Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr feb 21, 2007 9:32 am

Jaka156 je napisal/-a:Tudi če maš dimenzijo vpisano, moraš homologirati feltne ;)

niti ne.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ArminLegenda Sr feb 21, 2007 3:23 pm

Jaka156 je napisal/-a:Tudi če maš dimenzijo vpisano, moraš homologirati feltne ;)

Hm ... zanimivo, potem takem, ko kupiš avto z original felnami, jih je potrebno homoligirati ... da boš vedel za naprej, tiste dimenzije ki imaš vpisane v kartončku maš lahko brez homolomo

Uporabniški avatar
bacardi
Novinec

Kraj: breezerland

Napisal/-a bacardi Sr feb 21, 2007 3:34 pm

ArminLegenda je napisal/-a:

Hm ... zanimivo, potem takem, ko kupiš avto z original felnami, jih je potrebno homoligirati ... da boš vedel za naprej, tiste dimenzije ki imaš vpisane v kartončku maš lahko brez homolomo

točno tako!..
Slika

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 Sr feb 21, 2007 3:36 pm

Zakaj sm bil pa jaz potem priča odvzemu tablic hondi civic vti na izrednem tehničnem, ko so mu odvzeli tablice, ker je mel ene na rob feltne namesto original, pa gor gume 195/50 R15, ki so v homologacijskem kartončku. Avto je bil drugače stock

Uporabniški avatar
jack6
Nov uporabnik

Napisal/-a jack6 Sr feb 21, 2007 3:38 pm

ArminLegenda je napisal:
Jaka156 je napisal:
Tudi če maš dimenzijo vpisano, moraš homologirati feltne

Sad :mrgreen: but true =I
Wush de!

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ArminLegenda Sr feb 21, 2007 3:49 pm

Jaka156 je napisal/-a:Zakaj sm bil pa jaz potem priča odvzemu tablic hondi civic vti na izrednem tehničnem, ko so mu odvzeli tablice, ker je mel ene na rob feltne namesto original, pa gor gume 195/50 R15, ki so v homologacijskem kartončku. Avto je bil drugače stock

:nae Ja so mu jih pa odvzeli zaradi nečesa drugega

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v Sr feb 21, 2007 3:56 pm

Civic vti ima predpisano dimenzijo 195/55/15 in e 195/50/15, morda so mu jih zaradi tega vzeli...Poglej, enostavno daš nalepke z znakom tvojega avtomobila na platišča in ti noben ne bo tečnaril da platišča nimaš homologiranega, seveda moraš pazit da ti ne gledajo gume ven iz blatnikov in ob pogoju da imaš na platiščih dimenzijo gum, ki je vpisana na homologacijskem kartončku. Če bi bilo res kar pravite, potem bi imeli avtomobili, ki imajo že serijsko alu pltišča to vpisano na homologacijskem kartončku in seveda bi potem moral imeti vpisana v kartonček tudi jeklena platišča...
lp

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v Sr feb 21, 2007 3:59 pm

Paris je napisal/-a:
Festina je napisal/-a:
Paris je napisal/-a:Zadnje luči so mi dizajnersko ubijalske! :D

luci so stock ;)

Vem, sj zato pravm da so jih dizajnersko res oblikoval, sam še ne vem po čem so se zgledoval :) :?

zgledoval so se po maseratiju quattroporte;)lp
Zadnjič spremenil corsa16v, dne Sr feb 21, 2007 4:04 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly Sr feb 21, 2007 4:01 pm

Jaka156 je napisal/-a:Zakaj sm bil pa jaz potem priča odvzemu tablic hondi civic vti na izrednem tehničnem, ko so mu odvzeli tablice, ker je mel ene na rob feltne namesto original, pa gor gume 195/50 R15, ki so v homologacijskem kartončku. Avto je bil drugače stock

v kartončku imaš zapisane tudi druge stvari, ne samo dimenzijo gum, temveč tudi ET feltne, širino (J)...

point je v tem, da če maš ti naprimer serijsko 7Jx15 feltne, lahko daš gor aftermarket feltne 7Jx15, oziroma takih dimenzij, ki so že vpisane v kartonček tovarniško. Ker pa je imela ta honda npr. 8Jx15 (rob, malce bolj napeta guma, govorim na pamet) , in ta dimenzija ni vpisana oziroma dodatno homologirana, je možno da je prišlo do odvzema tablic :!:
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v Sr feb 21, 2007 5:03 pm

Niti pri meni niti pri očetu ne piše v himologacijskem kartončku ne et niti širina platišča, pa so bila že original na avtomobilu montirana...Logično, ker kot sem ž rekel potem bi moral imeti napisana čisto za vsa platišča, tudi za jeklena...
lp

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Sr feb 21, 2007 5:18 pm

pol bi pa blo treba cel avto homologirat glede na to da ni napisano v kartončki kaj ima in kaj ne....

Uporabniški avatar
Festina
Novinec

Kraj: Ankaran

Napisal/-a Festina Če feb 22, 2007 10:38 am

ewo dans sm dau gor se K&N filter in ma mal bolsi glas avtocek ;) hehe pa mckn bol gre mam obcutk ;)
...::: i am tha one you would like to have it baby :::...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če feb 22, 2007 11:14 am

itak, +10 KM
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly Če feb 22, 2007 11:58 am

corsa16v je napisal/-a:Niti pri meni niti pri očetu ne piše v himologacijskem kartončku ne et niti širina platišča, pa so bila že original na avtomobilu montirana...Logično, ker kot sem ž rekel potem bi moral imeti napisana čisto za vsa platišča, tudi za jeklena...
lp

strinjam se da za original platišča ni napisano, je pa napisano za dodatno homologirana platišča...

meni piše za dodatno homologirana v kartončku:Z.1=195/45R16; 7JX16H2 ET15

pomoje ni zapisano v kartončku, ker se pač ne pričakuje menjave, oziroma se ta podatek nahaja kje drugje...

če pa se postavim ne mesto prej napisanega policaja (hipotetično :lol: ), on gleda tole hondo vti, vidi da so feltne drugačne, imajo rob, guma je napeta, in se je kot kaže odločil za odvzem, ker te feltne očitno niso originalnih dimenzij, drugače pa ostalih ni bilo vpisanih :!:

aja, ne zavzemam stališča policaja, temveč voznika, ki ni deloval proti zakonu, ampak izkoristil manjšo vrzel znotraj njega :lol:
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek Če feb 22, 2007 2:13 pm

Bi prašal ,če si zadovoljen s tole mašinco, ker en znanec je kupil novga isto pa ma sedej že dizlaka ker baje je šlo slabši kot subaru yusti. (kao je na vršič komaj z drugo potegnil)
,kar se mi zdi zlo čudn gleda na te konje. (mogoče je pa iskal samo izgov da je lahko dizla kupu) :)
batek

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Če feb 22, 2007 2:51 pm

Ti maš v kartončku podane samo dimenzije gum in velikost platišča.Če daš katerkol drugo felgo (neglede da maš že vpisano) mors it homologirat.Originalne felg ni treba, ker je proizvajalc poskrbel,da pašejo na tvoj avto.Ker potem, če bi jst meu napisano dovoljeno 195/50/15 bi po vaše lahk dau 10x15j....jah pomojm, da ne...Pe ne bi pametni "kako bo pa on vedu"....Te bo že en cops enkrat pohopsu pa me zanima kok bo kdo pamtn pa govru "od kje ti ves da niso orginalne"....Lepo te bo dau na izredni tehnični...in si ga naj*bu
P.S
sorry za OT

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v Če feb 22, 2007 4:38 pm

Hehe, mislim da ti noben ne bo težil zaradi drugačnega dizajna platišč, pa tudi če je malo širša od originala, kaj misliš da so vsi policji poznavalci avtomobilov in vejo katero platišče je original inkatero ne...Dobro, če bi dal gor 10jx15 potem sigurno da bi te čudno gledali , če pa daš npr na avtomobil 7jx15 namesto 6,5jx15 problemov nebi smel imet...

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Če feb 22, 2007 4:58 pm

ma ni nobenega problema ;) tud jaz bom dal namesti 6.5Jx16 , 7Jx16 ;) pa naj mi pride kdo kaj težit :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Festina
Novinec

Kraj: Ankaran

Napisal/-a Festina Če feb 22, 2007 7:24 pm

batek je napisal/-a:Bi prašal ,če si zadovoljen s tole mašinco, ker en znanec je kupil novga isto pa ma sedej že dizlaka ker baje je šlo slabši kot subaru yusti. (kao je na vršič komaj z drugo potegnil)
,kar se mi zdi zlo čudn gleda na te konje. (mogoče je pa iskal samo izgov da je lahko dizla kupu) :)

avtocek ma 97 KM in na vrsic gres z lahkoto u drugi ubistvu tud v treti ;) ce mas Sportn filtr pa se mal lazje ker ti mal doda ane ;) torej nevem kake bleme ma tvoj znanc ;)
...::: i am tha one you would like to have it baby :::...

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Če feb 22, 2007 9:46 pm

batek je napisal/-a:Bi prašal ,če si zadovoljen s tole mašinco, ker en znanec je kupil novga isto pa ma sedej že dizlaka ker baje je šlo slabši kot subaru yusti. (kao je na vršič komaj z drugo potegnil)

a lahko kdo tega tvojga prijatla prosim priporoča za ponovno opravljanje izpita tako vožnje kot teorije...kr se mi to zdi skrajno nesposobno
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost