Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

hahehihoh
Uporabnik

Re: Ford Mondeo 2.0 Tdci

Napisal/-a hahehihoh Ne apr 13, 2014 6:50 pm

Uh, srečno prodajo. Sicer se bojim, da boš težko iztržil karkoli štirimestnega... Potrebno je vedeti, da je potem treba kupit drug avto, ki bo ravno tako strošek. Razumem, da denarja ni, ampak jaz bi na tvojem mestu poskusil vse druge opcije kot prodaja avtomobila v okvari, ker boš res težko iztržil kaj več kot drobiž.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Ne apr 13, 2014 7:53 pm

Na avto.netu se dobijo v voznem že za 1200 evrov sam vprašanje, če ni ista napaka.
Tko, da v okvari res ne bo dobil veliko. Avto je pa tud 11 let star, tko da če mu kdo da jurja sam pelje naj.

Za 1200 evrov, sam nič ne piše, da bi bil v okvari itak pa je treba vzeti v zakup, da bo treba kaj vložit.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=834 ... 2.0%20TDCI

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne apr 13, 2014 8:03 pm

115 konjski ni 130 konjski!Sem pa prej bratu omenil pa ga je že nekaj ogledoval,ker njegov je karoserijsko bolj bogi.Gnili robovi vrat...
No da omenim še to ko sem prej bratovega hvalil.Avto mu je kmalu po nakupu crknil in je takrat bil 1 mesec pri Krevsu (pač prodajalčev ford mehanik) no in ker napake niso našli so menjali boga in pol no pa so na koncu pumpo in 2 šobi pustili not 2 pa sta mu crknili kasneje...Takrat je pumpa koštala 380000 tolarjev (leta 2005)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po apr 14, 2014 3:50 am

ojnica je napisal/-a:Na avto.netu se dobijo v voznem že za 1200 evrov sam vprašanje, če ni ista napaka.
Tko, da v okvari res ne bo dobil veliko. Avto je pa tud 11 let star, tko da če mu kdo da jurja sam pelje naj.

Za 1200 evrov, sam nič ne piše, da bi bil v okvari itak pa je treba vzeti v zakup, da bo treba kaj vložit.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=834 ... 2.0%20TDCI

Ja sam sorry mudel... tole je podrtija v primerjavi z tem kaj imam... ampak saj je vseeno. Avto se prodaja naprej..

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po apr 14, 2014 9:24 am

pi**o matrno! Še zmer mi ni jasno kak je to pocrkalo pri teh kilometrih :S pišuka, moj sekret ma 230kkm za sabo, z enakim vbrizgom, enako pumpo, enakimi vložki na dizah, pa še gre...

tale ti je tut blizu: http://www.b-innova.si/ Dej se pozanimaj še pri njih glede diagnostike in cene popravila.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po apr 14, 2014 2:05 pm

King1 je napisal/-a:
Nisem tankal kurilca nikol. Tega nebi delal... se je pač zgodilo ja. Ja cifre so pa adijo ja...

lp

Verjetno je zadeva pred tabo delala na kurilca. So ga pravočasno prodal :?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po apr 14, 2014 5:14 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:tale ti je tut blizu: http://www.b-innova.si/ Dej se pozanimaj še pri njih glede diagnostike in cene popravila.

Sem mu že predlagal tega. Sosed od njegovega sodelavca.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Po apr 14, 2014 5:17 pm

peroRS je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:tale ti je tut blizu: http://www.b-innova.si/ Dej se pozanimaj še pri njih glede diagnostike in cene popravila.

Blaža poznam že 10 let, bratranec ga pozna vsaj 15... zakaj misliš, da ne vozimo več k njemu? -ker je ugoden? :roll:
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po apr 14, 2014 5:44 pm

.com je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Blaža poznam že 10 let, bratranec ga pozna vsaj 15... zakaj misliš, da ne vozimo več k njemu? -ker je ugoden? :roll:

Sem ga kontaktiral... je kar nekaj cenejši od prvega.... gremo dalje.

lp

p.s.@.com kaj je z njim narobe?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po apr 14, 2014 5:58 pm

.com je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Ne poznam človeka, niti firme. Vem pač, da se ukvarjajo s popravili črpalk. To je pa tudi vse. ;)

EDIT:
Sem si klical kaj:
http://www.avtoelektronika.si/avtoelekt ... napak/ford

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Po apr 14, 2014 8:09 pm

nič ni z njim narobe, je fejst fant, edino drag je postal... se dobi ceneje (vsaj za VW (pa ne mislim Duleta))
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Po apr 14, 2014 8:38 pm

Na ebay.de maš eno obnovljeno dizo za 140€ +50€ depozita na dizo ki ga dobis nazaj ko pošljes svoje nazaj cc13€ je poštnine nazaj in cc 19€ da ti on pošlje.

Maš pa leto dni garancije!

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po apr 14, 2014 9:14 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:pi**o matrno! Še zmer mi ni jasno kak je to pocrkalo pri teh kilometrih :S pišuka, moj sekret ma 230kkm za sabo, z enakim vbrizgom, enako pumpo, enakimi vložki na dizah, pa še gre...

tale ti je tut blizu: http://www.b-innova.si/ Dej se pozanimaj še pri njih glede diagnostike in cene popravila.

Se zgodi,kaj češ,na mojem službenem passatu so PD crknile pri 140 000 km,redno servisiran. :?
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Po apr 14, 2014 9:43 pm

Škoda avta. Ja kr hitro se zgodi tole. Tudi moj je imel takšen primer pri 150k nekje (prejsni lastnik) in je menjal vse on.

Tako da ma moj tudi nove dize+pumpo in tudi kuplongo itd... pri takih km nekje.

Se pa odločam v teh dneh kaj naj kajti ne delam vec dosti km in mi ga je škoda a kaj ko niso več dosti vredni...
Bi raje mel bencinara tam do 1.6.. ;)

lp Dany
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po apr 14, 2014 10:08 pm

xxl je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:pi**o matrno! Še zmer mi ni jasno kak je to pocrkalo pri teh kilometrih :S pišuka, moj sekret ma 230kkm za sabo, z enakim vbrizgom, enako pumpo, enakimi vložki na dizah, pa še gre...

Se zgodi,kaj češ,na mojem službenem passatu so PD crknile pri 140 000 km,redno servisiran. :?

Saj nikoli ne veš, kdaj bo zropotalo, pa naj gre še za tako zanesljiv motor, sploh ko govorimo o 10 let starih avtih... Po moje je pa tudi bolj kot število kilometrov pomembno, kako so bili prevoženi. 230k km se mi pa ne zdi ravno toliko kilometrov, da bi se čudil, da še laufa.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po apr 14, 2014 11:09 pm

Slovenci imamo še vedno v glavi, da so pomembni samo kilometri. kilometri ne pomenijo nič, so samo neka številka na števcu, to pa je vse. Sam imam 400k km pa še vedno prva sklopka, amortizerji in vse ostalo, avto vožen izključno po AC, na drugi strani je kakšen avto pri 100k ali še manj km uničen. Pomembna je starost vozila in pravilno ravnanje z avtom, kar pa je tipičnemu slovencu španska vas.

King, dobro zrihtaj, kakorkoli se boš odločil.
lp
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To apr 15, 2014 6:24 am

~toMmy~ je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:

Saj nikoli ne veš, kdaj bo zropotalo, pa naj gre še za tako zanesljiv motor, sploh ko govorimo o 10 let starih avtih... Po moje je pa tudi bolj kot število kilometrov pomembno, kako so bili prevoženi. 230k km se mi pa ne zdi ravno toliko kilometrov, da bi se čudil, da še laufa.

Če imaš dizla z delphijevim vbrizgom ti je očitno vsak prevoženi kilometer podarjen :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
whitee
Uporabnik

Kraj: Kozje

Napisal/-a whitee To apr 15, 2014 3:53 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Slovenci imamo še vedno v glavi, da so pomembni samo kilometri. kilometri ne pomenijo nič, so samo neka številka na števcu, to pa je vse. Sam imam 400k km pa še vedno prva sklopka, amortizerji in vse ostalo, avto vožen izključno po AC, na drugi strani je kakšen avto pri 100k ali še manj km uničen. Pomembna je starost vozila in pravilno ravnanje z avtom, kar pa je tipičnemu slovencu španska vas.

Že že, samo kaj ko je veliko takih, ki ne vozijo samo po avtocesti. Npr. enak primer je pri nas doma, vsak dan relacija kakih 30km v eno stran po izključno ovinkasti cesti + tudi v najboljšem stanju ni cesta, tako, da je vse odvisno tudi kje se voziš. Tukaj najbolj trpi podvozje, tudi sklopka, da ne rečem gume, ki so ponavadi pol sezoni in pol že skorajda za odpis, pa se z nobenim avtom ne vozi hitro.
To se ne nanaša ravno na mašino in težave z njo, ampak bolj na to, ko nekateri govorijo, kako lahko po tako malo kilometrih že menjaš vse vrste stvari, od zavor...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To apr 15, 2014 4:25 pm

whitee je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:Slovenci imamo še vedno v glavi, da so pomembni samo kilometri. kilometri ne pomenijo nič, so samo neka številka na števcu, to pa je vse. Sam imam 400k km pa še vedno prva sklopka, amortizerji in vse ostalo, avto vožen izključno po AC, na drugi strani je kakšen avto pri 100k ali še manj km uničen. Pomembna je starost vozila in pravilno ravnanje z avtom, kar pa je tipičnemu slovencu španska vas.

Že že, samo kaj ko je veliko takih, ki ne vozijo samo po avtocesti. Npr. enak primer je pri nas doma, vsak dan relacija kakih 30km v eno stran po izključno ovinkasti cesti + tudi v najboljšem stanju ni cesta, tako, da je vse odvisno tudi kje se voziš. Tukaj najbolj trpi podvozje, tudi sklopka, da ne rečem gume, ki so ponavadi pol sezoni in pol že skorajda za odpis, pa se z nobenim avtom ne vozi hitro.
To se ne nanaša ravno na mašino in težave z njo, ampak bolj na to, ko nekateri govorijo, kako lahko po tako malo kilometrih že menjaš vse vrste stvari, od zavor...

Ima vpliv tudi na motor. Za dizla so čim bolj konstantni "sweet spot" vrtljaji (tisti s tempomati so še na malo boljšem glede tega) na AC kot balzam. Ideal realnih voznih pogojev. Vse ostalo je zgolj približek temu in, ergo, slabše. 300k km ovinkaste ceste bo bolj zhebalo tudi dizelski motor kot 300k km zgoraj omenjenega približka ideala. Razlika morda nebo ogromna, bo pa. Pri veliki kilometrini bi se znala kar poznat. Saj zato pa so tisti službeni avtomobili, ki nabijejo v 2,3 letih 300k km+ še vedno sposobni 200k km na to podlago (kilometri seveda prevrteni na magičnih 100k km pred prodajo). Če ti misliš, da bi to bilo nekaj normalnega tudi za avtomobil, ki je vožen relacije na ovinkastih regionalkah, se motiš - in ja, ne govorim o avtu kot celoti, ampak samo o motorju.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To apr 15, 2014 8:54 pm

whitee je napisal/-a:Že že, samo kaj ko je veliko takih, ki ne vozijo samo po avtocesti. Npr. enak primer je pri nas doma, vsak dan relacija kakih 30km v eno stran po izključno ovinkasti cesti + tudi v najboljšem stanju ni cesta, tako, da je vse odvisno tudi kje se voziš. Tukaj najbolj trpi podvozje, tudi sklopka, da ne rečem gume, ki so ponavadi pol sezoni in pol že skorajda za odpis, pa se z nobenim avtom ne vozi hitro.

Ja, a nisem ravno o tem govoril ? Večina slovencev ima v glavi še vedno mejo 200k km, kar je pod je OK, kar je nad avtomatsko izključijo. Če bi jaz dal svojega, ki je super ohranjen na prodajo me ne bi nihče klical, pa je super ohranjen v celoti, če bi dal isti avto s 150k km, raztrgani sedež, zlizane gume, zanič zavore podrsan odbijač.... kaj misliš kateri bi se prej prodal ? ;)
Kot je rekel daedalus tudi se nanaša način vožnje obraba motorja, AC ima motor skoz neke idealne konstantne obrate, relacijsko zaviraš z motorjem, pospešuješ, prestavljaš (takrat obrati padejo) itd.... Sam motor lahko uničiš tudi, če ima samo nekaj 10k km, premalo olja, napačno olje, hladno gonjenje, injektorje in pumpo tudi uničiš z napačno nafto, kurilcem....verjemi, so pacienti, ki jim je to uspelo :)
Freude am Fahren
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov