Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Re: Nova igračka R26

Napisal/-a Locher Sr jul 23, 2014 1:32 pm

damjan je napisal/-a:Locher...tudi jaz ne razumem najbolj tvojega stavka.... lahko prosim poveš kaj si mislu?

Ah, nič revolucionarnega in neznanega. Kovani bati se pri večji temperaturi bolj raztezajo, torej morajo biti posledično ustrezno drugače dimenzionirani kot liti. Pri mrzlem motorju se ne prilegajo tako tesno valju in zato lahko malce bolj neugodno delujejo na stene valja (tudi zvok mrzlega motorja je lahko drugačen). Veliko mrzlih štartov ne pomaga (če že škoduje ne) :? . Sčasoma se to lahko pozna pri večji obrabi sten valja, manjši tesnosti, večji porabi olja.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Sr jul 23, 2014 2:35 pm

Kaj pol priporocas?

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Sr jul 23, 2014 3:10 pm

damjan je napisal/-a:Kaj pol priporocas?

Jaz?! Nič. Kaj pa naj bi priporočal?

Sam se v življenju držim "stock" načela in verjamem, da inženirji za dani denar znajo izračunati, dimenzionirati, narediti ter stestirati izdelek bolje od mene. Dandanes se špara z materiali in nepotrebno predimenzioniranje je verjetno redko. Če bi želel avto "a sek/100 km/h", bi kupi takega že iz trgovine.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Sr jul 23, 2014 3:25 pm

Hvala za mnenje....
Vsakemu svoje pravim jst
Jst pac zaupam dolocenim stvarem.... Ljudem....

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr jul 23, 2014 4:45 pm

...si pa imel smolo z motorjem... :(

glede kovanih batov pa, predvsem so pomembni pri višjih temperaturah, kjer se , recimo tudi pri moji stijki, oem bati preveč pregrevajo, ko zadeva ni več stock in je vse bolj odprto se seveda s tem poviša temperatura in se bati dobesedno topijo, govorim zase...tako da so kovani bati odlična in niti ne tako draga rešitev....tudi vse konkretni tuning avti imajo kovane bate, ker oem ne bi zdržali...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Sr jul 23, 2014 6:26 pm

TOYOTA je napisal/-a:...si pa imel smolo z motorjem... :(

glede kovanih batov pa, predvsem so pomembni pri višjih temperaturah, kjer se , recimo tudi pri moji stijki, oem bati preveč pregrevajo, ko zadeva ni več stock in je vse bolj odprto se seveda s tem poviša temperatura in se bati dobesedno topijo, govorim zase...tako da so kovani bati odlična in niti ne tako draga rešitev....tudi vse konkretni tuning avti imajo kovane bate, ker oem ne bi zdržali...

S kovanimi bati rešiš problem velikih temperatur in velikih pritiskov. Težava je, da se vedno pokaže naslednji najšibkejši člen, če ne analiziraš in preračunaš, kaj vse je še potrebno "ojačati". To pa je lahko drago.

Pri kovanih batih se lahko pojavi potreba po cikličnem preverjanju obrabe valjev in ustrezna menjava delov, da je spet znotraj toleranc.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Sr jul 23, 2014 8:35 pm

Glede na to da prisegas na original...sklepam da si to nekje prebral.... Slisal.... In da sam še nisi se spuscal v take zadeve

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Sr jul 23, 2014 9:26 pm

damjan je napisal/-a:Glede na to da prisegas na original...sklepam da si to nekje prebral.... Slisal.... In da sam še nisi se spuscal v take zadeve

Nisem se neko jutro zbudil in rekel: original naj bo. :) se človek nauči kdaj kaj iz svojih napak.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jul 24, 2014 6:14 am

Kulk je meni znano, so bati za motor narejeni na pravilno mero glede na temperaturne spremembe v valju in posledično na raztezanje bata. Povrh vsega pa jaz še nisem videl bata, ki bi bil krivec za obrabo valja (razen v primeru, ko je bil cilinder pohonan na premajhno mero in je bat zaribal pri gonjenju do onemoglosti).
Morda za info: Obročki so tisti, ki laufajo po cilindru in zaradi njih nastane obraba na steni valja, ne zaradi bata. ;)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Če jul 24, 2014 6:57 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Kulk je meni znano, so bati za motor narejeni na pravilno mero glede na temperaturne spremembe v valju in posledično na raztezanje bata. Povrh vsega pa jaz še nisem videl bata, ki bi bil krivec za obrabo valja (razen v primeru, ko je bil cilinder pohonan na premajhno mero in je bat zaribal pri gonjenju do onemoglosti).
Morda za info: Obročki so tisti, ki laufajo po cilindru in zaradi njih nastane obraba na steni valja, ne zaradi bata. ;)

Res? ;)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jul 24, 2014 9:57 am

Ja res. Odpri en star motor pa so poglej rob na steni cilindra in od kod do kod sega rob na steni cilindra. ;)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Če jul 24, 2014 10:12 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Ja res. Odpri en star motor pa so poglej rob na steni cilindra in od kod do kod sega rob na steni cilindra. ;)

He! Drugič izrecno dodam oznako <sarcasm on>.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jul 24, 2014 1:24 pm

Slab izgovor

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Če jul 24, 2014 1:50 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Slab izgovor

Saj nismo leta 1930, danes še blondine vedo the very basics.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če jul 24, 2014 3:18 pm

Danes v Grosupljem na parkirišču avtoservisa slučajno opazil še enga R-a, enake barve, enako brez motorja, ker je zaropotalo. Neka čudna ljubezen je v zraku s temi renoji.

Ampak imaš prav, reno res dela sive lase ....
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Če jul 24, 2014 6:37 pm

Mislim, da sta samo 2x r26 v rumeni v SLO ali max 3. Da bi se oba pokvarila v istem momentu ne verjamem. V splošnem gre za zanesljiv motor, vsaj tak kot GTI... In primozek68 tole je Renault Sport in ne Renault!!

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Če jul 24, 2014 9:02 pm

peroRS je napisal/-a:
Locher je napisal/-a:Kovani bati & ostalo. Kaj pa vem... jaz se verjetno ne bi šel tega. A to je avto za vsakodnevno rabo? Mrzli starti ne vplivajo blagodejno na motor s kovanimi bati.

Haha, po tvoje bi potem morali vsi VAG-ovi 1.8T motorji (s 500.000km+) že zdavnaj it v šrot. In ja tak avto je za vsakodnevno uporabo.

Kot je navada, argumente za se ponavadi prezre ;)
RiDe hArD

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Pe jul 25, 2014 5:33 pm

No tako zadeva se počasi premika....
Bati in ojnice and stuff so na poti... motor tudi že čaka....
Jst pa se igram z.....

Slika

Kable in sonde sem potegnil skozi požarno steno.... konzola je pa gor samo provizoriš...samo za probo.... vglavnem zadeva dela... samo še čakam na material,da oblečem v alkantaro tale del ko so števčki....

ima pa vsak števček dodatno zraven priklop za 2 gumba s katerim se nastavlja barvo števčkov in pa PEAK mode.... moram razdret konektor.... podaljšat žice za dobrega pol metra in gumbke skrit nekam na lepše mesto... verjetno kam v predel menjalne ročice oziroma dela kjer je odlagalna površina za pločevinke

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Pe jul 25, 2014 5:51 pm

Glede nato da je to daily drive ti priporočam da uporabiš imitacijo alcantare itak 99,9% neve kaj je imitacija kaj pa prava. Saj je prava alcantara polek pregrešno drage cene zelo zahtevna za vzdrževanje :D

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Pe jul 25, 2014 7:39 pm

Vem ja... Jasno mi je... Sem cez zimo oblacu stebricke in strop in je se nekaj ostalo tko da....

Hvala
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov