Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Ne maj 25, 2008 6:49 pm

Barva je res nekaj posebnega. Izraža neskončne globine morja in modro barvo svetovnih oceanov.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Ne maj 25, 2008 6:51 pm

Sej zato je dokaj hecno, da tako malo S80 vidiš na naših cestah. Res imamo enoličje z BMW, Audi in MB, pa se upam trdit da je S80 bolši nakup.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po maj 26, 2008 8:10 am

Ni kaj za dodat, avto je itak spica, samo tisti Nokia monitorcek me malo moti, nevem zakaj, mogoce je postavljen na nepravo mesto.... Zakaj pa nisi nabavo Bluetooth vmesnika ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

alfaromeo
Nov uporabnik

Napisal/-a alfaromeo Po maj 26, 2008 9:39 am

Tehnični podatki:
bencinski vrstni 5-valjni, 4 ventili na valj, dvojna odmična gred s spremneljivim odprinajem ventilov
vrtina in gib: 83mm × 93.2 mm
prostornina motorja: 2521 ccm
moč: 155kW(210KM) pri 5000 obr/min
navor 320 Nm pri 1500 obr/min
kompresija 9:1
pospešek: 9.3 s
max hitrost: 210km/h
poraba: Naj pove cornelius... :oops:

Meni osebno je Nokia cellphone equipement grd in mi ne paše, tako kot je že nekdo omenil, v tak avtomobil. Nekako se mi zdi, da bi se dalo to rešiti na lepši in elegantnejši način. Pač vsak po svoje.
Sicer pa, zdaj pride novejši boljši XC90 OR limited editon, letnik 08 - 09. Boš menjal ?

Zgolj za info: XC90 je večji od starega X5 in Touarega, čerpav izgleda na cesti veliko manjši. :idea:

Zanima me kaj ima OR limited edition več, od "navadne" Xc90 summum, razen barve in nekaj malega notranjih dekorativnih dodatkov.

Nikjer nisem zasledil, zakaj si v poplavi SUV ali "strudel panzerjev" izbral ravno "butični" XC90 in povrhu še OR, namesto X5, Touareg, ML, Q7, RR, RRS,....

p.s: Verjetno ljudje ne kupujejo avtombile, zato ker lahko zraven dokupiš nebroj superg torbic itd, ampak zaradi perfektnosti motorja in avtombila kot celote, ali pač. Je pa lepo, da vemo, da je moč kupiti tudi obleke. Kupite XC90 OR, ker lahko kupite zraven še celo serijo torb, klobučkov in papuč, ali pač?

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Po maj 26, 2008 12:14 pm

Vsaka firma avtomobila ima tudi kapice, dodatke, ukraske, obeske in tudi garderobno kolekcijo...
Meni osebno je zadovoljstvo, da sem kupil torbe in jih podaril prijateljem kateri obožujejo znamko Volvo čeprav eni nimajo Volva. A darilu če je od prijatelja se razveseli vsak. In resnično so ponosni na darilo saj so ga takoj začeli uporabljati.
To je odgovor na tvoje drobno provociranje. Sam pa z svojo "bejbo" prodajaš majičke "home made" Volvo, kapice, obeske in tukaj, na Hrvaškem in slo forumu me zasleduješ in sam provociraš.
Ajde lepo te zadnjič prosim, da nehaš. Pa brez zamere.
Pokliči me 051 313799 če imaš kaj proti pa se dobimo če ne ajde frajer Vozi... :P :P in pusti pozitivno ter dobronamerno naravnane ljudi, da komentirajo Volvo Ocean race Limited edition. Hvala.

alfaromeo
Nov uporabnik

Napisal/-a alfaromeo Po maj 26, 2008 1:48 pm

alfaromeo je napisal/-a:Sicer pa, zdaj pride novejši boljši XC90 OR limited editon, letnik 08 - 09. Boš menjal ?

Zanima me kaj ima OR limited edition več, od "navadne" XC90 summum, razen barve in nekaj malega notranjih dekorativnih dodatkov.

Nikjer nisem zasledil, zakaj si v poplavi SUV ali "strudel panzerjev" izbral ravno "butični" XC90 in povrhu še OR, namesto X5, Touareg, ML, Q7, RR, RRS,....

Meni se zdijo ta vprašanja čisto okey in na mestu? Ti pa vedno iščeš iglo v kopici sena...... in niti na enega še nisi odgovoril. Pač me zanimajo določene zadeve in verjetno veš, zakaj si izbral volvo in ne ostalo. Pač skušaj prepirčati še koga drugega, da kupi volvo namesto konkurenco, ker je definitivno ok in zelo udoben avtomobil, vreden svojega denarja.
In verjetno bi to lahko podkrepil z dejstvi.
Zato, ne vem zakaj vedno sprevržeš in obrneš temo, od bistva, na nekaj drugega, ki nima blage veze.

Cornelius je napisal/-a:Vsaka firma avtomobila ima tudi kapice, dodatke, ukraske, obeske in tudi garderobno kolekcijo...
Meni osebno je zadovoljstvo, da sem kupil torbe in jih podaril prijateljem kateri obožujejo znamko Volvo čeprav eni nimajo Volva. A darilu če je od prijatelja se razveseli vsak. In resnično so ponosni na darilo saj so ga takoj začeli uporabljati.

Se strinjam, podarjenemu konju se ne gleda v zobe in vsak je vesel darila, če je le ta podarjen iz srca.

Corneilus je napisal/-a:To je odgovor na tvoje drobno provociranje. Sam pa z svojo "bejbo" prodajaš majičke "home made" Volvo, kapice, obeske in tukaj, na Hrvaškem in slo forumu me zasleduješ in sam provociraš.
Ajde lepo te zadnjič prosim, da nehaš. Pa brez zamere.

:?: :!: :?:

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Po maj 26, 2008 2:09 pm

daj še kako sliko več od zunanjosti in notranjosti vozila prosim :)

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po maj 26, 2008 2:15 pm

alfaromeo: tisto je bilo malce podjebljivo kajne? ;) Če povprečen kekec na 7 let leasinga vzame X5 ali Q7 ter potem šminkirat okol, še ne pomeni, da bi ga moral prav vsak in bi bila to logična odličitev. Sploh ker recimo Q7 ni nekaj najveličastnejšega v vožnji. ;) Pač se mu že dopade. Kaj je to takega. A če bi pa kupil X5 bi ga vprašal zakaj ni kupil Volva? ;)
Brez zamere.

alfaromeo
Nov uporabnik

Napisal/-a alfaromeo Po maj 26, 2008 2:43 pm

@Dr. M3:Ni zamere.
Nikakor ni logična izbira to, da se apriori izbere X5, Q7 itd...

Zanima me zakaj se mu dopade? Meni osebno je pač Volvo všeč, ker:
~ so avtomobili nevpadljivi, nihče ti ga ne "zameri", kljub temu da je iz razreda "premium" avtombilov.
~ jih ne kradejo tako kot VAG, BMW,
~ so vzdžljivi,
~ so bolj varni kot konkrenca,
~ so zelo udobni,
~ so zanesljivi
~ ima dobre motorje,
~ price perfomance je dober, ker so relativno poceni proti konkurecni, MB, BMW, AUDI
~ avtomobili so veliki in prostorni, čeprav ne izgledajo kot tank na cesti,
....
.....

Naštetega jaz pri drugih znakah ne vidim, zato mi je Volvo všeč. Zato me pa zanima, kaj druge voznike prepriča pri Volvu.

Lep dan.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po maj 26, 2008 2:56 pm

Sem to zbrisal ja full je lep ;)
Zadnjič spremenil Ivan36, dne Po maj 26, 2008 4:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Po maj 26, 2008 2:56 pm

Eden izmed lepših SUV-ov, barva je pa nasploh moja senjska, recimo... :D :D

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po maj 26, 2008 3:20 pm

Ivan36 je napisal/-a:Ja khm če je še taka plastika not kakor leta 2003 ko je ven prišel ni vreden tolko € sicer je lep uporaben samo narejen v USA za USA standarde tako, da bi moral biti za EU še bolj fin in dodelan v detajle tisti prvi niti predala za očala na stropu niso imeli pa je bila cena 110.000 DM :shock: :twisted: Kia Rio pa in to RSi oprema :D :ue
Pol plastika v prtlajžniku behh ni bila na nivoju zato ga sploh nisem več pogledal.
Mi bolj sede kaki V70 T5 00-03 ;)

Se en ki ti gre v nos, kajne ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Po maj 26, 2008 3:59 pm

x2 lep lep :shock:
Zadnjič spremenil Ivan36, dne Po maj 26, 2008 4:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po maj 26, 2008 4:17 pm

a ste zato, da naredimo ivanov sklad in mu vsak da gor ene 10 evrov, da si bo kupil ferrarija in bo nehal tezit okol po forumu s svojimi zavidljivimi forami?

js sm prvi k si odskrnem od svojih novih gum in mu doniram za ferrarija :>

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po maj 26, 2008 5:52 pm

Voith je napisal/-a:a ste zato, da naredimo ivanov sklad in mu vsak da gor ene 10 evrov, da si bo kupil ferrarija in bo nehal tezit okol po forumu s svojimi zavidljivimi forami?

....z jezika si mi vzel..... :lol: ( s C5 bi moral biti tudi zadovoljen)

P.S. sory Cornelius, ker se je tema začela "smetit"......sem se pa jadrnic navžil, že komaj čakam malo prostega časa in morja ;)

Za Volva se pa ne splača zgubljat besed - prva liga (dvomim, da ti je to prvi Volvo, koliko si jih že imel, sodeč po postih tudi kilometrov delaš kr orng.......)

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Po maj 26, 2008 6:16 pm

No comment naj on piše, a ne vidite, da ALfaromeo ve več kot jaz o XC90 zdaj po 2 letih ko ga imam...hahaha črni humor :P :P :P :P :P Dragi AR ajde bre Vozi .... in prodajaj majičke in obeske na V V. Branko !!!

To je res moj prvi NOVI Volvo, imel sem že stari Volvo.
Ker sem bil 6 mesecev v Qatru lansko leto je avto dobsedno
stal, sem ga dal eni bejbi da ga je imela v garaži in se je res zelo
malo peljala samo 310 km...tako, da zdaj imam v letu in 5 mes. 60.000 km.
Pripravljam to poletje pa zelo zanimivo pot katero objavim takoj ko se vrnem.

Ruta je takšna: Slovenija-Italija-Francija-vse do konca Španije do Gibraltara in z full hitrim hidrogliserjem do Maroka (le 30-40 min.) tam grem prijateljici kjer bom ostal vsaj 10 dni če ne več, saj planiramo obiskati celi Maroko.
Naprej ker sem že bil v Algiru 2004 moram pridobiti vodiča ker te samega ne pustijo po Algiru voziti. A ker sem tam delal, poznam nekaj ljudi in mojega osebnega šoferja on se bo prijavil in juhuhuhu vse do Annabe kjer sem že bil. Od tam po Tunisu vse do Egipta. Žal od tam so velike težave pridobiti prehod skozi Izrael, Lebanon itn do Turčije. Tako, da od Egipta gremo z trajektom do Turske obale in nazaj Grčija ter prelepi Jadran. Eto to je v planu že nekaj časa a nisem imel pravega avta. Zdaj lahko grem s tem, da še nabavim eno dodatno opremo za takšno pot.
Ta isto pot je že naredil moj prijatelj iz Češke 2005 in mi bo pripravil vse potrebno, kje je spal, kako glede zavarovanja in začasnih tablic...trajektih...
VOLVO XC90 VOR gre na pot YES.

marinič...
Nov uporabnik

Napisal/-a marinič... Po maj 26, 2008 6:35 pm

Glej. Nobene favšije, noben sosed, ničesar.
FIlozofiranje in nabijanje v prazno. Priznaš ali ne, to je čista resnica.

Drugače pa ja. Avto je lep in verjamem da je dober. Oni zgoraj ima prav, tisti display-ček za Nokio je na nepravem mestu.

Lp in brez zamere.
Lep dan vsem skupaj

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po maj 26, 2008 6:49 pm

no, tut mene malenkost moti displejcek, ampak, roko na srce, to se lahk prestav, odstran..kokrkol 8)
Slika

alfaromeo
Nov uporabnik

Napisal/-a alfaromeo To maj 27, 2008 8:12 am

Zanimiva ruta.
Koliko časa pa planiraš za to ruto ?
A to se boš vozil zgolj po asfaltnih cestah ali misliš iti tudi kaj po pesku itd? Če tudi slednje, se bojim, da avto ni ravno best choice ;).
Nam lahko bolj detaljno predstaviš, kako boš avtmobil predelal. Ga boš dvignil, mu namestil večje pnevmatike, dodal šnorkel, rocksliderje itd.... Glede na to da je bencinar, boš verjetno s seboj vzel tudi kante za bencin, ker bencina v odročnih delih afrike ne dobiš, za razliko od nafte.

Za maroko je 10 dni premalo v kolikor želiš celega obdelati. Trajekt v maroko Algecirasa -> Ceuta(španska enklava v afriki) vozi kot avtobus, na vsako uro, karte ni potrebno prej rezervirati.
V Maroku si obvezno poglej Marakeš (jemma el fna), Fes (usnjarsk aindustrija), Meknes, ta mesta so zelo stara in avtetična, zato tudi zelo zanimiva, zanimiva je Essaouira, ki po svojih arhitekturi izstopa od tradicionalne marške arhitekture mest. Po mestih jedrih ne hodi brez lokalnega vodiča, ker se lahko hitro izgubiš, so namreč narejena kot labitiniti. Tanger, tam ni kaj za videti, Casablanca je tudi umazano pristaniško mesto, brez duše, edina zanimiva zadeva je tretja največaj mošeja na svetu z minaretom visokim 200m, tloris 50×50m. upam, da ti pokažejo kako se odpre streha mošeje. Obvezno je potrebno obiskati Kasbah Galluia in se plejati čez prelaz tizintest in tizinticka v južni del maroka ter preko erfouda v Merzougo. Edini peščeni del maroka. Za vse to je 10 dni veliko premalo.

Po alžiriji se jaz osebno ne bi potepal sam, ker se je že prevečkrat zgodilo, da so koga ugrabili. S tega vidika je potovanje čez alžirijo z domorodci pametna izbira.
Kako je z Libijo ? Tu zamenjaš tablice za njihove, potrebno je plačati tudi zavaravonje.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 To maj 27, 2008 12:23 pm

Pač sem napisal kako je izgledal prvi model in je tak res bil prepoceni plastika za kao luksuzni model terenca :shock: :D
Ps sem pa takrat delal pri zavarovalnici in smo cel dan po 10ur okol v obleki hodil in se vozil pač po terminih ;) tko , da nisem zgledal ko neki delavček :lol:
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov