Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

pic16v
Novinec

Kraj: Ormož

Re: Kje ste golfi2

Napisal/-a pic16v Po sep 23, 2002 9:48 pm

Saj ji najdeš tudi pri nas poceni,samo malce v salomonca poglej,pa boš sigurno kaj najdu.Sicer pa novi niso niti tako dragi(meni se zdi da okoli 15.000 sit komad-sam nisem ziher).
Ne rabijo biti glih od GTI-ja ,to je GL oprema Golfa od letnika 88 dalje.
Obilo sreče pri iskanju! LP
P.S Če boš našu kje poceni prage in obrobe(originalne od Golfa) mi prosim sporoči kje!!

[Sporočilo uredil/a pic16v na dan 23.09.2002 ob 21:50 GMT]

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Re: Re: Kje ste golfi2

Napisal/-a mmiki So okt 05, 2002 12:26 am

ule pravi:
jest mam pa odspred en spojler (mal drugačen kot ostali), na zadnji haubi mam od trojke spojler, notranjost komplet v črnem z dodatki rosfreja, beli števci, modra osvetlitev armature, modro osvetljena prestavna ročica, alu pedala, pa še po bokih mam nalimane črne kocke, drugače je pa temno rdeče barve. Felten pa še nimam zaenkrat...

Ule, a bi ti lahko razlozil kako si zrihtal modro osvetlitev armaturke? Jaz si ze lep cas razbijam glavo. Pa pic16v tudi ugotavlja da ne gre. ;)

pic16v
Novinec

Napisal/-a pic16v Po okt 07, 2002 10:01 pm

Saj ne da ne gre,sam je grdo za videt.

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule To okt 08, 2002 6:04 am

Ko imaš števce enkrat odzunaj, pobereš ven tiste dve žarnice ki sta namenjeni za osvetlitev. Pol maš pa dve varianti: 1.Malo težja.Če dobro pogledaš v luknjo od žarnice boš vidu noter en prozoren zelen trak. Lahko ga zamenjaš z modrim če števce razlimaš, ker so punktirani skupaj.To varanto ti ne priporočam, ne vem kako boš dal spet vse skupaj, oziroma kako bo stvar stala skupaj.Sem pa bral nekje na forumu da bo ali je nekdo zamenjal pleksi steklo od števcev, zato bi blo fajn če bi on mal sporoču kako je s tem.
2.Malo lažja.Po tej varianti sem jest delal. Odstraniš tiste dve žarnice, potem pa folijo od tiskanega vezja umakneš (mal jo zavihaš)da je ne poškoduješ.Jest sm dal noter visokosvetilne modre LED diode premera 3mm in sicer 4 komade.Pol pa vzameš vrtalni stroj (bormašino) in zvrtaš 4 luknje.Mal moraš paziti da je kot osvetlitve zamaknjen bolj proti pleksi steklu(ampak res za malenkost)in ne proti števcom (svetloba se lepše razprši). LED diode pa moraš mal pobrusit s kakšnim šmirglom, da ne svetijo preveč v piko.Pol jih pa na vrhu povežes skupaj dve pa po dve. Potem se poa odločiš kakšno barvo bi rad mel. Če hočeš svetlo modro uporabi predupor 620 ohm-ov, če pa hočeš bolj temno modro pa uporabi upor 1000 ohm-ov. Regulacija zatemnitve armature ti ne bo več delala ker majo pač didode drugačne karakteristike kot žarnice. Paziti moraš da pri povezovanju didod ne zamenjaš + in - in da ne pozabiš dati predupora. Če ne se ti lahko zgodi da ti ena dioda svet,druga pa ne. Aja pa še neki:diode delajo do 4V, zato moraš paziti da ti ne pregorijo ker maš v avtu 12V.Napajanje za led diode pa vzameš iz unih kontaktov kjer so ble prej žarnice.Jest sm kr gor prcinu.
Če ti kaj ni jasno pa kr vprašaj.

Uporabniški avatar
Metal
Novinec

Kraj: Beyond Realty

Napisal/-a Metal To okt 08, 2002 7:06 am

Pic16...Poznam jas ta Club....Mam frenda v žerovincih, ki ma plavega golfa 1 z 1.5 mašino...sam bom si probal nekaj kupit (mogoče VR6) bom videl.Nekje za 700-900 kupim..in pa 600 jurjov ga porihtam..Sva pa se z frendom menla, da 99,9 pridem v klub..

Aja, fantje!!! ta klub je resen:D:D:D:D:D...vsako leto gredo na VELIKO srečanje v nemčijo oziroma kje pač je:D:D:D:D

Pic16...Ne zameri!!!.....če si že avto rihtaš??? 8)....si porihtaj tudi mašino...(pofarbaj itd...) ker sem pro onemu gledal...pa je mel celo črno:D:D:D:D:D...ko prideš na tako veliko zborovanje kot je Nemčija...bo ti vsaki pogledal:

1. Karoserijo

2. Mašino

3. Ozvočenje

Bandit

pic16v
Novinec

Napisal/-a pic16v To okt 08, 2002 8:42 am

Mašina že pobarvana(foliatec barva),nekaj delov tudi spoliranih(štarter,altenator,zavorni boben).muzika že berait

CybKnight
Novinec

Napisal/-a CybKnight To okt 08, 2002 2:55 pm

Zdaj bi pa že bil čas za tega lepga golfa videt!! :)
Že mene firbec matra!

LP
Slika
CLIO!!!!

cresh
Uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a cresh To okt 08, 2002 3:34 pm

ja mene tut
my ride
Slika

pic16v
Novinec

Napisal/-a pic16v To okt 08, 2002 5:02 pm

Mal bo še za počakat,je prišlo do rahlih zamud pri celi zadevi.V četrtek dobim še prve temne luči(z križem),pa prozorne zadnje luči,pa prvi zici so še na tapiciranju(leder je bil malo zriban),pa bo berait.

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Napisal/-a mmiki To okt 08, 2002 6:34 pm

Torej vprasanje za tistega, ki je snel sipico s stevca: a se to sploha da ali je bilo potrebno kak del streti?

Pa se to: Kaksne pa so zarnice za vse gumbe? ENake kot v kontroli zracenja, se pravi taksne z zeleno plasticno kapico? In ce je tako, kje se dajo te zarnice dobiti in ce so na voljo v vec barvah?

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din To okt 08, 2002 6:36 pm

Pa upam da slikaš faze izdelave ??? Bi blo lepo videt :)
Slika

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Napisal/-a mmiki To okt 08, 2002 6:37 pm

Pic16v - kaksna barva je to in kje si jo kupil? Pa koliko stane? Sen ze tudi razmisljal o barvanju motorja ko bo denar.

pic16v
Novinec

Napisal/-a pic16v To okt 08, 2002 11:08 pm

Nekaj faz mam že poslikanih,zdaj še samo čekam končni izdelek.Glede barve je tako.Ko je temno je svetlo moder,ko pa je sonce pa je čust srebrn(barva je od Lancye??-baje),kila košta 15000sit,je pa skoraj sama perla.Kar se pa žarnic tiče:v stikalih so manjše kot pa v armaturki,verjetno pa bi se jih dalo pobarvati z barvo za žarnice ali pa celo zamenjati z LED diodami(seveda z preduporom).

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Napisal/-a ule Sr okt 09, 2002 5:58 am

Ja žarnice se da zamenjat z ledicami,ker sem tud to menjal.

pic16v
Novinec

Napisal/-a pic16v Sr okt 09, 2002 8:29 am

In kako je to videt ponoči??A je vredu?A si ledice dal tudi za osvetlitev armature(sem na neki nemški strani videl fotko,pa je malo čuden zgledalo,ker se svetloba ni razpršila,pa sta bili na števcih 2 plavi točki-bom probal najti slikco).

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Napisal/-a ule Sr okt 09, 2002 11:34 am

Sej sem zgoraj napisal da moraš ledice mal pobrusit s kakšnim bolj grobim šmirglom in jih malo bolj obrnit proti pleksiju, ne pa direktno na števce, da se svetloba enakomerno razprši. Sej sm že dvema kolegoma zrihtal isto kot meni, pa ni blo kakšnih večjih problemov z neenakomerno svetlobo.Ponoči je pa videt ZELO V REDU.Bom probu koga nahecat da bi to mal poslikat pa bi to lahko tud drugi videl. Z vsem skupaj je pa 2 uri dela (števec vzet ven, montaža ledic, števec noter).Mam pa tud modro osvetljeno prtestavno ročico.

pic16v
Novinec

Napisal/-a pic16v Sr okt 09, 2002 12:26 pm

To pa mora fajn zgledat,jaz bi še dve UV žarnici notr zmontiral,pa bi bilo bomba.Kake upore daješ pred LED-ice,da se ti ne prekurijo??

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Napisal/-a ule Sr okt 09, 2002 12:40 pm

Predupor 620 ohm za bolj svetlo osvetlitev ali pa 1000 ohm za bolj temno osvetlitev. Meni osebno se bolj dopade bolj temna, ker je glih taprava modra svetloba.
Ej kam pa misliš ti montiral UV lampe? Jest sm jih mislu dat noter v števce pa sem pogruntu da nimam taprave bele podloge,ker mi ni reagirala na UV svetlobo.
Še en zdravstveni nasvet: Če maš noter UV lampe te bodo ponoči začela očesa bolet(ne priporočam).

pic16v
Novinec

Napisal/-a pic16v Sr okt 09, 2002 1:05 pm

Sem mislu dati 2 UV lampi mal večji na stop-(še navem kam pa kako da bi bilo fajn ),pa dve manjši pod armaturo da ti sveti na noge-ampak samo kot show-na pa ko se pelješ

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Napisal/-a mmiki Sr okt 09, 2002 8:21 pm

Ule, a je vseeno koliko LED-diod je zaporedno vezanih? Samo da je pred njimi predupor? Potem pa to kar priklopis na normalno avtomobilsko vezavo?
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov