Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr avg 04, 2010 9:22 pm

evo, sedaj sem nabavo naslednja platišča:

BBS RC 17 "

Slika

ravnokar jih pripeljal z novega mesta, zato še niso nič očiščene pa še ni slik kako izgledajo na avtu. Za probo sem dal edino eno gor.

Ju3 bom najvrjetneje še šel namontirat druge gume gor. sedaj so gor gume 205/40 r17 in ko sem jih dal na avto,mi ni blo všeč , ker je bla sama felna, pa še večji lufti so med blatnikom in gumo. če bom premontiral pridejo gor gume dimenzij 215/45 r17, to kar imam tudi vpisano. Bomo vidli, nevem še kako bi se odločo, ali bi te dol skuro letos, pa drugo leto nabavo druge gume.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
sky88
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a sky88 Sr avg 04, 2010 10:20 pm

Super rihtaš, malo sem na hitro preletel tvojo temo in zgleda zelo zanimiva, se bo še vnaprej spremljalo ;)

Lp
1996 Honda Civic EJ9...bivša
1996 Honda Civic EK4...bivša
1999 Honda Civic EJ9...bivša
2003 Audi A4 B6 Avant...daily driven
1997 Honda Civic EK4...track driven

Uporabniški avatar
CheFF
Novinec

Napisal/-a CheFF Sr avg 04, 2010 11:57 pm

Dobre felme 8)
Gume pa če so še dobre jih zvozi potem pa nove.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Če avg 05, 2010 4:56 am

Tole je pa že precej boljše !!
Mislim da bo zelo lepo sedlo ! :EE

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če avg 05, 2010 6:51 am

te gume so za puntota in full hecno stojijo na stilotu, ker so premajhne, še 215 45 so majhne, 225 bi bile boljše

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Če avg 05, 2010 7:40 am

pskoda je napisal/-a:te gume so za puntota in full hecno stojijo na stilotu, ker so premajhne, še 215 45 so majhne, 225 bi bile boljše

To že ampak škoda je gum če so še za eno sezono.
Zvozit jih, drugo leto pa nove.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če avg 05, 2010 8:41 am

215 bo čisto zadosti. da mi čimmanj meče po avtu kamenje s ceste.

Drugače pa bom šel danes v nabavo centrirnih obročkov pa vijakov s pomično glavo, za jutri pa mam zmenjeno za gume.

B|ind gume so še samo za teh par mesecev do konca sezone, zato je tak vseeno ali sedaj kupim druge gume ali pa spomladi.

scirocco12
Stalni uporabnik

Napisal/-a scirocco12 Če avg 05, 2010 11:03 am

Patrik_A3 je napisal/-a:215 bo čisto zadosti. da mi čimmanj meče po avtu kamenje s ceste.

Drugače pa bom šel danes v nabavo centrirnih obročkov pa vijakov s pomično glavo, za jutri pa mam zmenjeno za gume.

B|ind gume so še samo za teh par mesecev do konca sezone, zato je tak vseeno ali sedaj kupim druge gume ali pa spomladi.

Ja če gledaš s finančnega vidika, potem te skuri do konca in naslednjo sezono po nove, če pa gledaš z varnostnega vidika, potem pa le zamenjaj. Meni je varnost no.1,tako, da bi jaz menjal že to sezono.

Pa čimprej daj na avto. ;)

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Če avg 05, 2010 11:30 am

Menjaj da neboš pol spet jokal da ti država krade ko boš dobo kazn za nehomologirano dimenzijo ;)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če avg 05, 2010 11:32 am

Lepe feltnice si nabavil. 8) 8)

lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če avg 05, 2010 2:28 pm

scirocco12 je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:215 bo čisto zadosti. da mi čimmanj meče po avtu kamenje s ceste.

Ja če gledaš s finančnega vidika, potem te skuri do konca in naslednjo sezono po nove, če pa gledaš z varnostnega vidika, potem pa le zamenjaj. Meni je varnost no.1,tako, da bi jaz menjal že to sezono.

Pa čimprej daj na avto. ;)

Jaz mu tudi priporočam, da menja že zaradi varnosti in seveda zaradi naših plavih dreck, ker se iz 1km vidi, da niso prave dimenzije.

A si dubil feltne z 4x100 razmikom, ker rabiš vijake s pomično glavo? Iz prakse ti povem, da na 4x98 gre brez vijakov s pomično glavo.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če avg 05, 2010 4:41 pm

ja, platišča so 4x100. ne grejo vsa platišča. tomason tn1 niso šla. tota pa gredo, ampak se že na oko vidi kako špana vijake, se vidi kje so na felno se silili. me ej malo strah... nevem no... bi rabo tukaj tudi kakšen nasvet.

pa zanima me sledeče. če jaz dam distančnike odzadaj , da mi bodo platišča ven stala, rabim tudi spet druge vijake, daljše?

felne so et 35, to pomeni da so malo bolj navznoter zamaknjena kot fiatova z et 38 ?

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če avg 05, 2010 4:49 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:ja, platišča so 4x100. ne grejo vsa platišča. tomason tn1 niso šla. tota pa gredo, ampak se že na oko vidi kako špana vijake, se vidi kje so na felno se silili. me ej malo strah... nevem no... bi rabo tukaj tudi kakšen nasvet.

pa zanima me sledeče. če jaz dam distančnike odzadaj , da mi bodo platišča ven stala, rabim tudi spet druge vijake, daljše?

felne so et 35, to pomeni da so malo bolj navznoter zamaknjena kot fiatova z et 38 ?

Mislim, da so bolj navzven. Torej če imajo manjši ET, so bolj ven.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Če avg 05, 2010 5:06 pm

BBS je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:ja, platišča so 4x100. ne grejo vsa platišča. tomason tn1 niso šla. tota pa gredo, ampak se že na oko vidi kako špana vijake, se vidi kje so na felno se silili. me ej malo strah... nevem no... bi rabo tukaj tudi kakšen nasvet.

Mislim, da so bolj navzven. Torej če imajo manjši ET, so bolj ven.

3mm bolj ven bojo stale. Pa kupi si vijake z pomično glavo ker če ne boš se konus ne bo lepo vsedo in se ti lahko odvije vijak ker ga trži trenje med konusem vijaka in med ležiščem na felgi. Pa za distančnike rabiš daljše šraufe.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če avg 05, 2010 9:42 pm

ok, najlepša hvala za pomoč. ja jaz tudi mislim, da bo najboljše da kupim vijake s pomično glavo, najbolj ziher varianta.

hvala ! :)

grem ju3 v nabavo robe.centrirne obročke sem pa moral dat po meri izdelat, ker mi niso mogli dat nobenih "standardnih" centrirnih, da bi pasala v to felno. še čakam tudi na to zadevo, upam da bo ju3 gotovo, da bom imel pred vikendom platišča že na avtu.

Sem jih pa danes očisto s čistilom pa grobo gobo ter vapom, vendar je bila svinjarija od bremz zažrta že v felno. Tako da sem si vzel časa od 12ih pa do 18ih, pa 3 platišča v tem času spoliral z grobo pasto ter nato še s fino, da sem spravo vso to zažrto svinjarijo dol, pa tudi koliko je šla smola dol od asfalta. Bom objavo zaj en dan slike: prej - potem . :D osebno zelo zelo zadovoljen z izidom :) se splačalo polirat kot mutec :lol:

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Ne avg 15, 2010 8:43 pm

A si jih že namontiral???
Prilimaj kako slikco da vidimo kako zgleda!!!

Uporabniški avatar
Hydro_freak
Nov uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a Hydro_freak Ne avg 15, 2010 9:34 pm

MIslim da je na morju :pivo

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr avg 18, 2010 10:56 am

Lep pozdrav vsem! :) ja, bil na morju, tako da nisem še prej prilimal slik, ker sem felne namontiral 1 dan pred morjem v večernih urah na avto, ponoči pa se je že šlo na pot.

Moram rečt, da so platišča popolnoma ravna in mi je vulkanizer rekel da so kot nova kar se tega tiče. tudi po prevoženih 1000km sem navdušen, nobenega tresenja itd. tako da je tole bil dober nakup :)

No pa začnimo.

Platišča prej:

Slika

Slika

Nato je sledilo čiščenje z čistilom, vapom ter gobo. Ampak ker je bila svinjarija na robovih krakov zažrta in ker se smole od cestišča ni dalo kar tako odstranit, sem se spravo s polirpasto na delo. Najprej z grobo polir paso in nato še s fino.

Za čiščenje vseh 4ih platišč je šlo celo popoldne ,ampak rezultat je za moj okus kot dan in noč:

Slika

Slika

Slika

tukaj so še ble od prejšnjega lastnika gume 205/40

Pa na avtu:

Na felne sem natakno zaenkrat spredi Bridgestone RE050, odzadi pa Continental, nevem oznake, z merami 215/45 R17

Slika

Slika

Slika

avto sem še pred odhodom na morje malo preletel ročno s polirpasto, tako da je dobil lak večji sijaj in nato ga premazal po pranju na mokro površino z hydroshine voskom.

Dodan je bil tudi temni trak na prednjo šipo.

osebno sem z rezultatom zadovoljen

Slike so narejen z mobitelom , zato mogoče slabša kvaliteta. bom še naredil sproti kakšno sliko z digitalnim fotoaparatom in pa seveda kje drugje kot na dvorišču :)

Komentarji zaželjeni :)

Lp,Patrik
Zadnjič spremenil Patrik_A3, dne Sr avg 18, 2010 11:16 am, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Sr avg 18, 2010 11:00 am

in.. kko je blo na morju? :lol: :lol:

Drgč pa zlo lepo uštimam, sploh feltne so res kot nove! Dobro delaš mož 8) Kar tako naprej :tomidelej: :tomidelej:
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
CheFF
Novinec

Napisal/-a CheFF Sr avg 18, 2010 11:01 am

Kapo dol res si perfekcionist, jas sem šel čistit felme in so ble pol zadovoljivo čiste ampak ti si pa jih naredil skoraj take kot, če bi jih včeraj kupil.
Pašejo mu pa super :)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 45 gostov