Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Re: Mercedes-Benz S 500 CGI 4matic Lang (W221 mopf)

Napisal/-a Sonderklasse So okt 24, 2015 12:19 am

abbe je napisal/-a:
darkside je napisal/-a:To je edini nemec, ki bi ga kdaj v življenju sploh imel (če že) ali pa Audi A8.

Sicer pa veliko varnih km.

lp
darkside

a8 sploh ni v istem razredu k s-klasa.
na papirju že sam v vožnji pa razkošju pa sigurno ne...

se tudi sam strinjam, imel sem kratek čas tudi A8 (ki sem ga pač imel za prodajo) - čisto drugi nivo, isto 7ica , ja oba sta še vedno krasna in čudovita avta, vendar pa detajli,materiali,premišljene finte,kvaliteta,vzdržljivost ne sežejo S-u do 'avspuha' :D
Ampak jasno, 100 ljudi-100 okusov, kot komu paše.
ex S 600 (W220) /////AMG Paket
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m So okt 24, 2015 6:25 am

Zelo všečen primerek S-klase! Pravilna izbira motorja in opreme, to mi je nabolj všeč, da ni le lupina od S-klase, kar se zelo pogosto pri nas vidi. Ljudje kupujejo avte, ki zgolj navzven izgledajo nekako, notranje udobje pa se zanemari na račun zunanjega vtisa drugih...

Glede na opcije o katerih razmišljaš bi bil moj predlog opcija #2, da dodaš G-ja na dvorišče. Iskreno S je S in ne sodi na 21'', če že kakšne elegantne 19'' za čez leto. Nov rabljen model W222 ti pa bo ponovno deprekiral za par 10k in iskreno, če ti ta dobro služi bi ga obdržal še za kako leto ali dve (jaz osebno dlje ampak zate vidim, da pogosteje menjuješ).

Srečno vožnjo in veliko varnih km!
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse So okt 24, 2015 9:32 am

ven0m je napisal/-a:Zelo všečen primerek S-klase! Pravilna izbira motorja in opreme, to mi je nabolj všeč, da ni le lupina od S-klase, kar se zelo pogosto pri nas vidi. Ljudje kupujejo avte, ki zgolj navzven izgledajo nekako, notranje udobje pa se zanemari na račun zunanjega vtisa drugih...

Glede na opcije o katerih razmišljaš bi bil moj predlog opcija #2, da dodaš G-ja na dvorišče. Iskreno S je S in ne sodi na 21'', če že kakšne elegantne 19'' za čez leto. Nov rabljen model W222 ti pa bo ponovno deprekiral za par 10k in iskreno, če ti ta dobro služi bi ga obdržal še za kako leto ali dve (jaz osebno dlje ampak zate vidim, da pogosteje menjuješ).

Srečno vožnjo in veliko varnih km!

Hvala lepa!
Ja tudi meni nikoli niso logični primeri ljudi, ki vzame premium avto, potem ima pa notri šipe na vinto - če malo pretiravam :)
Namreč ravno ves čar teh vozil je, da imajo na razpolago dodatno opremo, ki jo drugi avti tudi proti doplačilu nimajo.
Sem pa iskal facelift model, ker je bilo na njemu spremenjenih čez 400 stvari, oblika (sploh LED žarometi) ga tudi pomladi.

Tjah, to s feltnami je vedno dilema. Po eni strani tudi 21 na tako velikem avtu (sploh ker ima še te izpostavljene blatnike) ne zgleda tako hudo, obstaja tudi kompleten Lorinser kit ki je drugače dokaj zanimiv (jaz nebi vzel samo tistih škrg in pa zadnjih spoilerjev), je pa res da bi to naročil le, če bi ga imel namen res imeti še par let...
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Res je, G je kult in klasika - tudi mene to pali, dejansko pa je W222 res state of the art, neverjeten design, notranjost še bolj izpopolnjena (podvozje,motor,elektronika pa je od mojega modela - edino kar ''zna'' več, je popolna avtonomna vožnja - edino od opreme več so ogrevana naslonjala za roko, magic body control ki pa s 4maticom ni možen ter vrhunski Burmestrov 3D soundsystem), tako da ja W222 bi si kupil bolj zaradi upgrade-a oblike (čeprav,roko na srce, so mi določeni predeli na W221-sploh zadek, dejansko bolj všeč)
No, bomo videli je rekel ta slep :)

Drugače pa vidim, da imaš tudi ti bolida doma ;) lepo lepo RS je res nekaj posebnega v Audijevi diviziji in quattro zame še vedno daleč najboljši 4pogon.
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So okt 24, 2015 1:30 pm

Najboljši avto,ha, tukaj si me pa malo nasmejal, ker za moje pojme ga pač NI.
Avto je definitivno LEP, samo za tak denar jaz raje drugega.

Srečno in varno vožnjo še naprej.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So okt 24, 2015 2:56 pm

Sonderklasse je napisal/-a:Namreč ravno ves čar teh vozil je, da imajo na razpolago dodatno opremo, ki jo drugi avti tudi proti doplačilu nimajo.

Lep avto ni kaj sploh če ima človek rad te ladje samo osebno mislim, da je greh če ne sediš zadaj kjer imajo ti tipi avtomobilov velik poudarek.

Aja zanima me, če ima možnost tvoja S klasa doplačilo matrix led luči kot jih ima naprimer nova Astra ali Audi TT laser led glede na to, kar praviš zgoraj in tudi oba avtomobila sta kar nekal klas nižje uvrščena
Lp

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury So okt 24, 2015 3:33 pm

primozek68 je napisal/-a:Nimaš kej, gastrbajterji so pač od nekdaj radi razkazovali svoje avte ko so prišli v domovino. Sem bil pa prepričan, da je ta folklora izumrla,pa vidim,da ni. Whatevs'.

Verjetno kul avto drgač.

Kako že gre, če foušija bi gorela...

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So okt 24, 2015 6:44 pm

evilfury je napisal/-a:
primozek68 je napisal/-a:Nimaš kej, gastrbajterji so pač od nekdaj radi razkazovali svoje avte ko so prišli v domovino. Sem bil pa prepričan, da je ta folklora izumrla,pa vidim,da ni. Whatevs'.

Verjetno kul avto drgač.

Kako že gre, če foušija bi gorela...

Brez skrbi da ne. Vsaj dokler ni japonc, 4x4, pa vsaj 20 cm od tal.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse So okt 24, 2015 7:38 pm

emozul je napisal/-a:Najboljši avto,ha, tukaj si me pa malo nasmejal, ker za moje pojme ga pač NI.
Avto je definitivno LEP, samo za tak denar jaz raje drugega.

Srečno in varno vožnjo še naprej.

Najboljši avto na svetu se nisem spomnil jaz, pač pa je to sinonim za vse S-razrede, ko pridejo ven. Že od leta 1954.
Če ne verjameš, si poglej stare in nove članke kjerkoli želiš, kjer ga velikokrat tako nazovejo.
Če pa še vedno ne verjameš, pa mi najdi kak članek od konkurenta, kjer bi ga kdorkoli tako poimenoval ;) 8)
Zakaj mu tako pravijo?
Ker je prvič najbolj prodajen avto v luksuz-segmentu (daleč pred 7er-jem in A8, o LS-u in XJ-u sploh ne bom), ker drugič uživa najboljši imadge v poslovodstvih, tretjič dobi vedno največ design-nagrad (tako od bralcev revij, kot v strokovnih člankih in natečajih ipd.) ter ker je pionir v iznajdbah.
Ni zastonj rek, da je najprej v S-u, par leta zatem v 7er-ju in A8, 10 let zatem pa v avtih za ''navadne smrtnike'', ker to je pač fakt, ki ga lahko vedno in povsod preveriš.
Poleg tega, da je Mercedes-Benz izumil avtomobil sam, je izumil v svojih vozilih ogromno stvari, a izpostavil bom le nekaj le-teh in samo v S-ih:
- Prva varnostna kletka
- Prvi enetgijsko absorbcijski stebrički
- ABS
- Airbag
- ASR
- ESP
- Navigacija
- Xenon
- LED
- KeylessGo
- Distronic
- ActiveBodyControl
- Airmatic
- NigtVision
- InteligentLightSystem
- Asistent mrtvega kota ter vožnji ob črtah
- Samozatemnitvena ogledala
- Govorni ukazi
- Hlajeni sedeži
- Masažni sedeži
- HotStoneMasage sedeži
- Ločena avt.klima zadaj
- Stranski airbag
- Airbag za koleno
- PRE-SAFE system
- Airbag v varnostnem pasu z osvetljenimi lupinami za pas
- Avtonomna vožnja
- MagicBodyControl
in to je le nekaj procentov od vseh novitet, ki jih je Daimler kot prvič vgrajene v serijskem avtomobilu predstavil v svojih S-razredih v zadnjih 40 letih.
ZATO pač sinonim 'Najboljši avto na svetu'.
Jasno je, da je komu bolj všeč tudi kak drug avto in bi za ta denar imel raje kaj drugega.
A to z 'najboljši' nima veze, najlepši ni vedno tudi najboljši in seveda obratno ;)

Hvala za lepe želje, enako tudi tebi 8)
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse So okt 24, 2015 7:48 pm

pskoda je napisal/-a:
Sonderklasse je napisal/-a:Namreč ravno ves čar teh vozil je, da imajo na razpolago dodatno opremo, ki jo drugi avti tudi proti doplačilu nimajo.

Lep avto ni kaj sploh če ima človek rad te ladje samo osebno mislim, da je greh če ne sediš zadaj kjer imajo ti tipi avtomobilov velik poudarek.

Aja zanima me, če ima možnost tvoja S klasa doplačilo matrix led luči kot jih ima naprimer nova Astra ali Audi TT laser led glede na to, kar praviš zgoraj in tudi oba avtomobila sta kar nekal klas nižje uvrščena

Takole je:
Moj avto (kot model) je prišel ven leta 2009 in takrat debitiral s tako imenovanimi ILS (inteligent light system) žarometi.
To so žarometi, ki sami prilagajajo snop glede na :
- avtocesto (ožji in daljši snop)
- ovinke (širši in krajši snop)
- dež/meglo (inteziviteta žarometa)
Žarometi tudi svetijo v ovinek, dodaten žaromet pa je tudi posebej samo za 45 stopinjski kot (ko npr.zavijaš).
Sami preklapljajo iz dolgih v kratke in obratno.
Torej če imaš dolge in se pojavi v nasprotni smeri avto, sam spusti žaromet dol da s tem ne oslepi nasproti vozečega vozila.
Če pa imaš dolge in prideš za en avto v tvoji smeri, pa ga obsveti (torej dobesedno okrog njega, da ti s tem nudi še vedno širino, a ga ne slepi v vzratno ogledalo).

Naslednik mojega vozila W222 ima full LED žaromete (ice cubes), ki to delajo še bolj precizno.
V novem prihajajočem E-razredu (W213), pa bodo LED žarometi doživeli revolucijo, saj bodo nudile 254 pikčasto projekcijo (do sedaj 82), kar bo omogočalo, da bo vsak žaromet zase lahko dobesedno risal kje , ob kaj, ob kje bo svetil - in to je nekaj kar se trenutno ne da še z nobenimi laserskimi žarometi. Dolžino pa so z LED dosegli praktično enako, kot z laserskimi.
Tako da Daimler vztraja na LED-jih in argumentira, da se jih da bolj prilagajati cestišču ter okolici, kot laserske.

Sedaj pa na tvoj odgovor: matrix v 8-ici je od 2014 dalje, laser v 7er-ju od letos dalje. Glede na to, da je moje vozilo tehnološko gledano (čeprav je letnik 2011) iz leta 2009, seveda nima ne matrix ne laserja. A kot sem zgoraj že napisal, ga tudi novi ne bo imel, pač pa bo imel toliko bolj izpopolnjene LED žaromete, da bodo absolutno svetile bolj ostro, bolj natančno in predvsem bolj prilagodljivo, kot katerikoli laser do sedaj.
Je bil pa ILS revolucija, ki jo v 2009 seveda ni imel noben avto in še danes komaj kateri.
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So okt 24, 2015 8:12 pm

Sonderklasse je napisal/-a:Najboljši avto na svetu se nisem spomnil jaz, pač pa je to sinonim za vse S-razrede, ko pridejo ven. Že od leta 1954.

res je_še jaz se strinjam, drugače zaprisežen audijevec =P
In tudi za to vse kar nudi, se mi celo cena 50-tih tisočakov zdi dokaj normalna; res pa tudi ko bo stal 10% cene novega, to nikakor ni avto za nekoga, ki dela za minimalac....

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse So okt 24, 2015 8:23 pm

sašo5 je napisal/-a:
Sonderklasse je napisal/-a:Najboljši avto na svetu se nisem spomnil jaz, pač pa je to sinonim za vse S-razrede, ko pridejo ven. Že od leta 1954.

In tudi za to vse kar nudi, se mi celo cena 50-tih tisočakov zdi dokaj normalna; res pa tudi ko bo stal 10% cene novega, to nikakor ni avto za nekoga, ki dela za minimalac....

Se strinjam. Ogromnokrat kupijo S-a za 5 jurjev ljudje, ki so skoraj na minimalcih, potem ji shodi recimo en airmatic amortizer, ki stane 900 EUR+delo in je že konec veselja :D Zato jaz vedno pravim, sploh za tiste, ki imajo stare luksuzne ladje v lepem stanju, da so carji, kajti kupi jih lahko vsak, uporablja pa le redko kdo :mrgreen:
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Ne okt 25, 2015 9:24 am

Sonderklasse je napisal/-a:Hvala lepa!
Ja tudi meni nikoli niso logični primeri ljudi, ki vzame premium avto, potem ima pa notri šipe na vinto - če malo pretiravam :)
Namreč ravno ves čar teh vozil je, da imajo na razpolago dodatno opremo, ki jo drugi avti tudi proti doplačilu nimajo.
Sem pa iskal facelift model, ker je bilo na njemu spremenjenih čez 400 stvari, oblika (sploh LED žarometi) ga tudi pomladi.

Tjah, to s feltnami je vedno dilema. Po eni strani tudi 21 na tako velikem avtu (sploh ker ima še te izpostavljene blatnike) ne zgleda tako hudo, obstaja tudi kompleten Lorinser kit ki je drugače dokaj zanimiv (jaz nebi vzel samo tistih škrg in pa zadnjih spoilerjev), je pa res da bi to naročil le, če bi ga imel namen res imeti še par let...

Res je, G je kult in klasika - tudi mene to pali, dejansko pa je W222 res state of the art, neverjeten design, notranjost še bolj izpopolnjena (podvozje,motor,elektronika pa je od mojega modela - edino kar ''zna'' več, je popolna avtonomna vožnja - edino od opreme več so ogrevana naslonjala za roko, magic body control ki pa s 4maticom ni možen ter vrhunski Burmestrov 3D soundsystem), tako da ja W222 bi si kupil bolj zaradi upgrade-a oblike (čeprav,roko na srce, so mi določeni predeli na W221-sploh zadek, dejansko bolj všeč)
No, bomo videli je rekel ta slep :)

Drugače pa vidim, da imaš tudi ti bolida doma ;) lepo lepo RS je res nekaj posebnega v Audijevi diviziji in quattro zame še vedno daleč najboljši 4pogon.

Zanimivo, nisem zasledil, da je avtonomna vožnja prišla že v praktično uporabo na cestah. Po krajšem googlanju vidim, da je tudi Tesla pričela s tem v redni uporabi. (govorim o tem, da ima kupec končni izdelek na cesti - testiralo se jih je že leta prej)
Veš mogoče kako ima kaj Mercedes poslovanje, če v primeru avtonomne vožnje avta pride do prometne nesreče in je kriva računalniška napaka kdo odgovarja?

Hja, že od nekdaj sem si želel b7 RS ali pa c63 AMG in Januarja letos, ko sem iskal se je našel točno ta moj, ki je bil takšna priložnost, da je nisem mogel izpustit. C63 se takrat pri nas ni nobeden prodajal, uvažat pa se mi ni zdelo rentabilno... dmv je ubijalski, f*** that...

sašo5 je napisal/-a:

Res je, tu se pridružujem tudi jaz. MB S je kultni avto. Ni bil zastonj vladni avto za 3/4 svetovnih politikov, kraljev, itd.
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Ne okt 25, 2015 11:09 am

ven0m je napisal/-a:Zanimivo, nisem zasledil, da je avtonomna vožnja prišla že v praktično uporabo na cestah. Po krajšem googlanju vidim, da je tudi Tesla pričela s tem v redni uporabi. (govorim o tem, da ima kupec končni izdelek na cesti - testiralo se jih je že leta prej)
Veš mogoče kako ima kaj Mercedes poslovanje, če v primeru avtonomne vožnje avta pride do prometne nesreče in je kriva računalniška napaka kdo odgovarja?

Ja v praktično uporabo že, vendar le do 8 - 10 sekund, potem pa te vozilo že začne spominjati (zvočno in signalno), da moraš dati roke na volan.
Zakonsko moraš imeti še vedno vsaj eno roko na volanu.
So pa nekateri to že domiselno 'rešili' :) :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=Kv9JYqhFV-M

ven0m je napisal/-a:Hja, že od nekdaj sem si želel b7 RS ali pa c63 AMG in Januarja letos, ko sem iskal se je našel točno ta moj, ki je bil takšna priložnost, da je nisem mogel izpustit. C63 se takrat pri nas ni nobeden prodajal, uvažat pa se mi ni zdelo rentabilno... dmv je ubijalski, f*** that...

Zakon! Ja dmv je bolan danes za Slovenijo. Ampak ima A4 veliko prednost: quattro ga naredi bistveno bolj stabilnega in hitrejšega čez ovinke 8)
Jasno, zadnji pogon ima pa pač druge prednosti, a pozimi je groza: 457 PS na zadnji osi ne pridejo nikamor :) Pač noben avto ni za vse :)

Glede S-a pa jasno, ne vozijo ga zastonj predsedniki, diktatorji in top CEO-ji
''Now there is a car that sets standards for the century ahead - and it will be emulated for decades" ;)
https://www.youtube.com/watch?v=MfVX6IwY4PQ
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Ne okt 25, 2015 6:30 pm

Si že kdaj koristil garancijo Junge Sterne? Gre res za dvoletno garancijo brez omejitve kilometrov?

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Ne okt 25, 2015 6:42 pm

thunderbolt je napisal/-a:Si že kdaj koristil garancijo Junge Sterne? Gre res za dvoletno garancijo brez omejitve kilometrov?

Ne še. Jo je pa kolega in kar nekaj mojih strank - vse kot je treba.
Res gre za 24 mesečno garancijo brez omejitve kilometrov.
Če boš kdaj kupoval Mercedesa, ti zadevo resnično priporočam.
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Po okt 26, 2015 8:38 am

Sonderklasse je napisal/-a:
thunderbolt je napisal/-a:Si že kdaj koristil garancijo Junge Sterne? Gre res za dvoletno garancijo brez omejitve kilometrov?

Ne še. Jo je pa kolega in kar nekaj mojih strank - vse kot je treba.
Res gre za 24 mesečno garancijo brez omejitve kilometrov.
Če boš kdaj kupoval Mercedesa, ti zadevo resnično priporočam.

Pa velja to tudi če avto kupiš v DE in ga potem odpelješ v Slovenijo? Se da uveljavljati? Oče namreč malo gleda W205 pa pri nas ni nič pametnega.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po okt 26, 2015 3:35 pm

Europaweit:

http://www.mercedes-benz.de/content/ger ... stars.html

Ko sem malo bolj uč vrgel na tale Junge Sterne, mi je Mercedes postal veliko bolj zanimiv.

Sonderklasse - vidim, da se spoznaš na Benze: kakšen je po zanesljivosti 7g tronic plus? Načeloma je pohvaljen, najde se pa tudi težave z grobim prestavljanjem.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Po okt 26, 2015 5:01 pm

Najprej čestitke za nakup.
Pravi lepotec 8) , cena je pa tudi nora za to kar dobiš :o . Koliko km pa je imel ob nakupu?
Sonderklasse je napisal/-a:Ja tudi meni nikoli niso logični primeri ljudi, ki vzame premium avto, potem ima pa notri šipe na vinto - če malo pretiravam :)

Se popolnoma strinjam, v Nemčiji je čisto normalno, da na osnovno ceno avtomobila daš gor še 20% za doplačila, pri nas pa večinoma ''socialni'', važno da avto izgleda. Čeprav vidim, da mladi dajo kar poudarka na varnost in jim ni problem stisnit zraven še ''jurčka'' za asistence...

Sicer pa meni osebno ne ležijo takšni avtomobili in dejansko jih čas relativno hitro povozi. Sem zadnjič gledal enega 500CL-a. Ob nakupu je bil 180.000 EUR in avto je bil res top takrat. Ampak 8 let kasneje je pa nekako ostarel, požrešen starček. Večino tehnologije je namreč sedaj na voljo že v Golf-u (izboljšane seveda, saj je generacijo, dve novejša), čeprav nastavitve sedežev, ki jih ta ima, pa pri ''ljudskih'' avtomobilih še niso pogruntali :lol: . No, cenovno je bil pa tudi cenejši od Golfa :lol:, tako da v vsakem primeru, če so ti takšni avtomobili všeč in si jih lahko privoščiš, je to čista zmaga. Za nižjo ceno od novega Golfa namreč dobiš luksuzno ladjo. Nujno je le, da pred nakupom temeljito preveriš v kakšnem stanju je, sicer se zna zgodit, da se ti bo kmalu potopila, vključno s tvojim družinskim proračunom. :lol:

Še komentar na tiste Lorinser fotke zgoraj (moj osebni pogled): platišča so ok, ampak tisti podaljški in spojlerji pa bruh... To ni domena S-klase, vsaj upam. :lol:

PS: Še eno malce bolj konkretno vprašanje: kako je s porabo kaj? Prosil bi za opis relacij (AC, mesto, regionalka) kjer se avto uporablja, način vožnje (agresivno, ...) in pa številko zraven. Hvala.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Sr okt 28, 2015 10:33 pm

Renault VG je napisal/-a:Pa velja to tudi če avto kupiš v DE in ga potem odpelješ v Slovenijo? Se da uveljavljati? Oče namreč malo gleda W205 pa pri nas ni nič pametnega.

Tako je, velja tudi v SLO in povsod znotraj EU.
Pogoj je, da ti zadevo ureja uradno predstavništvo, potem ni težav.
thunderbolt je napisal/-a:Ko sem malo bolj uč vrgel na tale Junge Sterne, mi je Mercedes postal veliko bolj zanimiv.

lepo prebrati ;)

thunderbolt je napisal/-a:Sonderklasse - vidim, da se spoznaš na Benze: kakšen je po zanesljivosti 7g tronic plus? Načeloma je pohvaljen, najde se pa tudi težave z grobim prestavljanjem.

7Gplus je drugače dokaj dober avtomatik, bistveno boljši od 7G-ja (hitrejša odzivnost in boljša eficienčnost). Jasno pa je, da tako bulletproof avtomatikov, kot so bili 4 in 5 prestavni (še brez elektronske plate) , torej v W124, W140, R129 , najbrž ne bo nikoli več :/

mtl je napisal/-a:Najprej čestitke za nakup.
Pravi lepotec 8) , cena je pa tudi nora za to kar dobiš :o . Koliko km pa je imel ob nakupu ?
PS: Še eno malce bolj konkretno vprašanje: kako je s porabo kaj? Prosil bi za opis relacij (AC, mesto, regionalka) kjer se avto uporablja, način vožnje (agresivno, ...) in pa številko zraven. Hvala.

Ej hvala lepa :)
Ob nakupu je imel 94.000 km.
Ja s starejšimi modeli je vedno riziko, za 5-10 jurjev dobiš še danes nor avto, ki zame niti zastarel ni, saj je bila oblika takrat tako vesoljska in pred časom drugih, da je še danes lep. V bistvu brezčasen. Kar se tiče tehnologije pa je relativno, nekateri bolj ‘ljudski’ avti imajo res izboljšano, večina pa niti ne. Za primer ti povem keyless-go : v S-u prvič predstavljena avtomobilskemu svetu 1998 , leta 2002 pa jo je dobila tudi Laguna. Tjah odklepal in zaklepal si že tako kot v S-u, prižgal motor pa ne, saj si moral kartico prej vstaviti v neko špranjo in šele potem stisnil gumb (pri S-u si jo že takrat imel lahko v denarnici, rekelcu, kovčku in si le pritisnil na gumb).
Ja pri sedežih je Daimler res močen, sploh pri starejših modelih kjer so delali sedeže še iz kokosove palme in so bili praktično neuničljivi.
Kar se proračunov tiče, hehe, ja imaš prav, lahko so kar lepe cifre, zato predlagam vsakemu, ki kupuje luxusliner-ja za 5-10 jurjev, da ima preden gre v nakup vsaj še enkrat toliko denarja pripravljenega v rezervi samo za avto, če se kaj nepredvidenega pokvari. Kar pa se seveda lahko, še pri novem se lahko.
Kar se tiče porabe, o kateri me sprašuješ:
- mesto 13-15 L
- AC (160 kmh/tempomat) 9,5-9,9 L
- kombinacija : 11-12 L
Vozim dokaj kultivirano, se mi zdi škoda delati grdo s takim avtom, včasih peljem hitro a le po avtocesti ali pa čez kakšne ovinke (Ljubelj, Jezersko npr.).
Vsekakor se pozna napredek v tehnologiji: moj 1994 letnik S 420 je porabil vsaj 2 L več pri vseh vožnjah, s tem da imel skoraj 200 konjev manj :)
Če te še kaj zanima, kar vprašaj.
LP
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Sr okt 28, 2015 11:42 pm

Upajmo, da se ti ne bo začel kvarit.
Sicer ne razumem zakaj nemške tablice na avtu???A si iz Nemčije????
Avto, moj partner!
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov