Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK So jan 09, 2010 5:57 pm

Da nebote vse znanje pojedli...

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka So jan 09, 2010 6:10 pm

dejcc je napisal/-a:Nor posnetek, kr adrenalin dobim :lol:

Kak lahko ostriš ročno tako dobro?

fokus...

za video pa same pohvale!!

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 So jan 09, 2010 7:09 pm

Tukaj je še testni primer na Vimeo, ker boljše konvertirajo zadevo na svoje serverje kot Youtube, čeprav je samo 720P. Tukaj je moj video direktno iz kamere, konvertiran 1x, ko mi je zadevo skupaj encodiralo in potem še zadnja konverzija s strani Vimea. Še vedno je šel video čez 2 različni koverziji, ampak, dobro. :)
Klik desno, kjer more biti HD ON
http://www.vimeo.com/8623792

Drugače pa si lahko pogledate, kako izgleda pa profesionalne zadeve najboljše ocenjenih iz foruma za cienamatografijo z Canon 5D Mark II.
Samo tukaj se ne menimo za izdelavo snemanja 50 EUR , amak so to štirimestne cifre.... ;)
Klik desno, kjer more biti HD ON
$4.000 budget
http://www.cinema5d.com/videolog/?p=1056
Tale mi je hud:
http://www.cinema5d.com/videolog/?p=1074
Pa da bo imelo veze z avtomobili, res hudo nareto, kvaliteta..... brez veze... :)
http://www.cinema5d.com/videolog/?p=903

lexus02 je napisal/-a:Kateri program uporavljas za obdelavo ce ni skrivnost?

Da bolj posplošim..... ADOBE kolekcija.
lexus02 je napisal/-a:s takim videom kot ga je on naredil bi se dalo celo zasluzit...

Treba je nekje začet, zato tudi ta promo, tako da delam počasi tudi na tem... ;)

exte
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a exte To jan 26, 2010 10:36 pm

odličen video, upam da kmalu objaviš novega! :D

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Sr jan 27, 2010 8:02 am

Bravo! Lepo narejeno.

Malo off...upam, da ne boš hud...

Ta fotoaparat ima vgrajen čip, ki se lahko primerja z mnogo dražjimi HD profesionalnimi kamerami (govorimo za robo od 6.000 € naprej). Edino škoda, da nima avtofokusa...ampak to bi pa že bilo preveč. Zato pa imamo kamere, kajne :lol: , eh , he...No tudi ta tvoj primerek z dobrim objektivom ne dobiš izpod 4.000 €. V glavnem, nabaviš si še glidecam HD-2000 oz. HD-4000 in si zmagal na celi črti (verjetno poznaš, efekt lebdenja). Če že imaš tako robo, potem nimaš kaj razmišljat, to je nujna oprema...Sam bom to tudi v kratkem nabavu...sicer za kolega, s katerim gremo večkrat kaj posnet...

Glidecam: http://exposureroom.com/members/DVideog ... e9a2e7beb/
Zadnjič spremenil dejvi, dne Če jan 28, 2010 8:19 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr jan 27, 2010 12:21 pm

dejvi je napisal/-a:V glavnem, nabaviš si še glidecam HD-2000 oz. HD-4000 in si zmagal na celi črti (verjetno poznaš, efekt lebdenja). Če že imaš tako robo, potem nimaš kaj razmišljat, to je nujna oprema..

off: Ze bilo prikazano in tudi govorjeno. Preleti si zadnje stiri strani ;)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Sr jan 27, 2010 6:10 pm

Dober spet offtopic.... oops
Ja prvo je bilo potrebno stojalo menjat. Sem dobil pri nas v akciji super Manfrotto KiT, z Fluidno glavo 503 HDV. Sploh ne vem, kako sem lahko to snemal z starim. Tukaj je gibanje sedaj ultra tekoče, nastavitev frikcije v vseh smereh, 3 stopnje counterbalance, itd. :)
Kar se tiče glidecam sistema, sem se pogovarjal z tem gospodom, ki se že prof. 20 let ukvarja z snemanjem in pravi, da če želim ta sistem, pride v poštem samo tale z pasom.
http://www.marcotec-shop.de/de/products ... tail_7.htm
Dolgoročno pa mi je zadevo odsvetoval, ker je z njim bolj kot ne, sama štala. Preden zbalansiraš vse skupaj...... Občutljiv je na vsako stvar, različna teža spredaj pri menjavi med objketivi, tudi ko zoomiraš, se vse skupaj podre. Tudi pas na aparatu bi moral recimo vedno sneti, razen, če imaš namenski aparat samo za to.
Tako da, če se dosedanji vložek povrne, bo tale mašinerja od ZAGUTA, bolj prav prišla. Pa še Z-Focus ima, ki je nuja pri resnem snemanju na DSLR..
http://www.videobewerken.nl/products/DS ... ooter.html
Najprej bo pa potrebno nabavit en dolly sistem, ki omogoče premikanje levo desno, naprej nazaj. Kessler Crane eni boljših proizvajalcev za to ceno. Najmanjši v njihvi ponudbi, lahko služi tudi kot Jib ali mali Crane.
http://www.youtube.com/watch?v=4GOw7Jb-CtY
Ko bom pa velik, bo pa mogoče kdaj padel RED ONE...... not.... :lol:

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Sr jan 27, 2010 9:29 pm

Tomyboy, hud si mi ti... :shock:
Ja cel body s pasom je pa še stopnička naprej. Vidim,da si dobro naumil zadevo.
Le tako naprej. Želim ti čim več foto užitkov. Upam, da kmalu spet kaj vidimo. :tomidelej:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr jan 27, 2010 9:32 pm

Sem te videl danes okoli enajstih na cesti proti šentrupertu.
Lep wagen.

lp

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Sr jan 27, 2010 10:56 pm

dejvi je napisal/-a:Tomyboy, hud si mi ti... :shock:
Ja cel body s pasom je pa še stopnička naprej. Vidim,da si dobro naumil zadevo.
Le tako naprej. Želim ti čim več foto užitkov. Upam, da kmalu spet kaj vidimo. :tomidelej:

Hvala, počasi upam da bo. Imam za spomlad že nov projekt, naj bi posnel najmočnejšo serijsko zverino na dveh kolesih 200 KM Yamaho VMAX. Že nekaj novih idej, kaka Podmeja obvezno pade.... ;)

King1 je napisal/-a:Sem te videl danes okoli enajstih na cesti proti šentrupertu.
Lep wagen.
lp

Ja na easy 115 kmh. :lol: Si ga sploh prepoznal ? Je vsran, da res groza. Pa še -8C je bilo in se raje nisem lotil čiščenja, bo že "potrpel".
Samo da sneg malo pobere, še 500km morem zatolčt, pol se pa takoj naročim na RSR-ju, da vidmo če bo špilal ali ne 200 KM.... 8) Da se mi ne bo preveč kolcal po R-u, se mi že tak...... oops

Še malo offtopic.Sem se zadnjič igral z slow motion-om, kako vam tole izgleda ?
http://vimeo.com/8912446
To je še klasično z določenimi parametri, bom pa v prihodnje uporabil en boljših prav namenski pluginov TWIXTOR, če je že kdo delal z tem.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr jan 27, 2010 11:13 pm

dj enkrat enak video na vimeo in youtube. full me zanima razlika.madona ka so čiste slike :D...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Sr jan 27, 2010 11:21 pm

Imam tudi na Youtubu, tam je kao 1080p, samo se vidi kako proti koncu še bolj "gliča" posnetek. Je pa res vidno bolj ostra slika na youtubu, če se pogleda zadaj za bagerjem.
http://www.youtube.com/watch?v=8J6ggWBUy-M
V glavnem, pri teh resolucijah se vidi, kako youtube slabo konvertira tisti njihov 1080p. Pa sem probal vse žive formate.
Pač meni se gre za detajle, ko to prvič vidiš je res super... Samo ko pa vidiš moj originalni posnetek je pa razlika proti temu, kot kot bi gledal recimo navaden TV in DVD.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Če jan 28, 2010 4:43 am

men neki ni jasn a ti kle predstavljaš svoj avto al svojo kamero??? :D

u tej temi je par slikc od avta, ostalo pa sama tema glede videja (..zašli ste preveč u OT..
mene ubistvu BK.. sam k pol men brišejo poste in ostalim k je usaj vezan na temo....ok to je 'spet' moj OT sam je blo mišljen kot opomenka :)
kle v tej temi pa sam o eni kameri in zoomih,makro...sj ql tema da se pogovarjate al po mojem napačna tema :)
MacTron :ne slabo red rihtaš, te bom šefu zatožu :-P

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če jan 28, 2010 7:26 am

sam res, dej kšno fotko pa video od roccota prlimej ne pa neko videomontažno hd offtopic sranje := )

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če jan 28, 2010 9:12 am

Mater ste ga napadli...Prav tipično za vas nestrpneže tukaj na a.com. Človek objavi najboljšo predstavo svojega avta na tem forumu in če na to objavo še kakšno rečemo, pa res to ni nikakršno "HD sranje" kot se ti Vojkostar izražaš. Da ne rečem kakšno vse "sranje" se pa dejansko objavlja kje drugje po forumu...Pazi malo na svoje obnašanje!!! Jaz sem sicer delno popravil nek svoj prejšnji post, ker je res bil malo preveč off, priznam. Tommyboy, v izogib tej prčkariji ti predlagam, da odpreš novo temo, povezano v zvezi s HD snemanjem in vse okoli tega. Bomo z veseljem kaj pokomentirali in tudi gor objavili. Ok?

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Če jan 28, 2010 11:21 am

HaMzO je napisal/-a:MacTron :ne slabo red rihtaš, te bom šefu zatožu :-P

No sej to sem tako pričakoval... :) Da slučajno ne grem jaz iskat vse vaše poste v galerijah, ko imajo po 30-100 strani debatiranja v velikih primerih za prazen nič. Kot bi gledal kakšen privat portal.
Tukaj tudi če zadeva nima veze z avtomobilom, dejansko kdo kaj novega izve je tako ? Če ga pač ne zanima preleti in je to to.
Obešanje dodatnih fotk, je pa pomoje samo obujanje teme, ki nima smisla. Saj je 10 slik, video je več kot dovolj, avto kot avto. Če je pa kaj novega se pa objavi. :)
Bom posnel še video ko bo avto čipan, da malo na roke izmerimo pospeške.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če jan 28, 2010 12:47 pm

HaMzO: off: Tema kot sama se popolnoma navezuje tudi na tehnologijo posnetkov avtomobila kateri je predstavljen v galeriji. Torej, ce je tehnologija posnetkov v HD tehniki se potem lahko tudi pove na kaksen nacin je bil avto posnet ...tu v tem primeru je bil prvi posnetek - kolo, na kateremu je avtor tudi prikazal nadaljnji projekt avtomobila - Glede samega kolesarstva sem ga ze tudi opomnil in malce si preleti to temo predno kaj taksnega napises kot si z zadnjim stavkom. Malce prevec si upas glede na tvoje udejstvovanje v pravih OFF topicih ter naupostevanju pravilnika.

Se enkrat, posnetki so baza tistega kar je tehnolosko pokazano tudi v videu uporabnikovega vozila. Kar se tice pa dodatkov so pa zopet le tehnolosko dovrseni in mogoce tudi cez cas zelo pomembni elementi pri snemanju avtomobila.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny So jan 30, 2010 8:28 pm

jesos marija da se vam enim da pečat z takimi rečmi

drgač pa zanimiv filmček ni kj, men znana lokacija snemanja, k s evečkrat tm mim peciklam :)
u četrtk te pa tm okol 15 sreču u šmartnem mal pred mostom :)

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po feb 01, 2010 9:18 pm

ni kej za dodat kot to, da je avto bomba
Slika

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 So mar 27, 2010 2:55 pm

* brisano *

..zakaj pa že prodajaš :o ... bolj kot ne sem firbec :) ....zakaj človek kupi nov avto in ga čez par mesecev proda....

ali je razlog R?? :twisted: :twisted: ..... ;) ;)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost