Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Ne nov 04, 2007 6:52 pm

seat je napisal/-a:Pa še to na kake Honde :D ne korajžni

Sicer me tale Focus ne zanima ampak kaki Mustang bi me pa lahk kdaj zanimal.

Ni problema, Mustang, Corvette itd.... PM-aj me in se zmenimo.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
CLIO3
Novinec

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a CLIO3 Ne nov 04, 2007 7:17 pm

To ni moje misljenje to je znano da so ameriski avti zanic za evropske zavite ceste! Lega v ovinkih napram evropskim avtom ki so konkurencni mustangu in podobnimi cezoceankami je ogromna in je to tudi znano in to tudi americani sami vedo!
Americani delajo avte za ravne ceste kar imajo za ovinke je pa katastrofa!

Obstaja oddaja od Jeremiya Clarksona kjer primerja evropske avte z ameriskimi! Poglej si to oddajo kjer na hitro lahko vidis rezultate!
Clio III Dynamic Sport 1.6 16V

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po nov 05, 2007 2:12 am

CLIO3 je napisal/-a:To ni moje misljenje to je znano da so ameriski avti zanic za evropske zavite ceste! Lega v ovinkih napram evropskim avtom ki so konkurencni mustangu in podobnimi cezoceankami je ogromna in je to tudi znano in to tudi americani sami vedo!
Americani delajo avte za ravne ceste kar imajo za ovinke je pa katastrofa!

Obstaja oddaja od Jeremiya Clarksona kjer primerja evropske avte z ameriskimi! Poglej si to oddajo kjer na hitro lahko vidis rezultate!

Tisto "znano" mi je kaj malo kredibilna referenca.... kje je "znano"? Kar tako na ulici al kaj? Ne mesat moderne ameriske avtomobile s cestnimi krizarkami iz tam 60 in 70 let prejsnjega stoletja. Ko omenis ameriski avto, vecina Slovencev se vedno takoj pomisli na okorne in velike Cadillace tam "Elvis style"... Moderni ameriski avti so dalec od tega.

Ameriski avto je tudi Lexus, ce hoces, pa Mercedes ML, ki ga delajo v Alabami. BTW: ML 500, ki sem ga imel pred par leti so bila najvecja j***a od avta v vsej moji avtomobilski zgodovini. "Ameriski" Saturn-i niso nic drugega, kot v Nemciji narejeni Opli, isto "ameriski" Pontiac GTO (novi) je v Avstrailji narejen Holden pa se bi ti lahko nasteval. Kaj je potem resnicni ameriski avto?

Tudi tisto o "ravnih cestah" je pa se bolj za lase privleceno, se vidi, da nisi nikoli bil tukaj! Gres v podrocje tam skalnega gorovje in imas zavitih cest (drzave Wyoming, Colorado itd) na tisoce milj ali pa kilometrov ce hoces.... povrsina vecja kot nekaj Slovenij! Pa se sploh nisem omenil drugih goratih obmocij ZDA (Vermont, Washington-state..), tako, da ne bi o tem. Da so eni avti narejeni za ravne drugi pa zavite ceste - pa ne ga no lomit.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Po nov 05, 2007 3:59 am

Je možno, da so drugačne tovarniške nastavitve podvozja za avtomobile za ameriški trg, kot pa za evropskega? Mogoče danes, ko so podvozja v limuzinah zračna, ne delajo nekih sprememb, ampak ne dolgo nazaj pa so mogoče jih. Mogoče ve kdo kaj o tem.

Kolikor vem so različne nastavitve že pri avtomobilih, ki so namenjeni na različne dele Evrope.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po nov 05, 2007 11:52 am

RENO911 je napisal/-a:Je možno, da so drugačne tovarniške nastavitve podvozja za avtomobile za ameriški trg, kot pa za evropskega? Mogoče danes, ko so podvozja v limuzinah zračna, ne delajo nekih sprememb, ampak ne dolgo nazaj pa so mogoče jih. Mogoče ve kdo kaj o tem.

Kolikor vem so različne nastavitve že pri avtomobilih, ki so namenjeni na različne dele Evrope.

Ja bi bilo zanimivo primerjat. Pa tudi, kaj denimo nemski Opel naredi se za ameriski trg razen tega, da prilepi/zamenja avtom oznako s Saturn...?

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po nov 05, 2007 11:55 am

Dejstvo je, da ima večina ameriških (tudi novejših) vozil mehko podvozje, ki se v evropsko kratkih in zavitih ovinkih v kombinaciji z ozko cesto ne obnese najbolje.
Izjema je morda corvette C6.
Tale tvoj mustang na primer ima še torzijo zadaj, prav tako kot legendarni '67 fastback iz filma "Bullit". :lol:

Proizvajalci sigurno delajo trše podvozje za EU, tudi če govorimo o istih avtomobilih, ki se prodajajo tu in tam.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po nov 05, 2007 7:30 pm

bass je napisal/-a:Dejstvo je, da ima večina ameriških (tudi novejših) vozil mehko podvozje, ki se v evropsko kratkih in zavitih ovinkih v kombinaciji z ozko cesto ne obnese najbolje.
Izjema je morda corvette C6.
Tale tvoj mustang na primer ima še torzijo zadaj, prav tako kot legendarni '67 fastback iz filma "Bullit". :lol:

Proizvajalci sigurno delajo trše podvozje za EU, tudi če govorimo o istih avtomobilih, ki se prodajajo tu in tam.

Imas prav in se tudi sam sprasujem, zakaj niso vgradili v novi Mustang podvozja, ki ga je imel Mustang Cobra - prejsnji model. Ford to utemeljuje s ceno. Tudi nekaj ostalih malo prevec "retro" zadev me moti npr. globoko pogreznjeni merilniki na armaturki, pri mocni dnevni svetlobi in posebej, ce imas gor soncna ocala, ne vidis skoraj nic. Pa velike okrogle meglenke na sredini... No, saj pripravljajo zdaj re-design pa da vidimo...

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To nov 06, 2007 6:50 pm

Čakam samo še to, da se kdo obregne ob listnate vzmeti ameriških vozil. :roll:

Uporabniški avatar
CLIO3
Novinec

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a CLIO3 To nov 06, 2007 7:39 pm

Sem se ze hotel zdavnaj ampak je offtopica ze tko in tko prevec :lol:
Clio III Dynamic Sport 1.6 16V

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To nov 06, 2007 9:18 pm

f.taunus je napisal/-a:Čakam samo še to, da se kdo obregne ob listnate vzmeti ameriških vozil. :roll:

A nismo nekoč na forumu že imeli debato o razliki med listnatimi vzmetmi na današnjih am. avtomobilih in tistih na zetorjih, ki se skrivajo še po sloveniji :?

Ampak ja se strinjam, da se bo gotovo spet našel nekdo, ki bo trdil da ni razlike :roll:
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus To nov 06, 2007 9:24 pm

CLIO3 je napisal/-a:Sem se ze hotel zdavnaj ampak je offtopica ze tko in tko prevec :lol:

No, super, ker sem komaj čakal, da lahko nekomu postrežem s naslednjo odlični razlago ameriškega sistema listnatih vzmeti ... zanimivo, da je do te razlage prišlo prav v debati o enem mustangu
http://www.zup-racing.com/forum/viewtop ... ght=#47465

_BANDIT_ je napisal/-a:
croma_man je napisal/-a:ta ma tud listnato vzmet zadaj? :-#

Jao jao, spet en pametn, k je nekje slišal, da ma vette zadaj listnato vzmet (čleprav sploh ne ve, kako to izgleda in kaj je s tem mišljeno) in potem sklepa, da jo ma potem tud mustang in vsi ostali amerikanci.

Tkole zadnja aksa in vpetje izgleda pri mustangu:
Slika

Tkole pa izgleda slavno corvetino zadnje vpetje, pri katerem gre nekateri pametnim tako zelo v nos listnata vzmet, čeprav jim sploh ni jasno, da pri tem niso mišljeni listnati fedri, kot so jih imeli skoraj vsi tastari avti z zadnjim pogonom ampak gre za listnato vzmet, ki je nameščena prečno med obema zadnjima kolesoma in ima povsem drugo funkcijo, kot listnati fedri:
Slika

Slika

Slika

Slika

Sam eni tapametni bodo še vedno prepričani, da imajo amerikanci še vedno zadaj listnate fedre in da za normalno podvozje z normalnimi vijačnimi fedri še nisalo slišali nikoli. ](*,)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo To nov 06, 2007 9:47 pm

torej ta precno postavljena lisnata vzmet deluje kot nek stabilizator, ce sem prav zastopu??...in ta sistem je kao ok, al super al kr neki??

LP
Slika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus To nov 06, 2007 9:59 pm

Dariooo je napisal/-a:torej ta precno postavljena lisnata vzmet deluje kot nek stabilizator, ce sem prav zastopu??...in ta sistem je kao ok, al super al kr neki??

LP

Si in sem na napačnem forumu, da bi o tem razglabljal.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R To nov 06, 2007 10:08 pm

Že sama teža teh ameriških "krav" prispeva nekaj k legi v ovinkih, pa ne narobe razumet da ne bi imel v garaži katere od njih;)

Vsaka medalja ima 2 plati....

Ta Focus je najbrž atmosferc, evropski ST pa je prisilno polnjen.

Lp čez lužo.
RiDe hArD

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus To nov 06, 2007 10:09 pm

R 34 GT-R je napisal/-a:Ta Focus je najbrž atmosferc, evropski ST pa je prisilno polnjen.

Prisilno polnjen s čim?

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer To nov 06, 2007 10:36 pm

lep focus..sam zadek pa volan nista kej preveč :roll: :roll:
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To nov 06, 2007 10:44 pm

Dariooo je napisal/-a:torej ta precno postavljena lisnata vzmet deluje kot nek stabilizator, ce sem prav zastopu??...in ta sistem je kao ok, al super al kr neki??

LP

stabilizator je una crna stanga tazavita.ta listnata vzmet pa je nam es fedrou,ker jh nkedr ne vidm.vidm sam blazilce.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R To nov 06, 2007 10:45 pm

f.taunus je napisal/-a:
R 34 GT-R je napisal/-a:Ta Focus je najbrž atmosferc, evropski ST pa je prisilno polnjen.

Prisilno polnjen s čim?

Čokolado;)

Kubatura me je zavedla, ki je enaka, zamenju z RS-om, naš ST pa je 2.5, 5 valjnik.
RiDe hArD

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To nov 06, 2007 11:50 pm

f.taunus je napisal/-a:[quote="CLIO3"Sem se ze hotel zdavnaj ampak je offtopica ze tko in tko prevec :lol:

No, super, ker sem komaj čakal, da lahko nekomu postrežem s naslednjo odlični razlago ameriškega sistema listnatih vzmeti ... zanimivo, da je do te razlage prišlo prav v debati o enem mustangu
http://www.zup-racing.com/forum/viewtop ... ght=#47465

[quote="_BANDIT_"][quote="croma_man"ta ma tud listnato vzmet zadaj? :-#[/quote]

Jao jao, spet en pametn, k je nekje slišal, da ma vette zadaj listnato vzmet (čleprav sploh ne ve, kako to izgleda in kaj je s tem mišljeno) in potem sklepa, da jo ma potem tud mustang in vsi ostali amerikanci.

Tkole zadnja aksa in vpetje izgleda pri mustangu:
Slika

Spet ni cisto tako: takole namrec izgleda zadnja aksa pri SALEEN Mustang-u, ki je precej natunana verzija. Napis Saleen razlocno vidis na sredini slike. Kako izgleda standardni Mustang oz. GT ti lahko poslikam iz prve roke takoj, ko ga bom imel na kanalu...

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr nov 07, 2007 8:32 am

@chgotom: off
kaj ko bi se naucil quotat/citirat... ker sedaj zgleda kot da si ti napisal f.taunus in
Banditovo mnenje... :idea:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov