seat je napisal/-a:Pa še to na kake Hondene korajžni
Sicer me tale Focus ne zanima ampak kaki Mustang bi me pa lahk kdaj zanimal.
Ni problema, Mustang, Corvette itd.... PM-aj me in se zmenimo.
LP iz Chicaga!
CLIO3 je napisal/-a:To ni moje misljenje to je znano da so ameriski avti zanic za evropske zavite ceste! Lega v ovinkih napram evropskim avtom ki so konkurencni mustangu in podobnimi cezoceankami je ogromna in je to tudi znano in to tudi americani sami vedo!
Americani delajo avte za ravne ceste kar imajo za ovinke je pa katastrofa!
Obstaja oddaja od Jeremiya Clarksona kjer primerja evropske avte z ameriskimi! Poglej si to oddajo kjer na hitro lahko vidis rezultate!
RENO911 je napisal/-a:Je možno, da so drugačne tovarniške nastavitve podvozja za avtomobile za ameriški trg, kot pa za evropskega? Mogoče danes, ko so podvozja v limuzinah zračna, ne delajo nekih sprememb, ampak ne dolgo nazaj pa so mogoče jih. Mogoče ve kdo kaj o tem.
Kolikor vem so različne nastavitve že pri avtomobilih, ki so namenjeni na različne dele Evrope.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
bass je napisal/-a:Dejstvo je, da ima večina ameriških (tudi novejših) vozil mehko podvozje, ki se v evropsko kratkih in zavitih ovinkih v kombinaciji z ozko cesto ne obnese najbolje.
Izjema je morda corvette C6.
Tale tvoj mustang na primer ima še torzijo zadaj, prav tako kot legendarni '67 fastback iz filma "Bullit".
Proizvajalci sigurno delajo trše podvozje za EU, tudi če govorimo o istih avtomobilih, ki se prodajajo tu in tam.
f.taunus je napisal/-a:Čakam samo še to, da se kdo obregne ob listnate vzmeti ameriških vozil.
CLIO3 je napisal/-a:Sem se ze hotel zdavnaj ampak je offtopica ze tko in tko prevec
_BANDIT_ je napisal/-a:croma_man je napisal/-a:ta ma tud listnato vzmet zadaj? :-#
Jao jao, spet en pametn, k je nekje slišal, da ma vette zadaj listnato vzmet (čleprav sploh ne ve, kako to izgleda in kaj je s tem mišljeno) in potem sklepa, da jo ma potem tud mustang in vsi ostali amerikanci.
Tkole zadnja aksa in vpetje izgleda pri mustangu:
Tkole pa izgleda slavno corvetino zadnje vpetje, pri katerem gre nekateri pametnim tako zelo v nos listnata vzmet, čeprav jim sploh ni jasno, da pri tem niso mišljeni listnati fedri, kot so jih imeli skoraj vsi tastari avti z zadnjim pogonom ampak gre za listnato vzmet, ki je nameščena prečno med obema zadnjima kolesoma in ima povsem drugo funkcijo, kot listnati fedri:
Sam eni tapametni bodo še vedno prepričani, da imajo amerikanci še vedno zadaj listnate fedre in da za normalno podvozje z normalnimi vijačnimi fedri še nisalo slišali nikoli. ](*,)
f.taunus je napisal/-a:[quote="CLIO3"Sem se ze hotel zdavnaj ampak je offtopica ze tko in tko prevec
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov