Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To mar 03, 2009 5:02 am

komi čakam, da vidim to :P

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To mar 03, 2009 5:34 pm

Katere pnevmatike boš vzel?

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To mar 03, 2009 8:21 pm

Kaj boš že felge menjal?

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ To mar 03, 2009 9:33 pm

simply je napisal/-a:Katere pnevmatike boš vzel?

V izboru imam tole; kaj pa bo dobavljivo, bomo pa še videli:
- Bridgestone RE 070
- Dunlop TT
- Goodyear F1 Asymetric
- Toyo R888, R1R
- Yokohama A048, advan sport V103
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To mar 03, 2009 10:08 pm

Hm sej vem da se zavedaš,samo tukaj maš izbor gum ki so čisto v drugem rangu. Od gum ki so dobre le na suhem (na mokrem bo k.) do mal višje klase športnih gum, ki so za vse razmere.

BTW: poleg RE70 še Potenza S-02 , dobiš bp..

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To mar 03, 2009 10:55 pm

ali je imel avto gor original gume P zero nero? kako so se odnesle?

Uporabniški avatar
Pravi_Diablo
Uporabnik

Napisal/-a Pravi_Diablo Sr mar 04, 2009 5:27 pm

danes sem videl enega skotanega na avtovleki, rdečega ;)... a je to tudi bil kak forumski racer?

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW Sr mar 04, 2009 7:26 pm

jaz te vidim kakšen krat ko se podiš v bližini kopra. zlgeda da lepo drži cesto ;)

ROADRUNNERIX
Novinec

Napisal/-a ROADRUNNERIX Če mar 05, 2009 8:46 am

Pozdravljen super avtek čuvaj ga. Sem ga vozil tako da vem kako je sem pa tudi vozil druge male petarde in morem enega od postarjev opozorit da žal clio ima konkurenco in ni brez. Je res dobr avtek in tud pele se zelo dobr ampak ostaja pri tem da vsakemu odgovarja kaj drugega ko pa voziš vse pa lahko narediš malo bolj drugačen utis. samo toliko

lp
Driving alive !

Uporabniški avatar
colecutter
Nov uporabnik

Napisal/-a colecutter Pe apr 24, 2009 9:03 pm

Me pa zanima, katere gume si potem kupil? Še posebej, če so Goody. asym. oz. Toyo R888 (ok, te druge so bolj za dirkališče kot za na normalne ceste, bi bilo pa ql take na RS-u vidt :P ). O prvih sem pa tudi sam že razmišljal, čeprav imam še dovolj časa.

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Napisal/-a _Pancho_ Pe apr 24, 2009 9:13 pm

Kupil nisem še nič, ker je zelo težko dobit karkoli zahtevnejšega v tej dimenziji. Problem je tudi, ker se vulkanizerji/uvozniki želijo znebiti zalog in posledično ne želijo naročat kaj bolj posebnega. Vsekakor sem najbolj zagret za RE070 in pričakujem, da se bo do poletja dalo dobiti še kaj drugega razen R888, ki so baje resnično preglasne za vsakodnevno uporabo.

Uporabniški avatar
colecutter
Nov uporabnik

Napisal/-a colecutter Pe apr 24, 2009 9:43 pm

Ja je treba kar naštudirat, kaj bomo gor dali, seveda spet odvisno kaj točno hočemo. Tudi RE070 so podobno kot R888 perfektne za vožnjo v suhem, menda da držijo oboje skoraj do neskončnosti, posledično iz tega pride večja obraba, tudi večja glasnost zaradi zmesi in specifičnega dezena. Osebno me ne moti toliko obraba(če je kolikor toliko normalna) in ne glasnost, moti pa me nevarnost v mokrem, še posebej aquaplaning in ostali problemi povezani z vodo na cesti, ki so za te dve gumi problem. Zame bodo morale bit malce bolj vsestranske, da mi ne bo treba v malce večjem nalivu vozit kot bi bil upokojenec :D .

Še vprašanje o vzmetenju, ko si rekel, da razmišljaš o nižanju. Si razmišljal o tudi o KW kompletu ali le o H&R in Eibach? Pa če si našel mogoče kakšen link, ko bi imel kdo nameščene prav KW fedre in blažilnike na 197 RS?

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe apr 24, 2009 9:54 pm

RE70 ni rang R888, ni semislick in nima problemov v mokrem..

Uporabniški avatar
colecutter
Nov uporabnik

Napisal/-a colecutter Pe apr 24, 2009 10:39 pm

CupraR je napisal/-a:RE70 ni rang R888, ni semislick in nima problemov v mokrem..

Torej iz te trditve lahko sklepam, da si jih vozil in imaš osebno zelo dobre izkušnje z njimi v mokrem oz. da poznaš ljudi, ki jih vozijo in so jih pohvalili v vseh situacijah, ki lahko doletijo letne gume-ko nisi nič napisal? Kar sem jaz zasledoval tuje forume in komentarje uporabnikov jo absolutno priporočajo za vožnjo v suhem kot eno najboljših izbir, za mešano vreme oz. za več vode na cesti pa naj ne bi bile ravno najboljše in to sem tudi povzel zgoraj, ker je bilo že ravno govora o obeh gumah. Verjetno spet odvisno tudi od vozila na katero so nameščene. Ja pa seveda večja obraba, ki naj ne bi bila zanemarljiva. Ne govorim pa iz svojih izkušenj, nisem še peljal na njih. In ja, RE070 in R888 ne spadajo v isto kategorijo (kar tudi nisem trdil) in semislick ne spada v naliv.

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic So apr 25, 2009 9:11 am

o falken,kumho,yokohami pa ne razmisla noben...???

falken fk425, ce rabis bolj..azenis rt-615...kumho...Ecsta MX -KU15...yokohama parada spec 2...mogoce yokohama advan enova...

osebno poznam fk452 ter ku15...gume se drzijo odlicno...fk452 odlicna tako na mokrem kot v dezju...kar se pa tice ku15, je pa guma zelo, zelo dobra na suhe, malo majn na mokrem, vendar na suhem ti vcasih sfali kohones, da bi jo sprobal do konca... :D

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas So apr 25, 2009 9:41 am

falken azenis jih ni ozrima če so stane jo ful preveč. Re 070 so odlične vendar samo v dimenziji 225 17 col. R 888 so tud dobre vendar slabše od re 070. Kaj pa AVON ZZR so enake kot toyo r888 oziroma ful podobne si pogledal kaj??

Slika

Vse te pnevmatike imajo doličen oprijem na suhem na mokrem bom reku normalen vendar pod pogojem da so dobro segrete. v nalivih pa raje parkiraj avto in počakaj da konča. Vse so tudi glasnejše, pa tudi vse ti zastonj brez kakršnih koli stroškov speskajo blatnik na začetku če s evoziš po cestah z veliko peska in ostalih neumnosti. Osebno bi take gume dajal izključno za vporabo na dirkačišlu oziroma za dirkalne namene. V vsakdanji vožnji so skorajda neuporabne , razen če hočeš vzdigniti svojo raven šminkarije;)

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Napisal/-a _Pancho_ So apr 25, 2009 12:40 pm

Glede teh Avon ZZR, Toyo R888, Yokohama A048 sem po vseh informacijah, ki sem jih uspel zbrati, prišel do zaključka, da jih za vsakodnevno vožnjo nočem. Čeprav bi zelo odgovarjale stilu moje vožnje, jih je pa škoda za vožnjo naravnost in po avtocestah.
Enostavno je obraba preveč neenakomerna v tem primeru.

Uporabniški avatar
colecutter
Nov uporabnik

Napisal/-a colecutter So apr 25, 2009 1:25 pm

Ja odvisno od tega kaj hočeš. Če odpreš garažo samo na lep vikend in odpelješ avto na kak brzinec in stopiš po gasu, pol bi verjetno najbolj užival na semislick, tut glede obrabe bi malo zamižal, ker take gume pač nudijo toliko več užitka v ovinkih, če se pa avto uporablja vsak dan, pol je pa že druga zgodba.

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Napisal/-a _Pancho_ To apr 28, 2009 2:38 pm

Evo, en hiter update še tukaj, ko poslikam s fotoaparatom, pa sledi več slik.
Slika

Vzmeti pa so Eibach. Glede udobja lahko povem, da ni občutiti kakšne razlike, za kaj več info o sami legi pa bo potrebno počakati.

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Napisal/-a _Pancho_ Ne maj 03, 2009 2:40 pm

Kot sem obljubil je tukaj par novih fotk (ne takšne kvalitete kot sem hotel), na hitro pa naj povem, da sem z lego zadovoljen in da zaenkrat vse deluje kot mora; se pa vse skupaj pozna pri višjih hitrostih .

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov