Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius To mar 18, 2008 10:44 am

Preberi podrobno :
Edini 2.5T VOR 2006 kupljen v Sloveniji. :con =I

frnikulabre
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Poraba normalna vožnja

Napisal/-a frnikulabre To mar 18, 2008 2:05 pm

Cornelius je napisal/-a:To je povprečna poraba normalne vožnje malo po stari cesti do Trojan in krofov in potem naprej vse po avtocesti do Volvo servisa Dumida-Pesnica pri Mb. ter nazaj do Kamnika isto tako po avtocesti. Čisto umirjena vožnja s parkratnimi hitri prehitevanji. Nikamor se mi ni mudilo in sem peljal umirjeno. Aha da ne pozabim kolikor se je dalo stalno in konstantno 100 km na uro.
Slika

Opa, skoraj ne morem verjet, da ima takšno porabo. Kakšno je pa bilo vreme? Kdaj si to slikal?

frnikulabre
Nov uporabnik

Re: V POWER SHELL bencin v Nemčiji

Napisal/-a frnikulabre To mar 18, 2008 2:09 pm

Cornelius je napisal/-a:Prejšnji teden sem bil na poslovni poti v Švici in ker je bilo toliko nakladanja da ni razlike v 100 oktanskem bencinu ko sem se vračal sem natočil kar precej dragega enega od najboljših bencinov katerih se pač da dobiti v Evropi.

SHELL V POWER

In cena je mastna : 1, 56 Euro za liter in sem dobil Ferrrari obesek za ključe kar dobre izdelave original Ferrari znamka. To sem podaril frendu.

In vožnja: Fantje nisem smel dotakniti gas kako potegne s tem bencinom. Poskusil sem tudi na OMV 100 oktanski a to kar je na OMV ali na SHellu sploh ni primerjave.

Avto je imel vec kot ocitne pospeške ter si občutil razliko. Kdor ni poskusil prosim, da ne komentira, da razlike ni. 100 oktanski bencin in razliko čutiš še posebej na turbo motorjih. Natočil sem za 60 Euro in prav užival v vožnji proti domu. :woohoo

Kaj????? Ne mi reči, da imajo takšne cene gor no????
Saj ne rečem, da imajo tudi za bencin :-P ampak 1,56e pa je mal preveč.

Pa kaj ti delaš, da se "fjakaš" enkrat po arabiji, potem po Švedski, sedaj Švica.
Daj zaposli me :-P

frnikulabre
Nov uporabnik

Napisal/-a frnikulabre To mar 18, 2008 2:19 pm

Cornelius je napisal/-a:Preberi podrobno :

Misliš to prodati?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To mar 18, 2008 2:27 pm

draga je švica ja, samo najbol je smešno ko je polno avtomobilov 300+ konjev in vsi vozijo lepo po omejitvah (lahko tud v parih km večrat plačaš, pa še bol so strogi, za 5km preveč že plačaš...

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To mar 18, 2008 2:31 pm

frnikulabre je napisal/-a:
Cornelius je napisal/-a:Preberi podrobno :

Misliš to prodati?

Enkrat sigurno :EE
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
DriveAll
Nov uporabnik

Napisal/-a DriveAll To mar 18, 2008 4:28 pm

faceless je napisal/-a:Pa kje vi vsi dobite podatke ala "moj je poleg enega v kungoti edini v sloveniji" in podobno... Ce si ga jst kupim u nemciji, ga pripeljem sem, je edini register v katerem sem kot lastnik avta, registracija in zavarovanje. Upam da ne dobivate od tam podatke, ker bom v tem primeru sam naredil velko pizdarijo...

verjetno samo nabijate nekaj v tri dni, hvalabogu

Imaš preveč časa?

Drugače pa avto je lepi, to kar si pa dosegel s summitom ;) ;)
NEDOVOLJENO OGLAŠEVANJE ODSTRANJENO.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Ne mar 23, 2008 8:13 am

Sorry za pozen odgovor...poraba je res takšna ko upoštevaš vsa pravila na cesti ko se pelješ po Svicarski in nazaj po Nemčiji pa mal po Avstriji...nikamor se mi ni mudilo a avto ta model nisem kupil, da bi ga prodajal po 2 letih.
Če bi bila kriza, pa nakup novega stanovanja mogoč a potem bi sigurno novega kupil ali istega ali Lexus 600.
Lepe veliko nočne praznike vsem želim. :pivo

frnikulabre
Nov uporabnik

Napisal/-a frnikulabre Sr mar 26, 2008 2:23 pm

Zakaj ga ne bi prodal po dveh letih? Koliko je cena novega in koliko je sedaj vreden? Če ni skrivnost seveda. Kje pa se recimo takšen avto splača kupit? Kateri dealerji so v Sloveniji najbolj zanesljivi, kar se tiče prodaje vozil takšne vrste?
Meni je barva nepomembna, tudi model. Najbolj mi je važno da je dobro ohranjen in da motor teče kot urica.
Kaj se pa splača bencinar ali diesl?
Kakšna je povprečna poraba? Koliko "pije" pod največjim gasom? Koliko pride kasko?

Preveč vprašanj še imam :P

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Pe apr 04, 2008 7:10 am

Evo me nazaj. Tak avto se ne kupuje, da bi se prodal po 2 letih ker je vsaj za mene in vecino lastnikov zelo dober, varen itn...ter drag seveda.

Koliko je sedaj vreden pa je tema s katero bi lahko par let debatirali in povzrocili isto reakcijo kot je na Volvo forumu kjer se par njih grupira in vse poteka po domace. ;)
Zato je na velikih forumih kar mir kar se tega tice.
Niti ne razmisljam koliko je zdaj vreden, ni pa tajna in v salonu imas tocne podatke ko sem ga kupil 06.06.2006 je cena na cesti bila 16.261.427,18 Sit z vso dodatno opremo 68.039 Euro (osnovna cena 55.298 Euro)

Dilerja za taksna vozila ti lahko priporocim le in izkljucno DUMIDA Avto, Volvo, Pesnica pri Mariboru kjer tudi servisiram redno svoje vozilo in sem desetkrat bolj zadovoljen kot pri bednem Sumitu kjer te direktno lazejo in goljufajo.
(podpis-Branko Aleksandar)

Dizla jaz NE bom priporocal ker sem z bencinerjem vec kot zadovoljen kar se tice seveda porabe. Z danasnjimi omejitvami in cenami kazni ce peljes lepo in umirjeno poraba zadovoljiva kar sem v skoraj 2 letih preveril veckrat. Seveda pije 2-3 l vec kot dizel a poglej cene goriv.
Povprecna poraba je cca po moje 9-11 litrov razlicne voznje.
Ko ga teram pa turbo16 l min. in vec.
Kasko za 1 leto staro vozilo je bilo 2.089 Euro in AO+ 1036 Euro= 3125 Euro letno
Servis je na 30.000 km in je cca 187 EUro-240 Euro. (olje, vsi filtri, svecke...)

Zdaj pricakujem novo ponudbo za Kasko pa ti sporocim. Lp. Ti kar vprasaj.

;)

frnikulabre
Nov uporabnik

Napisal/-a frnikulabre So apr 05, 2008 9:20 am

Samo, drag pa je. Res da je varen in da veliko ponuja, samo meni je to absolutno preveč!
Za ta denar že skoraj stanovanje dobiš. Če bi imel "normalen" avto, stanovanje v lastništvu, vikend na morju in potem višek denarja, potem bi si ga privoščil.
Pa je bil to bolj nepremišljen nakup, ali vendar?

Za Dumido sem slišal. Baje da je dober servis.
Za kasko pa lahko rečem, da je too much!
Pa po teh cifrah, se lahko samo vprašam, kakšne plače pa imate ljudje?
Bencin za 20000km = 2640eur
Kasko za eno leto =3125eur
skupaj=5765eur=v sit 1.381.524,60sit
za neko dokaj normalno kilometrino in nenormalno zavarovanje.

PA STE VI NORMALNI!!!!!!!!!!!
Kje denar pobirate, na cesti?
P.S.pa servs se pri 20000km ven izmuzne.
P.S.P.S. ne nisem nevoščljiv in ne žalim, vendar se sprašujem, kje je smisel takšnega razsipništva.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar So apr 05, 2008 9:39 am

verjetno nekdo ki ima tak avto nerabi gledat na vsakih 100€ ki jih zapravi..
mislim pa da ga ni treba napadat od kje mu denar...
ker ni edini ki ima za toliko denarja avto, eni se pač bolje znajdejo..

namig....
pejdi za nekaj časa delat v dubaj... :twisted:

frnikulabre
Nov uporabnik

Napisal/-a frnikulabre So apr 05, 2008 10:01 am

kolesar je napisal/-a:verjetno nekdo ki ima tak avto nerabi gledat na vsakih 100€ ki jih zapravi..

namig....

Hvala za namig!

Se pa opravičujem, ker namen posta sigurno ni bilo neko nagajanje ali škodoželjnost, temveč sem se nekako preveč vživel in zapisal svoje vtise. Mislim, da s tem ne sme biti nič narobe.

Veš kolesar, velikokrat se zgodi da mora takšen lastnik gledati že na vsak 1eur, ki ga ne more zapravit 8) .
Kako se eni znajdejo ali šlepajo, pa je druga zgodba ;)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar So apr 05, 2008 10:14 am

frnikulabre je napisal/-a:Veš kolesar, velikokrat se zgodi da mora takšen lastnik gledati že na vsak 1eur, ki ga ne more zapravit 8) .

vsekakor vem da tudi taki obstajajo ki morejo gledat na vsak 1€, ampak mislim da večina lastnikov takih avtov ni potrebno gledat kolk jih stane gorivo,... (vsaj jst ne vidim smisla..)

frnikulabre
Nov uporabnik

Napisal/-a frnikulabre So apr 05, 2008 10:38 am

kolesar je napisal/-a:
frnikulabre je napisal/-a:Veš kolesar, velikokrat se zgodi da mora takšen lastnik gledati že na vsak 1eur, ki ga ne more zapravit 8) .

vsekakor vem da tudi taki obstajajo ki morejo gledat na vsak 1€, ampak mislim da večina lastnikov takih avtov ni potrebno gledat kolk jih stane gorivo,... (vsaj jst ne vidim smisla..)

točno tu, se pa strinjava. Kakšen je kdo, se pa verjetno vsak sam prepozna.
živa istina.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. So apr 05, 2008 1:02 pm

Cornelius:

...ko sem ga kupil 06.06.2006 je cena....

mislm da vem zakaj si mel take probleme z avtom....(666) mal heca :lol:

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Ne apr 06, 2008 4:16 pm

Res je 666 hudiceva stevilka.A sem ga prevzel 9.6.06

Vesel sem ker spet imam ponudbo za dobro placano sluzbo v Qatru in seveda grem.
Glede nakupa sem se odlocil po slabih izkusnjah z V6 Tucsonom in sem se prav odlocil
ker avto je ne glede na slabo montazo dodatne opreme (kar nima nic z kvaliteto avta) zelo dober. Nisem nikoli gledal ceno in stroske ker ko nimam sedim doma in se ne vozim a ko imam uzivam do daske. Tudi sam nimam kdaj pa kdaj niti 1 Euro in kaj a se ubijem? A jokam. To je zivljenje. Da bi sparal zato, da bi potem nekje drugje porabil je meni nesmiselno in prav tu prihaja do mojega karakterja. Vsak zivi po svoje. A bom jaz zdaj favs ker sosed ima Porsche Carerra? Bedarija.

Tudi meni se je zgodilo, da sem zgubil dobro sluzbo in komaj se prebil nekaj mesecev cez. So pomagali prijatelji in vsakemu sem vrnil do centa in vec.
Racunaj, da sem bil v Qatru 6 mesecev, placa 6500 Euro na mesec, vse ostalo placa firma si lahko privoscim taksno ali drugacno zivljenje.
Zdaj mi ponujajo se vecjo mesecno placo in mi ti povej, a delam tukaj za 1100 Euro ali tam za pilotsko placo? Dokler imam to moznost seveda bom sel na teren.

Glede favserije in nevoscljivosti veliko ljudi kateri me pozna vejo, da take ljudi odpikam na svoj mogoc grob, primitiven nacin in jih polijem z benzom 100 oktanskim ce prevec serjejo cez mene a vedi, da nikoli tega nisem niti bom izkoriscal ter se kurcil ali napihoval kakor oni mislijo. Rada povem, sem vesel, da vozim tak avto in zivim po svoje ker ne bom zivel tako kot bi pac drugi hoteli, da zivim.
In seveda jih moti in moj avto in jaz in na koncu ko nisem vec v njihovem okrozju jim ostane samo to kar sem obrazlozil v mojem podpisu spodaj.
Ce si prebral temo o Qatru sem vsakemu podal naslov in moznosti da tudi oni zasluzijo ce so sposobni in imajo j***a oditi nekam, se prilagoditi in se tudi ce ne znajo nauciti posla. Bistvo je ziveti danes ker zivljenje je hudicevo 666 prehitro.
Odkrito povem vse in to ljudi moti ker niso navajeni da im en pove v faco, navajeni so zahrbtnosti in podtikanja a jim ne zamerim to so geni. Gene ne moremo izbirati a prijatelje in avte lahko. ;)

Veselo voznjo vsem zelim in da nebi bili prevec off topic XC90 ne glede na ceno je nekaj kar se pomni celo zivljenje...

:pivo

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Ne apr 06, 2008 4:21 pm

frnikulabre je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:verjetno nekdo ki ima tak avto nerabi gledat na vsakih 100€ ki jih zapravi..

namig....

Hvala za namig!

Se pa opravičujem, ker namen posta sigurno ni bilo neko nagajanje ali škodoželjnost, temveč sem se nekako preveč vživel in zapisal svoje vtise. Mislim, da s tem ne sme biti nič narobe.

Veš kolesar, velikokrat se zgodi da mora takšen lastnik gledati že na vsak 1eur, ki ga ne more zapravit 8) .

Ma ne sekiraj se razumem te, lepo je da si napisal kaj takega ker se cuti iz tvojega posta, da nisi negativen do mene ali avta.
Zato ti povem, tisti ki me dobro poznajo vejo da od mene niso nikoli imeli
nic slabega a vse se zve, Ljubljana je majhna, Slovenija se manjsa...
In na koncu mine se en dan, mesec...dva in spet grem a avto dajam v garazo.
To je recimo razmetavanje denarja za kasko, zavarovanje itn...a jaz gledam drugace--- kaj je potem 250 Euro na mesec od 7-8000 Eurov mesecne place? Kuzis? ;)

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Ne apr 06, 2008 4:23 pm

smem vprašat kakšno službo opravljaš?

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne apr 06, 2008 4:31 pm

Sej je že v eni temi napisal da je delal na električni napeljavi v stavbi imenovani The Pearl, če se ne motim. Tak da pomoje je inženir na področju elektrike

Porabe pa sploh nima tak visoke, če veš da je to SUV in še turbo bencinc po vrhu.
Glede zavarovanja, pa je boljše da ga maš, drugače se pol sam tolčeš po glavi, ko se kej nardi.
Zadnjič spremenil Drocky, dne Ne apr 06, 2008 4:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
LP Rok
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost