Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

peroRS
Mojster foruma

Re: Opel Corsa OPC by B|ind

Napisal/-a peroRS Pe avg 31, 2012 2:48 pm

No lepo, da se bodo stvari počasi uredile ;)

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Pe avg 31, 2012 4:21 pm

Zdaj razmišljaš samo o novem hladilniku, ali tudi še o aditivu? Ker pri domači astri se je aditiv super obnesel in ne pušča več, moram potrkat.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Pe avg 31, 2012 5:47 pm

Aditiv kot .. ona svinjarija ki jo vliješ v hladirlni sistem da ti ne pušča hladilnik več? ... saj se hecaš mar ne?
Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Pe avg 31, 2012 6:42 pm

Ne, ne razmišljam več o aditivu.
Bo nov hladilnik. :)

Pa na wish list so še:
- šobe za pranje stekla od Insignie
- splitter od corse nurburgring
- naslon za roko (sicer bi ga moral najprej nekje videt in probat, ga ima morda kdo iz foruma v Corsi ?? :D )
- menjava filtra za zrak (BMC, K&N, ...)
- samozatemnitveno ogledalo (se moram pozanimat če je že napeljava, če je ni pa vrjetno odpade tole)

Razmišljam pa o športnem izpuhu..res, zgolj razmišljam. Kakšno mnenje ? :)

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind So sep 01, 2012 6:04 pm

+ zelo si želim AFL ksenon luči in celo se prodajajo ene za sprejemljivo ceno. Ampak bi moral pred nakupom poiskat mojstra ki bi znal zrihtat da bi luči delovale pravilno ker sicer je potrebno na zadnjo in prvo premo neke senzorje montirat pa napeljavo menajt pa svašta ampak na UK forumu je možakar zmontiral luči potem pa dal nekemu mojstru da mu je zrihtal brez večjih stroškov in celo en guide je objavlen, sicer za Astro ampak postopek pri Corsi je isti.
Ve kdo za kakega štromarja ki bi znal to zrihtat ?
http://www.diagnostics.org.uk/2010/01/a ... dlights-2/

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Ne sep 02, 2012 10:20 am

B|ind je napisal/-a:+ zelo si želim AFL ksenon luči in celo se prodajajo ene za sprejemljivo ceno. Ampak bi moral pred nakupom poiskat mojstra ki bi znal zrihtat da bi luči delovale pravilno ker sicer je potrebno na zadnjo in prvo premo neke senzorje montirat pa napeljavo menajt pa svašta ampak na UK forumu je možakar zmontiral luči potem pa dal nekemu mojstru da mu je zrihtal brez večjih stroškov in celo en guide je objavlen, sicer za Astro ampak postopek pri Corsi je isti.
Ve kdo za kakega štromarja ki bi znal to zrihtat ?
http://www.diagnostics.org.uk/2010/01/a ... dlights-2/

Ravis senzorje za nastavitev ksenona. Js jih nisem montiral. Pri nas je strosek precejsen. So mi pa fantje is fosuma svetoval, na koga se naj obrnem okol tega. Kontaktiraj wuky-ja.
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne sep 02, 2012 11:03 am

Corsa ma (vsaj kolikor sem na tekočem) samo AFL, brez ksenona.
Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Ne sep 02, 2012 11:48 am

IcEm4n je napisal/-a:Corsa ma (vsaj kolikor sem na tekočem) samo AFL, brez ksenona.

Mas prou. Maj mistejk.
Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Ne sep 02, 2012 1:43 pm

Res je..bi potem naknadno vgradil ksenon kit.
Prioritetno bi bilo AFL luči zrihtat da bojo funkcijonirale kot da so originalna vgradnja (osvetlitev v ovinek).
BoneS bom kontaktiral pa povedal kaj bi rad pa da vidim če mi lahko kaj pomaga, hvala.

_Roba_
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a _Roba_ To sep 04, 2012 3:57 am

B|ind je napisal/-a:

Napiši na pm kaj hočeš... :)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To sep 04, 2012 9:27 am

_Roba_ je napisal/-a:
B|ind je napisal/-a:

Napiši na pm kaj hočeš... :)

to razmisljam tudi jaz... ze en cas :)
dobil sem ponudbe za FOX Exhaust Systems, Master of Sound in Bastuck.
@ _Roba_: mi lahko posljes kako ponudbo na PM. iscem pa zadnji lonec, ki mora imeti papirje za homologacijo. ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr sep 05, 2012 1:23 am

Pusti zračni filter na miru, na zvoku pri prisilno polnjenih motorjih ni razlike (prej ti bo kaj žvižgalo kot da bi pridobil na agresivnosti zvoka).

Mi je pa malo skragan nakup tega avta s tvojim namenom uporabe. Praviš da kdaj pa kdaj rad hitreje oz. športno odvoziš ovinke to pa je vse... Zakaj potem tak avto, ki je za vse ostalo dokaj neuporaben in ga zdaj izkoristiš mogoče 10% časa ko ga voziš. Bi si kupil kakšnega 200 konjskega kupeja - bi imel avto s katerim se pravtako da fajn zapoditi po ovinvkih, le da je precej bolj široko uporaben (tišji, udobnejši, komot odvoziš dolgo turo, lepši), zdaj pa imaš malega hatchbacka, ki za drugo kot podenje po ovinkih ni kaj dosti koristen.
Razen če ti je tako všeč dotičen avto zaradi avta samega - potem te razumem, ker sem sam tudi tak...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Sr sep 05, 2012 4:12 pm

lizard je napisal/-a:Pusti zračni filter na miru, na zvoku pri prisilno polnjenih motorjih ni razlike (prej ti bo kaj žvižgalo kot da bi pridobil na agresivnosti zvoka).

Mi je pa malo skragan nakup tega avta s tvojim namenom uporabe. Praviš da kdaj pa kdaj rad hitreje oz. športno odvoziš ovinke to pa je vse... Zakaj potem tak avto, ki je za vse ostalo dokaj neuporaben in ga zdaj izkoristiš mogoče 10% časa ko ga voziš. Bi si kupil kakšnega 200 konjskega kupeja - bi imel avto s katerim se pravtako da fajn zapoditi po ovinvkih, le da je precej bolj široko uporaben (tišji, udobnejši, komot odvoziš dolgo turo, lepši), zdaj pa imaš malega hatchbacka, ki za drugo kot podenje po ovinkih ni kaj dosti koristen.
Razen če ti je tako všeč dotičen avto zaradi avta samega - potem te razumem, ker sem sam tudi tak...

Ni želja pridobit zvok s filtrom pač pa bi ga menjal če bi s tem motorju koristil oz. bi kaj pridobil napram originalnemu filtru za zrak.

Pa glede nakupa avta je tako, že dolgo sem si želel en tak pocket rocket. Sicer je bil v prvem planu Clio RS ampak sem se potem premislil ker me je turbo motor takoj pridobil. Čeprav mi je Clio po zunanjosti lepši je Corsa notri dosti bolj udobna in ni tako špartanska kot clio.
Kar se tiče uporabnosti je pa tako da se večino časa vozim sam oz. s punco tako da večjega avta zdaj pač ne potrebujem. Da je glasen me ne moti oz. mi je všeč ker ima dober glas in ni preagresiven (kar bi se s športnim izpuhom spremenilo zato ga nebom kupoval).
Dolge ture pa se komot odpelje tudi s Corso. Recaroti so presenetljivo udobni, sem bil presenečen nad tem. Tako da tiste ture NM - LJ ali pa NM - MB ki jih najpogosteje delam niso problematične..za kako daljšo turo nad 1000km pa se parkrat letno za dopust in par izletov ni problem vmes sem pa tja vstavit pa tudi za dva komot spravim v avto čisto vso pritljago ki jo rabiva.
Je pa res da ni to avto da bi se v njega naložili 4 ljudje s pritljago in šli na morje ampak saj takega avta tudi ne rabim.
Da malo 'poskakujem' po cesti na neravninah sem se pa navadil..ni več plavanja kot z Alfo ampak saj pravim..avto je primarno za v službo in domou to je pa 7km oz. 30km (če grem na svoj 2. dom v Ivančno g. :D ).

Ko mi bo po domače povedano dopizdilo gnat avto v obrate pa uživat v tem pa si bom kupil neko limuzino da bom spet cruzal po cestah. Do takrat pa OPC :vrum :mrgreen:

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Sr sep 05, 2012 7:45 pm

Za auspuh bi ti Fabianija priporočal. Kvalitetn izdelek, po tvojih željah narejen. Cenovno zelo sprejemljiv. Kolega ga ima na Twingu RS in je zvok zelo ušečn. No, če si pripravljen mal več dat, vrjetno tudi Miltek ponuja kaj. Sam bi se pa remusu raje izognil, čeprav angleži jih kar radi dajejo na OPC-jke.

Filtr pa panelni - KN in je zadeva rešena :)

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Če sep 06, 2012 3:53 pm

Miltek ima komplet izpuh 1600€ + zahteva stage 2 remap za 400€.
Catback sistem pa stane 600€.
To sem se pozanimal..

Ampak saj pravim, auspuh zaenkrat ostaja tak kot je. Si raje zrihtam ksenon luči :D
Saj filter bi pa moral pasat direkt v original škatlo od original filtra ane ?
Kje se da kupit K&N ?

V priponki je pa kako naj bi luči izgledale. Se pravi črna parabola in vgrajena leča, samo nevme še ali bi dal lečo samo za kratko ali tudi za dolgo. Bo pa tista plastika okoli leče črne barve na pa modre kot je v tem primeru na sliki.
Razmišljam tudi ali bi sploh parabolo na črno ali bi raje pustil srebrno. Čeprav glede na to da je sprednji del moje OPCjke v črni foliji - emblem, plastika meglenk bi pomojem sedle črne luči.
Folija iz havbe gre pa v vsakem primeru dol :)

+ a kdo ve če obstaja originalni opc odbijač s pranjem žarometov ?
Priponke
luciopc.jpg
Zadnjič spremenil B|ind, dne Če sep 06, 2012 4:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če sep 06, 2012 4:00 pm

B|ind je napisal/-a:Si raje zrihtam ksenon luči :D
Saj filter bi pa moral pasat direkt v original škatlo od original filtra ane ?
Kje se da kupit K&N ?

jaz imam tega not (sicer pa kak A3M in podobni bi to morali imet)
http://www.ebay.co.uk/itm/BMC-Air-Filte ... 27c8945c32
gre v original skatlo.
si se kaj sledil AFL lucem?
turbo inside

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Če sep 06, 2012 4:08 pm

furby nisem. Mi je en predlagal te Italjane. Sem ti bolj podrobno napisal na fb ;)
Preveč živcev bom izgubil če se bom spravil afl lučit kupit pa montirat :bonk :)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če sep 06, 2012 7:54 pm

Nobena Corsa D v originalu nima pranja žarometov.

Kaj pa, če namesto tega, da se je*eš z vgradnjo leče, kupiš angel eyes, ki imajo enak izgled, res pa, da so namesto pozicijske žarnice obročki.
Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Če sep 06, 2012 8:29 pm

Vidim, da te zanima tuning, gledaš izpuhe in to... Kar se tuninga za opla tiče ti jaz predlagam EDS Motorsport, mislim, da imajo tudi avstrijsko izpostavo, tako da ni treba predaleč hodit (drugač so iz Nemčije)...

Imaš seveda vse, od izpuhov, cevi, intercoolerjev, re-mapa itd... so pa specializirani za Ople...

Pri takih stvareh se splača obiskat prave mojstre.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Pe sep 07, 2012 1:01 pm

kavalir, zgolj gledam. Navdušil me je en posnetek na UK forumu z Miltekom ampak ne, je dovolj glasna že zdaj :)

iceman, nevem..morda. Bom vse opcije raziskal pa bom videl na koncu kaj je boljše/ugodneje.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov