Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Ne maj 04, 2008 12:51 am

Pprej se je že mal poznal, zdej se more pa sploh k je tolk ojačan, sam nisem danes še nič sprobaval, ker nisem mel časa it na ovinke :D se pa menda strutbar najbolje razume z čimbolj trdim podvozjem. Sej v kratkem ga bom nižal in tršal, najprej sem imel v mislih samo H&R fedre + tršanje teh amortizerjev, sedaj pa se čedalje bolj nagibam k fedrom H&R + nastavljivi plinski amortizerji KONI... Edin cena ni tolk privlačna, ta kombinacija me pride čez 900€ komplet skupaj z optiko:?
Bremze sem zdej počas ulaufu, mal sem že probal bolj pobremzati in sem kar zadovoljen. Zavorni učinek je precej boljši, kaj več bomo pa vidli na ovinkih in na pisti.

@bugy1: ja vem ja, un je bil samo šmugler. Sej midva sva se že pogovarjala kako je blo kaj s tem avtom. Res je, šparam ga ne, sicer pa ta avto tako ali tako ni bil nikoli namenjen za šparat ane :lol: no, ob primernem vzdrževanju more zadeva delat kot urca (in tudi dela). Servisni interval sem skrajšal iz 15 na 10k kilometrov.
Ja, motor je pa tako prašen od šmirglanja ker sem imel pozimi manjše bližnje srečanje... sej sedaj je ok zrihtan ;)
Morm pa v kratkem res mal mašino oprat, do zime se je kar lepo svetila, potem smo jo pa mal zaparišili :oops:

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Ne maj 04, 2008 9:54 am

[quote="zlabon"]Servisni interval sem skrajšal iz 15 na 10k kilometrov.quote]

Ta avto drugače ima servisni interval na 10000 km. Po letu 1997 so šli na daljše intervale 15k in več.

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Ne maj 04, 2008 11:00 am

ful zanimivo, ker v servisni knjižci je 15k :D
jaz sem pa mislil kok sem dobrega naredil :lol:

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Ne maj 04, 2008 11:38 am

Ta knjižica je itak duplikat in za drugo vozilo. To sem dobil na servisu ker ko sem bil jaz lastniok so se servisi delali tako kot se spodobi. Drugače pa avto ima okrog 400km. samo zgleda da so nekateri lastniki pred nama malo števc obračali nazaj :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Ne maj 04, 2008 7:37 pm

hehe, ja glede kilometrov mi je že kar nekaj časa jasno, sej če pogledaš mal volan, ti je takoj jasn :lol: sam pišuka, to še laufa k urca, pa še ohranjen je lepo. Marsikdo ne verjame da je avto 92 letnik...

Aja drugač pa, dons sem mal probal in strutbar SE pozna, definitivno je to stvar ki se jo splača na avto dat.Bremze pa tud grabjo in se ne pregrevajo, ker prejšne so kar hitro prevroče ratale :D

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Po jul 21, 2008 3:15 pm

mal boljše gumice :D
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Po jul 21, 2008 3:31 pm

oprosti sm kupil si gume ki so prvotno namenjene za drag race in ki niti slučajno niso za dež

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Po jul 21, 2008 5:19 pm

ja vem da niso za v hud dež ja, to je itak logično...
To da so pa prvotno namenjene za drag race, je pa daleč od resnice. Gume so bile narejene za na ovinke (touge) ali pa za kakšen trackday. Je pa res da jih imajo dragerji zelo radi ker so praktično semislick in homoligirane za na cesto...
itak pa v dežju ni treba ravno na limitu vozit, če je pa res hud naliv pa ustaviš in počakaš da mine...

vzel sem jih zato ker sem jih dobil zelo ugodno, drugače bi vzel proxes T1-R

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Po jul 21, 2008 5:44 pm

:shock: :shock: waaaw-kako lepo ohranjena legenda! ..jst sm ti kr mal fouš :twisted: :P :D čuvaj jo!..pa seveda-velik srečnih kilometrov!
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Sr avg 06, 2008 6:45 pm

evo gume sprobane tud po dežju, ful sem bil presenečen, pozitivno :shock: na mokri cesti drži boljše kot marsikatera druga guma, edino stoječe vode se je pač treba izogibat zaradi aquaplaninga.... Na suhem pa itak brezveze sploh kej govort :lol:
Tisti ki je reku da guma tud slučajno ni za v dež... Na gumi maš podatke: Treadwear 100, Temperature A in Traction AA. Traction pomeni oprijem pri zaviranju na mokrem cestišču (lahko je AA, A, B, C), kjer je AA najboljše in C najslabše...

Je pa res da ni za tiste ki se radi vozijo udobno, ker tulijo ko p*****a, zvok isti kot pri slabem kolesnem ležaju :lol:

Slika

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr avg 06, 2008 8:01 pm

...jah zlabon, kaj naj rečem, moj sanjski avto 2, sicer imam sam močnejšo sestro (carlos sainz) , pa 4 kolesni pogon pa se avto res drži ceste,tko da tud pr teb ne more biti slabo, pa še nitka lega v avtu mi je všeč; pa servisni interval pri meni je tudi 15k km, sam redno jo servisiraj pa ne mrzle tiščat pa jo boš še dolgo vozil, sam sem tudi imel toyot proxes pt1r , sicer, pa sem bil zadovoljen..sedaj imam eagle f1 asimetric..velik sreče na cesti

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr avg 06, 2008 8:41 pm

super avto, sploh kdo pozna zgodovino Toyote Celice.

pred leti, ko sem kupoval prvi avto je bil to glavni favorit, ampka ni bilo nobene dobre - no ena je bila ampak je imela ceno v višavah. danes me tak avto več ne prepriča, ker teh 105HP ne zadovolji mojih apetitov, drugače pa hvaležen avto. čuvaj jo! ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

trolly23
Novinec

Napisal/-a trolly23 Če avg 07, 2008 7:28 am

wow...udspred mi je ful ušeč....drgač pa velik varnih kilometrov 8)

Uporabniški avatar
CWIZO
Novinec

Napisal/-a CWIZO Če avg 07, 2008 8:46 am

Zelo všečen avto res. Tut sam sem pred leti razmišljal o njemu, sam so bile takrat mal predrage za moj žep. Je pa škoda res da ima sam tolko moči, bi se spodobilo kaj več na takem avtu. Ampak sej to lahko zrihtaš še če boš hotu.
Boš pa z nižanjem in tršanjem že ful pridobil, ker boš lahko mal bl agresivno šel v ovinke in se ti bo zdelo da avto bl leti :)

Kje se da pa kej v živo vidt ta avto?
Slika

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Če avg 07, 2008 3:20 pm

@toyota: jap, ena 2.0T, po možnosti CS izvedba je tudi moja zelo velika želja, upam da se mi uresniči čimprej, da jo bom imel kot drugi avto (čeprov nakonc jo bom verjetn kar vsak dan vozu) :D

@cwizo: avto se vozi po okolici domžal-kamnika

ja drugač pa kar se moči tiče je pa res mal bogo, samo če znaš izkoristit te konje, se kar da...

Uporabniški avatar
CWIZO
Novinec

Napisal/-a CWIZO Če avg 07, 2008 3:22 pm

Ja pol te bom mogu pa enkrat že vidt v njej :) sem jest tut iz Kamnika :D
Slika

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Če avg 07, 2008 7:37 pm

kteri letnik so gume...???
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Če avg 07, 2008 9:05 pm

letnik izdelave nevem, ker na gumah ni DOT oznake in letnice, al sem pa jaz preveč na hitro pogledal :lol: prov stare pa ne morjo bit, ker so tako mehke da jih že vidno pobira :D

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Če avg 07, 2008 9:41 pm

Saj je to čisto normalno, da jih pobira ker če bi bile trde, se ne bi nič držale ceste. Je pa na vsaki gumi oznaka DOT-a.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox To avg 26, 2008 6:30 pm

Videl sem te prejšni teden na Trzinski obvoznici, sem vozil vzporedno s tabo nekaj časa ampak nisi nič pogledal da bi te pozdravil :D Lepa in ohranjena je res tale Toyota, pa "zglancano" maš tudi zelo :D

lp
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov