Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa Če nov 30, 2006 11:43 am

Jani a bos kej v Ljubljani(se rima se :D ) v bliznji prihodnosti? Bi prav z veseljem pogledu mal to tvojo zverino. :)

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Če nov 30, 2006 11:51 am

:D hudo :shock: :shock:

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Če nov 30, 2006 12:14 pm

Alfa HUDA ... pospešek še hujši

A lahko mal več poveš o tem datalogger-ju, kaj vse omogoča, cena...

L.P.
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
wolf66
Nov uporabnik

Napisal/-a wolf66 Če nov 30, 2006 1:11 pm

axa je napisal/-a:Jani a bos kej v Ljubljani(se rima se :D ) v bliznji prihodnosti? Bi prav z veseljem pogledu mal to tvojo zverino. :)

Saj večkrat pridem v Lj, samo ponavadi imam bolj malo časa. Si bom pa naslednjič poskušal vzeti več časa.

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Če nov 30, 2006 2:06 pm

sleeper...i like it 8)

Uporabniški avatar
wolf66
Nov uporabnik

Napisal/-a wolf66 Če nov 30, 2006 2:09 pm

sport je napisal/-a:Alfa HUDA ... pospešek še hujši

L.P.

Datalogger vsebuje širiokopasovno lambdo + pet vhodov, kjer lahko snemaš vrednosti kakršnihkoli senzorjev, ki imajo merilno območje 0-5 voltov. Ima tudi možnost dodatnih notranjih senzorjev (MAP senzor, senzor G-sile, senzor temperature izpušnih plinov...).

Recimo, snemaš naslednje parametre: obrati, AFR (zmes goriva in zraka), MAP senzor (pritisk turbine), TPS (throttle position sensor),temperaturo vstopnega zraka in knock senzor. Posnameš lahko do 43 min podatkov. Narediš testne vožnje v različnih režimih delovanja (pospeševanje, različne odprtosti lopute), potem pa lepo doma na računalniku analiziraš podatke in spremeniš nastavitve na čipu. Lahko pa vse skupaj spremljaš tudi med vožnjo na prenosnem računalniku.

Cena te naprave je v Evropi okoli 120 000 sit.

Slika

Slika

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Kraj: Okolica MB

Napisal/-a Dejan_S2 Če nov 30, 2006 2:20 pm

wolf66 je napisal/-a:
sport je napisal/-a:Alfa HUDA ... pospešek še hujši

L.P.

Datalogger vsebuje širiokopasovno lambdo + pet vhodov, kjer lahko snemaš vrednosti kakršnihkoli senzorjev, ki imajo merilno območje 0-5 voltov. Ima tudi možnost dodatnih notranjih senzorjev (MAP senzor, senzor G-sile, senzor temperature izpušnih plinov...).

Recimo, snemaš naslednje parametre: obrati, AFR (zmes goriva in zraka), MAP senzor (pritisk turbine), TPS (throttle position sensor),temperaturo vstopnega zraka in knock senzor. Posnameš lahko do 43 min podatkov. Narediš testne vožnje v različnih režimih delovanja (pospeševanje, različne odprtosti lopute), potem pa lepo doma na računalniku analiziraš podatke in spremeniš nastavitve na čipu. Lahko pa vse skupaj spremljaš tudi med vožnjo na prenosnem računalniku.

Cena te naprave je v Evropi okoli 120 000 sit.

Evo ko tole preberem, se spomnim na najine debate in moram zdaj nekaj javno priznati, da si ti "živi računalnik" :EE , mislim talent res, vsaka čast! :tomidelej:

Tolko zanimivih informacij sem včeraj dodatno slišal, pa ko nisem ravno včeraj al pred kakim tednom prvič za tuning slišal, tak da mi danes že celi dan te misli - besede od včeraj po glavi rojijo. :lol:

Škoda da nimaš več časa za te zadeve, ker sem 100% prepričan da bi lahko bil zelo uspešen! :)
Audi 5-pot power
By SKN Slovenija

Uporabniški avatar
wolf66
Nov uporabnik

Napisal/-a wolf66 Če nov 30, 2006 2:47 pm

Dejan_S2 je napisal/-a:Evo ko tole preberem, se spomnim na najine debate in moram zdaj nekaj javno priznati, da si ti "živi računalnik" :EE , mislim talent res, vsaka čast! :tomidelej:

Tolko zanimivih informacij sem včeraj dodatno slišal, pa ko nisem ravno včeraj al pred kakim tednom prvič za tuning slišal, tak da mi danes že celi dan te misli - besede od včeraj po glavi rojijo. :lol:

Škoda da nimaš več časa za te zadeve, ker sem 100% prepričan da bi lahko bil zelo uspešen! :)

Hvala, hvala! :D

Na žalost je to lahko trenutno samo hobi, naraščaj in drugo delo mi vzame preveč časa. :)

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če nov 30, 2006 3:04 pm

wolf66: Vse pohvale za tak poseg na motorju.
Je pa tale 155 do zadnjega detajla in opreme taka ko bi jo js meu, sam je velik premal dnarja za njo, predvsem pa znanja in izkušenj za volanom. Presenetl me je celo to da ma elektro sedeže, ker sm mislo da to ni blo kot opcija pri 155.
Pa še če je mogoče videt meritve, ki sta jih z dejanom opravla(pač ni na forumu vsak dan objavlen sanjski avto :P )
LP Rok

Uporabniški avatar
wolf66
Nov uporabnik

Napisal/-a wolf66 Če nov 30, 2006 5:20 pm

Gen|uS je napisal/-a:wolf66: Vse pohvale za tak poseg na motorju.
Je pa tale 155 do zadnjega detajla in opreme taka ko bi jo js meu, sam je velik premal dnarja za njo, predvsem pa znanja in izkušenj za volanom. Presenetl me je celo to da ma elektro sedeže, ker sm mislo da to ni blo kot opcija pri 155.
Pa še če je mogoče videt meritve, ki sta jih z dejanom opravla(pač ni na forumu vsak dan objavlen sanjski avto :P )

Ker sem prišel v MB po največji gneči, nisva uspela opraviti konkretnih meritev. Ker so bili na cesti ves čas avti, sva lahko opravila le dva runa s počasnim speljevanjem, kjer je bil pospešek čez 6 sekund, runa z meritvijo moči pa nama sploh ni uspelo narediti.
Sva pa zato imela več časa za debato. :D
Upam, da bova čez praznike imela čas narediti konkretne meritve. :P

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Če nov 30, 2006 6:01 pm

Cuore Sportivo :mrgreen: Zelo lepa alfica ni kaj.
A samo men ne dela filmček v prvem postu?

Uporabniški avatar
wolf66
Nov uporabnik

Napisal/-a wolf66 Če nov 30, 2006 6:04 pm

Tomo je napisal/-a:Cuore Sportivo :mrgreen: Zelo lepa alfica ni kaj.
A samo men ne dela filmček v prvem postu?

Kodiran je z Divx 6. Če imaš starejši kodek, ne bo delalo.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če nov 30, 2006 11:06 pm

poštimana elektronika pa "samo" 300hp dans na vožnji, impresivno, sm še zdej pod vplivi :twisted:
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Kraj: Okolica MB

Napisal/-a Dejan_S2 Pe dec 01, 2006 3:10 pm

wolf66 je napisal/-a:
Gen|uS je napisal/-a:wolf66: Vse pohvale za tak poseg na motorju.

Ker sem prišel v MB po največji gneči, nisva uspela opraviti konkretnih meritev. Ker so bili na cesti ves čas avti, sva lahko opravila le dva runa s počasnim speljevanjem, kjer je bil pospešek čez 6 sekund, runa z meritvijo moči pa nama sploh ni uspelo narediti.
Sva pa zato imela več časa za debato. :D
Upam, da bova čez praznike imela čas narediti konkretne meritve. :P

Skromen kot stalno! :D

Fantje zadeva gre noro, to je vse kaj lahko rečem. Vse pa tud ni za javnost. :P

Meritve seveda da bojo, upam le da se za praznike res domov vrnem. :oops:
Audi 5-pot power
By SKN Slovenija

Uporabniški avatar
wolf66
Nov uporabnik

MEnjava motorja

Napisal/-a wolf66 Sr dec 27, 2006 11:01 am

Ker sem s serijskim motorjem prišel do meje moči, kjer je motor še zanesljiv sem si za božička umislil motor s kovanimi bati, 12 mm vijaki in tesnilom glave za grupo A (plus še mnogo stvari).

Čez praznike sem imel mehanični maraton, ker sem moral v štirih dneh zamenjati motorja in oba avta spraviti iz delavnice. :D

Slika

Slika

Slika

Slika

Stari motor:

Slika

[/img]http://www.moj-album.com/slike/5884310/td4oJAVxj2hHDGon.jpg[/img]

Nov motor je zunaj:

Slika

Slika

Priprava mojega avta:

Slika

Star motor je zunaj:

Slika

Slika

Ker pridejo cevi z intercoolerja v motor na drugem mestu, je bilo treba akumulator prestaviti v prtljažnik in Enoto ABS premakniti in obrniti za 90 stopinj. Odstraniti je bilo treba tudi kompresor klime, ker ni bilo dovolj prostora pri sesalnem kolektorju. V kratkem bom predelal sesalni kolektor, da bom lahko dal kompresor nazaj, ker brez klime poleti ne gre.

Slika

Nov motor je v avtu:

Slika :)

Front mount intercooler:

Slika

Še dyno graf novega motorja, ki je pri 5900 obratih pokazal 370 konjev, potem pa je prekinilo meritev. Moč motorja je v resnici večja, ker je z odmičnimi gredmi, ki so v motorju, največja moč pri 6400 obratih.

Slika

V kratkem pride na vrsto še ball bearing turbina in dvig pritiska turbine na 2 bara.

.
Zadnjič spremenil wolf66, dne Sr dec 27, 2006 4:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

CAB DRIVER
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a CAB DRIVER Sr dec 27, 2006 11:04 am

Brez besed!!!!!!!!!!

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Sr dec 27, 2006 11:54 am

hehe lepo lepo! :D
Slika

Slika

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

Napisal/-a immortal Sr dec 27, 2006 12:15 pm

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Svaka ti čast. :shock: :shock: :shock:
Hellig Usvart

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Sr dec 27, 2006 12:21 pm

Drager je napisal/-a:Lepotica in zver!!! :bow
Rdeča...mmmmm... i like it!!
Lepo ti vleče :twisted:
L.P.
Drager

Word!!!
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ArminLegenda Sr dec 27, 2006 1:34 pm

Hudo stari :tomidelej: :tomidelej: Kej več o sami mašini, itd. ?
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov