Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Če maj 13, 2010 1:48 pm

ventilarke so zakon, kr zlijejo se z petko ;)

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Če maj 13, 2010 1:56 pm

se en primer kjer se lepo vidi da feltne nardijo avto, tele so k ulite, prejsnje pa groza.

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Schkorc Pe maj 14, 2010 9:45 am

@gaši & juhica: Me veseli, da se še kdo strinja z mano :). Sem mislil, da me bo kdo napadel, zakaj sem te stare felge gor zatlačil, pa so očitno vsem všeč :lol:.

LP, Primož
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Pe maj 14, 2010 9:48 am

Kaj da bi kritiziral, to so ene najlepših felg, ki ji lahko natakneš na Renaulta :tomidelej:

Kar se danes prodaja kot vrhinski dizajn (felge) je eno samo sr.....
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Pe maj 14, 2010 12:29 pm

samo spoliraj jih še pa bo 8)

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Po maj 17, 2010 10:28 am

Platišča so bila potrebna obnove, tu pa nastane problem. To čudo od platišč (veternice/turbince/propelarce/ventilarke/marakanke/karkoli :)) so samo delno barvana (samo po "krakih") ostalo pa je brušeno/"polirano" in lakirano. In ravno na tem delu začne s časom (oziroma s kamenčki ipd.) lak odstopati, temu pa sledi oksidiranje aluminija kar zgleda res grozno. Ravno zaradi tega pa je obnova dokaj zahtevna, saj je praktično nemogoče narediti takšen izgled kot je v originalu. Sicer je izgled naknadno poliranih platišč dokaj podoben originalu, ampak vseeno manjka tista brušena/postružena struktura na nebarvanih delih platišča in meni je ta struktura zelo všeč :) (detajli pač). Verjetno bi me moj drejar kam poslal, če bi mu priletel s platišči in mojimi idejami in seveda bi moralo biti narejeno ekspresno hitro :D.

Če ima kdo kakšno pametno/enostavno idejo (poleg struženja) za obnovo platišč oz. kako bi dobil tisti brušen izgled, se priporočam ;).
Brušen del platišč izgleda nekako takole:
Slika

Da ne bi bil na slalomu brez platišč sem raje nehal komplicirati in tako so šla platišča v obdelavo. Tukaj se moram zahvaliti uporabniku Barracuda1, ki mi je ekspresno uredil peskanje platišč. Takoj ko sem jih dobil nazaj so šla v nadaljnjo obdelavo. Aja, ker sem bil ravno pri lepotnih opravkih, sem se vmes spomnil, da bi dal še odbijače malo olepšati. To sem prepustil uporabniku croma_man, ker nima drugače nič za delati :), no ja, pa kar naprej nekaj paca s poliestrom.

Nazaj k platiščem. Sicer sem dokaj velik pristaš originalnih stvari, ampak sem dostikrat odprt za kakšno spremembo (predvsem če se mudi :)). Tako je iz zgornjih platišč nastalo tole:

(se je tako mudilo gume stestirat, da so bile na platiščih preden sem sploh prišel domov)
Slika

Slika

Tukaj se malo bolje vidi gume
Slika

:shock: A si nismo želeli original izgled? :lol:. No ja, seveda mi je original izgled všeč, ampak ta 5ka je mišljena bolj za uživancijo za kak race vikend, zato nimam nič proti, če so tudi platišča bolj "racing" izgleda. Bela platišča so mi že od nekdaj všeč, zato sem se odločil za sijaj belo barvo (čeprav sem si želel mat), ker je verjetno enostavnejša za čiščenje.
Seveda pa ne bi šel teh platišč barvati, če ne bi imel še par takšnih kompletov doma :lol: (pa še bi kupil kakšna).

Tudi sestavljanje avta se je počasi bližalo koncu (res se bo potrebno odvaditi odlašati na zadnji dan). Zahtevno je bilo predvsem zaradi tega, ker je bilo poleg sestavljanja avtomobila, potrebno urediti vse za avto slalom, ki je bil v naši organizaciji.

V glavnem, te šmeki Powerflexove zadvece so zmontirane:
Slika

Kot nasvet sploh za tiste, ki bodo prvič uporabljali takšne in podobne zadeve iz kakšnega Novilona ipd. Grega je zase dal delati kopijo in se je po montaži začelo slišati "pokanje". Puše obvezno namažite (pri kupljenih zadevah dobite mast zraven), ker drugače vam bo avto pokal, kot da se bo vsak čas razletel ;).

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Če maj 27, 2010 10:53 am

Dan pred dirko sem dobil nazaj pobarvane odbijače in sprednjo masko. Avto se je končno bližal h koncu, vmes sem sicer preklel vse in še malo več, ker me je cel čas nekaj zafrkavalo :).

Za piko na i je sledila montaža odbijačev. Nekako sem pozabil, da so sedaj gume malo večje in zadnji odbijač nikakor ni hotel iti na svoje mesto. Res sem imel že vsega tako poln kufer, da sem mislil obupati in slalom odpeljati s Kengurujem. Še dobro, da je eden izmed kolegov (Matej) malo prej končal delo na svojem avtu, da me je začel priganjati in mi pomagal narediti nove nosilce za odbijač.

Nekje ob 3h zjutraj na dan dirke :roll: :lol:, sem avto imel končan in opran.

In takole zgleda zverinca ponoči:
Slika

Tudi Matej si je opral avto :lol: :D:
Slika

Pa še Luka:
Slika

Čeprav glede na uro mogoče zgleda, da je malo zleknil... ne, menjuje sklopko (3 ure pred dirko) :lol:.

V glavnem prva testna vožnja mi je narisala nasmešek in kmalu sem pozabil na vse kar me je zafrkavalo.

LP, Primož

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Če maj 27, 2010 10:59 am

Dej povej, kako se kaj v praksi obnesejo tele powerflex zadeve?
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
skyliner
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a skyliner Če maj 27, 2010 12:13 pm

H U D A fotka škorc... vse belo, clean in agresivno,
pa tablca je tud zanimiva ;) imel sm njegov prospekt pa ne vem kam sem ga založu... :cry: škoda, da jih ni več videt.
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če maj 27, 2010 9:26 pm

Huda huda....bela barva zakon :))

Pridem kej pogledat zadevco kak dan ;)

Kdaj in kje pa imas slalom?? :)
Slika

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Pe maj 28, 2010 8:01 am

Vz_ace je napisal/-a:Dej povej, kako se kaj v praksi obnesejo tele powerflex zadeve?

Težko kaj konkretnega napišem. Avto uporabljam res zelo malo (pa še to samo lani poleti čez vikende), poleg tega je bilo vse naenkrat zamenjano (dirkalne vzmeti, SS gume, puše vilic, gumice stabilizatorjev, unibal zgornjo vpetje amortizerja), tako da težko delam primerjavo.
Definitivno je veliko bolje kot pa izrabljene stvari :). Nekateri pravijo, da je to bolj za otroke strašit, jst pa pravim da je zadeva odlična za večino tistih, ki vejo da obstaja Powerflex in njemu podobne zadeve. Avto ne postane dirkalnik, se pa zadovoljivo izboljša občutek vožnje. Avto deluje bolj kompaktno in vseeno nemoteče, zato mislim da je primeren za vse, sploh za tiste, ki uporabljajo avto za vsak dan. Za tiste hardcore "dirkače" pa bo potreben kak DIY.

skyliner je napisal/-a:H U D A fotka škorc... vse belo, clean in agresivno,
pa tablca je tud zanimiva ;) imel sm njegov prospekt pa ne vem kam sem ga založu... :cry: škoda, da jih ni več videt.

Hja fotka bi lahko bila boljša... no, glede na to da je (kot večina vseh fotk) narejena s mobilnikom je pa res kar vredu :D. Motiv mi je pa všeč :).
Tablice kot tablice, ki ne smejo preveč iztopati ;)... sam drage so pa res bile :lol:. Enkrat bodo verjetno tudi na "pravem" avtu.

Dariooo je napisal/-a:Huda huda....bela barva zakon :))

Pridem kej pogledat zadevco kak dan ;)

Kdaj in kje pa imas slalom?? :)

Hvala, hvala :D...

Lahko se oglasiš čez kakšne 14dni, trenutno zaključujem stanovanje (se že čist preveč vleče), obenem sem pa pripravljen v nizkem štartu :D, sam trenutno 5ka ni tako lepa, je precej praha na njej :).

Ta omenjeni slalom je bil pred enim letom, letos pa še ni bilo časa za organizacijo, ostali pa nočejo nič sami naredit :D.

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc To jun 01, 2010 8:30 am

Spet jst :D :-P.

Kot omenjeno me/nas je čakala dirka (avtoslalom). Zjutraj sem bil kar precej utrujen, ker nisem nič spal, ampak sem se po šraufanju ob cca. 5ih zjutraj samo stuširal, najedel in šel z ostalimi naprej pripravljati vse potrebno za slalom (kot da že vse te zadnje dni nisem imel dovolj opravkov s samo prireditvijo in avtom :)).

Da ne bom preveč zabluzil... sam slalom je uspel dokaj dobro, tekmovalcev in obiskovalcev je spet bilo nad pričakovanji,... nasploh smo se imeli fajn.
Glede na to, da je bil avto sestavljen v nedeljo zjutraj (na dan dirke) in čeprav na tej dirki še ni bil čisto končan, pa sem bil dokaj presenečen in zadovoljen tudi z njim. Sploh, ker sem praktično prve kilometre z njim naredil ravno na dirki :). Bilo je dovolj za stopničke :D.
No, tudi sam nisem bil čisto zanič :). Po dolgem času sem bil za spremembo spet za volanom malo močnejšega avtomobila, če sploh lahko rečem 120KM avtu malo močnejši :D (no ja, glede na to da se vozim večinoma s 65KM "zverino" mislim da lahko :D :lol:). Kljub utrujenosti in vsem zapletom mi je uspelo privoziti 3. mesto v generalcu (takoj za 4-5x močnejšim Audijem S2 in gokardovskim Fičom) :shock: :wiihuu :DDD :twisted: :D.

Za spremembo še malo več neberljivega gradiva... torej takole je moja "zverinca" zgledala na slalomu:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Fotke različnih fotografov (večinoma Simon Omahen)

Ne zgleda tako slabo, ne :)?

Kot zanimivost za primerjavo eden izmed ovinkov, trije vozniki in trije avtomobili (Jst- R5, Grega- Clio , Luka- Megane). Jst in Grega na dirkalnih vzmeteh, Luka na športnih (razlika očitna :D). Midva z Gregom na SS gumah, Luka spredaj na slick.

Slika
Slika
Slika
(fotke croma_man)

Pa da ne pozabim še na Mateja, ki je sicer imel nekaj smole z menjalnikom:
Slika

Pa še "sestrce" na kupu :):
Slika

Če nas že razkazujem naj nas konkretno :)....
Če kdo želi si lahko ogleda tudi filmčke naših voženj:

-Primož Škorjanc - Renault 5 GT Turbo (Avtoslalom Šempeter 5.7.2009) me je bilo strah, da bo avto (pre)glasen za policaje, pa sedaj vidim, da se ga sploh ne sliši :D
-Luka Škapin - Renault Megane Turbo (Avtoslalom Šempeter 5.7.2009)
-Gregor Škapin - Renault Clio 16V (Avtoslalom Šempeter 5.7.2009)
-Matej Dolinšek - Renault Clio 16V (Avtoslalom Šempeter 5.7.2009)

Pa še za tiste, ki ne spremljate tistih "športnih" delov forumov. Zmontiran filmček večine nastopajočih:
Avtoslalom Šempeter 5.7.2009

Ker se nikoli ne moreš dovolj zahvaliti bi se še enkrat tukaj....
Zahvaliti se moram tudi parim forumašem, brez katerih avta ne bi bilo na dirki. Tako da hvala mloncar za "mušter" amortizerjev pa za to, da si me motil pri delu :), hvala urosr, da si mi zvezal alternator tako kot mora bit, ker sam niti nisem imel volje, da bi pogledal kaj je sploh bilo narobe, hvala croma_man za popravilo odbijačev (naslednjič boš dobil več časa, da te ne bo ličar klel :)), hvala Barracuda1, da so felge bile lepo pripravljene za barvanje... Največja zahvala gre pa neforumašu Luku za rentano delavnico in pomoč pri sestavljanju motorja... No seveda se ne smem pozabit zahavliti tudi Samotu (satan na forumu) in Mateju, ki sta mi pomagala v soboto zvečer sestavit avto, ko je meni prekipelo in sem že skoraj obupal, no ja Samo je pomagal že prej :), hvala tudi Gregu, da se je oglasil na kakšno pivo :lol:, no pa če sem še koga pozabil...

...

Aja, komentarji seveda (kot vedno) zaželjeni :).

LP, Primož

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k To jun 01, 2010 10:19 am

hehe kaj megan čoha na vsakem ovinku :lol: security pa lepo lagano opazuje tekmovalce 8)
VW golf IV

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Če jul 01, 2010 10:38 pm

cky2k je napisal/-a:hehe kaj megan čoha na vsakem ovinku :lol: security pa lepo lagano opazuje tekmovalce 8)

Megane je zato šel po tem slalomu na druge vzmeti, pa je bilo potem malo bolje.

LP, Primož

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Pe jul 02, 2010 5:40 am

Dobr leti tale tvoj voz :wink:

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Pe jul 02, 2010 2:40 pm

Schkorc je napisal/-a:
cky2k je napisal/-a:hehe kaj megan čoha na vsakem ovinku :lol: security pa lepo lagano opazuje tekmovalce 8)

LP, Primož

iz katerih na katere vzmeti pa ste prešaltal,če smem uprašat ? :D

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Pe jul 09, 2010 1:10 pm

grega983 je napisal/-a:Dobr leti tale tvoj voz :wink:

No ja, mogoče sam dobro leti, z mano za volanom pa se mi ne zdi ravno hiter... Bo treba začet trenirat oops.

mr.ramo je napisal/-a:
Schkorc je napisal/-a:

LP, Primož

iz katerih na katere vzmeti pa ste prešaltal,če smem uprašat ? :D

Megane je bil prvo na Koni vzmeteh, sedaj je pa na Eibach. Obakrat v kombinaciji z nastavljivimi Koni amortizerji. Predvsem je razlika v tem, da avto ni več tako nizek in zato sedaj bolje dela.

LP, Primož

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Pe jul 09, 2010 1:16 pm

Hallo ded, sej sm reku da avto dobr leti :)
Vožnje ne bom komentiru ker vprašanje kk bom jz letos vozu oops

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Po jul 12, 2010 12:30 pm

Sem malo zaspal z "novostmi"...

Kmalu po slalomu je spet sledilo kupovanje. Tokrat bomo skrbeli za hlajenje GTTjke.

In spet obetaven napis :D:
Slika

Hladilnik vode in olja
Slika

Tokrat sem prvič uporabil nov hladilnik vode na GTTjki
Slika
Slika
Vsaj nekaj na avtu kar se šajna in zgleda lepo :D...

Ni kaj, manj stvari kot je, dražje so...

LP, Primož

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Po jul 12, 2010 5:48 pm

Smem vprašat kaka je cena za hladilnik olja? Je v kompletu vse kar potrebuješ?
Ga ima 5ka že v originalu? Slišal sem namreč, da bi bilo priporočeno pri vgradnji hladilnika na motor kateri tega v originalu nima dobro zamenjati tudi oljno pumpo.Veš kaj glede tega?
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov