Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Re: Škoda Fabia vRS TSI 132kw/180ps DSG

Napisal/-a Patrik_A3 Po apr 21, 2014 8:20 pm

abbe ja, ampak to je res vožnja regionalka do max 90 km/h. sem zadnjič probal MB - PTUJ - MB. hitrost recimo od 70 do 90km/h zaradi naselij in brez nekih pospeškov. pije pa malo ker ima v 7. prestavi že pri 65km/h in obratov kot dizl. zakon vglaunem glede tega. naprimer, tankal sem jo do čepa v Kranju kjer sem jo prevzel oz. kupil in mi je do doma padel števec glih za eno črtico. ampak je bila vožnja normalna oz. zmerna takrat.

Sem pa šel v petek nardit en krog - 40km pa je kazalo toliko:

Slika

Vglaunem to je to kar sem iskal, ker ta avto imam bolj kot ne za vikend ko se mi zalušta ga pritisnit in pa tudi ko se s punco peljema lepo na izlet in da ne vržem ven 50€ samo da pridem recimo do kranja in nazaj.

Pa seveda tudi za v mesto kjer sem imel probleme s kombijem. parkiral sem lahko samo tako da je bila polovica kombija na pločniku da ni bil sprednji del na cesti :lol: bočno pa no way, ker sem rabo za parkirišče pa pol.

notranjost je pa pač kar je, praktična pa na žalost res tudi z low budget izgledom itd. :lol: :D ampak me ne moti, pač plastika ko plastika, itak je ne božam pa kavsam ampak uporabljam :mrgreen:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po apr 21, 2014 8:39 pm

malo čistilne akcije ko je bilo lepše vreme... itak, patrik kot patrik :lol: :mrgreen:

kopirano iz druge spletne strani

ker je bilo super vreme sem si naredil čistilno akcijo. Danes je bilo na seznamu :

- koloteki ter spodnji del blatnikov
-čiščenje platišč zunaj in z notranje strani ter voskanje
- čiščenje čeljusti ter poliranje sprednjih ( da se vsaj malo svetijo)
-mazanje platičnih ter gumijastih delov na motorju, ter čiščenje in voskanje spodnjega dela pokrova motorja

začnimo.... ob 9 uri dopoldan :D

nose in the air

Slika

PRED

Slika

Slika

Slika

čistilo + krtača +goba =

Slika

Slika

Slika

notranja stran platišč nisem vedel da je srebrna, ker je svinjarija prekrila vse, seveda stara svinjarija katere ni nihče nikdar pucal

Slika

Slika

ZADAJ :ponovitev postopka ki sem ga nardil na sprednjem kolesu (čistilo,goba in krtača ter vap)

Slika

Slika

Slika

jap, tudi roko si je treba kdaj umazat, ampak je avto zato čist :D

Slika

Evo pa rezultati oziroma finiš....

Spredi kolotek

Slika

Slika

Slika

čeljust (boljše ni šlo, pač iz dreka ki se ni nikdar čisto ne moreš nardit zlata)

Slika

Zadi - po čiščenju ter mazanju plastik. p.s. opazi kdo razliko v barvi na muldi od rezerve :hha: ? neka razlika pa te je (vsaj barva se vidi :D ):

Slika

Slika

Platišča sem očistil noter- veni in navoskal.

škoda špara z barvo, ker noter so platišča srebrna? :clap: :eusa-doh: :eusa-doh:

Slika

vosek

Slika

bling bling in the sun :icon-cool:

Slika

Slika

izpuh je bil čisto zanemarjen od umazanije, tako da je bil prav negravžni za pogledat odzadi. kaj ti pomagata dva rora, če pa sta obdana v svinjarijo in čisto brez sijaja

PRED

očistil sem jih s čistilom ter zdrgnil s grobo polir pasto in krpo. 5 min dela.... rezultat pa kot dan in noč

Slika

Slika

FINIŠ:

Slika

Slika

Slika

Slika

MOTOR

motorja nisem pri tem avtu nič zmakal, le z mokro gobo in krpo sem ga prebrisal, prav tako pokrov motorja (haubo). Plastične dele sem premazal z tire foam in prebrisal, pokrov motorja pa navoskal in spoliral

rezultat? seveda bling bling :D :icon-cool:

Slika

Slika

Slika

Slika

očistil sem tudi svinjarijo pod vrati - predvidevam da je tole tekel vosek iz vrat, vendar sem imel ob vsakem pranju krpo umazano, tako da sem sedaj to očistil

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po apr 21, 2014 8:45 pm

Lepa škoda.

Vidim, da ji posveščaš (kot vsem avtom do zdaj) ogromno pozornosti. Lepo, da si vzameš čas za avto. Jaz bi tudi, pa ne najdem časa za to. :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po apr 21, 2014 8:51 pm

sprašujem zato,ker mam enak motor sicer ne v istem avtu.
pa se slabša polovica vozi z njim pa je recmo bla najmanjša poraba 6.7 povprečje mam pa mal čez 8.
kok pa ti kj olja tole spije,baje so znani po tem da pijejo kar precej olja?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po apr 21, 2014 8:54 pm

ja gre tudi 6., ampak res , počasi vožnja pa z prometom in max ampak res max 90 km/h pa malo 70km/h , vglaunem izlet vožnja. slikam naslednjič ko naredim enako turo, pa bom slikal porabo, povprečno hitrost in koliko km sem tako vozil. olje? ne morem ti povedat, sem naredil mogoče vse skupaj kakšnih 1200km v 1 mesecu odkar ga imam. Zadnjič me je edino zmotlo da mi je kazalo olja na palčki minimum, sem šel kupit liter castrola, naslednji dan enako pogledam pa je kazalo normalno, tako da ga še nisem dolil. preverim v petek predn se začnem vozit še 1x.

hahehihoh mah glej, dokler še ni otrok pa sem mlad gre to skoz, drugače pa itak nebi blo časa. že srečo imam da sem vse vikende pa praznike prost kar se tiče službe, se pozna pri prostem času.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po apr 21, 2014 8:58 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:hahehihoh mah glej, dokler še ni otrok pa sem mlad gre to skoz, drugače pa itak nebi blo časa. že srečo imam da sem vse vikende pa praznike prost kar se tiče službe, se pozna pri prostem času.

Ne skrbi, tudi jaz sem komaj pri dvajsetih letih, ampak sem dobil priložnost za dobro službo in marsikdaj 8 ur na dan ni dovolj, ker se moram še precej stvari naučit, pa tudi vikendi in prazniki niso izjeme (če imamo dosti dela).

Vsekakor zelo lepa škoda, ena redkih, ki mi je všeč...

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To apr 22, 2014 3:46 am

abbe je napisal/-a:kok pa ti kj olja tole spije,baje so znani po tem da pijejo kar precej olja?

Žretje olja je prej pravilo kot izjema pri motorju s kodo CAVE, medtem, ko je na splošno manj problematičen motor, ki ima oznako CTHE.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To apr 22, 2014 7:34 am

Bo treba gume menjat ;) drugače pa zelo lep avto sploh barva 8)
Lp

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To apr 22, 2014 9:22 am

Ampak res šparajo,ni tapiciran prednji pokrov niti koloteki zadaj,pa je to vendar top model Fabije.Seveda se da vozit na 6 litrov,če imaš živce,recimo po ac vozit 110 :D .Sem poskusil včeraj na ac,dolgcajt,pri 130 pa pija samo liter več,ne bom več tega prakticiral :) 132 KW je tudi nerodna cifra za zavarovanje,zato čim prej čipat,da vsaj veš zakaj moraš toliko plačat :D
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To apr 22, 2014 9:39 am

:shock:
Matr zgleda kot nov :shock: 8)
Generalka :D
Slika

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher To apr 22, 2014 10:46 am

Patrik_A3 je napisal/-a:malo čistilne akcije ko je bilo lepše vreme... itak, patrik kot patrik :lol: :mrgreen:

kopirano iz druge spletne strani

ker je bilo super vreme sem si naredil čistilno akcijo. Danes je bilo na seznamu :

- koloteki ter spodnji del blatnikov
-čiščenje platišč zunaj in z notranje strani ter voskanje
- čiščenje čeljusti ter poliranje sprednjih ( da se vsaj malo svetijo)
-mazanje platičnih ter gumijastih delov na motorju, ter čiščenje in voskanje spodnjega dela pokrova motorja

začnimo.... ob 9 uri dopoldan :D

Lepo in natančno. Sem pa presenečen, kako se vam da toliko ukvarjati z avtomobilom. Dvakrat pelješ po dežju in je "tak kot prej".

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To apr 22, 2014 3:42 pm

Locher je napisal/-a:
Sem pa presenečen, kako se vam da toliko ukvarjati z avtomobilom. Dvakrat pelješ po dežju in je "tak kot prej".

Podobno kot z osebno higieno. Zakaj bi se tuširal, bril, če smo potem spet umazani in kosmati =P :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher To apr 22, 2014 5:24 pm

yashica je napisal/-a:
Locher je napisal/-a:
Sem pa presenečen, kako se vam da toliko ukvarjati z avtomobilom. Dvakrat pelješ po dežju in je "tak kot prej".

Podobno kot z osebno higieno. Zakaj bi se tuširal, bril, če smo potem spet umazani in kosmati =P :mrgreen:

Če je to dvoje zate enako, sem brez besed. :roll: :huh: Suženj avtu?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr apr 23, 2014 4:07 am

Locher je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:
Locher je napisal/-a:

Kot je dejal Julij Cezar "ab imo pectore" :mrgreen:

Sploh ne vem v čem je problem. Patrik se je lotil pranja kolotekov in podvozja, ki verjetno ni bilo deležno konkretnega pranja odkar je avto zapeljal na cesto. Sedaj, ko je avto od spodaj opran sledi samo redno spiranje z wapom in zlepa ne bo tako svinjski.

Osebno imam rad spucan avto tako znotraj kot zunaj, če sem zato po tvoje suženj, naj bo. Zame ni suženj tisti, ki skrbi, da je avto redno vzdrževan, ampak tisti, ki si jemlje iz ust, da odplačuje mesečne obroke za pleh.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Sr apr 23, 2014 10:09 am

Čestitke za nov avto Patrik. Sem pa tvoj ZS videl šele takrat ko si se vse zmenil :)

Pa srečno vožnjo ;)

lp

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr apr 23, 2014 10:18 am

Locher je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:
Locher je napisal/-a:

Kar imaš rad - skrbiš in vzdržuješ ;)
Možakar si je kupil igračo za dušo - to ni dostavni kombi.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr apr 23, 2014 5:55 pm

xxl je napisal/-a:Ampak res šparajo,ni tapiciran prednji pokrov niti koloteki zadaj,pa je to vendar top model Fabije.

Npr. Clio RS tega letnika tudi nima zaščite pod pokrovom motorja, pa je isto top model in je bil ca. 4 jurje dražji nov od take Fabie. ;)
Pa še marsikatera (predvsem bencinska) konkurenca tega nima, tudi razred višji avtomobili. Enako velja za koloteke zadaj.
Ti vem, da maš, tako da ne rabiš replicirat na tole. =P Jaz mam tud na svojem avtu.

Fabia 1 je imela tako "tepih" pod pokrovom motorja kot na kolotekih (bencinarji in dizli). Pri Fabii 2 pa imajo to samo dizli.
Tako, da ja, pri novejših avtomobilih se špara na vsakem vogalu. Lahko pa gledaš s pozitivne strani ---> weight reduction, športen avto pa take fore =P

Glede porabe :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr apr 23, 2014 9:13 pm

Kako boš pa poslušal cviljenje gum in kdaj je treba šaltat (blokada), če bi bilo vse izolirano? :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr apr 23, 2014 9:34 pm

Washing your car bonnet means your sex life stalled...
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr apr 23, 2014 11:44 pm

pskoda , ja počasi :mrgreen: se že dogovarjam glede tega

xxl sem prav hvaležen da ni tapeciran avto pod blatniki oz. da so zadnji koloteki plastični. predvsem zato ker se v tisti tepih svinjarija lepo zažre in se ščasoma le težko odstrani, pa lahko imaš nevem kako močan vap. Imam na vitotu tole sranje pa lahko gor 30min z vapom držim ko še zmeraj rjavo teče pa ko se posuši izgleda kot da ga sploh nisem pral. enako si lahko ogledaš v moji stari temi o fiat stilotu, bla enaka zgodba. Glede čipanja pa ne vem, sem skeptični.

Locher ga ne uporabljam če je vreme zanič in če res ni nujno, imam plan b - kombija. plan c pa je še drug avto ki je pri hiši če že. drugače pa, to je bila svinjarija še iz leta 2010, sedaj pa ko ga čistim pa tudi če ga samo zvapiram odspodi brez da skrtačim koloteke so lepi in čisti. nič ne koristi če se pleh sveti, tam pa je svinjak kjer kolesa umazanijo mečejo.

mito155 ja, sem vse rešeil še preden si odpisal :mrgreen: rabo sem nekoga ki bi avto pogledal predn se pripeljem iz mb, da nebi bil groblja ko bi tja prišel :D ampak sem že bil na prvi pogled prepričan da je res lep plus tega da so bili trgovci ful korektni pa po resnici vse povedali tako kot je tudi bilo vse.

INFINITI polek škode še uporabljam vsak dan kombija za prevoz v službo, s katerim se vozi vsak dan 8 oseb. pa če ga greš sredi tedna pogledat ali pa v petek ko boš videl da je čist, pa je kombi ;) :) pa ne pomeni da pretiravam ampak v svinjaku se noben nena rad vozi - vsaj dokaj čist človek, to so mi tudi ti ljudje potrdili, kateri se vozijo z mano.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov