sport je napisal/-a:Alfa HUDA ... pospešek še hujši
A lahko mal več poveš o tem datalogger-ju, kaj vse omogoča, cena...
L.P.
wolf66 je napisal/-a:sport je napisal/-a:Alfa HUDA ... pospešek še hujši
A lahko mal več poveš o tem datalogger-ju, kaj vse omogoča, cena...
L.P.
Datalogger vsebuje širiokopasovno lambdo + pet vhodov, kjer lahko snemaš vrednosti kakršnihkoli senzorjev, ki imajo merilno območje 0-5 voltov. Ima tudi možnost dodatnih notranjih senzorjev (MAP senzor, senzor G-sile, senzor temperature izpušnih plinov...).
Recimo, snemaš naslednje parametre: obrati, AFR (zmes goriva in zraka), MAP senzor (pritisk turbine), TPS (throttle position sensor),temperaturo vstopnega zraka in knock senzor. Posnameš lahko do 43 min podatkov. Narediš testne vožnje v različnih režimih delovanja (pospeševanje, različne odprtosti lopute), potem pa lepo doma na računalniku analiziraš podatke in spremeniš nastavitve na čipu. Lahko pa vse skupaj spremljaš tudi med vožnjo na prenosnem računalniku.
Cena te naprave je v Evropi okoli 120 000 sit.
Dejan_S2 je napisal/-a:Evo ko tole preberem, se spomnim na najine debate in moram zdaj nekaj javno priznati, da si ti "živi računalnik", mislim talent res, vsaka čast!
![]()
Tolko zanimivih informacij sem včeraj dodatno slišal, pa ko nisem ravno včeraj al pred kakim tednom prvič za tuning slišal, tak da mi danes že celi dan te misli - besede od včeraj po glavi rojijo.![]()
Škoda da nimaš več časa za te zadeve, ker sem 100% prepričan da bi lahko bil zelo uspešen!
Gen|uS je napisal/-a:wolf66: Vse pohvale za tak poseg na motorju.
Je pa tale 155 do zadnjega detajla in opreme taka ko bi jo js meu, sam je velik premal dnarja za njo, predvsem pa znanja in izkušenj za volanom. Presenetl me je celo to da ma elektro sedeže, ker sm mislo da to ni blo kot opcija pri 155.
Pa še če je mogoče videt meritve, ki sta jih z dejanom opravla(pač ni na forumu vsak dan objavlen sanjski avto :P )
wolf66 je napisal/-a:Gen|uS je napisal/-a:wolf66: Vse pohvale za tak poseg na motorju.
Je pa tale 155 do zadnjega detajla in opreme taka ko bi jo js meu, sam je velik premal dnarja za njo, predvsem pa znanja in izkušenj za volanom. Presenetl me je celo to da ma elektro sedeže, ker sm mislo da to ni blo kot opcija pri 155.
Pa še če je mogoče videt meritve, ki sta jih z dejanom opravla(pač ni na forumu vsak dan objavlen sanjski avto :P )
Ker sem prišel v MB po največji gneči, nisva uspela opraviti konkretnih meritev. Ker so bili na cesti ves čas avti, sva lahko opravila le dva runa s počasnim speljevanjem, kjer je bil pospešek čez 6 sekund, runa z meritvijo moči pa nama sploh ni uspelo narediti.
Sva pa zato imela več časa za debato.![]()
Upam, da bova čez praznike imela čas narediti konkretne meritve. :P
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov