Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe maj 30, 2008 9:21 pm

če te bo matralo, in si nekej na relaciji LJ-KP pa si lahko tudi v živo ogledaš..

najbolj debilno je da je žarnice zelo težko dat notri.. ker je narejeno na način, da vtakneš notri in zavrtiš v eno stran in tako se tista 2 kaveljčka zatakneta..
ker je xenon žarnica malo debelejša in ker je prostora malo je res teška..
se pa da, samo glej da boš mel na razpolago 2 urce časa!

Uporabniški avatar
vwmario
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a vwmario Pe maj 30, 2008 10:33 pm

Jerch_ je napisal/-a:ne ne ne!!! ne jemat luči dol..
sam sem zmontiral xenon kit za kratke luči, torej v lečo..

vprašaj me karkoli želiš na PM. ti pa povem kar po resnici da sem imal po posegu lepo porajsane roke, v tistih dveh urah sem izrekel več kletvic kot prej v pol leta..

mi pa niti slučajno ni bilo žal. samo za info ti povem da na voznikovi strani ni panike, tudi balaste se da skrit.. na sovoznikovi strani pa moraš najprej tisto plastiko ki je namenjena dovodu zraka z malo večjo silo sneti (ker ni zima ti nebo težko).. lepo odstrani- mislim da je iz dveh kosov.. potem pa sledi je*ba*nje..

najprej lepo odstraniš tisto gumijasto zapiralo (nevem kako se temu reče bolj kulturno) in zrežeš malo manjši premer kroga kot ti piše na navodilih. (pazi kako režeš, najbolje da s škarjami lepo počasi)
kovinski nastavek v katerem je original žarnica moraš na eni strani prerezati da lahko notri vtakneš novo xenon žarnico ki ima kablovje.. ne boj se tega postopka, ti povem da sem tudi sam imel pomisleke in da bo treslo žarnico ker bo nastavek na eni strani prerezan pa ni panike (no po enem letu sem dal pri sosedu zašvasati da imam čisto vest)..

potem pa povežeš lepo kable, natakneš tisto gumijasto stvar vtakneš žarnico pravilno not (res se boš namučil pri sovozniku) in lepo namestiš balaste..

za namestitev balasta pri sovozniku sem obiskal bližnjega kleparja, ki ga je lepo skril- pomembno za roko pravice..

samo še za info.. najprej sem s kitom kupil 6000K žarnice, potem sem jih zamenjal (samo žarnice, balasti so vedno isti) za 4300K in je mnogo boljše.. kot prvo je svetilnost vidno boljša, kot drugo pa mi vsi govorijo da sedaj res zgleda kot original.
aha mogoče še nekaj.. nekoč me je nekdo (kao) nopraskal na parkirišču in ko mi je zavarovalnica častila barvanje prednjega odbijača sem si dokupil še tiste šobe oziroma pokrovčke.. ličar se je potrudil in izrezal in vstavil pokrovčke v odbijač, tako da res zgleda kot da je vse original..

ne bit jezni tisti ki ne odobravate naknadne vgradnje xenon luči.. redno perem žaromete in nikoli ne slepim.. sicer pa tisti ki imate original luči veste da pasatove svetijo neverjetno ozek snop in lahko rečem da še ko imam xenon kit notri dvomim da bleščijo bolj kot katerekoli parabole (govorim seveda o odboju svetlobe- razpršene, ne o napačni nastavitvi višine)

upam da sem ti vsaj malo pomagal..

Full si mi pomagal, sploh s tem ker si povedal da je treba kovinski nastavek malo prerezati ker če tega ne bi vedel sigurno ne bi naredil. Hvala ti. :pivo

Uporabniški avatar
vwmario
Nov uporabnik

Napisal/-a vwmario So maj 31, 2008 9:39 pm

Danes sem se lotil projekta z xenonkami in mi je kar lepo uspelo :) . Kakšnih večjih zapletov ni bilo :D

Jerch_ Full ti hvala za napotke, saj sem si z njimi veliko pomagal.

Pa še par slikc :)

Takole je svetilo prej:
Slika

Tako pa zgleda sedaj :D
Slika
Slika
Slika
Slika

Moram še naštelat luči ker imam feeling da sem vse premaknil in da sveti vse po svoje :oops:

Aja....moram pa priznat da zgleda full grdo, ker sem pozabil kupiti parkirne :( Kje bi lahko kupil bele ledice za parkirne luči? Imam mogoče možnost da bi jih kje jutri vzel(čeprav je nedelja) ker zgleda zelo grdo??

LP

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So maj 31, 2008 9:49 pm

no jutri pa res nebo slo.
aja bo slo.poisci na bolhi privatni oglas in se zmeni za jutri pa bos meu bele ledice.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
DDDD
Novinec

Napisal/-a DDDD So maj 31, 2008 9:57 pm

Ni pranja in avt. nast. višine kriza bo na tehničnem . Pa še tej kiti po večini slepijo nasproti vozeče.
Šljivovica ljutaaa
Slika

Uporabniški avatar
vwmario
Nov uporabnik

Napisal/-a vwmario So maj 31, 2008 10:05 pm

DDDD je napisal/-a:Ni pranja in avt. nast. višine kriza bo na tehničnem . Pa še tej kiti po večini slepijo nasproti vozeče.

Prvi tehnični je šele 2010 :D , pol bomo pa že nekako :D

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Ne jun 01, 2008 12:11 am

Ni za kej,.,. Zato pa smo tukaj, da pomagamo..
hm.. za pozicijske nebi dajal led diod, ker boš res težko dobil popolnoma bele (čeprav vsi obljubljajo da so bele)..
zdej ju3 zvečer, če še neboš nič kupil ti lahko slikam moj kit z 4300K in philips blue vision pozicijskimi, ki svetijo dokaj belo.. s tako kombinacijo ni nikoli nihče posumil, da nimam original xenon luči.. res pa je da prva 2-3mesece so svetile 4300K žarnice precej rumeno-belo svetlobo, danes pa je že tista prava bela, ki z lečo tudi malo na modrikasto povleče..
prej ko pa sem imel 6000K žarnice notri je pa grdo zgledalo s philipsovimi blue-vision pozicijskimi.. in sem kupil LEDice, tako da imam doma komplet popolnoma belih pozicijskih (res so popolnoma bele), ki niso točkaste (ni 4 ali 6 bunkic) ampak neke nove oblike, tako da je precej razpršena svetloba, kot bi imel halogenko.. če ti je sila povej.. ti jih dam za en pirček :)
samo meni se zdi da pač na dolgi rok, ko sem opazil, da me je malo strah policajev, je boljše vse čimbolj približati originalu..

še nekaj bi te opozoril, ker imam tudi sam avto slovenski; če imaš dnevne luči- ko je šalter izklopljen se samodejno znižajo na najnižjo stopnjo in svetijo na 70% (tako sem imel jaz, že serijsko, oziroma moj oče ko je kupil avto..)----> potem moraš to izklopiti (poseg opravijo s preprogramiranjem, ker če ne ti lahko uniči xenon žarnico, ki ne sme goreti s 70%moči!) ali pa pred vžigom paziti da šalter najprej zasukaš v sredino in potem prižgeš luči.. zakaj tako=? ker ni dobro da xenonske luči prižgejo-ugasnejo-in ponovno prižgejo preveč hitro.. baje je dobro da po izklopu počakaš vsaj pol minutke.. (naj bi podaljšalo življensko dobo)

kar se pa nastavitve tiče, sem sam obiskal kar AMZS, ker sem član so mi brezplačno nastavili luči.. in gospod DDDD povem ti da sem bil pred pol leta na tehničnem pregledu, sicer res da z opranimi žarometi in še ne dokončanim, toda vizuelno narejenim pranjem žarometov in me z 4300K in blue vision pozicijskimi nihče ni nič vprašal. še celo vse teste je šlo čez..
sicer pa pelji se enkrat s passatom z navadnimi lučmi, oziroma glej jih zvečer in hitro boš opazil da ima passat eno najmanj motečih halogenskih leč, kar pa ima tudi posledice--> zelo slabo se vidi, ker sveti pod ozkim kotom.. lahko ti povem da navadne luči od nove octavie usmerjena popolnoma v tla dosti dosti bolj bleščijo kot moje luči!
če pa nekateri dajejo xenon v cliote brez leče in potem pišejo po forumih kakšne probleme imajo jim pa jst nisem kriv.. in če praviš po večini slepijo.. ja res je. tudi mene zelo motijo, ampak kateri avti so to? malo boljše poglej in poročaj če si videl vmes kašnega passata, ker jst jih vidim ogromno s kitom, pa mi nihče ne blešči!

Uporabniški avatar
GerŠ
Novinec

Kraj: Žalec

Napisal/-a GerŠ Ne jun 01, 2008 8:06 am

Lep passat.Kaj si že kaj razmišljal o čipanju?

Uporabniški avatar
vwmario
Nov uporabnik

Napisal/-a vwmario Ne jun 01, 2008 8:30 am

GerŠ je napisal/-a:Lep passat.Kaj si že kaj razmišljal o čipanju?

Sem sem, ampak mi trenutno finančno stanje tega ne dopušča.

Uporabniški avatar
vwmario
Nov uporabnik

Napisal/-a vwmario Ne jun 01, 2008 8:53 am

Manšete pri menjalniku pa mi še zmeraj ni uspelo zamenjati :( Probaval sem vse možno - kolega ki je to že menjal tudi pravi da se odšraufa, ampak pri meni ne gre. Vrti se vse komplet tako da mi ne prime navojov. Ima kdo kakšno rešitev, ker me to nenormalno moti?

LP

Uporabniški avatar
gemo
Novinec

Napisal/-a gemo Ne jun 01, 2008 9:07 am

vwmario je napisal/-a:Manšete pri menjalniku pa mi še zmeraj ni uspelo zamenjati :( Probaval sem vse možno - kolega ki je to že menjal tudi pravi da se odšraufa, ampak pri meni ne gre. Vrti se vse komplet tako da mi ne prime navojov. Ima kdo kakšno rešitev, ker me to nenormalno moti?

LP

malo z silo dol potegni pa bo 100% slo!sam si zapomni kak gre skupaj, ker je se kar zakomplicirano! Drgac pa lep passat 8) ! cuvaj ga!

lp

Uporabniški avatar
vwmario
Nov uporabnik

Napisal/-a vwmario Ne jun 01, 2008 9:45 pm

Danes mi je uspelo zamenjati tudi usnje okoli menjalnika :) Pod bunkica je bila ena čudna objemka ki sem jo moral odšipniti, ker z nobeno drugo stvarjo nisem prišel zraven. Potem pa se je dalo prav lepo dol potegniit bunko.

Probaval sem vzeti ven žarnico za parkirne luči in mi nikakor ne uspe :( Jo je treba zavrteti (ker sem probaval in ne gre) ali se jo samo ven potegne?

LP

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jun 01, 2008 10:05 pm

Ta avto ima samo eno napako. Smrdljivec je. 1.8T bi mu bolj pasal. :)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
vwmario
Nov uporabnik

Napisal/-a vwmario Ne jun 01, 2008 10:09 pm

AgitatoR je napisal/-a:Ta avto ima samo eno napako. Smrdljivec je. 1.8T bi mu bolj pasal. :)

Mogoče (će ne bi delal po minimalni 120 km na dan)

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Ne jun 01, 2008 10:14 pm

lep je z dobro opremo

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Ne jun 01, 2008 10:35 pm

smrdljivec je res... me kar moti da smrdi ko je mrzel..
ampak ko se segreje mi pa noben ne bo govoril, da smrdi!

POZICIJSKE pa kar za kabel povleči ven! brez strahu.. če ti pa rata (meni do sedaj še ni, ker mam debele prste) pa primi tisto plastiko in samo močno povleči.. nazaj notri jih pa tudi samo porineš in na koncu naredi klik in to je to.. jih je treba kar pošteno zarinit notri!

no zdej pa ko sem že tolko ti napisal, mi pa še ti povej: se tudi tebi zdi da je podvozje precej mehko? ko se vozim včasih z novo octavio se mi zdi, kot da sem presedljal na "lojtro" (sej je super avto, ampak precej trd). gume so pa na obeh enakih dimenzij..
pa še malo da izkoristim; če slučajno kdo ve.. ali menjava fedrov pripomore kej k tršanju vozila? sicer že sedaj velikokrat nasedem, tako da me res zanima če se da stršati amortizerje brez nekega pretiranega nižanja...

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Ne jun 01, 2008 11:14 pm

edina stvar, ki me moti na/v teh passatih je konzervativno oblikovana armaturka, čist brez idej in ful zadržano, je pa avto zelo lep, oprema tudi prava, motor pa tut že neštetokrat preverjeni 96kw tdi, dober voz, čipat še, pa si končal :D

Uporabniški avatar
vwmario
Nov uporabnik

Napisal/-a vwmario Po jun 02, 2008 5:20 am

Jerch_ je napisal/-a:
no zdej pa ko sem že tolko ti napisal, mi pa še ti povej: se tudi tebi zdi da je podvozje precej mehko? ko se vozim včasih z novo octavio se mi zdi, kot da sem presedljal na "lojtro" (sej je super avto, ampak precej trd). gume so pa na obeh enakih dimenzij..
pa še malo da izkoristim; če slučajno kdo ve.. ali menjava fedrov pripomore kej k tršanju vozila? sicer že sedaj velikokrat nasedem, tako da me res zanima če se da stršati amortizerje brez nekega pretiranega nižanja...

Zdj sem nekaj časa vozil megana tako da se mi ne zdi mehek (prej sem plaval po cesti :D )Mogoče bi se moral peljati še z octavio da bi povedal svoje mnenje.

LP

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Po jun 02, 2008 9:08 am

vwmario je napisal/-a:
DDDD je napisal/-a:Ni pranja in avt. nast. višine kriza bo na tehničnem . Pa še tej kiti po večini slepijo nasproti vozeče.

To pa ti je zelo butasto razmisljanje...sorry ampak res....

Dej malo pomisli na nasproti vozece avte in ti tiste ki vozijo pred tabo in s temi kurcevimi ksenonkami ki si jih devaste not (kot da so original tko slabe da se nic ne vidi!!) in pol misliste da vidiste ne vem kaj, ampak ce ti ne bos imel luci visje (in posledinco slepil vse ostale + letala) ne bos vidu dosti bolse kot z original lucmi....tako da dej nekomu avtu naj ga vozi, ti pa z enim drugim odspredaj, pa bos vidu kko bos imel eno iglo v oceh....

LP
Slika

Uporabniški avatar
vwmario
Nov uporabnik

Napisal/-a vwmario Po jun 02, 2008 10:27 am

Dariooo je napisal/-a:
vwmario je napisal/-a:

To pa ti je zelo butasto razmisljanje...sorry ampak res....

Dej malo pomisli na nasproti vozece avte in ti tiste ki vozijo pred tabo in s temi kurcevimi ksenonkami ki si jih devaste not (kot da so original tko slabe da se nic ne vidi!!) in pol misliste da vidiste ne vem kaj, ampak ce ti ne bos imel luci visje (in posledinco slepil vse ostale + letala) ne bos vidu dosti bolse kot z original lucmi....tako da dej nekomu avtu naj ga vozi, ti pa z enim drugim odspredaj, pa bos vidu kko bos imel eno iglo v oceh....

LP

Kot je bilo že napisano imam leče, sedaj že naštimane luči kot morajo biti in ne vem zakaj bi slepil druge - sj nimam luči dvignjenih v nebo :D Če jih slepim zdaj z xenonkami bi jih moral tudi prej brez. Xenonke se furajo že nekaj časa (original in "fejk"); pa če sem odkrit me zmotijo zelo od daleč ene in druge, ko pa se avto približuje me več ne moti - ja pa res da ima vsaj svoje probleme. Zgleda so se tebi zelo zamerile- sorry- nisem bil jaz :D :D
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost