Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Kekec
Nov uporabnik

Re: TWINGO Predelave!!

Napisal/-a Kekec So maj 25, 2002 9:40 am

Ja sedezi bojo tam okol 35000 sit za 1/kos.
Twingo Sport

Kekec
Nov uporabnik

Napisal/-a Kekec So maj 25, 2002 9:40 am

Lahko pa tudi vec odvisno kok se zmisljujes.
cao!
Twingo Sport

Kekec
Nov uporabnik

Napisal/-a Kekec So maj 25, 2002 6:53 pm

JO spet jest morim a mi lahko sej kir pomaga kar sm zgorej napisu .
Saj kaksno pametno rec da se bi dal zamenat al pa popravt na masini?
OK THX!!
Twingo Sport

G-4S

Napisal/-a G-4S Ne maj 26, 2002 10:39 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Kekec
Nov uporabnik

Napisal/-a Kekec Ne maj 26, 2002 11:45 am

JO
Ja menjalnik predelat a kakiga druzga notr dat od mocnejsega avta al kr tega kot mam notr zej v twingicu.Kdo pa to popravlja pa kot je cena pa kaksne so spremembe kok je pol razlike?
THX CAO!!
Twingo Sport

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne maj 26, 2002 2:21 pm

Menjalnik z daljsimi prestavami pomeni slabse pospeske. Tega ti pa pri twingotu nebi priporocal kar ze tko bolj slabo vlece.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Ne maj 26, 2002 10:10 pm

Z menjalnikom se ti ne splača ukvarjat, vsaj po moje. ;)
Skoncentriraj se na elektroniko, boš največ pridobu v razmerju s tem kok te bo koštal. Jst ti odsvetujem kakšne bl hude "hardverske" posege.
Slika Slika

Kekec
Nov uporabnik

Napisal/-a Kekec Ne maj 26, 2002 10:35 pm

Jo
a pol nejbol elektronko menat.Sam ce elektronko menam a pol je tut dobr da odmicno gred zamenam?A pa koga poznas da je dober v tem ?
Al pa kirga ka bi mi kolektor naredu al pa kje se da to zrihtat?
Zakaj pravis da ti nebi prevec hardverske posege delav?
Mene sam zanima kako bi avto nastimu da bi koncna hitrost bla velik al pa sej neki vecja?
OK THX CAO!!!
Twingo Sport

Kekec
Nov uporabnik

Napisal/-a Kekec Po maj 27, 2002 3:52 pm

Hi
kaksna bi bla moznost ,da masino zamenam od kakiga druzga avtomobila.
Pol vem ja da bo treba bremze bol hude pa ojacat ga bo treba (rollbar)pa tko naprej sam to ni problem.Sam zanima me ce se da masino zamenat od kirih avtov pa kuk mocne pa kok to prblizn stane?
OK CAO!!
Twingo Sport

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po maj 27, 2002 4:06 pm

Zamenjaš čip (t.i. eprom ), skor obvezno zamenaš še odmično gred, ker je šele pol efekt taprav, daš gor športni kat. ( okrog 50.000 sit se mi zdi ). Daš dol zračni filter in daš nardit t.i. airbox,...

Najbolš, da se oglasiš pri Urbančiču v Tomačevem, Lj. ( Motorsport Urbančič ), ki rihta dirkalne avtomobile za slo. državno prvenstvo. Samo tam te kar hitro na realna tla spustijo, tko da ne pričakuj kakšne pretirane zagretosti ( sred dirkalne sezone imajo tut kar velik dela ).

Hardverski posegi grejo hitr navzkriž z elektroniko, ki jo je v novih avtomobilih čedalje (pre)več. ;)
Slika Slika

Kekec
Nov uporabnik

Napisal/-a Kekec Po maj 27, 2002 5:58 pm

JO
Kaj je to misleno sportni kat?Drgac mam zej gor sportni filtr K&N pa eno cev spelano da mi direktno piha v sportni filtr.Kok pa prdobis ce katalizator dol das?Pa se to me zanima kok je efekta ce zamenam samo cip brez odmicne gredi pa kir cip naj dam notr pa kje ga dobim,cena?
THX
CAo!!

[Sporočilo uredil/a Kekec na dan 27.05.2002 ob 20:59 GMT]
Twingo Sport

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po maj 27, 2002 6:47 pm

Športni kat. je katalizator, ki ga ponavadi uporabljajo dirkači ( obvezen je predvsem za rally avtomobile ). Samo čip ti bo prinesu bl mal moči. Tko kot sem že reku: najboljš, da se oglasiš pri omenjenem Urbančiču, (lahko pa tut v Kamniku pri Pogačarju) in ti bojo oni to v nulo razložil. So že ful dirkalnih avtov nardil in ni hudič, da ne bojo tut tvojga Tvingota poštimal. Sam koštal te pa bo. To je moj nasvet. ;)

Jst sem zdej več al manj izčrpal svoj vir nasvetov tko, da ti želim velik uspeha pri predelavah in pričakujem post kako je šlo. :D :D :D
Slika Slika

Kekec
Nov uporabnik

Napisal/-a Kekec Po maj 27, 2002 10:09 pm

JO
HVALA TI ZA NASVETE IN IZCRPNE INFORMACIJE!!
SAM TO TE BI SE PROSU CE MAS KAKO STEVILKO OD TEH DVEH MAJSTROV?
HVALA
CAO!!
Twingo Sport

G-4S

Napisal/-a G-4S To maj 28, 2002 9:55 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To maj 28, 2002 10:00 am

Kekec: telefonske sem ti poslal po mailu, upam da jih boš dobu. ;)
Slika Slika

Neptune
Nov uporabnik

Napisal/-a Neptune To jul 02, 2002 12:02 pm

Dragi Kekec!

Najprej eno enostavno vprasanje. Zakaj se toliko mucis s tem, kako bi twingota spravil na 190km/h in 90 konjev? Dejstvo je, da bos za predelave zmetal toliko, kot bi dal za novega CLiota 1.4 16V, ki brez tezav rukne do 200 km/h. Pa se 100hpjev ma.

Nadalje... odmicna gred. Pridobis najvec 10hp skupaj s cip tuningom. Odmicna gred stane vsaj 500eurov + cip tuning za renaulte do 1.4l stane pri meteor tuningu 70k sit. Ce sestejes... je to skoraj 200k sit (in to brez montaze gredi). Podobne zadeve so z izpusnimi kolektorji in katalizatorji. Po mojem je se najbolj pametno kar lahko naredis iz twinga... daj pobrusit glavo oz. povecaj kompresijo na razmerje 10:1 (zdaj je verjetno nekje 9:1 ali 9.5:1). S tem bi glede na ceno se najvec pridobil (vsaj mislim;). Drugace pa ce hoces konje... prodaj twinga in kupi williamsa ali pa 19ko 16V ;)) Pa se dnar ti bo ostal za turbo kit ;).

Neptune

P.S: Ce mislis, da bos imel masino registrirano 1.1 s 55 konji (zaradi manjse registracije), v resnici pa navito na 90 konjev... si ubral malce napacno pot. Twingo ni avto za take hece...
Neptune (Clio navadni ;)

Uporabniški avatar
Anzi
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Anzi To jul 11, 2006 8:40 pm

Se strinjam, pošten komentar. Nabavi si vsaj kako 16V mašinco, za začetek kakšno vsaj 1.8, kakšno lantrco, čez glavo za vsacga bučka, pa tudi tacga avta ni škoda za odpad

Neptune je napisal/-a:Dragi Kekec!

Najprej eno enostavno vprasanje. Zakaj se toliko mucis s tem, kako bi twingota spravil na 190km/h in 90 konjev? Dejstvo je, da bos za predelave zmetal toliko, kot bi dal za novega CLiota 1.4 16V, ki brez tezav rukne do 200 km/h. Pa se 100hpjev ma.

Nadalje... odmicna gred. Pridobis najvec 10hp skupaj s cip tuningom. Odmicna gred stane vsaj 500eurov + cip tuning za renaulte do 1.4l stane pri meteor tuningu 70k sit. Ce sestejes... je to skoraj 200k sit (in to brez montaze gredi). Podobne zadeve so z izpusnimi kolektorji in katalizatorji. Po mojem je se najbolj pametno kar lahko naredis iz twinga... daj pobrusit glavo oz. povecaj kompresijo na razmerje 10:1 (zdaj je verjetno nekje 9:1 ali 9.5:1). S tem bi glede na ceno se najvec pridobil (vsaj mislim;). Drugace pa ce hoces konje... prodaj twinga in kupi williamsa ali pa 19ko 16V ;)) Pa se dnar ti bo ostal za turbo kit ;).

Neptune

P.S: Ce mislis, da bos imel masino registrirano 1.1 s 55 konji (zaradi manjse registracije), v resnici pa navito na 90 konjev... si ubral malce napacno pot. Twingo ni avto za take hece...
Ej, kam pa tk dirkaš,
Anzi

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC To jul 11, 2006 8:46 pm

Anzi je napisal/-a:Se strinjam, pošten komentar. Nabavi si vsaj kako 16V mašinco, za začetek kakšno vsaj 1.8, kakšno lantrco, čez glavo za vsacga bučka, pa tudi tacga avta ni škoda za odpad

hahahahahhahahahah za zacetek :lol: :lol: :lol: se dobro da nima ze 4 leta izpit od kar je napisal post :lol:
Slika

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi To jul 11, 2006 8:50 pm

in DAAAAAAAAAAAAAA

Mislim, da imamo zmagovalca, ki je odgovoril na 4 leta staro temo :lol: :lol: :noro :noro :noro :rofl :rofl :woohoo :woohoo :woohoo :bonk :bonk :bonk :cry :cry :cry

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky To jul 11, 2006 9:08 pm

CockroaC je napisal/-a:
Anzi je napisal/-a:Se strinjam, pošten komentar. Nabavi si vsaj kako 16V mašinco, za začetek kakšno vsaj 1.8, kakšno lantrco, čez glavo za vsacga bučka, pa tudi tacga avta ni škoda za odpad

hahahahahhahahahah za zacetek :lol: :lol: :lol: se dobro da nima ze 4 leta izpit od kar je napisal post :lol:

Pa že takrat je biu star 24...LOOOOL :har :har :har :har :har
Sicer pa,Anzi je nov uporabnik,tak da ga ne čist do kraja zabedirat,da sploh ne bo več hotu na forum pridet ;) Pač je mal forum prečekiru...sj js grem tut velikrat še mal starejše teme pogledat...sam pač nč ne odgovorim :lol: Zej vidim da bolš da ne... :lol: :lol:
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov