Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če jan 10, 2008 4:28 pm

lepo so zapravli moj dnar.

samo kak pa so mi beli kombiji smešni ne lol :D

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR Če jan 10, 2008 4:35 pm

Tattoo- je napisal/-a:Pomembna parameter razpisa je bil REDUKTOR, ki ga Mazda nima! ;) Touareg je pa poleg še enkrat dražjega Mercedes GL-a edini v svoji klasi (SUV), ki ima reduktor že serijsko...toliko o tem, da je Touareg samo šminka! ;)

No, tole ne bo čist držalo, ker imajo reduktor tud še kakšni drugi avtomobili, ki spadajo v isti razred (npr. Subaru Forester). Vseeno pa primerjave, ki jih izvajate tukaj niti slučajno niso na mestu, saj ste gladko spregledali med katerimi vozili je sploh tekla izbira.

Tud jaz nisem nek strokovnjak na področju javnih naročil, ampak po neki zdravi kmečki logiki zadeva zgleda takole: na razpis se prijavijo proizvajalci avtomobilov, z modeli vozil, ki ustrezajo razpisnim pogojem. Če pogojem ne ustrezajo ali pa če se na razpis ne prijavijo, potem se med njimi pač ne izbira. Pravila na izboru so pa tako ali tako jasna - zmaga pač tisti ponudnik, ki poleg tega da ustreza vsem pogojem, svoja vozila ponudi po najnižji ceni. V tem primeru je bil to pač VW s Tuaregom...

Cene za večja naročila pa se tko al tko precej razlikujejo od tistih po katerih jih lahko kupijo navadni smrtniki...
Slika

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Če jan 10, 2008 5:31 pm

u krškem majo pa 2 tourega pa 2 marice(nove)...pred ppol ure sem jih videl, k so pred postajo stal... :D
sam marice so pa res hecne, k so belo-modra kombinacija... :lol: ;)
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Pe jan 11, 2008 12:50 pm

Jaz sem videl ta nov kombi na smartinski vceraj. So tut men nekak smesni :D

Uporabniški avatar
al3ss
Novinec

Kraj: Bizeljsko / Maribor

Napisal/-a al3ss Pe jan 11, 2008 10:05 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:še malo, lahko tudi še več :P

accorda z mb tablco pa se kak dobro poznam :D ceprav sem mel sreco,pa sem dobro skozi prso :P

Hdi power
Nov uporabnik

Napisal/-a Hdi power So jan 12, 2008 1:31 am

a kie sorento bojo tud nabavli? danes sem jo videl parkirano pred kiinem salonom v ljubljani?

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil So jan 12, 2008 1:30 pm

Slika
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec So jan 12, 2008 1:38 pm

spy pic :D
Slika
Slika

prejle slikano s telefonom na Lokah v Tuhinjski dolini :D

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne jan 13, 2008 6:00 pm

NoFEAR je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:Pomembna parameter razpisa je bil REDUKTOR, ki ga Mazda nima! ;) Touareg je pa poleg še enkrat dražjega Mercedes GL-a edini v svoji klasi (SUV), ki ima reduktor že serijsko...toliko o tem, da je Touareg samo šminka! ;)

No, tole ne bo čist držalo, ker imajo reduktor tud še kakšni drugi avtomobili, ki spadajo v isti razred (npr. Subaru Forester). Vseeno pa primerjave, ki jih izvajate tukaj niti slučajno niso na mestu, saj ste gladko spregledali med katerimi vozili je sploh tekla izbira.

Tud jaz nisem nek strokovnjak na področju javnih naročil, ampak po neki zdravi kmečki logiki zadeva zgleda takole: na razpis se prijavijo proizvajalci avtomobilov, z modeli vozil, ki ustrezajo razpisnim pogojem. Če pogojem ne ustrezajo ali pa če se na razpis ne prijavijo, potem se med njimi pač ne izbira. Pravila na izboru so pa tako ali tako jasna - zmaga pač tisti ponudnik, ki poleg tega da ustreza vsem pogojem, svoja vozila ponudi po najnižji ceni. V tem primeru je bil to pač VW s Tuaregom...

Cene za večja naročila pa se tko al tko precej razlikujejo od tistih po katerih jih lahko kupijo navadni smrtniki...

Davkoplačevalci bi se sigurno odločili za cenejšo varijanto, ker nas pa nihče ne vpraša-itak-neke komisije ki bi pa preudarno razpolagala z denarjem pa ni.In za tako naročilo verjamem da so se vsi trgovci pripravljeni pogajat. Pa ne me zdaj pluvat, saj veste čoln, pa letalo v najemu, pa hangar za letalo ki ga ni, pa še bojna ladja je baje na vidiku..

lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jan 13, 2008 6:12 pm

alesdrolec, ravno včeraj sem ga srečal v Kamniku.
Slika

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Po jan 14, 2008 9:19 pm

Tattoo- je napisal/-a:
seeman66 je napisal/-a:Primerjal sem dve vozili, najcenejši v svoji klasi in sicer Touarega R5 TDI Mazda CX-7 Challenge. Razen nekaj stsvari imata skoraj enake specifikacije.

http://www.najdi.si/avtomobili/avtoprim ... REG+R5+TDI

lp

Skoraj enake specifikacije...poudarek je na skoraj! :roll:

Pomembna parameter razpisa je bil REDUKTOR, ki ga Mazda nima! ;) Touareg je pa poleg še enkrat dražjega Mercedes GL-a edini v svoji klasi (SUV), ki ima reduktor že serijsko...toliko o tem, da je Touareg samo šminka! ;)

In tisti reduktor najbrž stane 14k€ :bonk
Pa kot da se s temi avti na hard offroad tekmah vozijo... Ali pa hlode vlačijo :D
So minila leta land roverjev in lad, ki so povsem brez elektronike. Gospodje, v 21. stoletju smo.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Po jan 14, 2008 9:28 pm

ja pa kaj te zaj če so touarega kupli. toliko kolikor jim zmečemo denarja s kaznimi bi si komot lahko GL-a privoščli :D
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po jan 14, 2008 9:31 pm

sej davkoplačevalci jim lahko avte kupujemo sam kaj ko jim pameti ne moremo :lol: :lol: :P :P
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jan 14, 2008 9:55 pm

majo policisti po novem tud VW Transporterje (vidu dans na lj. obvoznci na šleparju naložene)
Slika

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Po jan 14, 2008 9:55 pm

sej ne da so v novi gorici policisti kdaj zelo pozni (zvečer) ker imajo vse avtomobile zasedene, tej pa s touaregi.. :? mislem..

Sklepic
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sklepic Po jan 14, 2008 10:14 pm

a majo te tuaregi kamere notr da te snema pa hitrost meri?

U grosuplju sm ga tut jst opazu ja...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po jan 14, 2008 10:15 pm

mislim da ne...za to so provide
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Po jan 14, 2008 10:17 pm

kamnški ne je notr mudel iz pištolco :D za druge pa ne vem :!:

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Po jan 14, 2008 10:23 pm

im nobody je napisal/-a:sej davkoplačevalci jim lahko avte kupujemo sam kaj ko jim pameti ne moremo :lol: :lol: :P :P

Dobra! Jst skor vsak dan kakega v Ljubljani srecam. Kombiji so mi smesni, touragi pa se kr nekak zgledajo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jan 15, 2008 2:06 pm

Vir: Dnevnik.si

torek, 15.01.2008
Tekst: Sven Berdon

Le dan za tem, ko smo na naših straneh pisali o vprašljivi izbiri touaregov za nova terenska vozila policije, so se dvomi potrdili. Novi touareg je padel že na prvi resnejši preizkušnji, pri akciji po tragični letalski nesreči nad Trbovljami.

Policisti se namreč z luksuznim terencem najvišjega cenovnega razreda po naših podatkih niso uspeli prebiti do kraja dogodka na strmem pobočju, čeprav so avto kupili prav za takšne primere. Ob predstavitvi 25 avtomobilov te znamke so prejšnji teden pojasnjevali, da bodo novega terenca potrebovali predvsem takrat, ko z drugimi vozili ne bodo (z)mogli do mesta dogodka. Denimo ob naravnih in gorskih nesrečah ter pri iskanju pogrešanih oseb na območjih, ki z drugimi vozili niso dostopna, če dobesedno povzamemo pojasnilo policije.

Res je, da je šlo pri posredovanju po letalski nesreči za izjemno zahteven teren in da so policisti nov avto dobili le dan prej, res pa je tudi to, da so novega terenca kupili prav za takšne naloge. Zato lahko zdaj toliko bolj verjamemo ocenam nekaterih poznavalcev, da touareg ni pravo "delovno" terensko vozilo in torej policistom ne bo najbolje služilo v podobnih primerih. Gre za "pozerja" med terenci, bi lahko strnili kritike, ki bi bil primernejši za protokolarne dogodke, denimo spremljanje in varovanje pomembnih gostov. Če bi bili malce zlobni, bi lahko zapisali, da bi si morala policija za podobne intervencije očitno kupiti traktorje, s katerimi so se domačini uspešno prebili do kraja letalske nesreče.

Približno milijon evrov, kolikor so jih za nakup novih terencev zdaj namenili iz državnega proračuna, vsako leto za področje prometne varnosti oziroma nadzora prometa (denimo nakupe radarjev in avtomatskih sistemov za nadzor prometa) iz iste malhe prejme tudi policija. Gre za eno najbolj kritičnih področij pri nas, saj na slovenskih cestah v primerjavi z drugimi evropskimi državami umre nesorazmerno veliko ljudi. Če k temu prištejemo še pomanjkanje policistov zaradi "selitve" na schengensko mejo, lahko sklenemo, da bi morali policijski šefi bolje razmisliti vsaj o tem, čemu namenjajo sredstva, ki jih imajo na voljo, če že ne zmorejo zagotoviti denarja za zadostno število policistov in njihovo opremo.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov