Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Sr avg 02, 2006 11:16 am

odličen začetek :tomidelej:

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr avg 02, 2006 12:07 pm

Lep getz :tomidelej:

Pokaži še kakšno sliko notranjosti!

Zdi se mi, da tile novi getzi nimajo števca za temp., ampak dve lučki (modro, ko je motor še hladen in redčo ko se pregreva), imam prav?

A imaš zadaj bobne ali diske?

Jaz na tvojem mestu ne bi zaenkrat nič spreminjal, napisi so čist OK, tudi nekih temnih folij ne bi lepiil po šipah, ker zdajle izgleda zeeelo lepo!!

Želim ti veliko srečnih in varnih km :vrum

PS.: Tudi jaz sem pred časom hodil po hyundaievih salonih, tudi gledal getz-a (1.4 97KM), ampak sem se potem odločil za nekaj drugega - še čakam :pop:

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a alien-w So avg 05, 2006 9:51 am

Bom pofotkal tut notranjost, zdele je mal usran zarad usega dežja pa to. :)

Ja, res nima števca za temp. Samo dve lučki, tko k si reku, rdeča če je prevroče pa modra ko je mrzel. To se mi zdi dobra ideja za avtomobilske neznalce in razne mamce, ker s tem pridobiš "strah pred neznanim". K vid rdečo lučko takoj upraša kaj je to, pa rajš ustav al pa kej podobnga, če pa un števc počas leze na vroče se jim pa ne zdi nč posebnga. :) Se izogneš izjavam: "A "H" ne pomen HLADNO???!!" :D

Drgač mam pa zadej na žalost bobne. To pa zato, ker mi niso povedal, da morm to posebi naročit. Zadeva bi bla sam 15 jurjov al neki tazga dražja, sam klinc, k ne vejo kaj prodajajo. :( No ja, tut bobni so OK, čeprov bi hudo zgledal diski, predvsem zato, ker bi bli tolk velki k sprednji. :twisted:

Glede oznak zadej še ne vem, morm s photoshopom sprobat. Če se komu da, bi ga zlo prosu da bi to naredu, da vidm, kako zgleda.
Slika

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Sr avg 16, 2006 10:20 pm

Sm pobral dol znakce, ceprov mi je folk reku da naj usaj 1.6 gor pustim, če je že edini faceliftan Getz 1.6 v Sloveniji :) Sam sm dal useen rajs dol, ker mi tko velik bl "clean" zgleda. Ene par fotk (notranjosti spet nisem slikal, ker morm mal spucat, use je ful hitro prašno :D):
Priponke
Getz-015.jpg
Getz-012.jpg
Getz-010.jpg
Getz-006.jpg
Getz-003.jpg
Getz-002.jpg
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr avg 16, 2006 10:30 pm

nej slabo za hyundaia :D ..kok si dal za felge pa gume?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Sr avg 16, 2006 10:37 pm

morem še enkrat napisat da je zelo lep.

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w So avg 19, 2006 7:09 pm

felge pa gume so ble use skupi (z montažo in plinom vred) malenkost cez 200 jurjov. Feltna je bla 29.000 se mi zdi, guma pa 18.000 al 19.000. Pol pa se montaza gum na felge pa plin pa centriranje pa ta ugreznjeni ventilcki ... pa se je nabralo. :) Drgac so pa gor Toyo Proxes T1-R in sm zankrat fuuul zadovoln, drzijo se ful, vsaj na suhem, na mokrem se nekak nism upal prov skoz ovinke tiščat.
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So avg 19, 2006 7:12 pm

lepotec

lp
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So avg 19, 2006 9:00 pm

vedno bolj hud mi je tale avtek.

škoda edino glede diskov zadaj ja. jaz jih tud ful pogrešam. eno leto mlajši clio 1.6 16v jih že ima serijsko :(

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ So avg 19, 2006 10:29 pm

nice one ;)
Slika

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Po avg 21, 2006 10:23 am

Amm najprej da pohvalim ta avto in čestitam za nakup ter zaželim veliko srečnih km! Tud jaz sem razmišljal o nakupu le-tega ampk tolk časa nebi mogel čakat res.. :roll:

Feltne se mi zdijo res prave velikosti, barva je huda, mašina supr itak itd.. Mal fotkaj še notranjost, pač za foro ;)

Amm aja pa še nekaj bi prašal. Verjetno neumno vprašanje..enkrat mi je en rekel ql..ti maš diske zadaj..in jaz njemu..aha..in kaj je razlika? in on pač tko..ja nevem..bolje je pomojem. Ok tko da..pač neumno vprašanje ampk kaj je največja razlika med tem ali imaš diske ali bobne zadaj? Ampk tko realno oz. bodite objektivni 8)

Aja pa še nekj :twisted: ...ne temnit stranskih ali zadnje šipe max.. Mislm sj mogoč bi blo ql pa use..ampk me nekak spominja na tega pol http://www.avto.net/tr/C3453034_28_4_2005_102_0204p.jpg in http://www.avto.net/tr/C3453031_28_4_2005_102_0201p.jpg (pač tovorni getz :roll: )
Lp

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po avg 21, 2006 5:13 pm

Menim da je razlika v zaviranju, ker disk zavora dejansko močneje zavira. No to je teoretično, oziroma po učbeniku.

Kaj je dejansko stanje ( boben / disk ) pri tem avtomobilu pa ne bi vedel. Bi moral pogledat kakšen test.

Z diskom so povezani tudi večji stroški ( menjava ).

Kaj več ti bo lahko povedal pa kakšen, ki se bolj spozna na te zadeve.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po avg 21, 2006 5:23 pm

Stroški vzrževanja zadaj disk/boben so pa res minimallni. :D
Je razlika, če ti avto počepne, kot da bi celega z magnetom na cesto vlekel ali pa če se ti na nos postavlja.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Po avg 21, 2006 6:58 pm

A nima drgač boben full večjo zaviralno povrršino in je zaradi tega boljši pri zaviranju? - samo ga zaradi zaprtosti zjebe ohlajevanje in zato ni najbolj primeren za spredaj? No nevem sam prašam...

Drgač pa res lep Hyundai,čeprav nisem ravno privrženec te znamke. Upam da ti bo dobro služil (garancija zakon ;) ), pa ne "načičkaj" ga preveč.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Po avg 21, 2006 7:26 pm

Samotar je napisal/-a:Stroški vzrževanja zadaj disk/boben so pa res minimallni. :D
Je razlika, če ti avto počepne, kot da bi celega z magnetom na cesto vlekel ali pa če se ti na nos postavlja.

ja točno zaradi bobnov se avto na nos postavlja :roll:

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Po avg 21, 2006 8:17 pm

Veliko srečnih km.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w To avg 22, 2006 2:11 pm

Kot sem jaz bral malo po netu sm zasledil, da če ma avto zadej bobne, potem je na njih tudi zaviralna sila in moč manjša kot na ustreznih diskih. U bistvu so v tem primeru bobni bolj zato, da ne začne rit prehitevati sprednjega konca pri zaviranju in lepši razporeditvi zaviralne sile v primeru ABSa in ESPja in ne toliko za moč zaviranja.

Glede temnenja šip: verjetno bom use temnil toliko kot je za sprednje maks dovoljeno, ker tale tovorni res grdo zgleda. :)

Sicer sva pa dons z Opankarjem kabl za ojačevalnik polagala in ker sem mel ze ravno vse razstavljen, sem šel kupit en metr pa pol butyflex zvočne izolacije pa orenk izoliral boke avta. Zvok k potrkaš po plehu je zdej čist drug, pa manj se stvari od zunaj sliši. Ko bo pa woofer notr, bom pa itak še bl vesel, da sm zadevo nalepu. Bom zvečer postal slikce.
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To avg 22, 2006 2:24 pm

pa, če maš zadi diske, tut ročna bol prime :D

lp
Slika

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Sr avg 23, 2006 12:45 pm

Evo, eno fotko od izoliranja. Tole je levi bok, pa se ni tolk zlo dobr narjen (mal prevec placa je med trakovi), na desnem boku sm mel pa ze mal izkusenj, pa je se bols narjen ;) . Pa izoliru sm se vrata od prtlaznika, ker mi je ostal od izolacije bokov. Zadeva je res ql in se pozna veliiiiik. Manj se slisi od zunaj ceste (motil me je, k se je usak kamencek po koloteku slisal in se zdej ne vec), k po plehu potrkas je k da bi po betonu trkal (ok, dobr no, k da bi po ksnem starem hroscu, k ma trikrat bl debel pleh kot danasnji avti :) ), pa zdi se mi, da manj plehko igrajo zvocniki. Sicer tega ne morm potrdit, lahko da je samo pshio fora, tko da bom pol povedu, k bom dal ornk zvonike notr. Drgac so pa kabli za amp ze potegneni ... kmal bo woofer! :)
Priponke
butyflex-002.jpg
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr avg 23, 2006 1:08 pm

nujno nizanje, ker je ze na slikah ko đip, kamoli v resnici.

LP
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Tome in 1 gost