Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Ne okt 16, 2005 12:27 am

kok je pa kej poraba pri takem avtu? normalna in mal divjanja?
zanimam se za pezo 106 1.6 GTI. pa ma 118 konjev, torej nekje kot ti. zelo me zanima poraba...skoda da jih je tok mal v SLO

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Ne okt 16, 2005 1:01 pm

Super avtocek, res legenda, sploh ce je rallye.

Ampak rally in GTi (oz. S16 pri nas) bi morala imeti obadva po 120KM, s tem da je bil rallye malo lazji in imel nekoliko drugacno nastavitev podvozja - v praksi se je kar poznalo.

Tako da ne vem od kod tvojemu 100KM po prometni + 20KM s cipom? :? Morda kaksna speciala verzija za IT trg, ampak tista s cipom je pa se vedno malo lovska oz. nemogoca. ;)
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Ne okt 16, 2005 1:11 pm

Loopz je napisal/-a:Super avtocek, res legenda, sploh ce je rallye.

Ampak rally in GTi (oz. S16 pri nas) bi morala imeti obadva po 120KM, s tem da je bil rallye malo lazji in imel nekoliko drugacno nastavitev podvozja - v praksi se je kar poznalo.

Tako da ne vem od kod tvojemu 100KM po prometni + 20KM s cipom? :? Morda kaksna speciala verzija za IT trg, ampak tista s cipom je pa se vedno malo lovska oz. nemogoca. ;)

Rally kot je meni znano je 1.6 100km. GTI (oz S16) pa 1.6 16V 120KM.

No ta GTI seka kot pri norcih in je pravi gokard! Sej je tud na tem forumu nekdo ki ma 106 GTI. Naj se javi. :D ;)
The MAN

Uporabniški avatar
mišel
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a mišel Ne okt 16, 2005 2:08 pm

salesky je napisal/-a:
Loopz je napisal/-a:Super avtocek, res legenda, sploh ce je rallye.

Rally kot je meni znano je 1.6 100km. GTI (oz S16) pa 1.6 16V 120KM.

No ta GTI seka kot pri norcih in je pravi gokard! Sej je tud na tem forumu nekdo ki ma 106 GTI. Naj se javi. :D ;)

mater kaj dela :twisted: :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Ne okt 16, 2005 5:29 pm

poraba...
pri moji vožnji cca 10, fotr pa cca 8
s ga morm pelat na dyno :)
tud teža nevem kok je, homologiral so mi 930 kg....
je pa res... gokart:)
lp
alessio...
dons bi se mogl dobit :?
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
ALESsio
Nov uporabnik

Napisal/-a ALESsio Ne okt 16, 2005 6:07 pm

nc hudga pa drugic ane
ce ne prej pa u petek obvezno dej mi msn na pm sendi sm ti ucer pozabu rect :?

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Ne okt 16, 2005 6:22 pm

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zadnjič spremenil cossy, dne Sr okt 19, 2005 6:25 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
SMAJL
Nov uporabnik

Napisal/-a SMAJL Ne okt 16, 2005 7:36 pm

mevden je napisal/-a:kok je pa kej poraba pri takem avtu? normalna in mal divjanja?
zanimam se za pezo 106 1.6 GTI. pa ma 118 konjev, torej nekje kot ti. zelo me zanima poraba...skoda da jih je tok mal v SLO

Če te skrbi poraba, tega avta ne boš izkoristil niti 10% :) Pri GTiju je poraba ob normalni vožnji sicer lahko zelo nizka, tam okol 7ll/100km drugače pa ob dokaj hitri vožnji okol 9l. Če pa misliš stalno divjat bo pa usekakor 10+. Za rallye je poraba gledano po manualu višja za 0.1l/100km :D

Drugače pa ne vem kod ste vi dobili ven neke 125 konjev in kej vem kake verzije še...Obstaja rallye, ki je 1.6 8v in ima nekaj nad 900kg ter 101 konj in GTi ki ima 950kg in 118konjev. Večja teža gre predvsem na račun klime, use dodatne elektronike in "udobja". Za Italijo vem da so poleg GTija delali tudi rallye verzijo z 1.6 16v motorjem.

Nejko lep rallye, samo da ima 120 konjev samo s čipanjem ti ne verjamem. Na te konje pridejo z menjavo filtra, komplet menjava auspuha z kolektorjem, športnimi odmičnimi in na koncu še s čipanjem. Z enako predelavo se pride pri GTiju na 150-160 konjev. Če si pa prepričan v teh 120 konjev se pa lahko dobiva da vidiva kolko je kaj na tem :twisted:

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Re: P 106 rallye

Napisal/-a Nejko87 Ne okt 16, 2005 9:35 pm

Nejko87 je napisal/-a:živjo!

v prometni je 101konj,(baje ma menjan čip in ima cca 120 konj)
poču sem dol opel astro 1.8 16V (125km) gsi (in ne za malo)
tako da nekaj po moje je nekaj na tem....
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
LIBERTY
Nov uporabnik

Napisal/-a LIBERTY Ne okt 16, 2005 10:11 pm

SMAJL je napisal/-a:
mevden je napisal/-a:kok je pa kej poraba pri takem avtu? normalna in mal divjanja?

Če te skrbi poraba, tega avta ne boš izkoristil niti 10% :) Pri GTiju je poraba ob normalni vožnji sicer lahko zelo nizka, tam okol 7ll/100km drugače pa ob dokaj hitri vožnji okol 9l. Če pa misliš stalno divjat bo pa usekakor 10+. Za rallye je poraba gledano po manualu višja za 0.1l/100km :D

Drugače pa ne vem kod ste vi dobili ven neke 125 konjev in kej vem kake verzije še...Obstaja rallye, ki je 1.6 8v in ima nekaj nad 900kg ter 101 konj in GTi ki ima 950kg in 118konjev. Večja teža gre predvsem na račun klime, use dodatne elektronike in "udobja". Za Italijo vem da so poleg GTija delali tudi rallye verzijo z 1.6 16v motorjem.

Nejko lep rallye, samo da ima 120 konjev samo s čipanjem ti ne verjamem. Na te konje pridejo z menjavo filtra, komplet menjava auspuha z kolektorjem, športnimi odmičnimi in na koncu še s čipanjem. Z enako predelavo se pride pri GTiju na 150-160 konjev. Če si pa prepričan v teh 120 konjev se pa lahko dobiva da vidiva kolko je kaj na tem :twisted:

To pa ne bo drzalo. Obrni se na uprabnika Toni-saxo, in ti bo on znau kej vec povedat o tehle 1.6 16 v motorjih, in s kom se pri takmu motorju lahko dobi Bhp.

PS: on ma ze u startu u svojmu saxoju original motor od saxoja z 125 Bhp + ?...
Pimp my Truck

Uporabniški avatar
SMAJL
Nov uporabnik

Napisal/-a SMAJL Ne okt 16, 2005 10:28 pm

Nejko: Astro z 125 konji itaq da si poču dol...no dobro odvisno tudi od voznika. Jaz sem z mojim poču dol Civic Esi, ki ima ravno tako 125 konjev verjetno še kako kilo manj od astre in to za zelo dosti. Je pač lahek avto. Samo sej ti pravim...se dobiva in bomo vidli kolko je res na teh 120 konjih. Sej možno da maš 120 res samo ne samo z čipom...saj ni turbo no :D

LIBERTY na Tonija se ne bom obračal saj o teh motorjih vem dosti ker ga imam tudi sam. Je pa v njegovem Saxoju enak motor kot v moji 106ki in nikakor nima 125 konjev ampak 120 ali 118, odvisno če gledaš BHP ali HP. Med Saxojem in 106ko je edina bistvena razlika poleg karoserije menjalnik oz. njegova prestavna razmerja.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nejko87 Ne okt 16, 2005 10:42 pm

jaoooo...
saj ti pravim da ne vem a ima a nima, a mislš da se men ne zdi mal trapast tole +20 konj...
itak gre pa avto na dyno ;)

Uporabniški avatar
LIBERTY
Nov uporabnik

Napisal/-a LIBERTY Ne okt 16, 2005 10:54 pm

potem si pa slabo obvescen o teh stvareh. Pri citroenu so naredili tudi motor z 125 bhp, bili so pa delani od leta 2002 naprej. Pa ce smo ze pri performancu, ce zamenjas kolektorje oz. cel izpusni sistem, svecke, filter, chip tuning, krajsi diferencial, ne bos dobiu sam 20 PS bo se mal zravn. Cist tko pa brez zamere kr se nebi z nikomur rad prerekou glede teh motorjev.

Lp
Pimp my Truck

Uporabniški avatar
pajo85
Nov uporabnik

Kraj: škofja loka

Napisal/-a pajo85 Ne okt 16, 2005 10:56 pm

ja sam resbi že lohka "ŠLI" na Dyno!!

:-P :-P :-P

Uporabniški avatar
LIBERTY
Nov uporabnik

Napisal/-a LIBERTY Ne okt 16, 2005 10:57 pm

nejko !

Ce pravs da ima avto chip, na kolk pa mas pol sedaj blokado motorja ?Cist tko me zanima

Lp
Pimp my Truck

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nejko87 Ne okt 16, 2005 10:59 pm

7500, na koliko naj bi jo meu?

Uporabniški avatar
LIBERTY
Nov uporabnik

Napisal/-a LIBERTY Ne okt 16, 2005 11:01 pm

lej nism glih mogoce dobr zasledu, ti mas pol 16 ventilarja not, no in ce mas bi mogla bit blokada na cca 8200
Pimp my Truck

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne okt 16, 2005 11:10 pm

LIBERTY je napisal/-a:
To pa ne bo drzalo. Obrni se na uprabnika Toni-saxo, in ti bo on znau kej vec povedat o tehle 1.6 16 v motorjih, in s kom se pri takmu motorju lahko dobi Bhp.

PS: on ma ze u startu u svojmu saxoju original motor od saxoja z 125 Bhp + ?...

Saj ti je že nejko sam povedal...20konjski prirastek na 100konjski atmosferski motor je enostavno preveč...
Bistvo:
Nejko87 ti samo uživaj koliko ti avto leti, ne pa se obremenjevat s številom konjev, ne glede na to koliko jih bo avto pokazal na dyno-tu. Tudi Audi A6 prejšnje generacije ima 125 konjev, pa ga poči v štartu vsak malček tudi z dosti manj kot 100konji, ti samo furaj in uživaj, avto mora letet zelo dobro tudi s 100konji, predvsem pa uživaj v podvozju, tega bi moral imeti tvoj malček še posebej dobro uglašenega ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
LIBERTY
Nov uporabnik

Napisal/-a LIBERTY Ne okt 16, 2005 11:13 pm

mah ja sj mas prov, NEJKO velik srecnih kilometrov ti zelim pa oprost ce sm kr tako mal bluzu klele.

Lp
Pimp my Truck

Uporabniški avatar
SMAJL
Nov uporabnik

Napisal/-a SMAJL Po okt 17, 2005 12:22 am

Od leta 2002 naprej so samo premaknili katalizator v kolektor in nekatere 106ke serijske letnik 02-03 imajo tudi 130+ konjev na dynotih čeprav so se še vedno prodajali kot 120 konjski ker jih je večina bla res tolko močnih. Citroen takrat ni razvil novega motorja, ker kar jaz vem je še vedno enak motor bil kot v pežoju..se pravi od PSA. Če pa imaš drugo informacijo mi pa dej kak link, ker jaz do zdaj nisem še zasledil drugega kot 120hp Saxoja. Bi bla pa ta poteza Citroena neumna, ker so zdaj naredili nov motor 1.6 16v, ki je u C2 VTS in ima res 125hp...ni pa enak kot tisti prej v Saxoju.
Blokada je pa pri mojemu serijsko 7500, drugače s čipom se da ponavadi na 8200 ja.
No sej itaq tistih 5hp ni tolko važnih, kot je Slide napisal je bistvo tega avta zelo dobro podvozje. :o :twisted:
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov