Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Po okt 04, 2010 11:53 am

nic ne dobis popusta. Samo drazje mas zavarovanje, ker so xenon luci pac zelo zelo drage. Vsaj tako je pri meni na cromi in zavarovalnici generali.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Po okt 04, 2010 1:15 pm

Ta je mal bosa.

K varnosti prispevajo tudi vecji zavorni koluti, zmogljivejse zavore, nizja teza, sirse pnevmatike...

LpF

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 To okt 05, 2010 6:50 am

jack86 je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Verjetno malo naročil in se jim ne splača proizvajat.

ja, folk ma raje eno brezvezno kartico za prostoročno odklepanje kot dobr eluči :roll:

No ni čist brezvezna stvar. Ko se je navadiš je super!
Je pa res, da je varnost bolj pomembna od udobja in če bi moral zbirati bi raje xenon (pa ne zarad izgleda, ampak zarad funkcionalnosti!)

Najraje bi pa oboje vzel.

Jest imam na avtu original xenon luči pa bi jih takoj zamenjal z navadnimi. Nevem za kaj bi bil zaradi xenon žarometov bolj varen :roll: .

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To okt 05, 2010 7:06 am

Ko je ze tema o xenonu....! Prejsnji teden je sluzbena laguna (07) sla na original servis (ker pac mora it) zamenjat. Racun? : "delo", material....221eur!
Pa imej xenon :lol: :lol:
:)

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d To okt 05, 2010 8:04 am

dragon22 je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:

ja, folk ma raje eno brezvezno kartico za prostoročno odklepanje kot dobr eluči :roll:

Je pa res, da je varnost bolj pomembna od udobja in če bi moral zbirati bi raje xenon (pa ne zarad izgleda, ampak zarad funkcionalnosti!)

Jest imam na avtu original xenon luči pa bi jih takoj zamenjal z navadnimi. Nevem za kaj bi bil zaradi xenon žarometov bolj varen :roll: .

zato, ker ponoci bistveno vec vidis?

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To okt 05, 2010 8:27 am

Andraz3d je napisal/-a:
dragon22 je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:

zato, ker ponoci bistveno vec vidis?

Ampak ne v vseh pogojih - v mokrem ponoci je za moje pojme vidljivost nekoliko slabsa - je pa res, da so notri se original zarnice iz leta 2003. In ko smo ravno pri stroskih, je, ce usujes luc, ne bo poceni, po drugi strani spet - zaenkrat 7 let in 140K km miru v kolikor ne gre nic narobe? Meni se zdi to super...

LpF

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To okt 05, 2010 12:33 pm

FLINK je napisal/-a:Ko je ze tema o xenonu....! Prejsnji teden je sluzbena laguna (07) sla na original servis (ker pac mora it) zamenjat. Racun? : "delo", material....221eur!

Ker pac more it, ce pa nimas sluzbenega avta pa ne rabis na pooblascenca, in prides skozi z maksimalno 25 evri.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To okt 05, 2010 1:49 pm

Obstaja tudi ena alternativa ksenonu. Na Golfu mam za kratke luči Nigh Breakerje, za dolge Phillips Xtreme Power in še Blue Vision pozicijske. Vidljivost je v primerjavi z navadnimi žarnicami fenomenalna, izgled pa tudi dosti boljši kot z navadnimi. Če poleg tega še luči sledijo ovinku, ni neke resne potrebe po ksenonu, sploh če se gre za kakšen naknadno vgrajen kit.

Če prevoziš dosti kilometrov ponoči, bi ti glede na poslanstvo tega avta toplo priporočal kakšen učinkovitejši par žarnic.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To okt 05, 2010 2:58 pm

sori stari, samo lahko priključiš 10 nightbreaker žarnic skupaj pa še vedno ne bo vidljivost kot pri xenonu. vem ker sem probal marsikaj, ker ponoči vidim samo kar osvetljujejo luči, drugje sem slep :) se pa strinjam glede xenona ponoči po dežju. tu se vidi dosti slabše kot s halogenkami.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To okt 05, 2010 3:48 pm

Slicker je napisal/-a:sori stari, samo lahko priključiš 10 nightbreaker žarnic skupaj pa še vedno ne bo vidljivost kot pri xenonu. vem ker sem probal marsikaj, ker ponoči vidim samo kar osvetljujejo luči, drugje sem slep :) se pa strinjam glede xenona ponoči po dežju. tu se vidi dosti slabše kot s halogenkami.

Nisem niti približno trdil, da bo vidljivost kot pri xenonu, je pa razlika v primerjavi z navadnimi halogenkami ogromna, kar je bistvo, se ti ne zdi? Res pa da je učinek teh žarnic odvisen tudi od samega žarometa. Boljše kot kak šalabajzerski xenon kit, ki na račun dobre vidljivosti slepi vse ostale, je definitivno.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To okt 05, 2010 6:58 pm

Koga je zmotil moj post kjer sem napisal da sam vec ne kupim avta brez xenona ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To okt 05, 2010 8:16 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Slicker je napisal/-a:sori stari, samo lahko priključiš 10 nightbreaker žarnic skupaj pa še vedno ne bo vidljivost kot pri xenonu. vem ker sem probal marsikaj, ker ponoči vidim samo kar osvetljujejo luči, drugje sem slep :) se pa strinjam glede xenona ponoči po dežju. tu se vidi dosti slabše kot s halogenkami.

Nisem niti približno trdil, da bo vidljivost kot pri xenonu, je pa razlika v primerjavi z navadnimi halogenkami ogromna, kar je bistvo, se ti ne zdi? Res pa da je učinek teh žarnic odvisen tudi od samega žarometa. Boljše kot kak šalabajzerski xenon kit, ki na račun dobre vidljivosti slepi vse ostale, je definitivno.

res maš. malo sem tudi sam karikiral, samo bistvo se zastopi :) meni se žal ne zdi da nardijo nightbreaker revolucijo naprav navadnim žarnicam, se pa strinjam da je verjetno veliko odvisno od žarometa in leče.

Uporabniški avatar
...:::Team:::...
Novinec

Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Napisal/-a ...:::Team:::... Ne okt 10, 2010 10:39 am

Sma te z Patrikom včeraj vidla, CE tablic enostavno ne moreš zgrešit :EE
P0rn Industries Inc.

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne okt 10, 2010 10:42 am

FLINK je napisal/-a:Ko je ze tema o xenonu....! Prejsnji teden je sluzbena laguna (07) sla na original servis (ker pac mora it) zamenjat. Racun? : "delo", material....221eur!

najlažje je it na pooblaščenca.. se strinjam. In potem se začne jamranje :lol:

xenon sveti tudi v dežju odlično. Moreš imet 4300K noter ali pa max 5000K pa bo svetilnost tudi taprava.

on: dober stroj si nabavo ded ;)
Zadnjič spremenil jay, dne Ne okt 10, 2010 10:50 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Ne okt 10, 2010 10:48 am

kaj si bil mogoče včeraj kaj v Mb?

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Ne okt 10, 2010 12:01 pm

...:::Team:::... je napisal/-a:Sma te z Patrikom včeraj vidla, CE tablic enostavno ne moreš zgrešit :EE

Kje sta me vidla? Včeraj je blo skor nemogoče edino če sta v naših krajih skakala. Sem bil klinično mrtev od petka in sem ga samo zvečer mal na šprancir popeljal. :)

jay je napisal/-a:on: dober stroj si nabavo ded ;)

Hvala.

gaši je napisal/-a:kaj si bil mogoče včeraj kaj v Mb?

Včeraj ne. Sem bil pa v četrtek. Z Matjažem pa Sokolom smo se dobili za eno panoramsko na pohorje. :twisted:

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Ne okt 10, 2010 1:42 pm

ahaa, pol pa nisi bil pravi, sem vido enakega modrega rs-a z ce registracijo pa sem mislo da si bil ti..te pa prleti v torek na streho europarka če boš lahko ;)

Pozigalec
Nov uporabnik

Napisal/-a Pozigalec Ne okt 10, 2010 2:08 pm

Sokol je napisal/-a:(vse to zdaj govorim za clio 197/200)

Pozdravljen,

Ni bilo rečeno (vsaj tako sem nekje prebral), da bi naj verzija 200 imela realnih 200 konjev?
Mel je v torbi bencin pa take fore.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Ne okt 10, 2010 4:19 pm

Nima, ti lahko iz prve roke povem. :lol: Ampak če je pravi voznik ti tudi focust ST z 230hp ne pobegne.. :twisted:

p.s: Nism jaz vozu.. :cry:

gaši je napisal/-a:ahaa, pol pa nisi bil pravi, sem vido enakega modrega rs-a z ce registracijo pa sem mislo da si bil ti..te pa prleti v torek na streho europarka če boš lahko ;)

Ena punca tule iz moje okolice vozi istega. Nima cup podvozja in recarotov, je pa barva ista.

Pa gremo dalje.
Dober mesec nazaj, ko sem spal pri punci, so mi vaški "pobje" čez noč veselo dvignili brisalce. To seveda ni nič dramatičnega, če bi to na cliotu šlo, brez da poškoduješ havbo. :(

In rezultat je bila za 1cm dolga poškodba na havbi.
Slika

Havba je sicer aluminjasta in nebi rjavela ali karkoli, ampak ker me take minimalne stvari zelooo motijo sem na pooblaščencu naročil original barvo in zadevo porihtal.
Slikice po posegu nimam, ker sem tak zrihtal da se nič ne vidi in bi bila slika brezpredmetna. ;)
Slika

No, pa še ena slikica iz četrtkove "panoramske" vožnje. Vsaka čast obema šoferjema, ker se res peljeta ko sulice.. 8)
Slika

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc Ne okt 10, 2010 6:00 pm

Fak, kako me pa take stvari razpizdijo :evil: Takim bi pa res polomil prste ali pa se kaj drugega.

What's more chickenshit than fucking with a man's automobile? I mean, don't f*** with another man's vehicle. It's just against the rules.
Pulp fiction
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov