Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr jan 12, 2005 8:41 pm

[quote="tomaz40"]Phaeton mi je sicer všeč že odkar je prišel ven samo imel ga pa ne bi. Imam občutek da za tak denar kolikor daš zanj, dobiš drugje bistveno več avta.

Drugač so se pa pr VW pritoževal da ni uspešen model in da ga ne prodajo zadosti.[/quote]

glede prodaje je sigurno res. saj jih na cesti ni veliko, ker vsak ki da nekaj na svoj imidž bo kupil za tako vsoto raj bmw al pa mercedes.
so pa prekanjeni pri vw, poglej kaj vse naredijo za lastnike tega avta:
-če ti zmanjka bencina kjerkoli v evropi pokličeš na najbljižji vw in ti ga pripeljejo in krijejo stroške dostave do 175 € (vw banka).
-če se zaletiš na cesti kjerkoli na svetu, in je avto nevozen, vozniku in sovoznikom plačajo hotel za 5 dni, katerega si sam izbereš

ko to vse prebereš (pa še stvari je) si zamisliš kaj ljudje vse naredijo da bi si pridobili stranke.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr jan 12, 2005 8:49 pm

zadnje dve leti me preseneča kako se ljudje obračajo na zgodovino avtomoblizma in govorijo kaj vse nekatera firma lahko prodaja (izdela) neka druga pa spet ne. meni osebno so to mal larifari zadeve. tale avtoček nima jermena kar se mi zdi, da mora bit kr supr. ampak to niti ni pomembno. glede porabe. ne mi govorit, da ma 275KM od audija a8 tako majhno porabo :roll: . to so sam številkice. ko ga stisneš veliko več pije ;) . sicer pa je med njima razlike za 2 milje že v osnovi (kaj šele, če kaj dodajaš omenjenemu audiju). in teh nekaj litrov dizla gor al dol...ah dj no..drobiž

splash. zdi se mi da mora bit super avto. sam za every day use se mi zdi pa prevelka krava. sploh parkiranje mora bit kar lušna stvar - al parkira čez dva (vertikalno seveda :P )

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr jan 12, 2005 9:17 pm

splash je napisal/-a:glede prodaje je sigurno res. saj jih na cesti ni veliko, ker vsak ki da nekaj na svoj imidž bo kupil za tako vsoto raj bmw al pa mercedes.
-če ti zmanjka bencina kjerkoli v evropi pokličeš na najbljižji vw in ti ga pripeljejo in krijejo stroške dostave do 175 € (vw banka).
-če se zaletiš na cesti kjerkoli na svetu, in je avto nevozen, vozniku in sovoznikom plačajo hotel za 5 dni, katerega si sam izbereš

ko to vse prebereš (pa še stvari je) si zamisliš kaj ljudje vse naredijo da bi si pridobili stranke.

Pri avtu za toliko denarja (öber klassa) je odločitev za nakup odvisna od vse kaj drugega, kot pa od tega, da ti pooblaščeni dealer pripelje gorivo ter plača namestitev v hotelu...je pa to vseeno lepa gesta! Človeku, ki je pripravljen plačati 15+ miljonov za avto je pomembno predvsem, kakšen ugled/prestiž mu prinese tak avto...in ravno to manjka Phaetonu - zato pa tudi tako slabe prodajne številke :?

Sem pa že takoj, ko je prišel Phaeton V10 TDI na trg bral, da je Audi izjavil, da je ta motor prerobat :!: ter da bodo za potrebe svojega A8 raje uporabljali preizkušeni V8!
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr jan 12, 2005 9:26 pm

menjekul je napisal/-a:zadnje dve leti me preseneča kako se ljudje obračajo na zgodovino avtomoblizma in govorijo kaj vse nekatera firma lahko prodaja (izdela) neka druga pa spet ne. meni osebno so to mal larifari zadeve. tale avtoček nima jermena kar se mi zdi, da mora bit kr supr. ampak to niti ni pomembno. glede porabe. ne mi govorit, da ma 275KM od audija a8 tako majhno porabo :roll: . to so sam številkice. ko ga stisneš veliko več pije ;) . sicer pa je med njima razlike za 2 milje že v osnovi (kaj šele, če kaj dodajaš omenjenemu audiju). in teh nekaj litrov dizla gor al dol...ah dj no..drobiž

splash. zdi se mi da mora bit super avto. sam za every day use se mi zdi pa prevelka krava. sploh parkiranje mora bit kar lušna stvar - al parkira čez dva (vertikalno seveda :P )

To je pa ena izmed cen ki jo je treba plačat če hočeš imet velik avto (vw phaeton, bmw serije 7, audi a8,...) :)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr jan 12, 2005 9:36 pm

sj maš senzorje za parkiranje pa ga stlačš kamor češ :P

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr jan 12, 2005 10:15 pm

Brez zamere nocm te zalt sam ta avto okj res je lep sam za moje pojme je crap :) za ceno tega avta dobis v ljubljan 3 sobno stanovanje npr v fuđinah tko da mal v razmislek :) cez 10 let ko bo tvoj avtu pusu na ceni bom jst meu od stanovanja saj se enkrat tolk :) tist kes k ste ga zabil je za moje pojme brezveze zabit kes :) sorry :D

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Sr jan 12, 2005 10:21 pm

Tattoo- je napisal/-a:
splash je napisal/-a:glede prodaje je sigurno res. saj jih na cesti ni veliko, ker vsak ki da nekaj na svoj imidž bo kupil za tako vsoto raj bmw al pa mercedes.

Pri avtu za toliko denarja (öber klassa) je odločitev za nakup odvisna od vse kaj drugega, kot pa od tega, da ti pooblaščeni dealer pripelje gorivo ter plača namestitev v hotelu...je pa to vseeno lepa gesta! Človeku, ki je pripravljen plačati 15+ miljonov za avto je pomembno predvsem, kakšen ugled/prestiž mu prinese tak avto...in ravno to manjka Phaetonu - zato pa tudi tako slabe prodajne številke :?

Sem pa že takoj, ko je prišel Phaeton V10 TDI na trg bral, da je Audi izjavil, da je ta motor prerobat :!: ter da bodo za potrebe svojega A8 raje uporabljali preizkušeni V8!

pri tej mašini v10 tdi so mogli navor iz nekaj krepko čez 1000nm omejit na 750nm
ker ko so pohodli gas do konca in je ves tisti navor na menjalnik prišel ga je zmlelo
ker ni zdržal take sile :twisted: verjetno zaradi tega se ga audi "boji" dat v njihove
a8-ke.
Slika

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Sr jan 12, 2005 10:32 pm

BI dali pa močnejši oz. vzdržljivejši menjalnik v avto.
:?:

Če veyron-ov menjalnik zdrži 1250 Nm navora bi pa tud za phaetona lahko uporabili isti menjalnik :?:
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr jan 12, 2005 10:33 pm

PiLLLe je napisal/-a:Brez zamere nocm te zalt sam ta avto okj res je lep sam za moje pojme je crap :) za ceno tega avta dobis v ljubljan 3 sobno stanovanje npr v fuđinah tko da mal v razmislek :) cez 10 let ko bo tvoj avtu pusu na ceni bom jst meu od stanovanja saj se enkrat tolk :) tist kes k ste ga zabil je za moje pojme brezveze zabit kes :) sorry :D

LP PiLLLe

to da dobiš 3 sobn flet na fužinah za 18milj je...že mal staro. smo ga mi prodajal v šiški pred 4 leti in komaj šel za 21milj (našo sosesko so primerjali s fužinami in so rekli "ocenjevalci" max 17 milj)...no sedanji lastniki so se izselili in prodali ta naš isti flet za 30 ;) . now that's bussiness. pa ni na fužinah več tok gorzn, majo fleti kr ceno ;)

če si pa oseba prvoči avto za tok dinarjev pa ne morš o tem kok bo zgubil, ker ga to itak ne zanima ;)

ps: kok boš keša spušil na bejbi...bolš da niti ne premišljuješ :rofl

mal je off topic sam mal heca je pi žih lahko :mrgreen:

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Sr jan 12, 2005 10:34 pm

Demo je napisal/-a:BI dali pa močnejši oz. vzdržljivejši menjalnik v avto.

Če veyron-ov menjalnik zdrži 1250 Nm navora bi pa tud za phaetona lahko uporabili isti menjalnik :?:

verjetno bi vse skupaj preeeedrago prišlo in se jim bol izplača ta varjanta.
Slika

Uporabniški avatar
Rancid
Stalni uporabnik

Napisal/-a Rancid Sr jan 12, 2005 11:03 pm

Golfy je napisal/-a:
music_man je napisal/-a:VW ni isto kot BMW

je pa boljše 8)

Je pa v resnici velik slabs :D

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Sr jan 12, 2005 11:14 pm

Rancid je napisal/-a:
Golfy je napisal/-a:
music_man je napisal/-a:VW ni isto kot BMW

je pa boljše 8)

Je pa v resnici velik slabs :D

Se že začenja :?
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Sr jan 12, 2005 11:17 pm

Sicer pa tukej je primerjava (se mi zdi še najbolj primerna glede na podane možnosti):

http://www.najdi.si/avtomobili/avtoprimerjave.jsp?znamka1=VOLKSWAGEN&znamka0=AUDI&modeltip0=A8++4.0+TDI+quattro&cols=2&modeltip1=PHAETON+V10+TDI

Za točnost podatkov ne odgovarjam :)
Če je ravno, ni zabavno.

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr jan 12, 2005 11:39 pm

PiLLLe je napisal/-a:Brez zamere nocm te zalt sam ta avto okj res je lep sam za moje pojme je crap :) za ceno tega avta dobis v ljubljan 3 sobno stanovanje npr v fuđinah tko da mal v razmislek :) cez 10 let ko bo tvoj avtu pusu na ceni bom jst meu od stanovanja saj se enkrat tolk :) tist kes k ste ga zabil je za moje pojme brezveze zabit kes :) sorry :D

LP PiLLLe

Brez zamere, ampak verjetno imajo pri fantu doma ne stanovanje na fužinah ampak eno lepo hišo + še kakšno drugo malenkost. Vsaj v večini primerov je tako. Enostavno, če imaš 300k plače se voziš z avtomobilom za 2 miljona. Če imaš 3 miljone se voziš s phaetonom.

Drugač pa super avto. Sicer škoda ker je dizel, nevem zakaj bi ćlovek hotu met 5.0 dizla. Modna muha pomoje.
Drugač pa ni da ni. Bi takoj mel tole za drugi avto :) Za daljše ture more bit hudo udoben.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr jan 12, 2005 11:40 pm

Demo je napisal/-a:Sicer pa tukej je primerjava (se mi zdi še najbolj primerna glede na podane možnosti):

http://www.najdi.si/avtomobili/avtoprimerjave.jsp?znamka1=VOLKSWAGEN&znamka0=AUDI&modeltip0=A8++4.0+TDI+quattro&cols=2&modeltip1=PHAETON+V10+TDI

Za točnost podatkov ne odgovarjam :)

mah te primerjave kle gor so prou glupe,pouno netočnih podatkou al pa mal pomankljivih,najbl se pa z gumam motjo,še za nobenga niso prou napisal,kukr sm jst gledu,tko da to je sm tko,na hitro ;) drgač pa kul avto,velka ladja

LP
Slika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr jan 12, 2005 11:43 pm

iKst je napisal/-a:

LP PiLLLe

Brez zamere, ampak verjetno imajo pri fantu doma ne stanovanje na fužinah ampak eno lepo hišo + še kakšno drugo malenkost. Vsaj v večini primerov je tako. Enostavno, če imaš 300k plače se voziš z avtomobilom za 2 miljona. Če imaš 3 miljone se voziš s phaetonom.

Drugač pa super avto. Sicer škoda ker je dizel, nevem zakaj bi ćlovek hotu met 5.0 dizla. Modna muha pomoje.
Drugač pa ni da ni. Bi takoj mel tole za drugi avto :) Za daljše ture more bit hudo udoben.

če bi meu 300k plače se neb vozu v avtu za 2 mio,saj jst ne,bi si lahko kj bolšga prvošču,zakaj ej pa dizla uzeu si lahko pa le mislm...mogoče zarad racionalnosti in ker ve da bi bencinc žru nenormalno veliko :? pomoje bo kr to to ;) dont blame me if im wrong :oops: ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Če jan 13, 2005 1:53 pm

Demo je napisal/-a:BI dali pa močnejši oz. vzdržljivejši menjalnik v avto.

Veyronov ne zdrži navora :lol: Zakaj misliš da majo take probleme z njim
:D

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Če jan 13, 2005 2:51 pm

frend ma touarega z isto mašino in je pravi tank in lahk rečem le najbolše. avto se dobr počuti tako na avtocesti, kot na terenu in je super. verjetn tud tale phaeton ne more bit tako slab, da pa nima tv zadaj, ja bad ne :D js ne bi zdržu brez hehe :D
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če jan 13, 2005 3:12 pm

rok46 je napisal/-a:
iKst je napisal/-a:

LP PiLLLe

če bi meu 300k plače se neb vozu v avtu za 2 mio,saj jst ne,bi si lahko kj bolšga prvošču,zakaj ej pa dizla uzeu si lahko pa le mislm...mogoče zarad racionalnosti in ker ve da bi bencinc žru nenormalno veliko :? pomoje bo kr to to ;) dont blame me if im wrong :oops: ;)

LP

No me zanima, ko bo treba enkat vse svoje stroške pa družinske mogoče, stanovanje itd plačevat, koliko ti bo ostalo za kak dražji avto.. Dokler si sam in bluziš je lahko, ker ves denar ki ga dobiš vržeš v avto...
Slika

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če jan 13, 2005 5:11 pm

tale najdi.si je zanič. gume so pa res totalno narobe. kukr jst vem mamo 18 col gor in ne 17 ,pa so serijske. ;)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov