Jerch_ je napisal/-a:ne ne ne!!! ne jemat luči dol..
sam sem zmontiral xenon kit za kratke luči, torej v lečo..
vprašaj me karkoli želiš na PM. ti pa povem kar po resnici da sem imal po posegu lepo porajsane roke, v tistih dveh urah sem izrekel več kletvic kot prej v pol leta..
mi pa niti slučajno ni bilo žal. samo za info ti povem da na voznikovi strani ni panike, tudi balaste se da skrit.. na sovoznikovi strani pa moraš najprej tisto plastiko ki je namenjena dovodu zraka z malo večjo silo sneti (ker ni zima ti nebo težko).. lepo odstrani- mislim da je iz dveh kosov.. potem pa sledi je*ba*nje..
najprej lepo odstraniš tisto gumijasto zapiralo (nevem kako se temu reče bolj kulturno) in zrežeš malo manjši premer kroga kot ti piše na navodilih. (pazi kako režeš, najbolje da s škarjami lepo počasi)
kovinski nastavek v katerem je original žarnica moraš na eni strani prerezati da lahko notri vtakneš novo xenon žarnico ki ima kablovje.. ne boj se tega postopka, ti povem da sem tudi sam imel pomisleke in da bo treslo žarnico ker bo nastavek na eni strani prerezan pa ni panike (no po enem letu sem dal pri sosedu zašvasati da imam čisto vest)..
potem pa povežeš lepo kable, natakneš tisto gumijasto stvar vtakneš žarnico pravilno not (res se boš namučil pri sovozniku) in lepo namestiš balaste..
za namestitev balasta pri sovozniku sem obiskal bližnjega kleparja, ki ga je lepo skril- pomembno za roko pravice..
samo še za info.. najprej sem s kitom kupil 6000K žarnice, potem sem jih zamenjal (samo žarnice, balasti so vedno isti) za 4300K in je mnogo boljše.. kot prvo je svetilnost vidno boljša, kot drugo pa mi vsi govorijo da sedaj res zgleda kot original.
aha mogoče še nekaj.. nekoč me je nekdo (kao) nopraskal na parkirišču in ko mi je zavarovalnica častila barvanje prednjega odbijača sem si dokupil še tiste šobe oziroma pokrovčke.. ličar se je potrudil in izrezal in vstavil pokrovčke v odbijač, tako da res zgleda kot da je vse original..
ne bit jezni tisti ki ne odobravate naknadne vgradnje xenon luči.. redno perem žaromete in nikoli ne slepim.. sicer pa tisti ki imate original luči veste da pasatove svetijo neverjetno ozek snop in lahko rečem da še ko imam xenon kit notri dvomim da bleščijo bolj kot katerekoli parabole (govorim seveda o odboju svetlobe- razpršene, ne o napačni nastavitvi višine)
upam da sem ti vsaj malo pomagal..
vwmario je napisal/-a:Manšete pri menjalniku pa mi še zmeraj ni uspelo zamenjatiProbaval sem vse možno - kolega ki je to že menjal tudi pravi da se odšraufa, ampak pri meni ne gre. Vrti se vse komplet tako da mi ne prime navojov. Ima kdo kakšno rešitev, ker me to nenormalno moti?
LP
Jerch_ je napisal/-a:
no zdej pa ko sem že tolko ti napisal, mi pa še ti povej: se tudi tebi zdi da je podvozje precej mehko? ko se vozim včasih z novo octavio se mi zdi, kot da sem presedljal na "lojtro" (sej je super avto, ampak precej trd). gume so pa na obeh enakih dimenzij..
pa še malo da izkoristim; če slučajno kdo ve.. ali menjava fedrov pripomore kej k tršanju vozila? sicer že sedaj velikokrat nasedem, tako da me res zanima če se da stršati amortizerje brez nekega pretiranega nižanja...
vwmario je napisal/-a:DDDD je napisal/-a:Ni pranja in avt. nast. višine kriza bo na tehničnem . Pa še tej kiti po večini slepijo nasproti vozeče.
Prvi tehnični je šele 2010, pol bomo pa že nekako
Dariooo je napisal/-a:vwmario je napisal/-a:DDDD je napisal/-a:Ni pranja in avt. nast. višine kriza bo na tehničnem . Pa še tej kiti po večini slepijo nasproti vozeče.
Prvi tehnični je šele 2010, pol bomo pa že nekako
To pa ti je zelo butasto razmisljanje...sorry ampak res....
Dej malo pomisli na nasproti vozece avte in ti tiste ki vozijo pred tabo in s temi kurcevimi ksenonkami ki si jih devaste not (kot da so original tko slabe da se nic ne vidi!!) in pol misliste da vidiste ne vem kaj, ampak ce ti ne bos imel luci visje (in posledinco slepil vse ostale + letala) ne bos vidu dosti bolse kot z original lucmi....tako da dej nekomu avtu naj ga vozi, ti pa z enim drugim odspredaj, pa bos vidu kko bos imel eno iglo v oceh....
LP
Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost