Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe jan 07, 2005 8:57 am

menjekul je napisal/-a:povej mi še zakaj so te felne (od alpine) tako zelo posebne :?: pri nas jih redko videvam, vem samo, da jih ma ena frizerka (pravzaprav je lastnica frizerskega salona , se opravičujem :P ) in ta je edina katero sem videl, da jih ima. so slovenski fan-i Bmw-jev tud nori na te felne? Zakaj jih nima več te feln? pri teh felnah me moti to, da imajo neskončno krakov -je*ba za pranje :?

Zato ker noro lepo zgledajo. Podobne ma tud BMW v ponudbi. Ja tud mi smo nori na te feltne samo nove so celo premoženje, pomoje tolk kokr sm jest dal za cel avto (odvisno od velikosti), dobit rabljene je pa loterija.

Tolk redke niso. Jih poznam nekaj, prijatelj jih je mel na tastari tastari petki, sam so ble baje bolj boge, en kolega jih ma na tastari 535i (če jo še imajo), v Horjulu je eden, en tip jih ima na prejšnji sedmici v velikosti 20", pa še kakšna se najde.

Glede čisščenja, so tud oni spreji oziroma čistila, ampak bi jih jaz z veseljem čistil. 8)
Slika

tomzl
Nov uporabnik

Napisal/-a tomzl Ne jan 09, 2005 12:17 am

Alpina B5 je glede na dane podatke po zmogljivostih večja zver kot M5. Zadeva je namreč taka, da je teh 500 KM pri Alpini bilo namerjenih med testiranji v vročem podnebju (puščavi). Alpina je na splošno zelo konzervativna pri uradnih podatkih glede zmogljivosti. Teh 500 KM je torej minimum, saj v normalnih pogojih avto razvije večjo moč, poleg tega pa po navoru močno poseka M5.

Tudi uraden podatek za B5 (avtomatik) 4.7 s do 100km/h je treba vzeti z rezervo. Za B7, ki si deli isti motor, ampak je mnogo težji, so recimo citirali čas 4.8 s, na testih pa je dosegal 4.6 s. Glede na to, da bodo ponudili v B5 tudi ročni menjalnik je varno reči, da bodo zmogljivosti B5 boljše od samega M5. Poleg tega bo B5 na voljo tudi kot touring. :)

Kar je še bolje, tudi cena B5 naj bi bila nižja od M5. Pri teh dveh avtih gre za dva popolnoma drugačna koncepta. Poanta Alpine je, da navzven ne kaže svojih zmogljivosti. Pravi volk v ovčji koži torej.

Legendarni B10 Bi-Turbo (E34) je že leta 1989 ponujal zmogljivosti na ravni E39 M5 (5.3 s do 100 km/h, 290 km/h). Razen prednjega podaljška in drugih felten je izgledal kot serijski 535i.
With an automatic transmission, shift happens.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne jan 09, 2005 10:19 pm

Alpina je proizvajalec, ne firma za predelave in je zelo spoštovana med navdušenci. Raje Alpino, kot primerljiv serijski BMW. Me pa zanima koliko široke zadnje gume ima ta zadeva...

tomzl
Nov uporabnik

Napisal/-a tomzl Ne jan 09, 2005 11:34 pm

275/35 ZR19

PDF prospekt Alpine B5
http://www.alpina-automobile.de/pdf/B5-2005.pdf
With an automatic transmission, shift happens.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov