šinki je napisal/-a:Mamo v Idriji ogromno finih cest, sam glede na to da vsi opevajo to Rakitno bi res rad videl kaj je to za neko čudo.
Tista cesta katero vsi tako hvalijo je odsek od Rakitne naprej proti Iški, ki pa meni osebno sploh ni nekaj posebnega (sama gužva)
So pa zelo hitri ovinki in veliko bolj primerni za motor kot za avto (kar se tiče samega užitka).
Veliko boljša sta dva odseka med Cerknico in Rakitno:
-Selšček-Dolenje Otave
-novi asfaltirani del od Kržišča do Rakitne
Tu so ovinki zelo zaprti in lahko 90% voziš v drugi prestavi (če le niso prekratke). Sploh čez vikend je tu minimalno prometa, saj folk ne pozna teh koncev (smo pa sedaj naredili veliko reklamo

). Kot sem že večkrat omenil je cesta malo ozka, ČE HOČEŠ TIŠČAT TER SE DRŽAT SVOJEGA PASA!! (nobenemu ne priporočam sekat ovinke). Za normalno vožnjo je cesta povsem dovolj široka.
Jaz imam od Blok do Rakitne morda 20min, zato grem občasno tja na izlet.
Ni pa ta cesta nobeno čudo. Je ogromno drugih boljših lokacij. Meni najljubši:
-Kalce-Godovič-Idrija
-malo naprej čez južno mejo, kjer se organizira GHD Tršče (Smrečje-Tršče), kjer je cesta prav narejena za dirke (dvojne ograje, grob asfalt). Tista cesta je raj (najbolj druga polovica), sploh če imaš 4x4 turbo kombinacijo ali pa močnega dizla
Tole je menda glih VTS

:
http://www.youtube.com/watch?v=u1Pe9C3p ... re=related
Je še par drugih lokacij po katerih se dnevno vozim, katere pa ne bi javno omenjal.
@ramo: sorry za off-topic.
Veliko užitkov po cesti, pa seveda po pameti