala ti ;)

Uporabniški avatar
robivitez
Nov uporabnik

Napisal/-a robivitez To jun 25, 2013 6:10 pm

Eh, ni to nič preslabo. Reč mu da nima pojma. :lol: Če vzvratne luči pokurijo recimo 40W, kamera pa kuri 1W (sem ravno kar zmeril, 14V, 73 mA, to je potem 1W), se tisti 1W sploh ne pozna. :D

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Pe jun 28, 2013 9:42 pm

Evo par fotk iz Kranja:
OEMovci 8)
Slika

Slika

Slika

Slika
Pa še meritve, 1x10', 126,3dB in 3. mesto :)
Slika

Zdaj imam pa že vse pripravljeno da se lotim montirat večjih nastavkov izpuha, do konca zvežem kamero in pa da dobim nov amp za sprednji sistem, ker je prejšnji šel rakovicam žvižgat :lol:
To je za 1x to :pivo

Lp,

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 To jul 09, 2013 9:09 pm

@robivitez oranžno-belega kabla ni pa da ga jebeš :ue , kkšna ideja ?

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti To jul 09, 2013 10:43 pm

Sašo preglej shemo, katero ti je dal majstr.. Pa jo preko tistega najdi ;)

Razen če ti manka konektor pod številko 13...
Slika

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Sr jul 10, 2013 10:17 am

Js mislm da je ta konektor za original alpine kamero in pol itak da tega kabla ni .. a je kšna druga opcija še ? Ker tale alpine pa njihove kompatibilne komponente eno z drugo je pa podn..

Uporabniški avatar
robivitez
Nov uporabnik

Napisal/-a robivitez Če jul 11, 2013 8:45 am

Zgleda ti res cel konektor manjka. :? Mogoče da bi šel do alpine zastopnika (kolega jim je pelal radio popravit in so baje zelo vredu) pa jim tam malo zatežil za tale konektor.

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Če jul 11, 2013 9:13 am

Ali pa sam ugotoviš kateri pin je za napajanje kamarce, pa nerabiš nobenega konektorja ;)
Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov