Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

astragtc
Nov uporabnik

Napisal/-a astragtc To nov 06, 2007 12:09 pm

hvala

Odgovori na vasa vprasanja:
Torej to je facelift verzija, je pa modelno leto 2007, dobava september.

18 colske felne-obnesejo se dobro, ne morem reci da je avto zelo trd, ravno prav. Seveda pazim da ne zapeljem v kasno vecjo luknjo...

To vsekakor ni najdrazja astra v slo, sem videl ze kar precej opc aster na nasih cestah (opc line ni enako opc- za tiste ki ne veste).

Original radijo in naknadno vgrajeni zvocniki. Na zacetku sem bil malo razocaran saj sem bil dolgo navajen na original zvocnike (tudi pri prejsnih avtih) in tej so vedno zveneli drugace- nedefinirano). Sedaj pa sem spoznal da je ta zvok veliko bolj definiran, kvaliteten. Seveda je bil potreben tudi run-in zvočnikov. Sem zelo zadovoljen, ojacevalec je stabilen do 90 % glasnosti. Ta sistem je bolj namenjen kvaliteti in ne toliko nabijanju
Seveda bi se pridobil na kvaliteti ce bi dal noter aftermarket radijo. Blaupunkt ima vmesnik za opel, ni pa jasno ali deluje z opel bluetooth, tako da nisem kompliciral in sem ostal pri original avtoradiju- za mene je ta kombinacija vec kot dovolj.

Kratka ocena, seveda pri 1700 km ni mozna popolna ocena.

Materiali v notranjosti so kvalitetni, izdelava je dobra, recaro sedezi odlicni (ne pretrdi). Vsa elektronika (bluetooth, tempomat, BC.... deluje brezhibno.

IDS+ , kot sem ze zgoraj napisal avto ni pretirano trd, morda je razlog za to tudi v ids+ ki bi naj prilagajal vzmetenje na podlago, hitrost.

Kar se tice sport tipke, pricakoval sem da bo avto veliko bolj trd in volan bolj direkten (pri vklopjeni sport tipki) vendar pa bistvene razlike ne opazim (opel lastniki, kaksne so kaj vase izkusnje s tem).
Edino kar se obcutno spremeni je navor, torej odzivnost gas pedala je veliko boljssa.

Glede motorja: vec kot na 3000 obratov ga se nisem spravil, lahko pa ze sedaj recem da je odlicen- predvsem navor 320 nm je fantasticen.

Torej ni bmw, audi...je pa OPEL. Morda ni ravno zveneca znamka (slab image) vendar za mene je best buy. Lahko omenim, da ko sem gledal in primerjal cenike audi a3, bmw1, volvo c30 napram astri je razlika v ceni bila vec kot 8000 eur.
NE HVALA, toliko denarja pa ne dam vec zato da bom imel pravo ime...

LP

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To nov 06, 2007 12:33 pm

mene pa zanima kje je temperatura motorja??
drgač pa ful lepa astra
lp

DamjanV
Nov uporabnik

Napisal/-a DamjanV To nov 06, 2007 1:08 pm

@kljukec ni števca! :D

Zelo lepa astra! Vabljen na opelforum.si

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic To nov 06, 2007 2:19 pm

Lepi je 8)
Koliko časa si čakal na njega?
Samo z vso to opremo ki jo imaš ti cena verjetno ni dosti manj od OPC-jke.
Lahko bi OPC-modro barvo vzel :P
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
Ibiza_C-u-p-r-a
Novinec

Kraj: Jezero Pri Podpeči

Napisal/-a Ibiza_C-u-p-r-a To nov 06, 2007 2:52 pm

Ja osnovna opc pride 27k z vso opremo pa na kar precejšnih 35k!
Kolk pa če ni skrivnost bla tvoja?

lp blaž
Bmw 320Da

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To nov 06, 2007 2:58 pm

DamjanV je napisal/-a:@kljukec ni števca! :D

Zelo lepa astra! Vabljen na opelforum.si

vem, sam enkrat sm nekje slišal, da se da prek ekrana pridt do temperature
mi je pa to res glupa zadeva- sploh pri turbincih, kjer je temperatura zelo pomembna
lp

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To nov 06, 2007 3:03 pm

Lepa je ko satan... Bravo! Srečno vožnjo!

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To nov 06, 2007 3:38 pm

Še ena Astra na naših cestah. Lepo. Sicer sem bil sam dolgo mnenja, da rdeča barva Astri ne paše. A očitno le petvratni ne. Tale je pa strup. Hud avto. In velik dobre opreme. Skratka pohvale. IDS+ se pa verjetno precej dobro obnese a ne? A radio pa nimaš MP3? Merkaj jo lepotico. Pa velik varnih in užitkov polnih kilometrov želim. Naj ti dobro služi. 8) :tomidelej:

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 To nov 06, 2007 3:51 pm

astragtc je napisal/-a:hvala
Torej ni bmw, audi...je pa OPEL. Morda ni ravno zveneca znamka (slab image) vendar za mene je best buy. Lahko omenim, da ko sem gledal in primerjal cenike audi a3, bmw1, volvo c30 napram astri je razlika v ceni bila vec kot 8000 eur.
NE HVALA, toliko denarja pa ne dam vec zato da bom imel pravo ime...

no čez kakšno leto ali dve (čez čas) boš mogoče imel drugačno mnenje....Audi in Bmw sta res dražja vendar je razlika velika.... :?

ps:: pa de ne boš mislil da ima kaj proti oplu, ker imam sam astro twin top... ;) ;)

vsekakor je pa ena lepših GTC-jk (barva je zame trenutno najlepša)....oprema je skrbno izbrana, no motor pa itak špica.... :tomidelej:

piko na i bi naredil z :shock: ...zamenjavo sprednjih mrežic(maska, odbijač in meglenke) z OPC varijanto ter pa malo prizemljitve (-35mm)...

varno vožnjo ;) ;)

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 To nov 06, 2007 4:47 pm

Jst originalnega športnega podvozja ne bi nič predelavu,razen če bi ga prof. predelu,kar pa ni tako poceni.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To nov 06, 2007 5:25 pm

@nejko:
kaj si mislil s tistim "čez dve leti"

po mojem tud prizemljitev. feltne so po mojem ena najlepših oplovih izbir, tale rdeča pa tud bl strupeno deluje kot opc modra 8)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To nov 06, 2007 6:05 pm

Prizemljitev ne vem če bi bila tako poceni kot nekateri predlagate. Ker ima pač že tovarniško športno podvozje IN IDS+. Že zaradi IDS-a bi bila stvar zahtevna oziroma se definitivno ne splača saj je avto "bomba" že brez tega. Zaradi samega izgleda se pa nikakor ne splača. Vozi se pa že tako ali tako odlično saj ima športno podvozje in IDS+. Kaj spada pod IDS+ pa upam, da tisti kateri so predlagali znižanje vejo.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To nov 06, 2007 6:23 pm

tomzzi, mislm d ma tud mp3 (vsaj po slikah sodeč vidm na radiu napisan CD30 MP3), očitno je pozabu na to. Glede na to, d ma tovarniško športno podvozje, se mi zdi, da se ne splača it zdj "podirat" nastavitve, ki jih ma zdj.

Tist, ko je reku, zakaj ni vzel modre OPC, je mislm da na voljo samo pri OPC-jki.
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To nov 06, 2007 6:24 pm

astragtc je napisal/-a:Kar se tice sport tipke, pricakoval sem da bo avto veliko bolj trd in volan bolj direkten (pri vklopjeni sport tipki) vendar pa bistvene razlike ne opazim (opel lastniki, kaksne so kaj vase izkusnje s tem).
Edino kar se obcutno spremeni je navor, torej odzivnost gas pedala je veliko boljssa.
LP

Dejansko tudi jaz ob vklopu športnega programa občutim samo bolj odzivno pedalo na gas. Če bi imel avtomatski menjalnik, bi ta prestavljal navzgor v višjih vrtljajih kot običajno.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

astragtc
Nov uporabnik

Napisal/-a astragtc To nov 06, 2007 8:04 pm

ja, radijo je mp3-vendar poslusam kar navadne cd-je

ja, res ni prikazovalnika temperature motorja (to je velikokrat izpostavljeno v raznoraznih testih kot negativna zadeva)

seveda je razlika med bmw, audi... in opel, sem tudi vozil oba, kvalitetnejse komponente, materiali...- moje mnenje pac je da ta razlika ni vredna 8000 eur in vec, opel izdelava, kvaliteta mi zadosca, pokvari pa se lahko tako opel kot bmw, audi...

avto sem narocil aprila, dobil pa sele septembra, razlog za zamudo neznan, verjetno pa je bil razlog opc line 2 in vsa dodatna oprema.

cena, recem lahko samo da sem dobil precej popusta, audi golf, bmw so vsi bili drazji brez opreme, z podobno opremo (brez ids+) pa je bila razlika kot zgoraj napisano, (golf nekoliko manj-tocno se vec ne spomnim koliko je bilo).

lp

Uporabniški avatar
Ibiza_C-u-p-r-a
Novinec

Kraj: Jezero Pri Podpeči

Napisal/-a Ibiza_C-u-p-r-a To nov 06, 2007 8:29 pm

Jst sm svojo naroču v začetku oktobra, rekl so mi pa da pride okoli februarja ali začetku marca. To je okoli 3-4 mesece. Upam da jst ne bom tolk dolg časa čaku kot ti glede na to da je opc z vso dodatno opremo. :oops:
Bmw 320Da

Uporabniški avatar
Silverblitz
Nov uporabnik

Napisal/-a Silverblitz To nov 06, 2007 9:21 pm

zelo zanimiva astra; Full lepa;

Sedaj pa me zanima, kako si zadovoljen z sedeži, pa če se ti mogoče dogaja, da pokajo zunanji robovovi na sedalnem delu?
Kako si kaj zadovoljen z motorjem, odzivnost, prožnost, hitrost...
Kakšen je občutek pri vožnji z tem podvozjem v OPCline2 ...

Lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To nov 06, 2007 9:30 pm

men je isto huda pa nism neki pristas oplou.bi pa prosu ce mi en razlozi delovanje ids+?

Uporabniški avatar
Ninja333
Novinec

Kraj: In da Ghetto

Napisal/-a Ninja333 To nov 06, 2007 9:39 pm

abbe je napisal/-a:men je isto huda pa nism neki pristas oplou.bi pa prosu ce mi en razlozi delovanje ids+?

x2 (huda je)

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 To nov 06, 2007 10:09 pm

astragtc je napisal/-a:seveda je razlika med bmw, audi... in opel, sem tudi vozil oba, kvalitetnejse komponente, materiali...- moje mnenje pac je da ta razlika ni vredna 8000 eur in vec, opel izdelava, kvaliteta mi zadosca, pokvari pa se lahko tako opel kot bmw, audi...
lp

popolnoma isto sem razmišljal kot ti..... :lol: :lol:

res je da drugo znamko plačaš več....samo boš čez pet let tudi več dobil.... ;)
...poglej naprimer prodajo pet let sterega opla in pet let starega audi- ja... :? :?

vsekakor pa upam da ti bo avto dobro služil in da boš zadovoljen z njimi...pač pišem samo svoje mnenje in doživljanje... ;) ;)

lep pozdrav
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov