Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Re: Opel Corsa OPC by B|ind

Napisal/-a Renault VG Pe avg 24, 2012 5:47 pm

peroRS je napisal/-a:
Renault VG je napisal/-a:Kar se pa napak tiče,Clio RS vabi :mrgreen: .

Glede na napake zadeva diši po lažjem karambolu (leva feltna, prag, leva stran hladilnika, vprašanje tudi če je bil pleh kaj popravljan...).
Tako da ne vem kako bi bil Clio RS kaj boljši, če je lastnik en velik nategator! :roll:

Ni to samo se mi zdi ,da je pri Cliu več izbire in bi lažje dobil bolje ohranjen avto za enak denar.Drugače pa nisem mislil resno no :)

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Pe avg 24, 2012 5:54 pm

pskoda je napisal/-a:Če je slučajno name letelo je tudi moj rabljen z malo manj kilometri kot jih ima on :)

Ne ni letelo nate. Očitno nekateri pozabljajo, da je avto že lep čas na cesti, v tem času pa je zaradi njegove narave verjetno doživel že marsikaj.

Pa brez zamere avtorju teme, mi je žal za ugotovljene napake in s tem povezane stroške ampak avto je le rabljen.
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe avg 24, 2012 6:01 pm

pskoda je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
Renault VG je napisal/-a:Kar se pa napak tiče,Clio RS vabi :mrgreen: .

Glede na napake zadeva diši po lažjem karambolu (leva feltna, prag, leva stran hladilnika, vprašanje tudi če je bil pleh kaj popravljan...).
Tako da ne vem kako bi bil Clio RS kaj boljši, če je lastnik en velik nategator! :roll:

glede hladilnika in cevi klime... serijska napaka ;) pa zadnji amortizerji tudi :?

glede ostalega pa kdo ve kaj se je delalo z avta. a noben ne pozna prejsnjega lastnika, da bi vedel kaj vec povedat :?:

Pol mam jaz srečo, da nimam teh serijskih napak :-)

tvoj je 2 leti novejsi... prides tudi ti na vrsto :mrgreen:
pod opombami: menjani zadnji blažilniki (tudi jaz sem jih ze menjal)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6379362&show=1
turbo inside

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe avg 24, 2012 6:31 pm

grega983, to je razumljivo, da če je rabljen, da se pričakuje, da zna biti kakšna pomanjkljivost. Ampak, da je ob ogledu avto u piko (če pustimo kako malenkost), potem se pa pri novem lastniku napake kar začenjo vrstiti ena za drugo, pa neki ni uredu, se ti ne zdi?
Slika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Pe avg 24, 2012 6:33 pm

Eni smo to že doživeli in preživeli. J... ga, rabljen avto je.
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe avg 24, 2012 6:53 pm

_furby_ je napisal/-a:tvoj je 2 leti novejsi... prides tudi ti na vrsto :mrgreen:

Zakaj se pa menajo oz do kakšne napake pride?
Lp

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe avg 24, 2012 7:03 pm

pskoda je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:tvoj je 2 leti novejsi... prides tudi ti na vrsto :mrgreen:

spustijo, simple as that. poglej, da nimas ze kaj mastnih. :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe avg 24, 2012 7:03 pm

_furby_ je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

spustijo, simple as that. poglej, da nimas ze kaj mastnih. :mrgreen:

Ko sem ga spustil sem jih dal stršat in so bile menane vse gumice =P :D
Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe avg 24, 2012 8:58 pm

grega983 je napisal/-a:Pa brez zamere avtorju teme, mi je žal za ugotovljene napake in s tem povezane stroške ampak avto je le rabljen.

Mah lej, rabljen avto je eno.
To da novi lastnik sploh še ni dobil rezervnih ključev (kolikor sem razumel) in vseh papirjev od avta je pa druga zadeva (malo tudi napaka @blind-a, da je sploh prevzel avto brez tega).
In če k temu prištejemo še "novo nastale" napake (tiste ki niso potrošnega značaja), bi prej rekel, da je prejšnji lastnik za vse to že prej vedel in je posledično avto daleč od odlično ohranjenega ;)

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe avg 24, 2012 9:36 pm

Mogoče pa zato SamoK ni vrnil ključev ker pričakuje vračilo avta 8)

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Napisal/-a maxipin Pe avg 24, 2012 11:20 pm

Mimogrede, si prepričan da tale corsa že ni bila čipirana?
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 2&start=80

Kolikor vidim se je lasnik zanimal za tole.

EDIT: Popravil napačen link.
Zadnjič spremenil maxipin, dne So avg 25, 2012 12:18 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dbsquared Pe avg 24, 2012 11:34 pm

maxipin je napisal/-a:Mimogrede, si prepričan da tale corsa že ni bila čipirana?
viewtopic.php?f=7&t=92828&start=160

Kolikor vidim se je lasnik zanimal za tole.

Misliš tole: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=59422&start=80

:mrgreen:
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC So avg 25, 2012 12:01 am

IcEm4n je napisal/-a:grega983, to je razumljivo, da če je rabljen, da se pričakuje, da zna biti kakšna pomanjkljivost. Ampak, da je ob ogledu avto u piko (če pustimo kako malenkost), potem se pa pri novem lastniku napake kar začenjo vrstiti ena za drugo, pa neki ni uredu, se ti ne zdi?

Če avto zgčleda v piko tudi ni nujno da je prejšni lastnik vedel oz prikrival napake ... kaj pa vem, zvita felna ok, ce ni treslo kaj naj voha da je zvita?Vi greste po vsaki luknji ki jo povozite na centrirko?Če hladilnik ni puščal ob ogledu .. kak boš vedel da bo spustil?Če ti klima dela da bo začel uhajat plin?Če stošpiš okol avta pa ne vidiš vdrtega praga .. tud jaz nimam ravno na dvigalu avta vsak drug dan ... pa saj ne da zagovarjam prodajalca, samo lahko je pač malo smole v kombinaciji z že tako že "rizičnim" avtom. Vrjetno si nihče ne kupi opc-ja da ga bo samo gledal ... jasno da se te avte pač malo bol resno uporablja ..
Slika

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 So avg 25, 2012 12:43 am

Prodajalec je ena velika pišuka, to je vse kar lahko rečem.

Ko z Blindom nisva uspela zbit nit evra pri izklicni ceni, sem mu jaz rekel, da bo pa vsaj avto natankal do vrha pred prevzemom in mi stisnil roko da bo držal besedo, kar seveda ni. Sej ni fora v tistih parih litrih bencina ampak v odnosu.

Se vid, pamž se rodil z zlato žlico v gobcu in se mu j**e za cel svet...
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC So avg 25, 2012 1:03 am

Dobro to je res podlo ... ampak zakaj se nista zhvalila za ogled, se obrnila in odšla, če nista bla zadovoljna z ceno?
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So avg 25, 2012 2:00 am

Eh Opel, jaz sem vajen nešteto (nerešljivih) problemov že pri novem! Glede na to, da je rabljen, je zaenkrat še relativno zanesljiv! :twisted:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind So avg 25, 2012 8:30 am

Če bi bil avto dejansko brezhiben bi bila cena OK.
Rezervni ključ in ostale zadeve ki so manjkale sem že prejel po pošti. Zakaj sem se odpeljal brez tega ? Zato ker sem vrjel da bo šlo vse to kar je manjkalo naslednji dan na pošto kot je zatrdil prodajalec. Sicer ni šlo ravno naslednji dan ampak ok..sem dobil.

Ne zamerim nobenemu samo res mi ni jasno..avto je star 5 let in ima 56 000km prevoženih. Če bi jaz kupil avto star 10 let z 250 000km se sigurno nebi popolnoma nič pritoževal če bi imel take težave. Pri avtomobilu ki ima malo prevoženih, je od prvega lastnika in ima znano zgodovino se pa res ne pričakuje da se bojo v še ne enem mesecu lastništva pojavile čisto vse možne serijske napake.

Sicer pa nekaj dobrih novic, sva se končno uspela dogovorit s prejšnim lastnikom in je pokazal nekaj dobre volje tako da bomo klimo, menjavo hladilnika in PDC popravljali pri njemu na njihovem servisu ! Za čas popravila pa mi bo dal tudi nadomestno vozilo.

Miholl84
Novinec

Napisal/-a Miholl84 So avg 25, 2012 8:30 am

CockroaC je napisal/-a:Dobro to je res podlo ... ampak zakaj se nista zhvalila za ogled, se obrnila in odšla, če nista bla zadovoljna z ceno?

8
Saj nič hudega če ni spustil ceno, to popolnoma razumem. Za poln taknk sem mu "zatežil" čisto tako, da sva vsaj nekaj iztržila - saj veš, za dobro voljo in dobro popotnico in glede na to da smo si takoj podali roke, sva to razumela tudi kot dobro gesto prodajalca...

Pač lej,škoda da ni kakemu zmešanemu Tahiriju prodal avta...ker bi se pripeljal nazaj na dom, pa verjetno bi mu vrnil denar, pa še za potne stroške bi dubu zraven...

Miholl84
Novinec

Napisal/-a Miholl84 So avg 25, 2012 8:31 am

B|ind je napisal/-a:

Sicer pa nekaj dobrih novic, sva se končno uspela dogovorit s prejšnim lastnikom in je pokazal nekaj dobre volje tako da bomo klimo, menjavo hladilnika in PDC popravljali pri njemu na njihovem servisu ! Za čas popravila pa mi bo dal tudi nadomestno vozilo.

No vsaj nekaj...očitno ma nekaj hrbtenice, al je pa oča po miz udaru

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Pe avg 31, 2012 2:41 pm

Klima spet deluje pa parking senzor me čaka za pobarvat in zmontirat (gesta prejšnega lastnika) :tomidelej:
Hladilnik bom pa tudi zamenjal z novim (originalnim?) in tudi tukaj je prejšni lastnik pokazal dobro voljo in pomagal.

Me pa zanima glede hladilnika - original / neoriginal ? V čem je sploh razlika razen v ceni ?

Sem pa zelo zadovoljen z gumami Kumho KU39 do sedaj so se dobro izkazale in so res točno to kar rabim. Ob občasni hitrjši vožnji skozi ovinke držijo lepo sicer pa tihe in primerne tudi za AC.
Povprečna poraba avtomobila: 9,68 l/100km

Poraba po 4ih vpisanih polnenjih. Se mi zdi normalna in tudi pričakovana poraba.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost