Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Po maj 07, 2007 11:00 pm

Mora ti biti zelo dolgčas na forumu kjer je 5 aktivnih članov. :(
Kaj je zdaj si hotel da odidem in zdaj me pusti na miru
ker te ne bom več opozarjal niti omenjal.
Hvala.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius To maj 08, 2007 6:33 am

Zanimivo je to, da drugi vejo več o mojem vozilu kot jaz sam. :D
Zasledovanje na drugih forumih in arhiviranje tujih postov pa dovolj
kaže osebnost posameznika. Ker vidim, da ti ne da miru naj napišem
le to: Si želel in provociral, da odidem z Volvo foruma zdaj pa me tukaj in po drugih forumih zalezuješ. Očitno ti je in ti bo dolgčas ker v 43 letih sem se naučil, da
takšne ljudi največ boli ko ih totalno ignoriraš. A ti piši še naprej o mojem
avtu, napakah in svojih frustracijah katere naj vsak forumaš po svoje oceni.
Od mene a verjamem tudi od ostalih članov komentarjev ne boš imel dolgo časa.

Lep pozdrav g. Ivo in javno se ti opravičujem če sem te kakorkoli prizadel ali
si se počutil slabo v moji družbi zato te prosim, da me pustiš na miru od tega posta
naprej. Vnaprej se ti zahvaljujem tudi v imenu moderatorja in ostalih mojih prijateljev na tem forumu kateri so me povabili že zdavnaj in prejšnji četrtek
ko so prebrali kaj delate na forumu. Lep dan še naprej vsem tudi tebi.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To maj 08, 2007 6:41 am

Vidim da imate tako hude stare zamere, da bi se na kakem srečanju najbrž stepli... To se na spletnih forumih dogaja pogosto, vseeno pa vaju oba prosim, da starih P**darij ne prenašata še na naš forum. Prepucavajta se po ZS, po telefonu itd.

Upam, da bo zdaj mir.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To maj 08, 2007 7:13 am

A niso vozniki volvotov bolj zreli od hondašev? Zgleda da ni starostne omejitve za takele primitivne prepire. Kle bo treba zaključit, če ne bo treba spet na drug forum it.
Slika

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren To maj 08, 2007 12:46 pm

Vozniki Peugeotov smo najbolj zreli :lol: :lol: :lol:

Zdej pa resno. Stare zamere ne sodijo na forum. V nadalnih kršitvah reda foruma bom(o) ukrepali

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To maj 08, 2007 1:06 pm

tema je o avtu :!: :!:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr maj 09, 2007 7:07 am

Pugi je napisal/-a:A niso vozniki volvotov bolj zreli od hondašev? Zgleda da ni starostne omejitve za takele primitivne prepire. Kle bo treba zaključit, če ne bo treba spet na drug forum it.

vozniki volvo so najbolj "krvoločni". :lol:

sicer pa res nezrelo od Ivota. :roll:
[OO-(||||)(||||)-OO]

xc70 2.5t
Nov uporabnik

Napisal/-a xc70 2.5t Sr maj 09, 2007 8:30 am

kaj so ti pa nardil z avtom! K men so ga tud na pooblaščenem servisu pokvarili tko da 4x4 pogon ni delal.

Drugac motor k si ga izbral zadetek v polno!! Moj cross country je prava rally specialka s tem motorjem! Pride kamor hoces se poseben specialc je za sneg.
volvo cross country 2.5T AWD

janezek_85
Novinec

Napisal/-a janezek_85 Sr maj 09, 2007 10:43 am

Zelo me zanima na katerem servisu, so vam 'neprofesionalno' vgradili opremo? Odgovorrite lahko na zs.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Sr maj 09, 2007 9:44 pm

odličen avto, branko! važno, da so ti zdaj to vse porihtali in je avto v takšnem stanju, kakršno se zanj spodobi! konec koncev je to VOLVO

servis pa je verjetno vsem volvašem dobro znan. tudi meni, pa ne bom omenjal, kako so menjali senzor za temperaturo. žal mojstri niso (bili) sposobni prodati niti olja. so pa pravi mojstri, da jim uspe v do vrha polno posodo zlit še liter vitrexa.

sicer pa to ni tema o dotičnem servisu.

lp!

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Če maj 10, 2007 11:06 am

Offtopic : Meni so na temu servisu vse spedenali OK, tako , da je lepo slišati tudi pohvalo o njih :)

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius So maj 12, 2007 6:41 am

xc70 2.5t je napisal/-a:kaj so ti pa nardil z avtom! K men so ga tud na pooblaščenem servisu pokvarili tko da 4x4 pogon ni delal.

Drugac motor k si ga izbral zadetek v polno!! Moj cross country je prava rally specialka s tem motorjem! Pride kamor hoces se poseben specialc je za sneg.

Hvala, sem probal dizel in V8. Prvi je lena krava a drugi pije ko Kamela.
Baje edini stem motorjem pri nas.Ostali so vsi dizli. Vem da sta samo še 2 OR.

Danes je 10 mesecev ko sem čakal, da se nekaj premakne na Summit Avto Ljubljana, Flajšmanova 3 v Volvo servisu in ker me je novi direktor Summit Avta resnično z razumevanjem sprejel ped kratkim včeraj so imeli sestanek na katerem je Japonc direktor družbe SUMMITOMO CORPORATION odločil, da mi ne plačajo narejeno škodo in je zunajsodna poravnava prešla v tožbo. Izjava dir. VCC iz Švedske in ko bomo povabili šefa servisa iz tovarne ki je popravil vozilo kot pričo pa naj imajo 3 odvetnika plačali bojo zdaj že čez 15.700 Euro v tožbenem zahtevku.
Na Švedskem so 5 dni popravljali avto in se nasmejali ko so videli "strokovno" (tako je šef oddelka za odnose z strankam g. Bajić Goran iz Zagreba označil poseg).
Ta isti Bajić ko sem prvić videl kaj so mi naredili na avtu seveda sem nasprotoval in jim nisem več dal da dotaknejo avta je naredil napako. Odpeljal sem ga v Dumida Volvo v Mb kjer so avto pregledali in podali strokovno in uradno mnenje, da je avto malomarno in amatersko demoliran ter, da ga bojo oni popravili. Vse ok in prav...da se ni g. Bajić vmešal in prepovedal pooblaščenem servisu v Mb. da mi popravijo avto. Zahtevali so od mene da plačam popravilo ???? Avto 14 dni star v garanciji. ??? hahaha

In seveda vse sem ih steral nekam in si sam uredil da me je dir. Volvo v tovarni g. Hans Wikman sprejel ter mi odobril popravilo ko je prejel kompletno dokumentacijo in slike posega. 5 dni ne 1 ali dva dni 5 dni so popravljali in menjali vse kable in instalacijo.
E zdaj ne prosim zdaj zahtevam plačilo vseh stroškov, mojega nerviranja, nastalo škodo katero je Volvo ocenil na -12 % od nabavne cene novega vozila (61.000 euro) pa zračunajte...pride samo 6320 E to, plus stroški mojega odvetnika Miro Senica in kot kaže obresti in nadaljevanje tožbenega zahtevka na sodišču.

Kaj so mi naredili? Dodatno opremo po normi Volvo se instalira 12 ur oni so to delali 8 dni in vse uničili. Ko sem vprašal kaj delajo toliko časa mi je šef servisa g. Pobor v faco lagal, da je prišel narobe kabel in da ga morajo zamenjati ter čakati novega iz Švedske. Na švedskem so mi rekli in dali izjavo pisno, da ta kabel ni menjan, da je od prvega naročila, da sploh ni za moj avto in moje modelno leto, pomeni totalno neprimeren za Xc90. Optično električni sistem kabliranja, katerega so seveda onin po svoje mal odrezali konektorje, mal izolirali... ah škoda besed...

Šef servisa na Summit Avtu g. Pobor je dal vajencu, da mi instalira dodatno opremo v vrednosti 4000 Euro katero je instaliral in povezal v optični sistem vozila z ISKRA relejem ter vse skupaj lepo izoliral z črnim izolir trakom...rezal konektorje itn...saj bom postal vse slike in izjave tehničnega dir. Volva na Švedskem kaj so naredili.
Ko se kakršen koli analogni telefon ali oprema dodaje v optični sistem Volvo in vsi ostali modeli avtomobilov imajo za to posebne module. A oni dajmo Iskra relej pa naj izklopi 12 V za vso audio in navigacijsko tehniko, airbage, DATA potek podatkov, Alarme itn... :roll:

Zdaj se pa delajo ignorantski a naj se. Plačali bojo tako ali drugače.
Ker dajam polna imena in podatke za tem stojim in se podpišem.Zdaj se mi khkhkhkh
grem do konca. Te dni bo Slovenija oblimana z anti reklamo in protestno bo vozilo oblimano ter voženo po centru in okrog Summit Avta. Hočejo rkelamo dobili je bojo.
Hate it or love it. A je tako reklama?
Nezadovoljna stranka SUMMIT AVTA LJUBLJANA.

Branko Aleksandar
051313799

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius So maj 12, 2007 6:50 am

janezek_85 je napisal/-a:Zelo me zanima na katerem servisu, so vam 'neprofesionalno' vgradili opremo? Odgovorrite lahko na zs.

Kot vidiš zdaj lahko javno pišem vse detajle ker prej nisem smel po naročilu odvetnika.
Odgovor: Neprofesionalno in hudo nevarno ter amatersko so mi dodatno originalno opremo Volvo navigacijski sistem RTI, Subwoofer, senčnike in Telefon ugradili na Summit Avto Ljubljana, Flajšmanova 3, 1000 Ljubljana pri Žalah. Pokopališče mislim. 8)

p.s. moram Vam povedati, da sem se prijavil na izlet XCROSS po Italiji a so prestavili termin je bil od 11, 12, 13.maja po nacionalnem parku Abruzzo v Italiji za vsa XC Volvo vozila.

Tako da nisem šel a prestavljeno je za oktobra. Če koga zanima in imate XC70 ali XC90 ste vabljeni jaz grem sigurno.

več o tem na http://www.xcross.it/

ali o parku http://www.xcross.it/nuova_pagina_4.htm

da ne bomo off topic bomo o tej temi pisali drugje. le toliko da omenim.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So maj 12, 2007 10:28 pm

ČE misliš, da so ISKRA releji slabi, se prvo prepričaj o kvaliteti. Ne vem zakaj jih švedi potem vgrajujejo v avtomobile, če so tako zanič.
Old subarus never die, they just get faster!

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp So maj 12, 2007 10:56 pm

tu je čisto irelevantno ali je to iskra rele ali kak drug. iz prejšnjega posta lahko razbereš, da so ga uporabili za izklop kompletne opreme ob vklopu telefona namesto, da bi uporabili temu namenjen modul ter preprogramirali računalnik. ;)

branko, lahko bi objavil tudi slike iz švedske!

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Ne maj 13, 2007 8:00 am

Zdaj lahko objavim kompletne slike katere so naredili v tovarni sam mobisux album nekaj ne dela.
Nisem mislil da je ISKRA relej slab. Ko boš videl kako je povezan po "domače" ti bo jasno.
Samo ne moreš na nov avto v garanciji ki ima za vse dodatne funkcije ali povezave narejen svoj sistem in module ter originalne "harness" kable z konektorji kar rezati in prilagajati sebi ter dodajati relej za optično-analogni izklop. To povezavo sem delal 15 let nazaj na Clarionu da sem imel MUTE. Če bi to bilo dobro, primerno, dovoljeno bi to v Volvo tovarni pustili notri. Vse so spulili in zamenjali del inštalacije tam kjer so lahko saj so na več mest rezali kable in konektorje ter po "domače" izolirali z izolir trakom. Za izoliranje dveh spojev se ne more uporabljati izolir trak. Pika.
Volvo ima optični in električni prenos podatkov med posameznimi moduli in je vse povezano v krog. Samo da naštejem, da so airbagi, sistem nadzora bremz in čisto vsak varnosti modul povezani prek tega. Da eden gre po svoje modificirati ta optični sistem je pa strogo prepovedano. Šef tehničnega oddelka g. Ljungberg v tovarni mi je samo rekel pred dir. Volva, da sem se vozil v tanku brez airbegov.No comment please. Zato so ocenili da je po posegu škode narejene za 12 % od nabavne cene vozila. Saj so avto prvič čisto razstavili notranjost na Summitu, potem pregled v Mb. in potem še enkrat v tovarni. Ko vidiš svoj nov avto trikrat čisto razstavljen brez notranje opreme, sedežev, oblog itn...ti je jasno, da želiš odškodnino. To ni več to ko ti parkrat skidajo vso opremo in dajejo nazaj. Nov avto. Ne hvala. Ko daš iz svog žepa toliko denarja zahtevaš perfekcijo in zato grem do kraja.

Zaključek: če bi prišel na Švedsko in bi rekli, gospod, tukaj je vse v redu bi razumel in ponižno odšel nazaj domov. Oni so prva 2 dni želeli urediti sistem dokler niso najdli, da je optični kabel sploh neprimeren za moje modelno leto in ta sistem, seveda če so ga sami prirejali in rezali. Podpisal sem in so vse zamenjali.

V ponedeljek se začne protest v medijih in javnosti ter okrog stavbe Summit Avto.
Hate it or love it.

p.s. Volvo je zelo dober avtomobil.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Ne maj 13, 2007 8:10 am

Tovarna Torslanda Goteborg November 2006-avto popravljen čaka na prevzem
Slika
In na desni samo še 1677 km ali 15 ur vožnje...
Slika
Zadnjič spremenil Cornelius, dne Po maj 28, 2007 6:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Ne maj 13, 2007 8:21 am

In največja atrakcija na poti tunel pod morjem par km ter na umetnem otoku prideš ven in nadaljuješ na 16 km dolgem mostu nad morjem med Dansko in Švedsko -Oresund.
Slika
Slika
Imel sem sovoznika Primoža kateri ima Japonsko žilico in je vse lepo arhiviral.
Slika

se nadaljuje... v eno smer je 2100 km iz Ljubljane. Štartali smo ob 05 uri zjutraj. Vsak je vozil po en tank cca 660 km in smo zvečer ponoči ob 01:15 minut prišli v Goteborg. Normalne umirjene vožnje vse po pravilih 120-140 km/h z občasnimi hitrejšimi vožnjami.
Na Dansem in Švedskem so kazni tako hude za prehitro vožnjo da nima smisla. Prekršek več kot 50 km/h od dovoljene hitrosti je 800 Euro.
Čeprav je tema povezana na XC90 menim, da bi bilo bolje narediti novo na izletih.Kaj misliš moderator? LP.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Ne maj 13, 2007 9:48 am

Hehe..so te pa spravili na zelo dober izlet :D kakorkoli že, pa je zelo žalostno, da si pri taki firmi na servisih dovolijo vse mogoče :roll:

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Ne maj 13, 2007 2:49 pm

Zdaj je bilo dovolj potrpljenja in nerviranja. Zdaj gremo na Japonsko počakam še do 21.Maja. To im je zadnji rok. Točno tako kaj si dovolijo na servisih.
Na Hyundaiju sem imel problem z menjalnikom in tedajšnji direktor Svoljšek je zadevo uredil v parih urah ter mi naslednji dan vse plačali in me utišali. Zadovoljna stranka je najboljša reklama.

Saj je poglavitni moto in razmišljanje tako velikih korporacij kot je Volvo:
Nr.1 in customer sadisfaction
pri nas je to Duck customer.

Tukaj je tudi Logo Sumitomo corporation pa no comment. Bomo videli kako se bojo držali tega pravila.
Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost