Renault VG je napisal/-a:Pa velja to tudi če avto kupiš v DE in ga potem odpelješ v Slovenijo? Se da uveljavljati? Oče namreč malo gleda W205 pa pri nas ni nič pametnega.
Tako je, velja tudi v SLO in povsod znotraj EU.
Pogoj je, da ti zadevo ureja uradno predstavništvo, potem ni težav.
thunderbolt je napisal/-a:Ko sem malo bolj uč vrgel na tale Junge Sterne, mi je Mercedes postal veliko bolj zanimiv.
lepo prebrati

thunderbolt je napisal/-a:Sonderklasse - vidim, da se spoznaš na Benze: kakšen je po zanesljivosti 7g tronic plus? Načeloma je pohvaljen, najde se pa tudi težave z grobim prestavljanjem.
7Gplus je drugače dokaj dober avtomatik, bistveno boljši od 7G-ja (hitrejša odzivnost in boljša eficienčnost). Jasno pa je, da tako bulletproof avtomatikov, kot so bili 4 in 5 prestavni (še brez elektronske plate) , torej v W124, W140, R129 , najbrž ne bo nikoli več :/
mtl je napisal/-a:Najprej čestitke za nakup.
Pravi lepotec

, cena je pa tudi nora za to kar dobiš

. Koliko km pa je imel ob nakupu ?
PS: Še eno malce bolj konkretno vprašanje: kako je s porabo kaj? Prosil bi za opis relacij (AC, mesto, regionalka) kjer se avto uporablja, način vožnje (agresivno, ...) in pa številko zraven. Hvala.
Ej hvala lepa
Ob nakupu je imel 94.000 km.
Ja s starejšimi modeli je vedno riziko, za 5-10 jurjev dobiš še danes nor avto, ki zame niti zastarel ni, saj je bila oblika takrat tako vesoljska in pred časom drugih, da je še danes lep. V bistvu brezčasen. Kar se tiče tehnologije pa je relativno, nekateri bolj ‘ljudski’ avti imajo res izboljšano, večina pa niti ne. Za primer ti povem keyless-go : v S-u prvič predstavljena avtomobilskemu svetu 1998 , leta 2002 pa jo je dobila tudi Laguna. Tjah odklepal in zaklepal si že tako kot v S-u, prižgal motor pa ne, saj si moral kartico prej vstaviti v neko špranjo in šele potem stisnil gumb (pri S-u si jo že takrat imel lahko v denarnici, rekelcu, kovčku in si le pritisnil na gumb).
Ja pri sedežih je Daimler res močen, sploh pri starejših modelih kjer so delali sedeže še iz kokosove palme in so bili praktično neuničljivi.
Kar se proračunov tiče, hehe, ja imaš prav, lahko so kar lepe cifre, zato predlagam vsakemu, ki kupuje luxusliner-ja za 5-10 jurjev, da ima preden gre v nakup vsaj še enkrat toliko denarja pripravljenega v rezervi samo za avto, če se kaj nepredvidenega pokvari. Kar pa se seveda lahko, še pri novem se lahko.
Kar se tiče porabe, o kateri me sprašuješ:
- mesto 13-15 L
- AC (160 kmh/tempomat) 9,5-9,9 L
- kombinacija : 11-12 L
Vozim dokaj kultivirano, se mi zdi škoda delati grdo s takim avtom, včasih peljem hitro a le po avtocesti ali pa čez kakšne ovinke (Ljubelj, Jezersko npr.).
Vsekakor se pozna napredek v tehnologiji: moj 1994 letnik S 420 je porabil vsaj 2 L več pri vseh vožnjah, s tem da imel skoraj 200 konjev manj
Če te še kaj zanima, kar vprašaj.
LP