Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Ne okt 12, 2008 5:07 pm

Voith je napisal/-a:takih avtov naceloma v evropi ne rabimo, ker res redko naletis na cloveka ki bi tehtal vec kot 400kil..

verjamem pa, da zadeva prav pride ce je stiriclanska druzina tezka vec kot tono, ker pri takih tezah normalni avtomobili ne funkcionirajo najboljse :lol:

Dobra!

Sem vozil podoben avto.. pa se mi zdi popoln nesmisel, da bi kaj takšnega imel. Je pa sicer precej karizmatična zadeva.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Ne okt 12, 2008 6:47 pm

Daedalus je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:takih avtov naceloma v evropi ne rabimo, ker res redko naletis na cloveka ki bi tehtal vec kot 400kil..

verjamem pa, da zadeva prav pride ce je stiriclanska druzina tezka vec kot tono, ker pri takih tezah normalni avtomobili ne funkcionirajo najboljse :lol:

LOL tole je malo ekstremno, a ne...?

Ce take avte "rabite" v Evropi al ne, bodo odlocali o tem evropski/slovenski kupci, kdor si ga zazeli, ga pac dobi... 400 kil res tukaj tehta dosti ljudi, vecina nas je pa dalec izpod tega.

Nove avte tega kalibra tukaj kupujejo financno bolj podkrepljeni kupci, ti pa vecinoma skrbijo tako za svojo kondicijo in prehrano. No, to je pa ze druga tema, ki ne spada sem.

LP iz Chicaga!

Hja, pomoje ga NIHČE ne RABI. Alternativ je ogromno, boljših in bolj sodobnih.

Tle se ne gre za kdo kaj RABI, ampak za kdo ma večje. :P
(Nič fovšije al kej takega SPLOH, ker si jst takega avta za nič na svetu ne bi kupil. :) )

Caki, kako pa ti ves a ga "tle kdo rabi" ali pa ne...? Ne govori tako pocez, ce ga nekdo kupi - in to v Sloveniji - potem ze ve, kaj bo z njim.

Konkretno je tale kupec is Slovenije bil tukaj v ZDA skoraj tri tedne, izbral avto in ga dodobra preizkusil in se precej vozil okrog z njim ze na tej strani luze.

Pojasni tudi tisto o "sodobni tehnologiji"...? Novi Tahoe ima ekolosko prijazen motor, kuri lahko tudi 85% etanol, ne le navaden bencin, ter ima izklapljanje 4 valjev takoj, ko niso potrebni (normalna voznja brez pospesevanja), torej? Dobis pa lahko tudi hibridno verzijo.

Ne da bi ga zagovarjal (Tahoe namrec) ampak ne tako kar pocez pisat.

LP iz Chicaga!
Zadnjič spremenil chgotom, dne Ne okt 12, 2008 7:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Ne okt 12, 2008 7:03 pm

moj-avto je napisal/-a:Le koliko popije tale stroj?

Povprecna miljaza je 20.5 MPG (miles per gallon), kar nanese preracunano 11.47 L/100KM (ref: autobytel.com)

Tale je 2WD, medtem, ko 4WD popije 20.1 MPG = 11.7 L/100KM

Vse gornje velja ob uporabi navadnega bencina, pri E85 alkoholu je poraba tam do 20% visja, je pa mesanica tega goriva cenejsa seveda.

Ni pa to najbolj varcen Tahoe, hibridna verzija porabi se dosti manj.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Ne okt 12, 2008 8:36 pm

2wd wtf? :? te pa je res samo šminka to
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Ne okt 12, 2008 8:49 pm

Meni je tale avto lep samo mora biti v tejle barvi.
Slika

A mi lohk poveš kol zadeva stane z vsemi dodatnimi stroški?

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne okt 12, 2008 10:07 pm

Doc_ je napisal/-a:ma meni zgleda prav super avto ;)

sigurno je dosti alternativ, sam ta je nekaj posebnega... (ga nima lih vsak ne :P :D )

Hja, sej lih to pravim: Ljudje kupijo avto sam zato ker ga imajo le redki oz. zgolj zaradi imiđa, in NE zaradi tega ker bi RABLI tko velik avto.

chgotom - nikakor te ne napadam al kj takega, in verjamem da so nekateri pač "zaljubljeni" v ameriške avtomobile, sam se pa NIKAKOR ne strinjam da je to neka sodobna tehnologija, in se NE strinjam da je ekološko prijazna.

Dejstvo je, če rabiš velik avto zaradi familje, kupiš enoprostorca/kombi, če rabiš velik avto (oz. visok) za po terenu, kupiš 4WD ki NI nek cestni SUV, če rabiš velik avto za kej tovorit, kupiš pick-upa alpa kombi...objasni katere POTREBE zadovoli tak avto?
Varnost JE nek faktor tle, AMPAK... za moje pojme NE pri ameriških SUVih, ker Američani enostavno niso znani po varnih avtomobilih. Velik je, sam to je pa tudi vse, če prletiš v nekaj solidnega, se boš isto ubil, če prletiš v manjši avto, pa ubiješ samo tistega drugega...v obeh primerih ni OK.

Sej ne vem vsega, sam vem pa da so taki avti (ogromni SUVji uporabni sam na cesti itd.) POINTLESS.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po okt 13, 2008 1:42 am

Daedalus je napisal/-a:
Doc_ je napisal/-a:ma meni zgleda prav super avto ;)

sigurno je dosti alternativ, sam ta je nekaj posebnega... (ga nima lih vsak ne :P :D )

Hja, sej lih to pravim: Ljudje kupijo avto sam zato ker ga imajo le redki oz. zgolj zaradi imiđa, in NE zaradi tega ker bi RABLI tko velik avto.

chgotom - nikakor te ne napadam al kj takega, in verjamem da so nekateri pač "zaljubljeni" v ameriške avtomobile, sam se pa NIKAKOR ne strinjam da je to neka sodobna tehnologija, in se NE strinjam da je ekološko prijazna.

Dejstvo je, če rabiš velik avto zaradi familje, kupiš enoprostorca/kombi, če rabiš velik avto (oz. visok) za po terenu, kupiš 4WD ki NI nek cestni SUV, če rabiš velik avto za kej tovorit, kupiš pick-upa alpa kombi...objasni katere POTREBE zadovoli tak avto?
Varnost JE nek faktor tle, AMPAK... za moje pojme NE pri ameriških SUVih, ker Američani enostavno niso znani po varnih avtomobilih. Velik je, sam to je pa tudi vse, če prletiš v nekaj solidnega, se boš isto ubil, če prletiš v manjši avto, pa ubiješ samo tistega drugega...v obeh primerih ni OK.

Sej ne vem vsega, sam vem pa da so taki avti (ogromni SUVji uporabni sam na cesti itd.) POINTLESS.

Ameriski avti SO znani po varnih avtih, vladni kriteriji glede varnosti avtov so zelo strogi, ja pa kje pa ti to zivis? Daj, malo pobrskaj po netu glede tega.

Glede drugega , kar pises je pa subjektivno, enemu je vsec to, enemu ono. Osebno mi niso vsec SUV-ji, pa tudi 4-vratne limuzine ne ampak imam raje sportne 2-vratne kupeje in kabriolete... No, vsakemu svoje.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po okt 13, 2008 1:42 am

Uribobo je napisal/-a:Meni je tale avto lep samo mora biti v tejle barvi.
Slika

A mi lohk poveš kol zadeva stane z vsemi dodatnimi stroški?

Imas na PM!

LP!

Tad
Novinec

Napisal/-a Tad To okt 14, 2008 8:06 pm

Kolk pa je davek pa carina za vozila iz zda?

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To okt 14, 2008 9:55 pm

Sej cool auto in use...hmm me čudi ker nima usnja - ponavadi take zverince imajo...nekam malo placa se mi zdi odzadi za tako ''ladjo'' od auta, saj sedeži niso tako na ''komot'' - al se mi samo zdi...tista menjalna ročica je pa kar neki - usaj zame...pomoje je boljše če bi bila klasično v sredini.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To okt 14, 2008 10:48 pm

chgotom je napisal/-a:Ameriski avti SO znani po varnih avtih, vladni kriteriji glede varnosti avtov so zelo strogi, ja pa kje pa ti to zivis? Daj, malo pobrskaj po netu glede tega.

Glede drugega , kar pises je pa subjektivno, enemu je vsec to, enemu ono. Osebno mi niso vsec SUV-ji, pa tudi 4-vratne limuzine ne ampak imam raje sportne 2-vratne kupeje in kabriolete... No, vsakemu svoje.

LP iz Chicaga!

Hja, glede varnosti sm bil skor prepričan, da so še zmerom v kameni dobi. OK, recimo da se motim.

In glede drugega, pa me nisi razumel. Ja, res je, subjektivno je, da se meni osebno avto ne dopade in da ga ne bi za nič na svetu kupil.

OBJEKTIVNO pa je to, da avto NE upraviči svoje velikosti z niti enim adutom velikih vozil. Torej ni namenjem velikim družinam ki rabijo 7 sedežev, ni namenjen lovcem/gozdarjem itd. ki rabijo terenca, ni namenjen ljudem, ki rabijo velik avto za prevoz orodja, tovora itd.
Sam to sm hotel povedat s tem: Takšni avti so nepotrebni->pointless.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Sr okt 15, 2008 2:13 am

Daedalus je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:Ameriski avti SO znani po varnih avtih, vladni kriteriji glede varnosti avtov so zelo strogi, ja pa kje pa ti to zivis? Daj, malo pobrskaj po netu glede tega.

LP iz Chicaga!

Hja, glede varnosti sm bil skor prepričan, da so še zmerom v kameni dobi. OK, recimo da se motim.
.

Se motis in to zelo. Kamena doba... hmmmm

Daj, malo pobrskaj po netu, primerjalne teste varnosti in vsega ostalega. Pa od kot ti to kar tako na pamet glede varnosti?

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr okt 15, 2008 10:42 am

Daedalus je napisal/-a:

LP iz Chicaga!

In glede drugega, pa me nisi razumel. Ja, res je, subjektivno je, da se meni osebno avto ne dopade in da ga ne bi za nič na svetu kupil.

OBJEKTIVNO pa je to, da avto NE upraviči svoje velikosti z niti enim adutom velikih vozil. Torej ni namenjem velikim družinam ki rabijo 7 sedežev, ni namenjen lovcem/gozdarjem itd. ki rabijo terenca, ni namenjen ljudem, ki rabijo velik avto za prevoz orodja, tovora itd.

To da se ti avto pač ne dopade si že 3x povedal. Subjektivno gledano si že tečen.
Objektivno gledano pa svoje velikosti in ne-prostornosti tudi ne upravičijo razne azijske & evropske SUV "peči za ogrevanje", zato "pljuvat" po tej lepoti nikakor ni potrebno.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Sr okt 15, 2008 12:32 pm

chevy je napisal/-a:Sej cool auto in use...hmm me čudi ker nima usnja - ponavadi take zverince imajo...nekam malo placa se mi zdi odzadi za tako ''ladjo'' od auta, saj sedeži niso tako na ''komot'' - al se mi samo zdi...tista menjalna ročica je pa kar neki - usaj zame...pomoje je boljše če bi bila klasično v sredini.

Tale konkretno nima usnja, pa ne navigacije in je 2WD, zato pa nekaj cenejsi...

Dosti ljudi usnja ne mara iz tega ali onega razloga, redko zaide na pota, kjer je 4WD potreben, pa tudi navigacija je subjectiven kriterij. Ce se dnevno cijazis po enih in istih cestah, kjer poznas vsak "cigel", ti bo tisto zvonckljanje in gostobesedicenje navigacije bolj v nadlego kot pomoc in zadeve tako ne bos imel vklopljene - pa ze raje kaksno dobro glasbo.

Koliko 4x4 SUVjev (razen tistih, ki imajo tak pogon stalno) pa ima ob vsakodnevni voznji po ravnih cestah vklopljen 4-kolesni pogon? V 90% prakticno nikoli, tistih 5% odpade na kasen res hud sneg ipd. Govora je o normalnih uporabnikih, ki nikoli ali pa zelo redko zaidejo na brezpotja. Dezela, planine, gozd... tam je pa ze druga zgodba.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Sr okt 15, 2008 4:55 pm

super avto,sem se že vozu z njim in zvok je bombastičen,no kr se tiče pospeškov glih ni najbolj,ampak to je avto za relacije,uživancija čista :P
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Sr okt 15, 2008 5:38 pm

chgotom je napisal/-a:
Koliko 4x4 SUVjev (razen tistih, ki imajo tak pogon stalno) pa ima ob vsakodnevni voznji po ravnih cestah vklopljen 4-kolesni pogon? V 90% prakticno nikoli, tistih 5% odpade na kasen res hud sneg ipd. Govora je o normalnih uporabnikih, ki nikoli ali pa zelo redko zaidejo na brezpotja. Dezela, planine, gozd... tam je pa ze druga zgodba.

ja kaj pa je potem osnovni namen oziroma bistvo SUVA . to je tak kot da bi v ferarija dali 1.2 mašino. Feraria tudi ne voziš 300 km na uro.90 % nikoli 5% pa samo v nemčiji ali pa nekje na prazni cesti ponoči, pa je vseeno zmožen dosečt zato pa je športni avto. Sicer pa to ne leti samo na ta avto ker imajo tudi bmw pa hyundai,kia... terence 2wd
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr okt 15, 2008 6:04 pm

chevy je napisal/-a:tista menjalna ročica je pa kar neki - usaj zame...pomoje je boljše če bi bila klasično v sredini.

Prestavna ročica za avtomatski menjalnik ob volanu je najbolj klasična fora :roll: !! Pa kje ti živiš? In iz izkušenj lahko povem, da je to za tak tip avtomobila najbolša in zelo praktična rešitev!!

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če okt 16, 2008 3:58 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:

LP iz Chicaga!

To da se ti avto pač ne dopade si že 3x povedal. Subjektivno gledano si že tečen.
Objektivno gledano pa svoje velikosti in ne-prostornosti tudi ne upravičijo razne azijske & evropske SUV "peči za ogrevanje", zato "pljuvat" po tej lepoti nikakor ni potrebno.

LP!

Ne pljuvam po lepoti->se mi zdi da nism reku da je GRD. :)
Pa reku sm tudi da ni tolk subjektivnosti...dej še enkrat preberi moje poste pa odgovori na moje vprašanje...ok? ;)
In ja, mišljeno je bilo za vse SUVe, seveda. Edina fora je ta da je ta še večji kot ostali, ma no...pustmo te detajle na miru. :)
(In, nočem kregarije, in nobenga ne napadam...to je, recimo temu, delno konstruktivna debata. :P )

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če okt 16, 2008 8:38 pm

Vse kar si napisal v svojih postih je to, da ne odobravaš SUV-a. Hebiga, tvoj problem. A nizko leteče plastik-fantastik jurilice pa odobravaš oz. so ti bolj všeč in po tvojem mnenju so bolj varne kot en ameriški SUV? :roll:

Kot si ugotovil... SUV-i so uporabni samo na cesti. In zakaj? Da za en tak SUV priklopiš eno prikolico, na njej pa kacga "jeb*nega" Bayliner-ja al pa kaj podobnga in s tem narediš vse sosede zelene od faušije. :D

Pa dobro...pustmo to...tebi SUV-i nasplošno niso všeč, meni niso všeč EU in azijski Suv-i, ameriška vozila so mi pa zakon.

LP! :lol:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če okt 16, 2008 9:13 pm

Ameriška vozila so zakon, ma ne SUVi. :P
(in nizkoletečih plastik jurilic tudi ne odobravam lih nevemkako, še posebej če je povdarek na plastiki. :D )

OK, konc debate. Nikamor ne pridemo, fair enough... :lol:
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov