Napisal/-a astragtc To nov 06, 2007 12:09 pm
hvala
Odgovori na vasa vprasanja:
Torej to je facelift verzija, je pa modelno leto 2007, dobava september.
18 colske felne-obnesejo se dobro, ne morem reci da je avto zelo trd, ravno prav. Seveda pazim da ne zapeljem v kasno vecjo luknjo...
To vsekakor ni najdrazja astra v slo, sem videl ze kar precej opc aster na nasih cestah (opc line ni enako opc- za tiste ki ne veste).
Original radijo in naknadno vgrajeni zvocniki. Na zacetku sem bil malo razocaran saj sem bil dolgo navajen na original zvocnike (tudi pri prejsnih avtih) in tej so vedno zveneli drugace- nedefinirano). Sedaj pa sem spoznal da je ta zvok veliko bolj definiran, kvaliteten. Seveda je bil potreben tudi run-in zvočnikov. Sem zelo zadovoljen, ojacevalec je stabilen do 90 % glasnosti. Ta sistem je bolj namenjen kvaliteti in ne toliko nabijanju
Seveda bi se pridobil na kvaliteti ce bi dal noter aftermarket radijo. Blaupunkt ima vmesnik za opel, ni pa jasno ali deluje z opel bluetooth, tako da nisem kompliciral in sem ostal pri original avtoradiju- za mene je ta kombinacija vec kot dovolj.
Kratka ocena, seveda pri 1700 km ni mozna popolna ocena.
Materiali v notranjosti so kvalitetni, izdelava je dobra, recaro sedezi odlicni (ne pretrdi). Vsa elektronika (bluetooth, tempomat, BC.... deluje brezhibno.
IDS+ , kot sem ze zgoraj napisal avto ni pretirano trd, morda je razlog za to tudi v ids+ ki bi naj prilagajal vzmetenje na podlago, hitrost.
Kar se tice sport tipke, pricakoval sem da bo avto veliko bolj trd in volan bolj direkten (pri vklopjeni sport tipki) vendar pa bistvene razlike ne opazim (opel lastniki, kaksne so kaj vase izkusnje s tem).
Edino kar se obcutno spremeni je navor, torej odzivnost gas pedala je veliko boljssa.
Glede motorja: vec kot na 3000 obratov ga se nisem spravil, lahko pa ze sedaj recem da je odlicen- predvsem navor 320 nm je fantasticen.
Torej ni bmw, audi...je pa OPEL. Morda ni ravno zveneca znamka (slab image) vendar za mene je best buy. Lahko omenim, da ko sem gledal in primerjal cenike audi a3, bmw1, volvo c30 napram astri je razlika v ceni bila vec kot 8000 eur.
NE HVALA, toliko denarja pa ne dam vec zato da bom imel pravo ime...
LP