No ja jst sem si ogledal Lado Desetko karavan 1,5 91 KM za 2.15 mio,
avto je kovinsko siv ima 4xES,centralno, tunirana stekla, servo in po višini nastavljiv volan, po višini nastavljivi varnostni pasovi, po tretini deljivo zadnjo klop, 3 zavorno luč, radio.
Če jo primerjam s svojo desetko modelno leto 2000, reg 01 je nova inzelana precej bolje, predvsem je porihtana notranjost, kjer so nekaj delov zamenjali in odpravili nekaj največjih šlamparij na karoseriji. Notranjost je temnejša in na videz in otip prijetnejša,tako plastika kot blago. Jaz imam občutek, da je celoten avto bolj kvaliteten in bi po ruskih novičkah moral tudi biti, saj so navajali, da so avtomobili modelnega leta 05
izdelani iz boljših materijalov, da so izboljšali protikarozijsko zaščito.... in malo dvignili ceno.
Lade so skenslal iz našega trga zaradi nerednih dobav, saj so samo vsake toliko časa nekaj poslali, pol pa nihče ni vedel kdaj bo naslednja pošiljka in to kar je prišlo je ponavadi bilo uvoženo preko kakšnega drugega uvoznika za katero drugo državo, nekaj časa za Italijo.. Ta lada, ki sem jo šel pogledat včeraj pa je imela pod žmigovci na blatnikih logotip uvoznika za grški trg. Tako, da dvomim, da bodo dobave novih vozil poslej res redne, saj ne verjamem, da vozila prihajajo direktno iz Rusije, kot tudi v preteklosti niso vedno in to seveda dviguje tudi ceno.
Desetko vozim že kar nekaj časa in tisti ljudje, ki se ravno ne zanimajo za avtomobilizem ponavadi še sploh niso slišali zanjo, le kako bi? In nekaj jih je menilo, ko so prvič videli mojo desetko, da so mislili, da je Lada že propadla, takrat pa so bile desetke na našem trgu že 4 leta in so se dobave ravno prenehale. Tako, da razlog da jih ni, ni v tem, ker tega nebi nihče hotel kupit, vendar v tem ker je bil in verjetno tudi bo uvoz skoraj ne vreden omembe in, da ljudje za to Lado še slišali niso. Vprašanje pa je tudi koliko imajo Rusi sploh interes po izvozu saj jim pomoje povzroča samo stroške.
Kakor koli, jaz sem s tem avtomobilom zelo zadovoljen in in zadovoljuje vse moje potrebe po transportu in avto sploh ni tako slab, do sedaj sem sliša od znancev, kolegov...l mnogo komentarjev na to desetko in tisti skoraj dobesedni "k si nor! to sranje si kupu?" in kaj podobnega nisem slišal nikoli več, ko se je oseba, ki je to izjavila, ki lade v življenju skoraj še ni videla peljala z mano ali se usedla za volan. Vendar je dokaj pozitivno presenečenih odzivov precej več in s tem avtom vam garantiram, da vas bodo opazili kjer koli se boste pojavili
No to je to,

ups, pa kdo bo to brau??
LP