Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Schkorc To jul 13, 2010 7:28 am

@nightmare: Jst sem dal lani za hladilnik olja s pletenimi cevmi cca 170€+ poštnina iz Anglije, v tem primeru dobiš zraven vse kar rabiš (hladilnik, cevi in "sendvič plato"). Sedaj so mogoče malenkost nižje cene. Tam kjer sem kupoval lahko kupiš tudi samo hladilnik za cca 40€, ali pa potem komplet z gumijastimi cevmi za cca 120€, oziroma potem po želji doplačilo cca 25€ za termostat in/ali 30€ za pletene cevi.

5ka ima že v originalu hlajenje olja, ampak nima dodatnega hladilnika samo za olje, pač pa je hladilnik vode obenem tudi hladilnik olja. Zato se je s serijskim hlajenjem skoraj nemogoče rešiti stalno vročega motorja.

Do sedaj tudi na drugih avtih nismo komplicirali z oljno pumpo, čeprav se nekako logično sliši, da bi jo lahko zamenjal pri vgradnji hladilnika. Kaj pa vem, če je dovolj pritiska jst ne bi kompliciral. Samo ne se samo na moje mnenje zanašat ;)...

LP, Primož
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc To jul 27, 2010 2:26 pm

Pa nadaljujmo...

"Gasilska" fotka zmontiranih hladilnikov (upam, da ne srečam kakšne srne :lol:):
Slika

Spet je malce več gužve pod havbo:
Slika

Sedaj so končno prišle na vrsto tudi zavore. Diski in ploščice so bile zanič, prav tako pa je bil odslužen glavni zavorni cilinder. Spredaj sem serijske 238mm zavore zamenjal z 258mm (vauuu :lol:). Zamenjal sem tudi kompleten glavni zavorni cilinder in vakum posodo z malo večjim. Za razliko vsi uporabljeni deli niso stari 20+ let, ampak še dišijo po novem :wink: :lol:.
Očitno sem takrat veliko telefoniral, ker nimam na mobiju nobenih fotk od naštetega :).

Potreboval sem tudi ploščice, zato sem se odločil preizkusiti tole zadevo:
Slika

Da slučajno ne bi kdo to uporabljal na cesti:
Slika

Zadeva za spredaj in zadaj dokaj olajša denarnico :?.

Tudi zadaj so novi diski (in ležaji :)):
Slika
z novimi ploščicami je zadeva tako tesna da se sploh ne vrti oops

In še najpomembnejša stvar (brez tega zavore sploh ne bi delovale :lol:):
Slika

LP, Primož

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m To jul 27, 2010 4:42 pm

Všečno, edino tak ko si zmontiral tisti ta spodnji radiatorček, to še predlagam, da na spodnji strani daš eno notranjo in zunanjo matico, ker tak, ga bo tresla direkt resonanca od karose.

Ti ga imaš sedaj pritrjenega samo na zgornjem delu tega C profila. In navojne palce so dovolj dolge, da se pri drugi luknji že prosto gibajo in v tisti drugi luknji na spodnji strani profila glih dobijo resonančne udarce, zato ti predlagam, da dodaše še po 2 matici na vsako navojno, čeprav bo to spet ogromno dela, ker moraš vse raztavit.

To vem ker tako so se fiksirale tiste večje police za kable v industriji na traverzah na katerih so sedeli potem kake močnejše sušilne turbine ali kaj podobnega in so povzročale podobne tresljaje.

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Če jul 29, 2010 10:07 am

@ven0m: Hvala za predlog, verjetno imaš prav glede možnega tresenja. Do sedaj sicer še ni treslo, res pa da sem bolj malo na cesti.... Dela niti ni tako veliko, čeprav glede na 200-300km, ki jih naredim na leto, bom pa raje počakal da začne tresti :D.

LP, Primož

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Napisal/-a ven0m Če jul 29, 2010 3:53 pm

Haha, ni panike :)
Lahko pa samo zatlačiš kaj v luknjo med navojno palco in kovino, tolko, da nebo navojna mela prostora se gibat in problem rešen :)
Kaki kos bombaža al pa nekaj takega čemu voda nič ne more.

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc To avg 10, 2010 10:41 am

Vmes sem se kdaj pa kdaj na kak avtoslalom zapeljal tudi z daily driverjem dCijem. Od vseh mu je najbolj ležal slalom Ravne na Koroškem. S svojimi 65KM je Clio trgal asfalt, motor je bruhal izpušne pline, vse skupaj pa je izgledalo takole :D:
(bolj slab posnetek, ker je posnet s telefonom) Primož Škorjanc - Schkorc - Avtoslalom Ravne na Koroškem 30.08.2008

Vozil sem se na "štand gasu" nekje med 1000-1500 obrati, tako da se turbina tudi zavrtela ni :D. Uspela mi je uvrstitev na stopničke (serijski avtomobili nad 1600ccm), res da smo bili v tem razredu samo trije :lol:, no ampak zasedel sem drugo mesto pred BMW 120d :twisted: :).

Pa še par fotk te moje zverine:
Slika
Slika

Seveda so bili zraven tudi ostali kompanjoni...

Grega
Slika
ful so mi znane registrske tablice :roll:
Slika
Slika

Luka:
Slika

Zasedla sta drugo in tretje mesto med predelanimi avtomobili nad 1600ccm. Saj bi dal filmčke gor, pa je ravno takšna žalost kot moj posnetek :).

Skupinska takratnega AMD Šempetra z AX-Team:
Slika

Pa še vsi zmagovalci:
Slika

Avtor fotk: Rottie in mloncar

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Re: Schkorc oz. moj vozni park skozi cas

Napisal/-a Schkorc To dec 21, 2010 11:37 am

Pa bom spet poskusil malo obuditi tole temo...

GTTjka še nima dovolj novosti, zato je bilo potrebnega spet malo šopinga :).

Slika
Huda roba 8) :lol:. Drugače je v škatli bil boost števček...

In pa še ena zadeva:
Slika
Tole bi pa naj bila malce boljša zadeva. Gre se za AEMov Wideband Air/Fuel Ratio števček in BOSCHovo LSU 4.2 širokopasovno lambda sondo.

Aja, hvala urosr za pomoč pri nakupu ;).

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Pe dec 24, 2010 11:37 am

Zmontirana števčka:
Slika
(vsaj ena od mojih fotk, ki je celo podobna fotki :))

Pa še ena, ki je spet krneki :)
Slika

LP, Primož

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Napisal/-a ven0m Po dec 27, 2010 12:38 am

Very nice :)
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc To dec 28, 2010 12:28 pm

Takole izgledajo serijski sedeži od R5 GT Turbo:

Slika
(tale zgornja fotka je sposojena iz neta...)

Sicer so (dobro ohranjeni) GTT sedeži odlični, ampak... večkrat sem si že želel dirkalne sedeže. Končno sem se tudi odločil, da jih poiščem... in tako se je začelo.

Bolj ali manj edini pogoj je bil, da so sedeži plastični in ne kovinski. Prodajalo se je sicer kar nekaj sedežev, ampak kot zakleto so večinoma imeli kovinsko ogrodje :evil:. Končno sem našel ene Sparco Rev, ampak so bili precej zdelani (raztrgani). Da bi jih dal na novo obleči se mi ne bi splačalo, zato sem iskal naprej. Problem je bil, ker sem si zadal, da jih hočem imeti do naslednjega avtoslaloma, torej se mi je mudilo.
Enkrat v tistem času pa smo z bolj dirkaško druščino sedeli na pijači in sem se spomnil, da povprašam še med domačimi, če se slučajno komu valjajo kakšni sedeži. Ne vem zakaj nisem to že na začetku naredil :)... Tako sem prišel do sedežev, prav tako Sparco Rev na novo oblečeni v sivo barvo, tako da so prav zanimivi, ker ne obstajajo v takšni barvi.

Sem jih pozabil slikati, ko sem jih šel iskati, je Kangoo izgledal kot pravi tovarniški 7 sedežnik :lol:.

Pa še fotke zmontiranih v 5ko:
Slika

Za spremembo malo drugačne fotke, ker sem zadel nek čuden kot, pa da si ne boste vratov polomil :D
Slika

Slika

Zraven sem dobil tudi 3" pas (katerega sem tudi iskal)
Slika

Zaradi sedežev pa je v avto prišel tudi tale distančnik za volan:
Slika

Pa serijski GTT volan je sedaj nadomestil 16V volan.

Zdaj pa bo avto počasi pripravljen...

@ven0m: Hvala :).

LP, Primož

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo To dec 28, 2010 4:25 pm

kapo dol,dec :bow ..testiru si jih zihr že :D ..kasni so obcutki ?? :mrgreen:

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Napisal/-a ven0m To dec 28, 2010 9:31 pm

Samo zici so pa res bomba, distančnik za volan pa še večja :)
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Sr dec 29, 2010 10:01 am

@mr.ramo: Res sem jih že testiral... občutki so točno takšni kot da bi sedel v sedežu :lol:... no, sedi se OK, premetavanja po sedežu ni. Res pa da s premetavanjem nisem imel problemov že s serijskimi Renaultovimi sedeži (tistimi, ki so v športnih modelih) in sem res navdušen nad njimi. Predvsem pa sem si ob menjavi serijskih sedežev za dirkalne želel fiksnih sedežev, ki ne morejo nikjer imeti nobene zračnosti in malce več opore, no to sem dobil. Vsekakor pa samo sedeži brez H pasov ni to to. Tisti pravi občutek je samo če si pripet fiksno v sedež, da se ne moreš nikamor prestavljati.
Če bi/bom kdaj kupoval nove, bi kupil drugačne, ker se mi zdijo ti zame malce preširoki v zgornjem delu.

@ven0m: A pas pa ni dober :lol:...

LP, Primož

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Napisal/-a ven0m Sr dec 29, 2010 1:48 pm

Schkorc je napisal/-a:@ven0m: A pas pa ni dober :lol:...

LP, Primož

Ne tako kot distančnik od volana :lol:

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Sr dec 29, 2010 7:16 pm

Sm si pa kr prvošču enu popoldne, pa podrobnu use prebral pa pregledou, morm rečt, da maš ene volje tuk avt met pr hiš (pa dnarja) :) :) ...Čudnu, da ni nikjer kakšne skupinske fotke, pa ne mislm tle na hladilnke u petki :D

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Če dec 30, 2010 11:13 am

Da spet malo "presekam" te moje stare "gare" z malo manj starimi "garami" :D...

Še par fotk mojega Clia dCi iz avtoslaloma Ivarčko 2008:
Slika
Slika
Slika

Še kakšna fotka kolegovih "gar":
Slika
Slika

Pa še en krajši filmček iz tega slaloma: Avtoslalom Ivarčko jezero 2008 - Schkorc & G.Škapin

Avtor fotk (razen zadnjih dveh) in videa: mloncar (ko je še imel voljo do fotkanja :))

@R 26: Mi je v veselje, da sem ti "ukradel" eno popoldne =P :)... A misliš, da me ni nikoli prijelo, da bi najraje vse skupaj odpeljal na odpad :D? Saj volje je nekaj, ampak kaj ko drugih pogojev ni ravno takšnih kot bi si želel. Recimo ravno denar, če bi ga bilo dovolj, potem bi zgodbe bile malo drugačne, bilo bi jih precej več, pa še hitreje bi se odvijale :)... Ampak bo že (mogoče) enkrat kaj drugače... Pač ti avtomobili so žal samo hobi, v prvi vrsti pa je treba živeti (čeprav bi si zelo želel da bi nekako ta hobi postal življenje, pa še ne vem kako).

Aja skupinsko fotko pa niti ni tako enostavno narediti kot se zdi :D, že tiste 3 GTTjke sem s težavo ujel na kupu :). Za kaj večjega je pa prevelik logističen zalogaj do nadaljnega... upam pa da kdaj spravim vse avte na kup...

LP, Primož

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če dec 30, 2010 11:24 am

Sem videl nekaj časa nazaj, da si prodajal Cliota DCi. Ni bilo povpraševanja? ;)

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Pe dec 31, 2010 9:38 am

Res sem ga prodajal. Res je tudi da ni bilo nekega pretiranega povpraševanja (glede na spremljanje prodaj kolegov, znancev in prek forumov je očitno v teh "recesijskih" časih to dokaj splošen pojav).
Dejstvo je, da osnovno opremljen ali bolje in celo polno opremljen RABLJEN avto, pri razliki v ceni za precej kupcev ne igra vloge (še dobro, da tudi pri novem ni razlike v ceni :roll:). Kaj šele dodatna oprema, ki za kupce pogosto predstavlja kar samoumevno serijsko opremo, ki jo kupi in plača samo prejšnji lastnik, novi lastnik pa jo seveda dobi podarjeno :lol:. Zato sem avto prodajal takšnega kot je predstavljen tukaj in/ali serijskega takšnega kot sem ga kupil :).

Očitno pa ljudem tudi lepo ohranjen in vzdrževan avto ne pomeni kaj dosti in raje kupujejo poceni zanemarjene nevzdrževane razbitine, po možnosti uvožene dostavnike pri nas predelane v potniške in potem jamrajo kak "šrot" so avtomobili, ko se jim kvarijo/rjavijo/ropotajo/... :D. Moj Clio se pa še vedno vozi in vozi in vozi... =P.

V glavnem, sedaj bom začel tudi jaz kupovati poceni "razvaline", ker jih bom kasneje lažje in prej prodal :idea:, pa še vzdrževati ni potrebno takšnih že tako slabih avtomobilov, ker itak ne igra vloge če bo še malo slabši, tako da bom še tu prihranil :idea: :DDD.
Saj zdaj se sploh ne čudim več zakaj tako že precej časa dela večina avtohiš/prodajalcev avtomobilov/"kšeftarjev" :D. Pač oni so si že zdavnaj prišli gor kaj kupci hočejo in kupujejo :lol: (zato ponavadi oglase trgovcev enostavno preskočim).

LP, Primož

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Ne jan 02, 2011 1:35 pm

A se udeležiš vsakega slaloma? Lepo štimaš te svoje "gare". :)

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc To jan 04, 2011 10:33 am

@MyWay!: Seveda, udeležim se vsakega (SLO) slaloma (tudi če sem bolan :)). Pravzaprav sem (skupaj z ostalimi našimi) izpustil samo enega, ker enostavno ni nihče imel takrat pripravljenega avta oops (mislim da se to ne bo ponovilo). Če ne bi bili toliko zagnani se tudi ne bi toliko trudili z samo organizacijo slalomov :D. Drugače se pa poleg slalomov tako ali drugače udeležimo praktično vsake "dirkaške procesije" za katero izvemo prav čas :).
Pa hvala za pohvale.

LP, Primož
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost