Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Suicidal
Novinec

Re: Nova igračka R26

Napisal/-a Suicidal Sr avg 06, 2014 11:58 pm

primozek68 je napisal/-a:
predlagam, da se prijaviš kot predvoznik za GHD Ilirska Bistrica, ki bo še ta mesec, seveda če bo avto že sestavljen. Mislim, da bi bil to dober preizkus. ;)

Ja sevede, avto rabi utekanje, ti bi pa kar iz prve do blokade, a ne? Mlečnozobi kolesarji...

@damjan: nekam živčen mi deluješ...

Hotel sem dodati, da če bi v štartu kupil Audi S3, bi dobil waaay boljši avto, prav tako s turbino, 4 kolesnim pogonom in neprimerno boljšimi voznimi lastnostmi. Samo čipneš ga in si okoli 300konjev, oz. res varnih konjev, za šalo. Ampak neee, je treba še enkrat generalko delat, 3-jič že (baje!).

In predvsem....vozil bi se z usti do ušes, ne pa s kombinezonom do komolcev... To je seveda samo moje osebno mnenje, želim ti, da ti gre tole dobro skupaj...

Živčen je lahko le zaradi takih težakov kakor si ti. Ponavadi, če maš tako mnenje zadržiš zase in ne pametuješ pol. Pač se je odloču kakor se je, sam bi tudi raje vzel megana, sploh pa ni nujno, da bi z S3 dobil boljši avto ;) To je seveda samo moje osebno mnenje :lol:
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če avg 07, 2014 9:58 am

Suicidal je napisal/-a:
primozek68 je napisal/-a:
predlagam, da se prijaviš kot predvoznik za GHD Ilirska Bistrica, ki bo še ta mesec, seveda če bo avto že sestavljen. Mislim, da bi bil to dober preizkus. ;)

Ja sevede, avto rabi utekanje, ti bi pa kar iz prve do blokade, a ne? Mlečnozobi kolesarji...

@damjan: nekam živčen mi deluješ...

Hotel sem dodati, da če bi v štartu kupil Audi S3, bi dobil waaay boljši avto, prav tako s turbino, 4 kolesnim pogonom in neprimerno boljšimi voznimi lastnostmi. Samo čipneš ga in si okoli 300konjev, oz. res varnih konjev, za šalo. Ampak neee, je treba še enkrat generalko delat, 3-jič že (baje!).

In predvsem....vozil bi se z usti do ušes, ne pa s kombinezonom do komolcev... To je seveda samo moje osebno mnenje, želim ti, da ti gre tole dobro skupaj...

Živčen je lahko le zaradi takih težakov kakor si ti. Ponavadi, če maš tako mnenje zadržiš zase in ne pametuješ pol. Pač se je odloču kakor se je, sam bi tudi raje vzel megana, sploh pa ni nujno, da bi z S3 dobil boljši avto ;) To je seveda samo moje osebno mnenje :lol:

še dobro, da ni kdo omenil Ford Focusa ST-ja =P

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Če avg 07, 2014 10:30 am

Ko sem takrat kupoval avto in šel gledat belega,modrega in srebrnega S3... Me ni nobeden preprical v nakup.... Moder je imel 170.000..srebrn je biu zlozen z vseh vetrov. Prva barva tist teden... Pa še en oranžen je biu kateri je biu uvozen iz Italije in s prevrtenimi kilometri.....
Pac se nisem odlocil za nobenega takrat...
Edina alternativa je biu Ford Focus RS ampak po premisleku se mi takrat ni dajalo 25.000 evrov za avto....
Je kar je.... Zadevo bom speljal do konca tako kot se zagre....

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Če avg 07, 2014 10:41 am

damjan je napisal/-a:Ko sem takrat kupoval avto in šel gledat belega,modrega in srebrnega S3... Me ni nobeden preprical v nakup.... Moder je imel 170.000..srebrn je biu zlozen z vseh vetrov. Prva barva tist teden... Pa še en oranžen je biu kateri je biu uvozen iz Italije in s prevrtenimi kilometri.....
Pac se nisem odlocil za nobenega takrat...
Edina alternativa je biu Ford Focus RS ampak po premisleku se mi takrat ni dajalo 25.000 evrov za avto....
Je kar je.... Zadevo bom speljal do konca tako kot se zagre....

Meni so vsi tile avtomobili nesmiselni, ker sem že prestar :) ampak 25.000 EUR za dober tak avto se mi ne zdi veliko denarja. Če izračunaš, koliko te nadalje stanejo servisi, gorivo, zlatarski rezervni deli, gume ipd, je nakupna cena precej nepomembna. Ali se motim?

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Če avg 07, 2014 12:25 pm

Damjan kolko te je pa prišel cenovno ta avto z nakupom in vsem kar si vložil vanj(vključno z tem popravilom)?

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe avg 08, 2014 10:34 am

bucko_99 je napisal/-a:Damjan kolko te je pa prišel cenovno ta avto z nakupom in vsem kar si vložil vanj(vključno z tem popravilom)?

Za normalno življenje s takim avtom potrebuješ 2000+ EUR mesečnih prihodkov (če nič ne razpade). Sedaj pa "do the math".

TuningBoy
Nov uporabnik

Napisal/-a TuningBoy Pe avg 08, 2014 12:05 pm

Locher je napisal/-a:
bucko_99 je napisal/-a:Damjan kolko te je pa prišel cenovno ta avto z nakupom in vsem kar si vložil vanj(vključno z tem popravilom)?

Za normalno življenje s takim avtom potrebuješ 2000+ EUR mesečnih prihodkov (če nič ne razpade). Sedaj pa "do the math".

hahahahahh zakaj že? vrjemi da to še zdaleč ni res

lp

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Pe avg 08, 2014 12:50 pm

Bom probal iskreno odgovorit....
2000 evrov potrebuje tist k takega avta še nikoli ni imeu....
Imeti tak avto je definitivno velik strošek...
Naj malo opišem:
-Avto uporabljam kot 3 avto....
-Registriran je od 15.3 do 15.12 kar na leto v tem casu polni kasko znese cca 700 evrov.
-Gume vse 4 dobim za 450 eur nove...
- poraba je povprecna 10.5....

Zdej naj si pa vsak sam zracuna....
Vem samo da avto definitivno ni namenjen vsakodnevni voznji...za vsak dan....

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe avg 08, 2014 1:08 pm

Ti si imel pac nesreco s tem avtom, drugace pa niso stroski z 200+ konjskim bencinarjem nic vecji, kvecjem manjsi kot z danasnjimi dizli. Jz si upam trdit da mam na letni ravni z gtijem manjse stroske kakor s 4 leta starim dizlom. Bremze so cene enake, gume lahko vozis 16" ce ti pase (na meganu pac ne), filtri so tam tam, prav tako olje. Crkne kak senzor to je pa to. Zavarovanje je malo drazje in pa poraba vecja, ampak voznja upravici malenkost visje stroske.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe avg 08, 2014 1:28 pm

Slicker je napisal/-a:Ti si imel pac nesreco s tem avtom, drugace pa niso stroski z 200+ konjskim bencinarjem nic vecji, kvecjem manjsi kot z danasnjimi dizli. Jz si upam trdit da mam na letni ravni z gtijem manjse stroske kakor s 4 leta starim dizlom. Bremze so cene enake, gume lahko vozis 16" ce ti pase (na meganu pac ne), filtri so tam tam, prav tako olje. Crkne kak senzor to je pa to. Zavarovanje je malo drazje in pa poraba vecja, ampak voznja upravici malenkost visje stroske.

x2

Slabo vzdrževan avto pa v vsakem primeru pomeni visoke stroške, tudi če je mlinček s 70KM.
Višina je pa odvisna samo od tega koliko si picajzl.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Pe avg 08, 2014 1:33 pm

Se strinjam z obema... :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe avg 08, 2014 1:43 pm

TuningBoy je napisal/-a:
Locher je napisal/-a:

lp

ne pretiravite ...

najprej izračunajte stroške na letni ravni:
- kasko cca. 1500 eur
- pnevmatike 800 eur ( zdržijo cca 3 leta)
- gorivo: cca 2500 eur na leto ( ob predpostavki da voziš dinamično skozi celo leto cca 1500 km na mesec)
- redni servis: cca 300 eur ( filtri, olje)

stroškov na letni ravni je: zaokrožim na gor = 4.500 eur kar je cca 375 eur na mesec.

če šteješ v normalno življenje še žuranej ob vikendih in vsak dan vsaj 1 škatlica cigaret potem ti niti 3.000 ne zadostuje za "normalno življenje" ;)

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe avg 08, 2014 1:49 pm

damjan je napisal/-a:Bom probal iskreno odgovorit....
2000 evrov potrebuje tist k takega avta še nikoli ni imeu....
Imeti tak avto je definitivno velik strošek...
Naj malo opišem:
-Avto uporabljam kot 3 avto....
-Registriran je od 15.3 do 15.12 kar na leto v tem casu polni kasko znese cca 700 evrov.
-Gume vse 4 dobim za 450 eur nove...
- poraba je povprecna 10.5....

Zdej naj si pa vsak sam zracuna....
Vem samo da avto definitivno ni namenjen vsakodnevni voznji...za vsak dan....

Dajte no fantje, malo več objektivnosti. Lepo je imeti tako raketo, nasmeh na obrazu zagotovljen, ampak ni to tdi 66/99. Če nimaš dovolj velikih dohodkov tak avto na daljši rok pusti "finančne" posledice.

-- če to ni prvi avto, potrebuješ vsaj še enega. In tudi ta ni zastonj. Dva avta sta gotovo večji strošek kot eden.
-- registracija samo 9 mesecev? V tem času mora avto nekje biti. Torej moraš imeti garažo ali vsaj prostor, kjer ta čas stoji. Vsak Slovenec menda nima takega luksuza.
-- ok, zimskih ne uporabljaš
-- 10.5 je velika poraba za te čase. Samo bencin v 20K km pri ceni 1,4 EUR/l prinese 2940 EUR (če se nisem zmotil pri računanju). Torej cca 245 EUR / mesec samo bencin.
-- vštet ni sosed, ki šraufa zastonj in lastnik, ki marsikaj postori sam.
-- rezervni deli za take avtomobile so opazno dražji.
-- tudi znebit se je takega avta za pameten denar precej težje kot šparovca

2000 EUR je kar mejna vsota, če nočeš delati samo za avto. Torej je zraven všteta še žena, otroci, nepremičnina, varčevanja, hobiji, stroški z amortizacijo (popravila, zamenjava bele tehnike, televizij, zabavne elektronike).

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Pe avg 08, 2014 1:56 pm

mene so zanimali predvsem koliko so stroški vdrževanja do sedaj brez bencina(redna in izredna popravila, nadgradnje, redni servisi) in pa koliko je stal takšen avto ko ga je kupil.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Pe avg 08, 2014 2:09 pm

Se vam ne zdi da je popolnoma moja stvar mesecni oziroma letni strosek?
Vecji del sraufanja naredim sam.... Garazo imam doma za vsaj 6 avtomobilov....
Če ga nebi mogu vzdrzevat ga sploh kupu nebi....
Kadim ne.... Pijem bolj kot ne samo vodo... Ce grem v soboto mal v mesto mi je 20-30 eurov vrh glave....

In kaj mene briga vsak slovenec,ki nima garaze...prostora.... Časa....denarja....
Vsak si kroji svojo usodo... Pa se z nicemer ilegalnim ne ukvarjam...
Tak avto se kupi za gust...
Res pa da ne hodim na morje v tropske dezele.... Imam Kolpo pred nosom.... 1.5 ure do Crikvenice.... Pa se na letni ravni tud to pozna.... Zelenjavo pridelamo doma....Perutnino vzgaja Babi.... Govedino kupim od soseda....

Še kaj koga zanima?

Aja.... 20.000 km nardim v 2 letih s takim avtom....tako da...

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe avg 08, 2014 2:22 pm

damjan je napisal/-a:Se vam ne zdi da je popolnoma moja stvar mesecni oziroma letni strosek?
Vecji del sraufanja naredim sam.... Garazo imam doma za vsaj 6 avtomobilov....
Če ga nebi mogu vzdrzevat ga sploh kupu nebi....
Kadim ne.... Pijem bolj kot ne samo vodo... Ce grem v soboto mal v mesto mi je 20-30 eurov vrh glave....

In kaj mene briga vsak slovenec,ki nima garaze...prostora.... Časa....denarja....
Vsak si kroji svojo usodo... Pa se z nicemer ilegalnim ne ukvarjam...
Tak avto se kupi za gust...
Res pa da ne hodim na morje v tropske dezele.... Imam Kolpo pred nosom.... 1.5 ure do Crikvenice.... Pa se na letni ravni tud to pozna.... Zelenjavo pridelamo doma....Perutnino vzgaja Babi.... Govedino kupim od soseda....

Še kaj koga zanima?

Aja.... 20.000 km nardim v 2 letih s takim avtom....tako da...

Narobe me razumeš. Tak avto ti nariše nasmešek na obraz vsakič, ko se pelješ z njim in od srca ti ga privoščim! Ampak ne more si takega avta privoščiti vsak, ker stane.

(Morda pa bi res vsak moral imeti enkrat v življenju tak avto, da bi vedel, kaj je to avto). :D

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe avg 08, 2014 2:41 pm

adis je napisal/-a:
TuningBoy je napisal/-a:
Locher je napisal/-a:

lp

ne pretiravite ...

najprej izračunajte stroške na letni ravni:
- kasko cca. 1500 eur
- pnevmatike 800 eur ( zdržijo cca 3 leta)
- gorivo: cca 2500 eur na leto ( ob predpostavki da voziš dinamično skozi celo leto cca 1500 km na mesec)
- redni servis: cca 300 eur ( filtri, olje)

stroškov na letni ravni je: zaokrožim na gor = 4.500 eur kar je cca 375 eur na mesec.

če šteješ v normalno življenje še žuranej ob vikendih in vsak dan vsaj 1 škatlica cigaret potem ti niti 3.000 ne zadostuje za "normalno življenje" ;)

Sorry nimaš pojma, p. ne vem al kaj takega še nikoli nisi mel, al si pa j. stranka za vsazga k ma 5min..

PS: mam LCR z 285PS pa GT86 doma, pa sem lahko pameten. Če delaš 10.000km na leto je tak avto čist usput..

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe avg 08, 2014 2:47 pm

CupraR je napisal/-a:Sorry nimaš pojma, žal se vidi da kaj takega še nisi imel. PS: mam LCR z 285PS pa GT86 doma, pa sem lahko pameten. Če delaš 10.000km na leto je tak avto čist usput..

obrazloži.

očitno res nisem imel...če ti tako praviš :lol:

kaj mene briga kaj ti voziš! to je tvoja odločitev in če si lastiš 2 voza je to tudi tvoja odločitev! mene osebno boli k*** kaj kdo vozi in nihče mi ne more pametovat koliko kaj stane ;)

imam vw passata doma ter bmw 330xd-ja tko da... na obeh full kasko in vem kolikšni so stroški.

... tu gledamo stroškovno plat in ne kaj si kdo lasti in stroj, ki ima 200-250 konjev za njega ne potrebuješ 2000 eur prihodkov! kaj potem če bi imel a8 bi potreboval kaj 3.000 eur prihodkov al kaj?!?!
Zadnjič spremenil adis, dne Pe avg 08, 2014 3:30 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe avg 08, 2014 3:06 pm

Da, ker ko pr a8 kj crkne se pogovarjamo od jurja naprej ponavad. S prihodkom 1500€ mas lahko samo a8 in nic druzga.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe avg 08, 2014 3:37 pm

Zgolj sm omenil, da ne bo pametovanja da si zmišljujem. Res ne vem od kje vam enim stroški. Mal se zamislte.

Govorimo o avtu. ranga cca30k e, kar roko na srce še enga mal bolj opremljenega A4 ne dobiš.

Gume so top 400-440e, bp nardiš 40k km, če mal voziš menjaš zarad emša. Tut če si hitr še ne rab material trpet.
Zavarovanje, da imaš kaj bonusa, govorimo o 600e letno. Osnovni kasko, pa kak dodaten paket zraven. Puna kapa za 99% folka.
Redni servis? Rang 120e pooblaščen servis, z svojim oljem, do 200e. Isti k kot 1.4.

In smo kje mesečno, če delaš do 15k km na leto. Na rangu enga Cliota 1.2 in en petek ko greš ven pa 100e zabiješ.

Pa opravičilo avtorju za smetenje, ker res pol k. nima veze kaj dela in kolk ga kaj stane. Dejte bit mal objektivni..
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov