Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So nov 19, 2005 10:11 am

se tiste plasticne okvircke od tablc dol..
pa tablice direkt gor..
drgac pa lep avto, dobr nakup.. ni kej :D
pa cimvec varnih km z njim ;)

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker So nov 19, 2005 11:24 am

Hvala lepa, lepo je slišat same pohvale, hihi. :D

Rain, Spidfajtek se vozi po Novi Gorici že leto in pol, odkar sem ga prodal. ;) Samo od prodaje Spidfajta do nakupa Punta sem se fijakal okrog z mamičinim Fordom Ka. :D

Fantje, dajte mi še nekej povedat, prosim lepo.

Zakaj za vraga imam jaz homologirane gume 195/45/15 in ne 195/50/15? Glede na originalne 165/70/14 odstopajo tiste prve za 5'1 %, druge pa zgolj za 1'8%. Kako bi homologiral 195/50/15, ki so občutno cenejše in očitno tudi precej bolj ustrezne?

Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
GIMI - PUG
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a GIMI - PUG So nov 19, 2005 4:34 pm

TILEN eno vprašanje zate.. a si ti mogoče prage narobe obrnu ker tile na cadamuro design so obrnjeni drugače:):) Ali pa se samo meni tako zdi!!
http://www.cadamurodesign.it/en/listino ... Modello=13

Drugače pa dunker lepi avto, prav tako pa tud tvoj tilen

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Ne nov 20, 2005 9:53 pm

Živjo, fantje!

Sedaj bi pa rabil malo vaše pomoči. Upam, da bo kdo tako dober, da mi bo pomagal z nasveti. ;)

Ko sem avto kupil, sem dobil zraven že homo kartonček in vpisane temne šipe, -30mm, feltne. Spojlerjev pa še nimam homologiranih, imam pa (kot je rekel prejšnji lastnik) vse papirje. Evo, papirji izgledajo takole. Tisti levi sveženj papirjev se nanaša na zadnji spojler, srednji sveženj na prvi podaljšek, tisti TÜV na desni pa na pragove ter zadnji podaljšek. V prvih dveh svežnjih sta speta tudi TÜVa za omenjena dela. Pregledal sem vse tri TÜVe in povsod je omenjen Fiat Punto, kar tudi mora biti, kajne?

Zanima me še, če slučajno tule kaj manjka? Tak list se nahaja v obeh levih svežnjih in pod Hersteller, Typ in Typzeichen ne piše nič (na listih prej je sicer omenjen npr. "Die Frontspoiler, Typ MSD.F62.99.01V..."). A te papirje sploh rabim, glede na to, da imam TÜV?

Torej, na kratko, zanima me, če imam vse potrebno in lahko grem samo še po vlogo na LPP? Bo šlo skozi brez težav? Pa še to - ko grem na LPP po vlogo (ali pa kasneje na sam pregled), moram imeti homo kartonček s sabo, kajne? Bom potem kakšen mesec brez kartončka, če bodo vpisovali nove reči?

Hvala vam za odgovore in prosim za pomoč. ;)

Anže

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Po nov 21, 2005 11:51 pm

Res nihče ne bi vedel pomagati?

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To nov 22, 2005 8:11 am

Na mojih papirjih so sicer bile še slike spojlerije, tak da ne vem. Se je pa zelo vpikno v številke, tak da če maš številke na papirjih iste kot na spojleriji potem se nimaš kaj bat.

Ko greš na LPP vzameš vse polek, homo kartonček ti vzamejo pa ti dajo potrdilo kao v stilu da čakaš na nov homo hartonček.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker To nov 22, 2005 10:58 am

Courage, hvala za odgovor. :D

Še dve vprašanji imam...
1. Kje na spojlerjih (pragovih, podaljških) se nahajajo te številke oziroma naj bi se?
2. Kaj se zgodi, če poskusim na slepo iti na LPP, pa tam ugotovijo, da se številke ne ujemajo? Koliko moram plačati za sam (neuspešen) pregled?

Vesel bom vsakršne pomoči!
Hvala za odgovore,
Anže

Uporabniški avatar
IBIZA SXI
Nov uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a IBIZA SXI To nov 22, 2005 11:21 am

Če maš prage gor montirane pa z neti al pa kak drugače pritrjene pol ti nobedn junak :evil: nebo dol trgal pa iskal številke če mu rečeš, da je na notranji strani.

Če pa piše da, je kje na zunanj pa maš tak pobarvane. :idea:

Ker če bi pa bilo na LPP tak kot v Nemčiji, pa moraš na vpis pripelat avto z nelakiranimi deli katere bi rad vpisal.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To nov 22, 2005 11:38 am

RIeger spojlerija ma stevilke na nalepkah ki so nalepljene na notranji strani.

In ja, pogledali bojo stevilke tudi ce jih mas znotraj, ker so ponavadi na vidnih mestih.

Če poskusiš slepo priti na LPP se ne zgodi nic. Jaz sem moral tja trikrat (iz Maribora v LJ) da sem postimal zadevo, pa se zdaj nimam postimane do konca.

Prvic me je vrgo ker nisem mel potrdila o strokovni montazi fedrov, drugic me je vrgo zaradi spojlerije (ni blo stevilk na papirih) tretjic pa je blo ok.

Je pa potem g. Vrtačnik veleum pozabil napisati sprednji in zadnji odbijač v homologacijo, dodal pa je neke stvari ki jih sploh nisem homologiral. Tak da to morem še porihtat.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC To nov 22, 2005 12:24 pm

Tui ce nimas stevilk gor gre skozi, tud ce je iz poliestra, tut ce so papiri v vodi stali pa so bli pol posuseni pa na enem se je blatni odtis od suha gor.
Slika

koki81
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a koki81 To nov 22, 2005 1:37 pm

Nice car :P
VW

Uporabniški avatar
.:BoMbAsTiC:.
Stalni uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. Ne nov 27, 2005 5:22 pm

Tud jst bi bil zaljubljen če bi mel tak avto....ampak mam tud jst svojo ljubezen ;) ...Zunanjost jst ne bi več spreminjal razen feltne..lp

Uporabniški avatar
WILLIAMSCAR
Uporabnik

Napisal/-a WILLIAMSCAR Ne nov 27, 2005 5:36 pm

very nice car ;)
ALONSO CAR

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Ne nov 27, 2005 5:38 pm

črn punto... :tomidelej:
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Ne nov 27, 2005 8:37 pm

Hvala. :D

Še nekaj bi vas povprašal... Čimprej moram dat zmontirat radio in potegnit kable do prtljažnika, kjer bosta ojačevalec in woofer. Vse to imam že doma.

Zanima me pa, če kdo pozna kakšnega dobrega in poceni avtoelektričarja v okolici Škofje Loke (lahko tudi malo proti Ljubljani ali proti Kranju). Prosil bi za kakšno kontaktno številko (lahko tudi na PM).

Hvala za odgovore!

Anže

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Sr dec 07, 2005 4:52 pm

Takole, avtoelektričarja sem le našel, tako da vam sedaj ponosno predstavjam naslednjo stvar, ki skrbi za moje udobno počutje v avtu. :D 8)

Slika

Nekaj bo treba le ukrenit glede osvetlitve. :? Modro-zelena osvetlitev radija bije mesarsko klanje z rdečo osvetlitvo v avtu... Bom še premislil, kaj storiti. :D

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Sr dec 07, 2005 9:37 pm

pioneer DEH-5630 ima rdeco belo osvetlitev ;)
Drugace pa lep puntic dunker...veckrat te vidim ;)

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Sr dec 07, 2005 10:20 pm

Mene je povsod dost. ;) Kje pa se srečujeva?

Resno to, glede 5630? Mater, res bi ga zamenjal, ker sem načeloma kar pristaš estetike, v avtu imam pa cirkus. :lol: Grem mau firbcat po bolhi, če najdem kakšnega somišljenika. ;)

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Sr dec 07, 2005 10:33 pm

Ti gres proti zeleznikom js pa proti Podnu...sej se poznava...bivsi skuterist (Aprilia SR) :D Zdej pa srebrn clio v spojlerjih itd ;)

Za radio je pa res tko...5630 je rdeca osvetlitev al pa modra se mi zdi...taka k jo majo VW-ji :D

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če dec 08, 2005 3:55 pm

zlo lep punnto. velik varnih km
Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov