Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas To maj 18, 2010 1:53 pm

dobra guma vendar mislim d abi bil abljša izbira advan A048

po dežju pa itak ni za furat gas

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ To maj 18, 2010 2:51 pm

Guma bo pomoje ok, vsaj testi pravijo da je dobra, AD048 bi pa tudi jst imel, samo je precej dražja od AD08. Toliko pa ne dam za gumo, glede na to, kako hitro jih pobira...
555

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO To maj 18, 2010 6:14 pm

eXtreme69 je napisal/-a:Profil zgleda res lep, upam da se drži tut tko dobr kokr zgleda :D

to je nemogoče :D

bistri kok je cca cena take gume? a to si uzel za TA?

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ To maj 18, 2010 6:35 pm

Cena je odvisno od tega za kolko se zdilaš :lol:

Kupljena je bila pa za vozit, če bi jemal za TA, bi vzel semislick.
555

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To maj 18, 2010 7:11 pm

bass je napisal/-a:Se slišva k znucaš zaščitni sloj ;)

zaščitni sloj? a ga ima parada tud?

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To maj 18, 2010 8:26 pm

Vsaka guma ima (mislim da glicerinov) premaz, da se ne postara med skladiščenjem.
Zato moraš kao vozit zmerno prvih 100km (disclaimer).
Ali pa pač izvedeš burnout na dvorišču vulkanizerja.
Kar ti bolje odgovarja. :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ To maj 18, 2010 8:43 pm

Odličen izbor!! Tudi sam sem jih želel, vendar se trenutno ne spomnim ali jih nisem vzel zaradi cene ali niso bile dobavljive v dimenziji za moj avto.

Kar se dežja tiče, boš še vedno najhitrejši, probem pri takšnih gumah (profil) je predvsem v aquaplaningu oz. stoječi vodi na cestišču. Guma v mokrem še vedno drži "nadpovprečno" in ne bo neke potrebe po vožnji po omejitvah. Sam sem na Hankook R-S2 in ostajam na temu oz. grem na 3ojko.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To maj 18, 2010 8:57 pm

bass je napisal/-a:Vsaka guma ima (mislim da glicerinov) premaz .......

moje jih imajo po vsakem pranju (nazadnje ravno danes :)), ko so v kleti v omari pa še posebej :D
tko da pr men bi biu burnout priporočljiv, glede na to da so gume v nesezoni konkretno namazane oz. našpricane :D

milan
Nov uporabnik

Napisal/-a milan Sr jun 16, 2010 7:05 am

Ravno sem pred nakupom impreze STI pa me zanima kako je kaj z vzdrževanjem tega stroja, so kakšni problemi, na kaj naj bom pozoren. Kupujem pa letnik 2004. Hvala za vse info.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr jun 16, 2010 10:39 am

Magari poglej kakšno ameriško oddajo od sti in evotov, se še najbolj strinjam z njimi. Na hitro, imeti serijsko Sti/evo je že greh, ampak vzdrževanje stock Stijke je kar normalno. Če hočeš nekaj več, ti pa enih 10k ne bo odveč hodilo.
Potem se pa vzdrževanje začne, olje se menja na 4k km, diski na 15k km, ploščice ( ki samo sprednje stanejo 506€ na 10k km)

To velja za lastnike ki avto uporabljajo, za tiste ki pa jo vozijo standardno pa ni take krize.

To pišem ker sm 5 min nazaj dajal mojo stijko na avtovleko. :cry:
Ko pa zmečeš gor ene 10k maš pa mir, tole iz moje strani, bodo pa še drugi povedal mal več
Slika Slika

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ Sr jun 16, 2010 2:43 pm

No ni tako hudo, original ploščic za 500 ojrov seveda ne rabiš, kupiš neke racing za dosti manj denarja...enako velja za diske, če delaš vsaj malo po pameti, če boš pa vsak vikend na dirkališču...bo pa pestro ker vse toliko bolj trpi. Vse je pa odvisno od tega kako bo avto vožen...jst sem letos nataknil gor že drugi komplet gum, res pa da je prvi imel slabih 5mm, redni servis ni drag (racing olio&filtri). Crknil nej nebi nič, če je bil avto dobro vzdrževan, ko pa kaj crkne je pa veselje :shock: :lol: Če je vse ok z avtom bi mogel biti načeloma mir vsaj do 200.000km, kar pomeni da mora zdržati motor, pogoni, turbo...(dražje stvari), normalno pa crkne lahko kak senzor, lambda ipd malenkosti.

Predvsem ti polagam na srce, da poceni športen avto je lahko izredno velik strošek, ker moraš poravnati še grehe prejšnjega lastnika...tako da bodi previden pri nakupu.

Več pa lahko rečeva na ZS.

Lp
555

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Sr jun 16, 2010 4:49 pm

jah za tak avto kar se tiče vzdrževanja moraš kr dobro plačo oz prihodke met. že sama poraba je večja od povprečnih avtomobilov :)
je pa pa to lepa igračka sploh ko v zimski radosti :lol:

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll Pe jun 18, 2010 6:35 am

HaMzO je napisal/-a:jah za tak avto kar se tiče vzdrževanja moraš kr dobro plačo oz prihodke met. že sama poraba je večja od povprečnih avtomobilov :)
je pa pa to lepa igračka sploh ko v zimski radosti :lol:

Ni take panike. Če maš tm ene 1200-1500 eur mesečne plače brez raznih bremenitev (kredit, vrtec za otroke, najemnina za stanovanje) potem lahko dobr koristš STI.
Povprečna poraba je ob vožnji po omejitvah pod 12.

Za zimske radosti je dovolj precej švohnej impreza.
STI rabš zato da se po suhem kam premakne.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe jun 18, 2010 8:50 am

Povedano drugace, pogoj je, da si samski, imas fajn sluzbo, hodis na kosila k mami, na vecerje k fotru, fajn je, da je stanovanje tvoje....da ne planiras narascaja...pol bo slo! :D

Ok malo heca, ampak ce sem iskren - noben avto se ni bil poceni, sploh pa ne iz ranga kot ga omenjas. Zavarovanje na letni ravni bo okrog 1500 EUR. 600 EUR = pnevmatike. Vsaj 500 EUR te bosta prisla dva redna mala servisa. Pri porabi 10L/100 km bos zapravil v enem letu in predpostavki ~ 15000 km bos pokuril nadalnjih 2000 EUR. 100 EUR je vinjeta. Suma ~ blizu 5000 EUR letno.

...pa sem zajel nizjo porabo, nobenih izrednih servisov in potrosnega materiala in izpustil izgubo vrednosti. Pa ne mi citirat stevilk prosim - za grobo oceno so povsem smiselne.

Ce lahko pogresas vsaj cca 400-500 EUR mesecno in ti to nekaj pomeni potem ni razloga zakaj ne. Ne si pa metat peska v oci...avto imet je in je vedno bil hud luksuz.

brrr
Novinec

Napisal/-a brrr Pe jun 18, 2010 9:17 am

gofra je napisal/-a:Suma ~ blizu 5000 EUR letno..

ce naredis pravilni obracun mesecnih stroskov in zajames vse od goriva, zavarovanj, servisov, gum.... pa do izgube vrednosti, si napisal veliko premalo. za info lahko povem da je mene stal passat 2.0tdi od 0 do 90.000km mesecno €887.

verjamem, da impreza lahko stane edino vec. sploh, ce se vozis hitreje in so deli podvrzeni bistveno vechi obrabi.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe jun 18, 2010 9:44 am

Saj pravim, namenoma sem "skrtaril" pri stevilkah z namenom, da se pokaze, da ze sam minimum od minimuma ni ravno drobiz.

Novi avtomobili, ki rapidno izgubljajo na vrednosti pa so sploh kriz.

Župca
Nov uporabnik

Napisal/-a Župca So jun 19, 2010 5:37 pm

js sm se pa dons vozu z tvojo bivšo imprezo res stroj tole pa zih še veči stroj

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA So jun 19, 2010 6:53 pm

tisti, ki se ne lastite imprez je brezveze, da pišete o nekih številkah; se popolnoma strinjam z bistrijem, le da jaz , ker me ni na dirkališču porabim precej manj materiala. Recimo, gume imam za celo sezono prav tako zimske, se pravi jih kupim na 2 leti, razen prvo leto:), zavarovanje s kaskom pride ceneje, kot za neko bmw 530 d, ki se je dobi za nekih 12 keur naprej, tudi vzdrževanje je poceni, saj za tak avto. Jaz menjam filtre in olje sam doma in me to pride 5 x 12 + filter recimo 10 eur, menjam olje na 8 do 10 tisoč km, za vse ostalo je pooblaščenec, kateri ima uro dela 25 eur(potisni ležaj sklopke in lamela, z varjenjem zlomljenega dela in 6 ur dela pride 340 eur + 200 eur ferodo ds 2500 ploščice)...sedaj imam že skoraj 140000 km in z njim delam 120 km na dan, je kot vsak avto razlika je le pri porabi, v slow modeu naridom s tankom 500 km, v fast modeu pa 150....samih težav z avtom nisem imel nikoli, dobro crknila je cevka in en napenjalec jermena ( 10 in 40eur pri kržiču ), drugače redni servis in gasa...trenutno je eden najbolj zanesljivih avtov, poleg celice, katerega sem si lastil in zato ne rabiš 500 eur na mesec samo za avto...glede delov; res je , niso poceni, samo glede na moč avta so tako tudi skonstruirani in prenesejo veliko več kot v avtu "normalnega" razreda...sicer pa dvomim da ima nemške flota dele za svoja vozila poceni, tudi če, tukaj ne crkne nič pa še ure dela je več kot ugodna...
lp,.a
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson So jun 19, 2010 7:04 pm

@Toyota, malo OFF, delaš morda v okolici poptv-ja?

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA So jun 19, 2010 7:39 pm

snikerson je napisal/-a:@Toyota, malo OFF, delaš morda v okolici poptv-ja?

jp, na popu...ti tudi...vpk, tv3?
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost