Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jun 18, 2007 6:46 am

W T F :shock: :shock: :shock: Ne morem verjet!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Po jun 18, 2007 7:58 am

Cash je napisal/-a:W T F :shock: :shock: :shock: Ne morem verjet!

Kaj ne mores verjet? O registraciji in davkih?

Kaj pa poreces na tole: tu v ZDA stane vozniski izpit $15 (petnajst) naredis teorijo in prakticno voznjo v pol ure. Za teorijo si kar tam eno drobno knjizico preberes oz. si jo dol z interneta prej dobis zastonj. Ce hoces, lahko dam link... Ni nobene obvezne avto sole, prve pomoci in BS-a, izpit delas kar na svojem oz. kolegovem/izposojenem avtomobilu. Samo zavarovan mora bit. Se prednjo sipo ima lahko poceno, samo da se ven vidi skoz 1/3 pa je OK. Pa smerokazi in luci morajo delat in to je to.

Pa imamo zato tukaj kaj slabse voznike in vec nesrec? You bet it! - NIMAMO!

Slovenski izpit in izpiti drugih drzav ne veljajo, moras se enkrat delat. Pa saj ni big deal... Isto za motor, le da je tu cena $10.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jun 18, 2007 8:01 am

Dej nehi, ne morem verjet no :noro Sam še to mi povej, po kolk imate trenutno bencin, kolk oktanski, pa za nafto in kurilnega olja tud napiši?

Uporabniški avatar
CiCn
Novinec

Kraj: Zlata Sredina

Napisal/-a CiCn Po jun 18, 2007 8:09 am

Cash je napisal/-a:Dej nehi, ne morem verjet no :noro Sam še to mi povej, po kolk imate trenutno bencin, kolk oktanski, pa za nafto in kurilnega olja tud napiši?

a računaš, da se boš preselu in zberaš stroške skupi :P

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po jun 18, 2007 8:12 am

Cash je napisal/-a:Dej nehi, ne morem verjet no :noro Sam še to mi povej, po kolk imate trenutno bencin, kolk oktanski, pa za nafto in kurilnega olja tud napiši?

Illinois dodaja tam do 15% alkohola (pridobljenega iz koruze) v bencin, cene se gibljejo za galono med $3.16 in $3.90, pac glede kje si. Bolj si v centru mesta, drazje je... pisem za Chicago.

Druge drzave oz. bolj country podrocja imajo bencin krepko izpod $3 za galono. Zdaj je cena najvisja v letu po 4. juliju gre obicajno potem navzdol. Tu nobena vlada ne doloca cen bencina, ampak kar trzisce samo.

Bencin se tukaj prodaja kot REGULAR, PLUS in PREMUIM (na Shell-u je to V-POWER).

Diesel je isto kot Regular okoli $3.16.

1 galona je 3.785 litra

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jun 18, 2007 8:32 am

A tolk da je bencin. Sm mislu, da je bolj poceni :shock: To je cca 160 starih sit na liter

Cicn: ja, sm že dostikrat pomislu na to :lol:

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po jun 18, 2007 9:09 am

Cash je napisal/-a:A tolk da je bencin. Sm mislu, da je bolj poceni :shock: To je cca 160 starih sit na liter

Cicn: ja, sm že dostikrat pomislu na to :lol:

Ja, je sel precej gor v zadnjih mesecih. No, pa glede na povprecne place to tukaj niti ni prehud strosek.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Po jun 18, 2007 9:25 am

Damn, no par stvari me kar privlači na ameriki...khm...V8...khm... :D

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po jun 18, 2007 10:41 am

Čudoviti avtomobili, nekateri od njih.
Slika

Uporabniški avatar
ALLi^
Nov uporabnik

Napisal/-a ALLi^ Po jun 18, 2007 2:19 pm

jp jp Amerika... kakor koli je pri nas zelo "moderno" pljuvati po Ameriki, jaz še vedno mislim, da si ZDA z povprečno ameriško plačo lahko veliko več privoščiš in lepše živiš kot v evropi.
Npr si povprečno letno plačo si v nekaj letih komot lahko privoščiš kakšnega mustanga, bmw m3, kakšnega rabljenega, vendar lepo ohranjenega muscle-ja in ostale avte tega razreda, kar pa pri nas žal mogoče. Poleg tega pa so še registracija in ostali stroški veliko manjši. Vendar o tem nam lahko kaj več pove chgotom...

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po jun 18, 2007 4:40 pm

ALLi^ je napisal/-a:jp jp Amerika... kakor koli je pri nas zelo "moderno" pljuvati po Ameriki, jaz še vedno mislim, da si ZDA z povprečno ameriško plačo lahko veliko več privoščiš in lepše živiš kot v evropi.
Npr si povprečno letno plačo si v nekaj letih komot lahko privoščiš kakšnega mustanga, bmw m3, kakšnega rabljenega, vendar lepo ohranjenega muscle-ja in ostale avte tega razreda, kar pa pri nas žal mogoče. Poleg tega pa so še registracija in ostali stroški veliko manjši. Vendar o tem nam lahko kaj več pove chgotom...

Amerika ni Bush in pluvati po njem in njegovi politiki ne sme bit isto kot kritika Amerike na splosno! Ogromno Americanov se odprto ne strinja s trenutno politiko in to tudi javno in glasno izrazajo. No, pa to je ze precej stran od avtomobilskega foruma.

Na splosno je tukaj zivljenje precej boljse kot v Sloveniji, zasluzi se nekajkrat vec, pa se cene so nizje: hrana, obleke.... ja pa avti tudi! Za stanovanja/hise ni problem jih je kolikor hoces, tudi sluzbe se najdejo, ce si le priden in hoces delat. Ni pa prostora za delomrzneze, lenuhe in pijance - ti se kaj hitro znajdejo na cesti.

Mustang-a, ki ga omenjas si tukaj lahko privosci skoraj vsak z normalno placo. No, vsaj V6... Nove avte pa tudi one malo rabljene tu le malokdo kupi na cash, das enostavno par jurjev pologa in ostalo financirajo banke tam na 3-6 let.

Registracije avtov so veliko cenejse, cena vozniskega izpita je simbolicna, ni absurda, ki ga pozna Evropa: astronomska obdavcenja po prostornini motorja. Tu avte s 4 cilindri tam do 2.5L vozijo res zacetniki, teenagerji v srednji soli in na faksu in podobno. Vsak kolikor toliko normalen avto se zacne tam pri 3.0L ( pa navzgor) in V6 kar je tukaj tudi vecina avtov. V8 sploh ni taka posebnost, ti so potem tam od 4.6L navzgor. Sam imam veliko raje V8, posebej zaradi navora in moci, poraba pa je tako prakticno ista gledano z ameriskimi ocmi. Stroski zavarovanja so celo za V8 Cadillac veliko nizji kot pa za kasnega V4 navitega japonca: zakaj? V8 limuzini tudi pritice urejen voznik, ki je veliko manj rizicen za morebitno nesreco, kot pa kaksen teen driver, ki se gre street racerja v majhni V4 Hondi...

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jun 18, 2007 5:07 pm

Ufff :cry: Težko je to poslušat, ko veš, kako te država SKUBI!!!
Če si pripravljen povedati, kolk pa je povprečna neto plača pri vas?
No sam kak minus pa mora bit, pa nam povej samo še, kako pa je recimo zvečer, ko greš na "en sprehod", kaj se lahko upravičeno treseš, kje te bodo oropal al pa zaštihal? Pa če se ne motim, si ti na moj post zjutraj, odgovoru ob 9 uri, kar pomeni, da je bila pri vas 3 ura zjutraj :lol: . Če se ne motim, imate 6 ur nazaj od Slovenije?

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po jun 18, 2007 5:19 pm

Cash je napisal/-a:Ufff :cry: Težko je to poslušat, ko veš, kako te država SKUBI!!!
Če si pripravljen povedati, kolk pa je povprečna neto plača pri vas?
Pa dej povej nam samo še, kako pa je recimo zvečer, ko greš na "en sprehod", kaj se lahko upravičeno treseš, kje te bodo oropal al pa zaštihal, pa če se ne motim, si ti na moj post zjutraj, ko sem bil na šihtu (8.00)odgovoru ob 3 zjutraj po vašem času. Če se ne motim, imate 6 ur nazaj od Slovenije.

Chicago/Illinois je 7 ur razlike, 6 kot omenjas je NYC in Eastern Time Zone.

Povprecna placa malo boljsa je tam 15-20$/uro, delas 8-10 ur na dan in 5-6 dni/teden potem pa racunaj...

Tisto o nevarnih sprehodih je popoln stereotip, ki ne odraza prave slike niti priblizno. To, kar vidis v filmih so skoraj vedno extremi: v take predele mesta ne bos silil, posebej ne ponoci. V Chicagu je mogoce takih nevarnih podrocij tam 10% gledano po povrsini. Ne pozabit, da ima Chicago 8 miljonov ljudi s predmestji, povrsina 2-3 Slovenije. Sama drzava Illinois je za 8 Slovenij po povrsini pa niti priblizno ni najvecja ameriska zvezna drzava.

Sam denimo zivim v jugo-zahodnih predmestjih, do omenjenih "nevarnih" obmocij je takole 30-40 milj pa je se vedno vse eno veliko mesto.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Po jun 18, 2007 5:20 pm

Mene pa zanima zakaj je zavarovanje za V8 cadillac cenejše kakor za hondo s teen driverjem? Kateri faktorji določajo ceno zavarovanja?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jun 18, 2007 5:28 pm

Ja, ja, maš prou, 7 ur ste za nami, sm pozabu prišteti še +1, ki jo imamo mi.
Drgač pa 15-20$ na uro ---> :bow

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po jun 18, 2007 5:28 pm

Corleone je napisal/-a:Mene pa zanima zakaj je zavarovanje za V8 cadillac cenejše kakor za hondo s teen driverjem? Kateri faktorji določajo ceno zavarovanja?

Sam avto, kot sem ze napisal, recimo 2-vratna Civic s 16 letnikom za volanom bo visoko zavarovanje, za resnega gospoda srednjih let v V8 Cadillacu (mene, haha) pa precej nizje.

Potem pa Driving Record, koliko nesrec si imel v preteklosti, ce imas kak DUI (po domace ce si nalit vozil in so te dobili...) in podobne zadeve.

Predvsem to vpliva na visino zavarovanja ne pa prostornina motorja kar vsepoprek.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po jun 18, 2007 5:33 pm

Cash je napisal/-a:Ja, ja, maš prou, 7 ur ste za nami, sm pozabu prišteti še +1, ki jo imamo mi.
Drgač pa 15-20$ na uro ---> :bow

15-20 je tako-tako, ko gres se visje kao zdravniki, managerji in ostalo pa grejo potem place $50/ uro in se vec. Za primer ti povem imam znanca pilota na komercialni liniji ima tam 250 jurjev na leto.

Ne to gledat s slovenskimi ocmi, mesecni mortgage (obrok za hiso) je za malo boljso bajto tukaj tud 2-3 jurje$/mesec, obrok za avto tam $500 do jurja in pol $, zdravstveno zavarovanje 100-300$...

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jun 18, 2007 5:43 pm

Primi me, ker me bo zdej, zdej pršu obiskat psihiater :huh:
Hja nč, te bom pustu delat še naprej, pa služit $$$$, ker vem, da je zdej tm skor 12, tko, da se še kej čujemo, ajde 8)

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Po jun 18, 2007 5:47 pm

chgotom je napisal/-a:
Corleone je napisal/-a:Mene pa zanima zakaj je zavarovanje za V8 cadillac cenejše kakor za hondo s teen driverjem? Kateri faktorji določajo ceno zavarovanja?

Sam avto, kot sem ze napisal, recimo 2-vratna Civic s 16 letnikom za volanom bo visoko zavarovanje, za resnega gospoda srednjih let v V8 Cadillacu (mene, haha) pa precej nizje.

Potem pa Driving Record, koliko nesrec si imel v preteklosti, ce imas kak DUI (po domace ce si nalit vozil in so te dobili...) in podobne zadeve.

Predvsem to vpliva na visino zavarovanja ne pa prostornina motorja kar vsepoprek.

LP iz Chicaga!

Torej se da to nekak dogovorit? Zanimivo zanimivo, Amerika mi je bila od nekdaj všeč :D za mulca v družinskem avtomobilu bi se ziher dal lepo zmenit.. hehe...

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Po jun 18, 2007 6:00 pm

Hja, bencin je že pocen. Sam kaj ko je pivo 5 $ in sendvič 10 $ (NYC)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov